Apel către Directorul Institutului „Elie Wiesel” referitor la „chestiunea statuii lui M. Vulcănescu”

De holocaustul crestin din timpul comunismului nu mai vorbeste nimeni. Pe langa asta, Mircea Vulcanescu nu e doar un sfant mucenic, ci si un monument al culturii din perioada interbelica. Rusine tuturor celor care-l numesc „criminal de razboi”! Rusine si unor evrei care vor sa-si impuna intr-un astfel de mod punctul de vedere. Vorbim de „antisemitism”, dar de „anti-romanism” pe cand?

Bine aţi venit...

APEL

adresat Domnului Alexandru Florian, Directorul General al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”

Stimate Domnule Alexandru Florian,

Cu regret am luat cunoştinţă de faptul că aţi solicitat Primăriei Sectorului 2 înlăturarea de pe domeniul public a statuii lui Mircea Vulcănescu, personalitate interbelică şi victimă a genocidului comunist, motivând că acesta a fost condamnat ca şi criminal de război, prin decizia nr. 27/6.02.1948 a secţiei a IX-a Curţii de Apel Bucureşti, iar prin Ordonanţa de urgenţă 31/2002 ridicarea sau menţinerea în locuri publice a unor statui şi plăci comemorative dedicate criminalilor de război este interzisă.

Stimate Domnule Alexandru Florian,

În secolul al XX-lea poporul evreu a trăit o teribilă tragedie, pe care cuvintele nu o pot descrie. Holocaustulcu milioanele sale de victime jertfite unei ideologii inumane, nu a fost, însă, unicul genocid din acest veacNaziştii înşişi au ucis în masă şi…

Vezi articol original 517 cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în Ortodoxie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Apel către Directorul Institutului „Elie Wiesel” referitor la „chestiunea statuii lui M. Vulcănescu”

 1. Oana Iftime zice:

  Dacă îmi permiteţi, repostez la Dumneavoastră un comentariu pe care l-am introdus pe blog-ul meu, în urma repostării Apelului, pentru care vă mulţumesc:

  Draga AndreiD, dragi cititori,

  Nimeni nu-si poate impune punctul de vedere fara acceptul exprimat sau tacit (dupa cum se întâmpla adesea) al celor din jur. Cei care comit acte de nedreptate, de care uneori au devenit mai mult sau mai putin constienti, sunt si produse sociale. Isi fac alegerile nepotrivite, dar nici ceilalti nu ii ajuta sa nu se comporte intr-un mod inadecvat. Nu le atrag atentia, nu-i indrepteaza, ii lasa sa creada, daca nu prin aprobare expresa, atunci prin tacere, ca ceea ce fac nu reprezinta o problema. Vrem sa nu se mai întâmple astfel de lucruri, sa luam atitudine, spre folosul tuturor!
  Le multumesc celor care au promovat apelul nostru, dar sper ca promovarea sa fie, pe cat de mult, însotita si de semnături.

  Da, Mircea Vulcanescu este sfânt mucenic (si personal il pomenesc zilnic astfel, între sfinți), dar aici nu despre asta este vorba, punctual, ci despre o chestiune de principiu mai larga. Oricine ar fi fost si nu trebuia tratat astfel, acuzat încă o data pe nedrept, in acest mod pe care eu, cel putin, il gasesc de-a dreptul halucinant. Sa se invoce, de catre reprezentanti ai victimelor unui genocid, acte emise in fals istoric, de catre o justitie care a furnizat victime altui genocid!

  Într-adevăr, însă, daca adăugăm si faptul ca Mircea Vulcanescu a fost un om despre care vorbesc faptele sale, evocate de către diverşi martori, precum si scrierile proprii, ca despre o personalitate ale carei trasaturi fundamentale au fost echilibrul si buna cuviinta, dedicatia pentru dreptate, cu atat mai nepotrivit este ceea ce s-a facut de catre Dl Alexandru Florian şi instituţia Dumnealui. Ca notă specială, la caz, a se vedea mărturia lui Reichman-Somuz, din volumul lui Marin Diaconu, Mircea Vulcanescu. Profil spiritual, Ed. Eminescu, citată la http://www.razbointrucuvant.ro/2012/03/20/evocare-mircea-vulcanescu-i-interviu-inedit-cu-mariuca-vulcanescu-fiica-filosofului-video-blandul-si-demnul-martir-care-ii-plangea-pe-temniceri/ Căutaţi în pagină „Flancaţi de colegii creştini şi poliţişti, am putut scăpa nevătămaţi” şi veţi găsi mărturia, despre cum M. Vulcănescu şi alţii şi-au apărat colegii evrei de nişte agresori.
  [Cititi mai multe, pe http://www.razboiintrucuvant.ro, despre Mircea Vulcănescu, cel acuzat ca ar fi fost „criminal”!]

  Sper sincer ca acest apel sa coalizeze cat mai multe persoane, intr-un gest nu justitiar, ci pur si simplu de bun simt- pe noi, care sustinem apelul, dar si pe Dl Alexandru Florian si pe colegii Dumnealui. Nedreptatea nu se repara cu nedreptate, iar asta stie si asuma orice om de onoare, indiferent de etnie, religie, rasa, s.a.m.d.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s