Comentariu despre pecete / cipuri

Un comentariu revelator al doamnei Oana Iftime la articolul

„Părerea mea este că aceste idei despre cum primirea unui fel de document (mai demult, cartea de identitate de plastic, acum cea cu cip) ar fi un act de lepădare de Hristos (sau cel puţin o pregătire a lepădării) sunt neortodoxe, importuri occidentale, din lumea protestant-new-age-ist materialistă în care, din păcate, apar tot soiul de spaime iraţionale, unele difuzând şi înspre zona (cel puţin nominal) ortodoxă. Mai şi distragând atenţia şi eforturile de la probleme care, în mod clar, atestat demult de Biserică, sunt reale şi trebuie luptat cu ele.

Nu pretind că părerea mea are valoare absolută şi referenţială, dar o anume coerenţă, rezultând, zic eu, din nişte elemente obiective, cred că are şi voi încerca să explic unele din aceste elemente.

1) A se observa evoluţia acestor idei- mai demult, se spunea că este pecetea satanei codul de bare, care ar conţine 666; mai apoi, pecetea a fost identificată în sau cu cipul din acte; ulterior, s-a spus că de fapt primirea actelor cu cip nu este pecetluirea, ci o pre-pecetluire („adaos” despre care nici Scriptura, nici Tradiţia nu vorbesc). Fiecare „val” de susţinători a fost convins că a descoperit unde este lucrarea satanei, apoi nu au avut nicio problemă să-şi schimbe convingerea, comutând-o în alta, la fel de ferm susţinută, de fiecare dată cu aceleaşi pretenţii de absolutizare. Cunosc personal om care a trecut, fără rezerve, prin toate aceste opinii şi, încă şi mai bizar (sau cel puţin aşa mi se pare mie) nu i se pare nimic ciudat în aceea că sunt contradictorii şi că a susţinut cu vehemenţă versiuni total diferite ale unuia şi acelaşi fenomen- „pecetluirea”.

2) A se observa că nu se aduce, pentru aceste idei, vreun argument ireductibil din invatatura Bisericii, ci doar comentariile (contradictorii) ale unor persoane şi grupuri care postulează, proclamă, pur şi simplu, că semnul fiarei este ba codul de bare (adică, ceva la nivel simbolic, prin cifra 666), ba ceva concret, material, precum cipul, pentru ca apoi să fie nu cipul din acte, ci un cip care se va implanta în corp. Din câte ştiu, există şi combinaţia acestor concepţii, care susţine că cipul poartă numărul 666.

3) În paranteză fie spus, relativ la codul de bare şi 666, acele grupări de bare şi spaţiu alb din codurile „suspecte” care, pentru ochiul uman, seamănă cu cele care reprezintă cifra şase sunt, la o privire mai atentă, diferite. Iar aparatul nu le citeşte ca cifre, ci ca şi separatori, fără semnificaţie numerică. Cel mai important, însă, este faptul că, şi dacă ar fi fost 666 în coduri şi oriunde altundeva, tot nu avea nicio relevanţă. Fiindcă înseşi isteria lui 666 se poate spune că este artificială.

În traducerile Noului Testament apare scris “şase sute şaizeci şi şase”, pierzându-se, practic, conţinutul simbolului din originalul grecesc. Simbolul din original este un simbol literal (scris cu litere) care se poate citi şi ca numărul 666 (la care face aluzie limbajul alegoric al Apocalipsei, dar tocmai, nu trebuie uitat că este un limbaj alegoric), dar care, privit ca simbol non-numeric se poate spune că are, într-adevăr, aspect antihristic, fiindcă reprezintă un fel de fulger sfâşiind monograma Mântuitorului.

Iata versetul din Apocalipsa in care apare “numarul fiarei”, in originalul grecesc: ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς´. (Apoc. 13, 18. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.)

Gruparea care ar insemna (si) “sase sute saizeci si sase” este aceasta: χξς (a se observa cum litera ξ, ca semn “in plus” intre χ si ς´, care “rupe” monograma Mantuitorului, χς).

4) Poate cel mai important – tocmai Apocalipsa pare a fi neglijată, de fapt, de către aceste curente care vorbesc despre pecetluire. Dacă privim cu atenţie succesiunea evenimentelor, aşa cum este ea prezentată acolo (fără pretenţia de a înţelege la ce realităţi istorice face referire revelaţia Sf Ioan, ci urmărind strict cronologia relatării) observăm ceva, cred eu, interesant.

Anume că succesiunea este: închinare la fiară şi la chipul fiarei ŞI (apoi) primirea semnului ei.

Altfel spus, primesc semnul cei care DEJA se închinaseră fiarei, după cum, aş comenta eu (şi ştiu că s-a mai comentat, însă din păcate nu am avut preocuparea de a strânge referinţele pe tema pecetluirii, aşa că nu pot da una) primesc Taina Sfântului Mir creştinii, de-abia după ce, la botez, s-au închinat Dumnezeului Adevărat, făcând lepădarea de satana şi unirea cu Hristos şi mărturisindu-şi credinţa în şi supunerea faţă de Sfânta Treime. Este un antisimetric, practic, al acestor lucruri. “Şi un al doilea înger a venit, zicând: A căzut, a căzut Babilonul, cetatea cea mare, care a adăpat toate neamurile din vinul furiei desfrânării sale. Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: CINE SE ÎNCHINĂ FIAREI ŞI CHIPULUI EI ŞI PRIMEŞTE SEMNUL EI PE FRUNTEA LUI, SAU PE MÂNA LUI, Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului”. (Apocalipsa, 14, 8-10).

Această succesiune de acţiuni, una după alta, cu “şi, şi, şi”, nu “şi/sau” apare şi în greacă: Καὶ ἄλλος ἄγγελος τρίτος ἠκολούθησεν αὐτοῖς λέγων ἐν φωνῇ μεγάλῃ• Εἴ τις προσκυνεῖ τὸ θηρίον καὶ τὴν εἰκόνα αὐτοῦ, καὶ λαμβάνει χάραγμα ἐπὶ τοῦ μετώπου αὐτοῦ ἢ ἐπὶ τὴν χεῖρα αὐτοῦ, (am citat o ediţie on-line americană, cred că este protestantă, însă nu am reuşit să intru pe un site ortodox din care să citez).

Şi în rusă (ediţia sinodală): И третий Ангел последовал за ними, говоря громким голосом: кто поклоняется зверю и образу его и принимает начертание на чело свое, или на руку свою…
Şi în engleză (KJV) “And the third angel followed them, saying with a loud voice, If any man worship the beast and his image, and receive his mark in his forehead, or in his hand…”

Ar mai fi şi alte aspecte, dar mă opresc aici, şi aşa am făcut un comentariu foarte-foarte lung, off-topic, dar, daca m-ati intrebat, am raspuns.”

Acest articol a fost publicat în Apocalipsa in teologia ortodoxa, Ortodoxie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

119 răspunsuri la Comentariu despre pecete / cipuri

 1. doktoru zice:

  Iti trimit un mic material despre Sf.Cosma Etolianul interesant,deoarece pe net nu prea gasesti prea multe chestii despre sfantul in afara de cateva prorocii si o parte din viata lui.Sunt niste chestii interesante prin text.Sper sa il gasesti folositor.

  Despre antihrist si Sf Ilie si sfarsitul lumii si despre adevarata credinta-cea ortodoxa si despre evrei si diverse

  Credinta adevarata-credinta ortodoxa

  Eu ,fratii mei,m-am educat in studiu patruzeci si cinci de ani,am citit carti multe si diferite ,si despre evrei si despre elini si despre alti necinstitori de Dumnezeu si eretici,am cercetat adancurile intelepciunii si am gasit ca toate celelalte credinte sunt mincinoase,false,numai a noastra,cea crestina si ortodoxa e adevarata si sfanta.De aceea va spun,fratii mei crestini,sa va bucurati si veseliti ca va gasiti crestini ortodocsi ,si sa plangeti si jeliti pe necredinciosi si eretici,care se gasesc in intuneric.Pentru ei s-a facut Iadul,acesta e patria lor generala.Mii de fapte bune sa faca,fara Sfantul Botez ele nu le folosesc cu nimic.Sa se bucure de viata aceasta cu toate bunatatile ei,dar din cealalta,cea cereasca,sa nu nadajduiasca nimic.Cealalta e a noastra,a crestinilor ortodocsi,a celor botezati ,mirunsi,marturisiti,impartasiti,a noastra a celor nenorociti,chinuiti,inselati,stramtorati,ocariti,batuti,inchisi si cati patimesc acestia din iubire pentru Hristos, a acelora este cu siguranta viata cealalta,Raiul,si fericiti cei care trag aici necazuri si chinuri,si nenorociti aceia care au toate huzururile si odihnele si mananca si beau nepasatori.Acestia vor pati,cu siguranta,ca aceia din vremea lui Noe care faceau lucruri asemanatoare iar binecuvantatul le spunea:,,Ce faceti ,oameni buni? Incetati cu relele si pacatele ,fiindca Dumnezeu S-a suparat si ne va ineca.,,.Iar ei radeau de el cand il vedeau ca-si face arca si nu l-au crezut pana cand a inceput potopul si nu a scapat nimeni ,nici om , nici dobitoc,afara de Noe cu familia lui,care era in arca.Atunci toti au inteles rautatea lor,dar ce folos?Nu mai era nadejde de mantuire.Cand trebuiau sa isi lase relele lor si sa se pocaiasca ,nu au vrut,de aceea s-au inecat in potop si au primit o moarte rea si s-au dus in Iad.Asa,fratii mei, vor pati si cei ce nu asculta invataturile si poruncile invatatorilor,ci se gandesc la ele ca la niste mangaieri.Va veni vremea sa se loveasca peste cap si sa nu mai aiba nici o diferenta.

  Antihrist si Ilie

  Va voi descoperi acum un lucru,crestinii mei.Stiu ca-ti va arde inima,caci e un lucru infricosarator si trist,inima mea tremura spunandu-l,dar ce sa fac daca Hristosul meu imi spune ca,daca nu-l voi descoperi,ma va da mortii si ma va duce in Iad?Dumnezeiasca Scriptura,Sfanta Evanghelie,ne descopera ca in veacul al optulea va avea loc sfarsitul lumii si va pierde toata lumea aceasta;Dumnezeu va trimite pe prorocul Ilie sa-i invete pe crestini sa-si pazeasca credinta si porunca lui Dumnezeu,dupa care va veni antihristul sa-i invete pe crestini sa-si tagaduiasca credinta si va face atatea rele in lume si se va numi pe sine Fiul lui Dumnezeu si el se va proclama imparat ca sa stapaneasca tot pamantul si sa faca minuni prin imaginatie ca sa insele pe oameni si sa-l marturiseasca drept Hristos(Mesia).Antihristul,fratii mei,e un om care are cuget rau si vointa rea,in inima lui locuieste diavolul si spune ca e Dumnezeu;si el antihristul,il va da mortii pe prorocul Ilie.Eu,fratii mei,cercetand am aflat si am inteles ca prorocul Ilie a venit si antihristul a venit si el si l-a omorat pe prorocul Ilie.Prorocul Ilie,crestinii mei,e viu de atatea mii de ani si Dumnezeu stie unde il tine pazit pana azi.Daca vreti sa aflati unde se gaseste,sa stiti ca si el e aproape:cuvintele pe care vi le spun sunt ale lui.Cand va veni sa invete,prorocul Ilie nu se va descoperi lumii,cum spune Sf.Duh , ,,ca nu cumva venind sa nimiceasca pamantul cu totul,,.Adica,spune Sf.Duh,ca sa nu infricosez si sa tulbur lumea,pamantul,nu-l voi descoperi voua,crestinilor.Dar atunci ce se va descoperi,copiii mei?Ravna(zelul) si invatatura (propovaduirea) lui.De acestea doua Preabunul Dumnezeu m-a invrednicit si mi le-a daruit din pricina indurarii lui,si sa nu mai asteptati alt Ilie sa vina sa va invete.

  A Doua Venire si Judecata de Apoi

  Acum,fratii mei,ce semn asteptam?Nu asteptam altul decat sa vedem stralucind pe cer Preasfanta Cruce mai mult decat soarele si Preadulcele nostru Iisus Hristos si Dumnezeu sa straluceasca cu slava dumnezeiasca de sapte ori mai stralucitor decat soarele impreuna cu mii si zeci de mii de ingeri.Si Domnul sa invie lumea intreaga si cel bun sa fie ca ingerul, iar cel rau ca diavolul.Mai intai copiii diavolului,evreii,care nu numai ca nu au crezut in Hristosul nostru ,dar L-au si rastignit.Atunci vor vedea aceea slava a Hristosului nostru ,vor crede si se vor inchina,dar credinta aceea nu le va folosi cu nimic.Acum e nevoie de credinta.De aceea,fratii mei,norocosi si de trei ori fericiti crestinii care cred acum si vai de necredinciosi,mai bine ar fi sa nu se fi nascut pe lume.

  Evreii pedepsiti de Dumnezeu

  Ce lucru mare si rau e, crestinii mei,sa cada omul in pacat si sa nu se pocaiasca;ganditi-va:in vechime evreii au omorat pe proroci,pe toti invatatorii,pe toti cei buni,au lasat de mii de ori pe Dumnezeu si s-au inchinat diavolului.Si tot de atatea ori au facut un vitel si i s-au inchinat ca unui dumnezeu,cum il au pana astazi.Acelasi lucru e si acum sa petreci si sa faci afaceri,sa mananci si sa bei cu diavolul si cu evreul.Au indraznit si L-au rastignit pe Hristosul nostru.Si in toate acestea Preabunul i-a pazit,i-a ocrotit,nu i-a lasat din mana Lui.Treizeci de ani dupa rastignire(mai repede 40 de ani) i-a asteptat Domnul sa se pocaiasca.Si nu s-au pocait.Atunci i-a blestemat,atunci i-a afurisit,S-a maniat pe ei si l-a lasat pe diavolul in inima lor,cum il au pana astazi.S-au intunecat ,au fugit din lumea intreaga si au intrat in Ierusalim.Si atunci s-a ridicat un imparat Titus din Roma cea veche si i-a inchis pe evrei in Ierusalim,si de foame parintii si mamele isi injunghiau copiii,ii gateau si-i mancau.Diavolul vrea ca parintii sa isi manance copiii lor, nu Dumnezeu.
  Auziti,fratii mei,ce lucru rau pateste omul atunci cand Dumnezeu il lasa din mana Lui?,,Infricosator lucru e sa cazi in mainile Dumnezeului Celui Viu,,(mai repede infricosator lucru e sa isi i-a Dumnezeu mainile de pe tine si sa ajungi in voia diavolului)
  Acum,nemaiputand evreii sa-L rastigneasca inca o data pe Hristosul nostru,in fiecare Vineri Mare Il fac din ceara si-L rastignesc,dupa care-L ard sau iau un miel il lovesc cu cutitele si-l rastignesc in locul lui Hristos.Auziti relele evreilor si ale diavolului?De cum se naste puiul de ovrei ,in loc ca evreii sa il invete sa se inchine lui Dumnezeu ,de indata ce s-a nascut il invata sa huleasca, sa vanda si sa anatemizeze pe Hristosul nostru si pe Preasfanta noastra Fecioara si platesc 100 de pungi ca sa gaseasca un pui de crestin sa-l jupoaie ,sa-i ia sangele si sa se cuminece cu el.Diavolul vrea sa bea sangele copiilor,nu Dumnezeu.Hristosul nostru ne porunceste sa binecuvantam lumea intreaga.Evreul,chiar daca e prietenul tau,se duce si iti da binete,si asculta atunci bine ce iti spune.Tu il binecuvantezi si il saluti si el te blestema si iti spune in loc de buna ziua (kali imera), ,,Sa-ti arda ziua(na kai imera su),, fiindca ziua buna e a lui Dumnezeu si evreul nu vrea sa spuna asta.
  Te-ai uitat la fata unui evreu cand rade ca sa vezi:dintii lui sunt albi ,fata e ca un stergar afurisit fiindca are blestemul de la Dumnezeu,si nu rade inima lui,fiindca are pe diavolul in el,care nu il lasa.Uite-te si la un crestin in fata,chiar daca e pacatos:fata lui straluceste,revarsa harul Preasfantului Duh ,fiinca Dumnezeu nu-l lasa din mana Lui.Evreul junghie o oaie si jumatate din ea,picioarele din fata,le tine pentru el,iar pulpele le ascunde si le aduce jertfa diavolului si le vinde crestinilor ca sa-i spurce.Vrea evreul sa-ti vanda vin sau rachiu?E cu neputinta sa ti-l dea fara sa-l fi spurcat mai intai.Daca n-ajunge sa se pise in el,va scuipa in el macar.Cand moare un evreu,il pun intr-o copaie mare pe care o umplu cu rachiu si-i scot cu el toata duhoarea si acel rachiu il amesteca cu parfumuri si-l vand crestinilor ca sa-i spurce.Cand vand peste,evreii deschid gura pestelui si se pisa in ea si asa il vand crestinilor.Evreul imi spune ca Hristosul meu e un copil din flori(bastardos)si Preasfanta Fecioara a mea e o desfranata(porne),iar Sfanta Evanghelie imi spune ca acest lucru e de la diavolul.Mai am acum ochi sa ma uit la evreu?Daca un om ma ocareste,imi omoara mama,fratii,copiii,dupa care imi scoate ochii,ca crestin am datoria sa-l iert.Dar sa-L ocareasca ei pe Hristosul meu si pe Preacurata Fecioara a mea!Eu nu vreau sa-i mai vad,dar pe domniile voastre cum va rabda inima si mai faceti afaceri si tocmeli cu evreii?Cel care petrece impreuna cu evreii ,cumpara si vinde de la ei ,ce anume arata?Arata si spune ca bine au facut evreii de au omorat pe toti prorocii si invatatorii cei buni.Bine au facut si fac ca ocaresc pe Hristosul nostru si pe Preasfanta noastra Fecioara ,bine fac ca ne spurca si ne beau sangele.Arata ca evreii fac bine acestea si altele.De ce v-am spus acestea ,crestinii mei?Nu ca sa-i omorati pe evrei si sa-i prigoniti,nu!,ci ca sa-i plangeti ca L-au lasat pe Dumnezeu si s-au dus cu diavolul.

  Moarte si inviere

  Sunt unii care au pe diavol in inima lor si spun ca nu este inviere si ca nu ati vazut niciodata sa invie un om.Dar inainte de a se naste toti oamenii care sunt aici,nu erau morti?Asa cum Domnul ne-a putut invia din pantecul maicii noastre,tot asa poate sa ne invie din pantecul pamantului.Ce deosebire este intre pantecul mamei si mormant?Nu vedem in chip vadit invierea?Cand dormim nu suntem ca niste morti?Somnul ce e?O mica moarte.Si moartea ce e?Un somn mare.Nu vedeti in chip vadit ierburile cum le invie Dumnezeu din pamant in fiecare an?

  Cinstirea Duminicii

  Domnul nostru S-a dus in Iad ,i-a scos pe Adam si pe Eva impreuna cu neamul lor,a inviat a treia zi ,S-a aratat Apostolilor si s-a facut bucurie in toata lumea ,dar venin si sabie cu doua taisuri in inima evreilor si,mai cu seama,a diavolului.De aceea si evreii nu ard in alta zi atat de mult ca duminica,cand il aud pe preotul nostru ca zice:,,Cel ce a inviat din morti,Hristos adevaratul Dumnezeul nostru.,, Caci ceea ce s-au sarguit sa faca evreii ca sa stearga Numele Hristosului nostru s-a intors impotriva capului lor.Si noi,fratii mei,se cade sa ne bucuram si sa ne veselim pururea ,dar mai cu seama duminica,care este invierea Hristosului nostru.Caci duminica a avut loc Buna-Vestire a Stapanei noastre de-Dumnezeu-Nascatoarea si Purirea-fecioara Maria,duminica a avut loc Nasterea si Invierea Hristosului nostru,duminica va invia Domnul intreaga lume(se mai poate spune ca duminica a inceput Dumnezeu facerea lumii si tot duminica va fi cand Hristos va veni a doua oara pentru inviere si judecata si evident ca ar trebui sa fie intr-o zi de Pasti la miezul noptii atunci cand crestinii asteapta inchipuirea luminii in Biserica la miezul noptii ,atunci va veni in loc de aceasta Lumina Cea Adevarata a lumii ,Iisus Hristos).Se cade, asadar,ca si noi sa lucram sase zile pentru aceste lucruri desarte, pamantesti si mincinoase,iar duminica sa ne facem ragaz,sa ne ducem la biserica si sa ne gandim la pacatele noastre,la moarte,la Iad,la Rai,sa ne gandim la sufletul nostru ,care e mai de pret decat intreaga lume si sa nu mancam mult,sa nu dormim mult,sa nu facem pacate , nici sa lucram sau sa facem negutatorii si tocmeli duminica.Castigul care e facut duminica e afurisit si blestemat, si va varati foc si blestem in casele voastre,iar nu binecuvantare.Si Dumnezeu te va da mortii inainte de vreme,fie iti va lua femeia sau copilul,sau dobitocul si va da pierzaniei lucrurile tale sau iti va face alt rau.De aceea,fratii mei,ca sa nu patiti nici un rau,nici sufleteste,nici trupeste,va sfatuiesc sa paziti duminica voastra intrucat e inchinata lui Dumnezeu.

  Pilda semanatorului

  3 Şi multe lucruri le-a grăit El în parabole , zicând: „Iată, ieşit-a semănătorul să semene.

  4 Şi pe când semăna, unele seminţe au căzut lângă drum şi au venit păsările şi le-au mâncat.

  5 Altele au căzut pe loc pietros, unde n’aveau pământ mult, şi au răsărit de’ndată, pentru că n’aveau pământ adânc;

  6 dar când s’a ridicat soarele s’au ofilit şi, neavând rădăcină, s’au uscat.

  7 Altele au căzut între spini şi spinii au crescut şi le-au înăbuşit.

  8 Altele au căzut pe pământul cel bun şi au dat roadă: una o sută, alta şaizeci, alta treizeci.

  9 Cel ce are urechi de auzit, să audă!“
  Asa,fratii mei,si Domnu a iesit din casa Lui si a luat o samanta sa o insamanteze in ogorul Sau. Care e ogorul Sau?Sunt inimile oamenilor.Care e samanta?E sfanta si sfintita Evanghelie, ca sa credem si sa ne botezam in numele Tatalui,al Fiului si ala Sfantului Duh si sa avem iubire fata de Dumnezeu si fata de fratii nostri.Si asa cum plugarul isi ara ogorul si seamana samanta sa ,asa si Domnul a arat inimile oamenilor cu invatatura Lui si a sadit in ele viata vesnica.
  Care e drumul?E omul mandru a carei inima e tare,batatorita de grijile lumesti,si care aude cuvantul lui Dumnezeu,dar nu il pune in ea,fiindca inima sa e un drum batatorit si atunci pasarile vazduhului,diavolii,vin si mananca acea samanta,iar cel mandru ramane neroditor, adica fara folos sufletesc.
  Care e piatra?Piatra e inima omului care aude cuvantul lui Dumnezeu si-l primeste cu toata bucuria,dar are putina evlavie fata de Hristos,si cand vine o ispita,atunci il tagaduieste pe Hristos si se duce impreuna cu diavolul,iar piatra ramane neroditoare.
  Care sunt spinii?Spinii sunt desfranatul care aude si el cuvantul lui Dumnezeu ,dar mai apoi vin patimile desfranarii si-l inabusa si el se pierde si spinii raman neroditori.
  Care e pamantul bun care a facut rod o suta,saizeci si treizeci?O suta a facut omul desavarsit, saizeci omul de mijloc si treizeci omul cel mai de jos.
  Dar intelesul ascuns pe care il are aceasta pilda nu l-ati inteles si de aceea mi se pare potrivit sa va explic altfel; talcul ei spune asa:prima samanta,care a cazut pe drum,sunt evreii,care sunt pentru iad.A doua samanta,care a cazut pe piatra ,sunt necinstitorii de Dumnezeu(adica paganii),credinta lor falsa e tot a diavolului.A treia samanta,care a cazut intre spini,sunt ereticii,si credinta lor e a diavolului.A patra samanta,care a cazut pe pamant bun,e credinta crestinilor ortodocsi bine-cinstitori ,care se vor mantui.Dar cum se vor mantui?Fiecare se va mantui precum a faptuit:daca a facut cele bune,se duce in Rai,daca a facut cele rele,se duce in Iad.
  Fiindca lumea se imparte in patru parti:trei parti sunt pentru Iad si cealalta e pentru Rai.(se pare ca turma-i si mai mica de vreme ce abia cinci la suta din populatia lumii actuale ,de sapte miliarde, este crestin-ortodoxa,daca din astia mai scadem si pe aia care au trait facand destule rele,Dumnezeu stie cine se mai mantuieste din noi…Dumnezeu cu mila).
  Regula de aur a crestinismului
  Aceasta este:,,Ceea ce tu urasti si nu vrei sa-ti faca altcineva,nu fa nici tu altuia,,si iarasi: ,,ceea ce vrei si iubesti sa-ti faca altul tie insuti,aceea fa si tu altuia,,.Acest cuvant ni-l porunceste Hristosul nostru in Evanghelie si este foarte adevarat in toate.
  Stiind Domnul ca noi,oamenii,nu putem sa invatam toti carte,si daca invatam,n-o sa ne aducem aminte toate cele invatate,ne-a dat de aceea un cuvant ca impreuna cu el sa stabatem frumos viata de aici si apoi sa ne ducem in Rai.Care e acest cuvant?Acesta: ,,Ce tie nu-ti place, altuia nu face.Ce tie iti place fa si altuia,,. Gandeste-te acum ce vrei?Iti place ca altul sa te fure,sa te omoare,sa te defaime sau sa-ti faca alt rau?Nu-ti place.Sa nu le faci nici tu fratilor tai,si te vei mantui.Dar ce vrei?Vrei ca altul sa te hraneasca,sa te adape si sa–ti faca haine si tot binele,sa-ti ierte greseala si sa vorbeasca frumos despre tine.Pe acestea sa le faci si tu fratilor tai si te vei mantui.

  Nu va incredeti in arme ci in Dumnezeu

  Un lucru va sfatuiesc,crestinii mei:daca vreti,sa strangeti toate armele,sa le dati slujitorilor sultanului si sa le spuneti:,,Nu sunt ale noastre.Hristosul nostru ne-a dat sa avem cruce ,nu arme,,. Vreti sa intelegeti,crestinii mei,ca daca un crestin poarta arme si isi pune nadejdea in ele,Dumnezeu nu-l pazeste?Pe saracul care nu are arme si isi pune nadejdea in Dumnezeu,Dumnezeu il pazeste.De aceea, va sfatuiesc ca pe copiii mei duhovnicesti,sa aruncati armele si sa va puneti nadejdea in Dumnezeu si nu in arme,si asa El va va pazi si pe domniile voastre.Dar daca vreti sa fiti mandri si sa va puneti nadejdea in arme,sa stiti ca atunci Dumnezeu nu va mai pazeste.

  Crestinii si Imperiul Otoman

  Cand au trecut trei sute de ani dupa Rastignirea Hristosului nostru,Preabunul Dumnezeu l-a trimis pe Sf.Constantin cel Mare si el a intarit o imparatie crestineasca,iar crestinii au avut aceasta imparatie 1150 de ani.Dupa care Dumnezeu a ridicat imparatia de la crestini (in 1453) si l-a adus pe turc de la rasarit si i-a dat-o lui spre binele nostru.Si a avut turcul imparatia 318 ani.In vremea aceea,in 1772,au venit crestinii la sultan si i-au cerut trei lucruri: sa-si faca biserici ,sa se pazeasca duminica sa nu se faca targuri in ziua ei si sa aiba scoli sa invete copiii carte.Si Dumnezeu l-a luminat pe sultanul si li le-a dat,iar aceste lucruri sunt scrise la Stambul in condica imparateasca.Si ce?A fost oare vrednic sultanul sa aiba imparatia?Dar Dumnezeu i-a dat-o spre binele nostru.Si de ce n-a adus Dumnezeu alt imparat cand erau aproape atatea regate(crestine latine),ci l-a adus numai pe turc de la Kokkini Milia si i-a dat-o lui?Fiindca Dumnezeu stia ca toate celelalte regate ne vatama credinta iar turcul nu ne-o vatama;ca sa nu fim pedepsiti i-a dat-o turcului si Dumnezeu il socoteste pe turc drept un caine care sa ne pazeasca.Asa a facut si Dumnezeu:cand a vazut ca vom fi pedepsiti,miscat fiind de multa iubire pe care o are fata de neamul nostru,a ridicat de la noi aceasta imparatie mincinoasa,ca sa ne-o dea pe cea adevarata.Hristosul nostru nu s-a rastignit ca sa ne dea o imparatie desarta si trecatoare,ci pe cea cereasca si preadorita.
  De asemenea sa va bucurati si sa va veseliti cand va platiti darile,birurile si zeciuielile voastre, fiindca asa cum martirii si-au varsat sangele iar ascetii au castigat Raiul cu viata lor ascetica, tot asa si crestinii isi cumpara Raiul cu banii pe care-i dau tribut astazi.Cand iti platesti birul ce arati?Arati ca esti cresrin ortodox.Sa-ti iei birul drept o cruce si sa-l platesti din iubire pentru Hristos.

  Indemn final

  Luati aminte,crestinii mei,sa nu va mandriti,sa nu desfranati,sa nu faceti adulter,sa nu furati, sa nu va jurati,sa nu spuneti minciuni,sa nu barfiti,sa nu va defaimati unii pe altii,sa nu va impodobiti acest trup imputit pe care maine il vor manca viermii,ci sa va impodobiti sufletul vostru care e mai de pret decat lumea intreaga.Postiti dupa putere,rugati-va dupa putere,faceti milostenie dupa putere si sa aveti pururea moartea inaintea ochilor vostri ca nu e alt invatator mai bun decat moartea.

  Amin si slava lui Dumnezeu pentru toate.

  • doktoru zice:

   Un mic adaos la cele spuse ale Sf Cosma Etolianul-fragment foarte bun pentru preoti si alti duhovnici sau chiar si patriarhi :
   In vechime.atunci cand oamenii voiau sa pedepseasca pe cineva,faceau juramant si spuneau: Sa-ti dea Dumnezeu sa te puna impreuna cu preotii ce se vor afla in veacul al optelea ! De aceea,fratii mei cu anevoie pot astazi sa se mantuiasca patriarhii,preotii,duhovnicii si dascalii,fiindca acum suntem in veacul al optulea din care au trecut si 280 de ani(era in anul 1772,adica 7280 de la Adam cand Sf Cosma spunea aceste lucruri,dar acum dupa aproape 250 de ani cu cat mai mult s-au agravat lucrurile in randurile preotilor).De aceea va sfatuiesc ,sfintiti parinti,acum cat mai aveti timp,sa sedeti si sa cititi ca sa intelegeti catusi de putin ce spune Sfanta Evanghelie.

 2. jad zice:

  si inca ceva in evreieste vav sau wav se deseneaza ca o bara verticala I echivalent nr 6
  la 0:45 asa ca IIIIIIIIIII = 666666666666

 3. jad zice:

  Cuviosul Paisie Aghioritul Cuvinte Duhovniceşti II Trezire duhovnicească
  CAPITOLUL 1
  Semnele Vremurilor (Toate cele spuse în acest capitol s-au spus , ori s-au scris între anii 1981-1994)
  Cu 2000 de ani înurmă s-a scris în Apocalipsă că oamenii se vor pecetlui cu numărul 666. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase(Apoc.13,18.). Pentru evrei numărul 666 este simbolul economiei. Evreii, precum se arată în Vechiul Testament, au pus o taxă fixă neamurilor pe care le-au supus în diferite războaie. Birul anual era de 666 talanţi de aur(III Regi 10, 14 şi II Par. 9, 13.). Acum, ca să supună toată lumea, pun iarăşi acest număr care se leagă de trecutul lor slăvit. De aceea nu vor să-l înlocuiască cu alt număr. Adică 666 este simbolul lui mamona. L-au luat de la greutatea aurului – nu ştiau aceasta despre care vorbeşte Sfântului Ioan în Apocalipsă – dar nu încetează să fie mamona. Evanghelia însă spune: sau Hristos sau mamona. Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui mamona(Mt. 6, 24.).

 4. jad zice:

  Proorociile Apocalipsei
  October 1, 2010 6:02 am by: Florin Stuparu Category: Axa 48, Oglinda vremii

  Despre Îngerul al treilea, care-i va întări pe credincioşi ca să nu-l primească pe Antihrist

  Stihurile 9, 10: Şi al treilea Înger a venit după ei, strigînd cu glas puternic: „Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea sau pe mîna lui va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mîniei Sale, şi se va munci în foc şi în pucioasă înaintea sfinţilor Îngeri şi înaintea Mielului.”
  Oricine se va supune lui Antihrist, făcîndu-se ca o fiară şi petrecînd viaţă necurată, şi îl va mărturisi pe el cu cuvîntul sau cu fapta ca fiind dumnezeu (căci aceasta poate să arate înfierarea ce se va da pe frunte şi pe mînă), acela se va face şi el părtaş băuturii paharului muncilor. Al muncii celei neamestecate cu milostivirile lui Dumnezeu, pentru dreptatea judecăţii; dar amestecată cu felurite munci, pentru răutatea cea mult stricăcioasă şi de multe feluri pe care singuri au ales-o şi au voit-o. Şi bine se zice: „vinul fărădelegii, care-i va îmbăta pe cei ce beau”, de vreme ce, cu care fapte greşeşte cineva, cu aceleaşi se va şi munci.

  • preot-duhovnic zice:

   mai proorocofilule, nu mai citi dta talcuiri la Apocalipsa, Sfantul Grigorie Palama si teze de doctorat! Stai cuminte ca vei turba! (un preot)

 5. Oana Iftime zice:

  Iarăşi un comment lung – scuze, dar acestea sunt circumstanţele.

  Citez, din materialul de la http://www.sfaturiortodoxe.ro/buletine/codbare.htm: “In ceea ce priveste faptul de a primi ‘semnul’ sau ‘numărul numelui’ ‘pe mâna lor dreaptă sau pe frunte’ (Apocalipsa 13, 16), Sfânta Scriptură este foarte limpede si avertizează câ acest (simbol) ‘semn’ exterior echivalează cu o lepădare. Cu toate că este un simbol exterior, are totusi prelungiri spirituale si, ca urmare, chinul nostru vesnic, adică iadul: ‘si fumul chinului lor se suie în vecii vecilor si nu au odihnă nici ziua, nici noaptea cei ce se închină fiarei si chipului (icoanei) ei si oricine primeste semnul numelui ei’ (Apocalipsa 14, 11)”.

  Unde “este foarte limpede” Sfânta Scriptura că “acest semn exterior echivalează cu o lepădare”?? Tocmai am discutat despre succesiunea evenimentelor, în Apocalipsă, cum că este: închinare şi apoi primirea semnului. Reamintesc locul: Apoc., 14, 8-10, adică exact ceea ce precede citarea trunchiată din materialul acesta şi fără de care nu rezultă sensul ansamblului: “Şi un al doilea înger a venit, zicând: A căzut, a căzut Babilonul, cetatea cea mare, care a adăpat toate neamurile din vinul furiei desfrânării sale. Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.”

  Partea care se referă “foarte limpede” la primirea semnului în urma închinării la fiară şi la chipul ei (care acelea da, sună a lepădare de Dumnezeu şi supunere către diavol) a fost, ca din întâmplare, omisă. Dar se vede că din punctul de vedere al unora, dacă autorul materialului este ieromonah şi invocă şi opinii ale marilor duhovnici, o fi ştiind el ce spune… Nu contează că citează Scriptura trunchiat, şi că, în general, materialul său conţine unul şi acelaşi veşnic şir de artificii şi postulări regăsibil în scheletul de bază al teoriei cipurilor (se pare că, dacă ai văzut un astfel de articol, le-ai văzut pe toate). – 666 şi cipul, proclamat aşa, pur şi simplu, pecete; confuzia gravă, dpv ortodox, între un mijloc financiar (gen card) sau un act de identitate şi identitatea persoanei, manipularea Apocalipsei în sprijinul propriei teorii, etc.

  [După ce se scrie în astfel de materiale, Hristos S-a lepădat se Sine Însuşi, fiindcă folosea bani cu chipul cezarului, care era şi zeu păgân (şi a fost şi înscris în recensământul unui stat păgân). La fel, sunt lepădaţi toţi cei care manipulează valute cu simboluri păgâne, sau au avut acte emise de către comunişti, cu însemnele unor state în care ateismul era doctrină oficială. Ba, probabil şi dacă mergi la mare în staţiunile cu nume de zei păgâni devii apostat. Iar biserica ortodoxă din staţiunea Neptun, care o avea şi ştampilă pe care scrie “Neptun” confecţionează apostaţi încă de la botez, fiindcă le emite certificate pe care apare scris “Neptun” (a nu se înţelege greşit, nu ridiculizez, ci pur şi simplu duc consecinţele acestui mod de gândire cu câţiva paşi mai departe – este o metodă care uneori face limpede faptul că o idee este absurdă)].

  „666” din codul de bare înţeleg că poate deveni 666666 (dacă luăm în consideraţie cele două bare ale separatorilor), şi, dacă e să urmăm până la capăt logica respectivă, întreg codul un lung şir de 6, fără vreo problemă pentru susţinătorii acestei teorii…

  Din păcate, se confirmă ceea ce comentam, anterior, despre incoerenţa (şi, în ultimă instanţă, iraţionalitatea) acestor idei.

  [Poate că utilizatorul “jad” a postat aceste materiale doar pentru a fi dezbătute. Până una, alta, se contrazic între ele – a se remarca flagranta contradicţie dintre postarea din 10 august, ora 7:43 p.m. care conţine pasajul “Oricine se va supune lui Antihrist, făcîndu-se ca o fiară şi petrecînd viaţă necurată, şi îl va mărturisi pe el cu cuvîntul sau cu fapta ca fiind dumnezeu (căci aceasta poate să arate înfierarea ce se va da pe frunte şi pe mînă), acela se va face şi el părtaş băuturii paharului muncilor” şi celelalte materiale postate, care fac parte din “argumentele” curentului care vorbeşte despre pecetluirea prin cip.]

  Cât despre susţinerea teoriei cipurilor de către marii duhovnici, aici revenim la ceea ce se discuta, iniţial, în articolul la care am făcut comentariul, „Ispita zeificării marilor duhovnici”. Odată ce o idee este susţinută şi de către anumite persoane, nu mai contează că poate sau nu să fie legitimată în mod mai presus de dubiu prin Scriptură şi Tradiţie (nu prin artificii ignobile de tipul manipulării Scripturii şi prin postulate care îşi muşcă coada, gen “a spus cutare om duhovnicesc că cipul este semnul fiarei, aşa că cipul este semnul fiarei”). Şi nu mai contează nici dacă poate începe, măcar, să fie legitimată într-o primă instanţă a coerenţei interne, până să mai ajungem la confruntarea cu Revelaţia (nişte trăznăi incoerente oricum nu mai are sens să fie confruntate cu Revelaţia, deja este suficient de clar că nu pot fi parte din Adevăr).

  Această perspectivă este caracterizată de bazarea exclusivă, neortodoxă, pe apelul la autoritate, fie a unei persoane, fie a grupului care susţine teoria (autoritatea anonimă). „Cutare teorie este susţinută ŞI de către cutare om duhovnicesc, prin urmare teoria cu pricina este de la Duhul Sfant”, cu simetricul ” dacă susţine cutare teorie, atunci cutare om este duhovnicesc, luminat de Duhul”. Şi astfel teoria şi oamenii care o susţin se legitimează reciproc, în buclă, precum, în evoluţionism, fosilele susţin datarea stratelor, iar prezenţa fosilelor de un anumit tip datează stratele în care se găsesc.

  Că nici cel mai duhovnicesc om nu este mereu inspirat de Duhul, încât se poate înşela, ca un om, asta pare să iasă, pur şi simplu, din discuţie. La fel ca şi observaţia simplă că ideile fixe pot difuza rapid şi înspăimântător de eficient într-un grup, tocmai în baza apelului (atât neortodox cât şi lipsit de valoare de argument) la autoritate, care generează bucle de feed-back pozitiv (respectiv consolidarea artificială, din ce în ce, a poziţiei ideii şi persoanelor care o susţin).

  În paranteză fie spus, Sf Porfirie Cavsocalivitul (citat ambiguu, iarăşi manipulator, în materialul de la http://www.sfaturiortodoxe.ro/buletine/codbare.htm, ca şi cum ar fi fost “luptător anti-cip”) l-a mustrat pe bătrânul Paisie, pentru agitaţia pe unele subiecte, precum 666, actele şi venirea lui antihrist, sau recucerirea Constantinopolului de către greci. Iar bătrânul Paisie a ascultat şi a abandonat acest gen de discuţii. [A se vedea: http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2014/02/03/sfantul-porfirie-il-cearta-pe-parintele-paisie-aghioritul/ – articolul este doar în engleză, dar se poate traduce automat cu rezultate onorabile].

  În aceste condiţii, ce ne mai facem, cu apelul la autorităţile duhovniceşti??

  • jad zice:

   cu SF PORFIRIE

   From my voice could be heard the voice of Elder Paisios and he was responding to Elder Porphyrios….. Elder Paisios spoke through me. ….. My spirit received him and gave him hospitality and he united with me in order to speak with Elder Porphyrios concerning this fearful subject. But was this necessary? As we know, he was able to communicate even from far away.

   Din vocea mea ar putea fi auzit vocea Pr. Paisie si el a răspuns Pr.Porfirie. ….Pr.Paisie VORBEA PRIN MINE…Spiritul meu l-au primit [pe Pr Paisie] si i’a dat ospitalitate si s’a UNIT cu mine, în scopul de a vorbi cu Pr. Porfirie cu privire la acest subiect de temut. Dar a fost necesar acest lucru? După cum stim, el[Paisie] era capabil de a comunica chiar de departe.
   —-
   cine crede asemena dracisme????? i’a dat OSPITALITATE ..UNIRE DE SUFLETE parca ar fi YOGA=UNIRE CU( asta inseamna in sancrita yoga e UNIRE CU) si Sf Paisie avea nevoie de intermediari ca era asa de slab duhovniceste ….primirea asta de suflete ASTA seamana cu posedare DEMONICA MAI DEGRABA

   • oiftime zice:

    Da, sigur, asta era de reținut, nu scrisoarea Sf Porfirie. Dar, iarasi, ii dam înainte cu reținut ce ne convine si cu rastalmacirile.

 6. jad zice:

  Talcuiri la Apocalipsa Arh Evsevios Vittis
  Pag 155- 156
  Şi alt înger a urmat zicând: A căzut, a căzut Babilonul, cetatea cea mare, că din vinul mâniei curviei ei a adăpat toate neamurile (Apocalipsa 14,8).
  După cum ştim, Babilonul a fost în trecut un oraş forte mare, capitala asirienilor, reprezentând o putere imensă la acea vreme. În Babilon s-a dezvoltat o civilizaţie tehnică foarte însemnată. Babilonul a ajuns faimos pentru bogăiţiile lui fabuloase, rezultate
  în urma cuceririi şi jefuirii a nenumărate popoare. El a fost pentru acea mai epocă cea mai mare, mai admirată – pentru izbânzile sale – şi cea mai temută – pentru puterea lui – capitală. Însă, odată cu belşugul şi bogăţia, s-a strecurat, aşa cum se întâmplă de regulă în astfel de situaţii, o amorţeală şi o stricăciune, o decădere şi o putrefacţie morală, fapt ce a condus în final la disoluţia şi distrugerea Babilonul cel vechi şi faimos a ajuns acum un simbol.
  Sub numele Babilon se îneţlege Roma. De ce se vorbşete însă de Babilon, şi nu în mod clar de Roma? Existau numeroase motive şi cât se poate de întemeiate ce priveau siguranţa creştinilor. Dacă Apocalipsa ar fi făcut referire directă la Roma, lui ar fi putut provoca resentimentul şi mânia stăpânitorilor,care i-ar fi considerat pe creştini nişte anarhici,potrivnici regimului, oameni ce atentează la pacea şi siguranţa imperiului. Sub
  acest nume, Babilon, dat Romei, Sfântul Evarighelist va cuprinde toate acele racile ce caracterizau capitala romană din vremea sa: tirania, stricăciunea, prigonirea şi alungarea creştinilor. În plus, după cum vechiul Babilon devenise izvor de stricăciune pentru popoarele supuse lui, aşa şi acum Roma idolatră se făcuse focar de infecţie pentru întraga lume,întrucât stăpânirea ei se întindea pe tot cuprinsul pământului cunoscut atunci
  Babilonul poate constitui însă şi caracteristica mai generală a unor stări de lucruri, după cum observă Areta în tâlcuirea sa : Babilonul nu este altceva decât lumea aceasta stricată. Babilonul nu s-a clătinat la vremea lui decât în momentul în care a ieşit din
  limitele ce i se cuveneau.
  Sub numele de Babilon este întruchipată confuzia acestei lumi (de altfel, Babilon înseamnă, în traducere, confuzie) şi tulburarea pricinuită de lucrurile vieţii. Este numit vin al curviei nu doar din pricina legăturii dintre beţie şi dezmăţ ce conduce la urvie,
  nici din pricina nebuniei produse de beţie, ci din pricina ameţelii şi comportamentului necuviincios adus de orice păcat. Sfântul psalmist, atunci când face referire la omul ce curveşte, îl vizează şi pe cel îndepărtat de Dumnezeu şi de poruncile Lui, ceea ce,
  suntem încredinţaţi, va atrage asupra lui mânia dumnezeiască.
  Prin urmare, Babilon reprezintă în primul rând Roma depravată, care îi tiranizează şi îi prigoneşte pe creştini. Ea urmează să se prăbuşească cu siguranţă şi va fi distrusă, soartă ce va fi împărtăşită de orice putere asemenea ei.
  Cele referitoare la Roma din acest loc, am spus deja, conţin şi o prevestire a distrugerii ei. Se va vorbi mai pe larg despre aceasta în capitolul al 17-lea al 18-lea.

 7. jad zice:

  Cuviosul Paisie Aghioritul Cuvinte Duhovniceşti II Trezire duhovnicească
  Noile buletine de identitate

  – Părinte, a spus cineva: “Cum de folosiţi bancnota de 5.000 de drahme care are pe ea numărul 666? Acelaşi lucru este şi cu buletinul”.
  – Hârtia de 5.000 este ban. Şi lira Angliei are pe ea pe regina Elisabeta. Aceasta nu vatămă. Cele ale Cezarului, Cezarului( Mt. 22, 21; Mc. 12, 17.). Aici însă este vorba de identitatea mea, este ceva personal; nu este ban. Identitatea înseamnă ceea ce înseamnă şi cuvântul; adică cineva se identifică cu cele pe care le declară. Ei pun pe diavolul pe buletine şi îţi cer să semnezi că îl primeşti. Cum să fac aceasta?
  – Părinte, ce legatură are acest buletin de identitate cu pecetluirea?
  – Buletinul de identitate nu este pecetea, ci introducerea pecetluirii.
  – Părinte, lumea întreabă ce să facă în legătură cu noile buletine de identitate.
  – Atunci când vă întreabă, voi cel mai bine să le spuneţi oamenilor să întrebe pe duhovnicii lor şi să facă răbdare să vadă cum va acţiona Biserica, pentru că mulţi pun întrebări, dar puţini înţeleg răspunsurile. De vreme ce am scris clar despre acestea în broşura Semnele vremurilor, fiecare să acţioneze potrivit cu conştiinţa lui. Desigur, unii spun: “Ei, aceasta este o părere a unui călugăr, nu este poziţia Bisericii”. Eu însă nu mi-am spus părerea mea, ci am formulat simplu cuvintele lui Hristos, ale Evangheliei, pentru că propria noastră părere trebuie s-o supunem voii lui Dumnezeu, ce se exprimă în Evanghelie. Alţii spun cele contrare celor ce le-am
  spus eu, spunând că le-a zis Părintele Paisie. Unii care le aud, deşi lucrurile sunt aşa de serioase, nu întreabă dacă sunt aşa, dacă într-adevăr le-am spus, ci le cred. Eu nu mă tem, ci le spun cu curaj.
  …..
  Pe unii îi interesează subiectul buletinelor de identitate, alţii îl exploatează şi creează probleme. Biserica trebuie să ia o poziţie corectă. Să vorbească, să explice credincioşilor ca să înţeleagă că de vor lua buletinul de identitate, aceasta va constitui o cădere.

 8. jad zice:

  Cuviosul Paisie Aghioritul Cuvinte Duhovniceşti II Trezire duhovnicească
  Pecetluirea este una cu lepădarea

  Deşi Sfântul Ioan evanghelistul vorbeşte clar în Apocalipsă despre pecetluire( Apoc. 13, 16 ş.u.; 14, 9 ş.u.; 16, 2 şi 20, 4.), unii nu înţeleg. Ce să le spui? Din păcate, auzi o grămadă de neghiobii ale minţii de la unii “cunoscători” contemporani. Unul spune: “Eu voi primi buletinul cu 666 şi voi pune şi o cruce“. Altul: “Eu voi primi pecetea pe frunte şi-mi voi face şi o cruce pe ea…” şi o grămadă de asemenea prostii. Ei cred că se vor sfinţi în felul acesta, dar toate
  acestea sunt înşelări. Un episcop mi-a spus: “Eu lângă semnătură voi face şi o cruce. Nu mă lepăd de Hristos, ci, simplu, mă
  folosesc“. “În regulă, îi spun, tu eşti episcop şi pui o cruce lângă numele tău în virtutea calităţii ce o ai; altul este arhimandrit şi pune şi el o cruce, datorită rangului ce-l are. Dar lumea ce va face?”. Însă lucrul murdar nu se sfinţeşte.
  Apa curată primeşte harul şi se face agheasmă, dar urina nu se face agheasmă. Piatra se face pâine prin minune. Necurăţia, însă, nu primeşte sfinţire. Prin urmare, diavolul, Antihristul, atunci când este în buletinul nostru de identitate, pe mână sau pe fruntea noastră cu simbolul lui, nu se sfinţeşte chiar de am pune şi o cruce. Avem puterea Sfintei Cruci, a Lemnului Sfânt, a harului dumnezeiesc al lui Hristos, numai atunci când păstrăm harul Sfântului Botez, prin care ne lepădăm de satana, ne unim cu Hristos şi primim Pecetea Sfântă: Pecetea darului Sfântului Duh. Vezi, unii ca aceştia merg înainte cu o logică… Vor pune alături o cruce şi
  totul este în regulă. Şi deşi vedem că Sfântul Apostol Petru s-a lepădat numai la exterior de Hristos, dar şi aceasta a fost
  tot lepădare( Mt. 26, 69-75; Mc. 14, 66-72; Lc. 22, 54-62; In. 18, 16-18 şi 25-27.), aceştia se leapădă de pecetea cea sfântă a lui Hristos ce li s-a dat la Sfântul Botez ca să primească pecetea lui Antihrist, iar apoi spun că au înlăuntrul lor pe Hristos!
  – Părinte, dar dacă cineva va primi pecetea din neştiinţă?
  – Aceasta se va putea întâmpla numai din nepăsare. Ce neştiinţă să fie, atunci când lucrurile sunt atât de clare? Chiar dacă nu ar şti cineva, trebuie să se intereseze şi să afle. Dacă spunem că n-am ştiut şi pentru aceasta am primit pecetea, Hristos ne va spune: Făţarnicule, faţa cerului ştiţi s-o judecaţi, iar semnele vremurilor nu puteţi!(Mt. 16, 3.). Chiar de s-ar pecetlui cineva din neştiinţă, pierde harul dumnezeiesc şi primeşte lucrarea diavoleasca. Vezi, copilaşul, la Sfântul Botez, atunci când preotul îl afundă în apă primeşte pe Sfântul Duh, fără ca acela să-şi dea seama de aceasta şi după aceea se sălăşluieşte în el harul dumnezeiesc.

 9. jad zice:

  Cuviosul Paisie Aghioritul Cuvinte Duhovniceşti II Trezire duhovnicească
  Alţii se ocupă cu proorociile şi fac propriile lor tâlcuiri. Cel puţin nu spun: “Aşa îmi spune gândul”, ci spune: “Aşa este”, şi apoi îşi expune o serie de teorii proprii. Unii, iarăşi, le explică după cum vor ei, ca să-şi îndreptăţească patimile lor. Răstălmăcind ceea ce a spus Sfântul Chiril: Mai bine să nu se petreacă semnele lui Antihrist în zilele noastre(Sfântul Chiril al Ierusalimului, Cateheze, Cateheza a XV-a către cei ce vor să se lumineze, cap. 18.,Ed. Inst. Biblic, 1943, p. 415.), unul care vrea să-şi îndreptăţească frica, spune: “A, vezi, şi Sfântul Chiril s-a temut ca nu cumva să se lepede. Sunt eu, oare, mai presus de Sfântul Chiril? Prin urmare, chiar de m-aş lepăda de Hristos, nu e nimic…”. Dar Sfântul a spus să nu se petreacă nu pentru că se temea, ci pentru ca să nu-l vadă pe Antihrist cu ochii săi.
  Vezi ce face diavolul?
  Din păcate, unii “cunoscători” înfaşă pe fiii lor duhovniceşti ca pe nişte prunci, chipurile ca să nu-i mâhnească. “Aceasta nu vatămă. Nu-i nimic. E suficient să credeţi lăuntric”. Sau spun: “Nu vorbiţi despre subiectul acesta – despre buletine şi pecetluire – ca să nu se mâhnească oamenii”. Dar dacă le-ar spune: “Să încercăm să trăim mai duhovniceşte,să fim mai aproape de Hristos şi să nu vă temeţi de nimic. Iar dacă va fi nevoie, vom mărturisi.Δ, i-ar pregăti oarecum. Dacă cineva cunoaşte adevărul, îşi face probleme şi se trezeşte Îl doare situaţia de astăzi, se roagă şi ia aminte să nu cadă în cursă.
  Acum însă ce se întâmplă? În afară de faptul că unii duhovnici fac propriile lor tâlcuiri, se tem şi ei ca oamenii lumeşti, în timp ce ar fi trebuit să se neliniştească duhovniceşte şi să-i ajute pe creştini, aducându-i la neliniştea cea bună şi întărindu-i în credinţă ca să simtă mângâierea dumnezeiască. Mă mir cum de nu-şi fac probleme de de conştiinţă după toate aceste evenimente ce se întâmplă? De ce nu pun cel puţin un semn de întrebare la tâlcuirile minţii lor? Şi dacă îl ajută pe Antihrist în pecetluire, cum de atrag şi alte suflete la pierzare? Atunci când Sfânta Scriptură spune: … să înşele dacă e cu putinţă şi pe cei aleşi( Mc. 13, 22.), se referă la faptul că se vor înşela cei ce le explică pe toate numai cu mintea lor.
  Aşadar, în spatele sistemului perfect al “cartelei de ajutorare”, al asigurării prin computer, se ascunde dictatura mondială, sclavia lui Antihrist, …ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte, încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea.Cine are pricepere să socotească numărul fiarei, căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase(Apoc. 13, 16-18.).

 10. jad zice:

  http://apologeticum.files.wordpress.com/2009/01/apocalipsa13.pdf
  pag 35
  Astfel, numele de familie este icoana identităţii mele trupeşti, îmi arată originea, apartenenţa la un anumit arbore genealogic stabilit prin legătură de sânge între generaţii. In schimb, prenumele imi este dăruit la botez. Este identitatea mea spirituală, oglinda sufletului meu. Prenumele nu se adresea trupului, ci se identifică cu însuşi lăuntrul meu, mă reprezintă sufleteşte.. Tocmai de aceea mi se dă la botez, care este o adâncă taină a spiritualităţii creştine.

  • Oana Iftime zice:

   Doar nişte observaţii şi întrebări scurte, de mai mult nu am vreme şi nici nu cred că are vreun rost, având în vedere că apar comentarii dintr-unele şi aceleaşi serii. Până să aibă oamenii nume de familie (ceea ce s-a întâmplat târziu, în istorie) care era „icoana identităţii lor trupeşti”? Dacă această identitate trupească exprimată prin numele de familie este legată de mântuire, încât prin ea ne afectează mântuirea cipul din acte, cum se face că generaţii întregi de oameni nu aveau ceva aşa important? În România, d. ex., erau „icoane ale identităţii” poreclele de pe la ţară, din care, de altfel, au şi derivat multe nume de familie (iar din unele nu, mai şi fiind batjocoritoare din cale afară sau chiar indecente)? Ce este aceea, de fapt, o „icoană a identităţii trupeşti” şi ce rol are ea, în mântuirea persoanei – solicit un comentariu teologic, ortodox. La fel, ce este aceea „identitate spirituală”? Se răspunde circular- „este numele” sau există o definiţie teologică a identităţii trupeşti, respectiv spirituale, care să arate şi relaţia lor cu mântuirea? Căci, dacă nu există, se cheamă că toate astea sunt doar filozofie, vorbe goale;- La botez ai numele pus, deja, nu se dăruieşte la botez. Prenumele se pune în ziua a opta, cu rânduiala specială, care nu are nicio treabă cu botezul; Am un fin japonez – în actele civile are doar numele japonez, nu şi numele creştin pe care şi l-a luat. Dacă primeşte acte cu cip, îi va fi sau nu afectată „identitatea spirituală”? [Nu glumesc, cu aceste întrebări.]

   • jad zice:

    Sf Paisie
    In viata duhovniceasca, dupa trup ne inrudim prin Adam, iar dupa duh prin Hristos.

    Botează-se robul lui Dumnezeu. (Numele) In numele Tatălui, amin, si al Fiului, amin, si al Sfantului Duh, amin

    Sf. Ioanichie Balan
    Se boteazã robul lui Dumnezeu (numele) în numele Tatãlui, Amin; si al Fiului, Amin; si al Sfântului Duh, Amin.

    De cine si când se pune numele pruncului?

    Numele pruncului se pune de cãtre pãrinti, însã cu binecuvântarea preotului, care citeste o rugãciune specialã la punerea numelui noului nãscut, deoarece cu acel nume care i se dã la Botez, crestinul va cãlãtori în viatã si va sta înaintea lui Dumnezeu la judecatã. Numele pruncului se consfinteste în clipa botezului, când se cufundã în apã în numele Prea Sfintei Treimi si nu mai poate fi schimbat pânã la moarte. Numai prin tunderea în monahism se poate schimba numele de botez.

  • Oana Iftime zice:

   Iar a afirma că prenumele „Este identitatea mea spirituală, oglinda sufletului meu. Prenumele nu se adresea trupului, ci se identifică cu însuşi lăuntrul meu, mă reprezintă sufleteşte” este deja concepţie animistă, păgână (nu doar un simplu nonsens dpv ortodox). Existau triburi la care numele era secret tocmai fiindcă se considera că cel care îl cunoaşte poate afecta spiritual pe posesor.

   • jad zice:

    Se cuvine aici sa facem o paranteza , explicând ce inseamna pentru
    un crestin sa aiba pe buletinul de identitate numarul 666. Dupa cum stim,
    buletinul se elibereaza in urma semnturii lui de catre posesor. Semnatura
    reprezinta totala acceptare de catre acel individ a datelor inscrise despre
    dânsul in document
    Asadar, eu certific prin semnatura mea faptul ca informatiile respective
    ma descriu in totalitate,ma reprezinta , iar numele care este trecut in buletin este numele meu real. De aceea semnez, caci ma identific intru totul cu cel descris prin datele buletinului.
    De fapt,numele primit la botez imi pecetluieste sufletul cu o identitate crestina.Pentru aceasta pruncii primesc nume de sfinti. Acesti sfinti, datorita
    legaturii tainice spirituale cu pruncul prin intermediul numelui, vor fi protectorii lui de-a lungul vietii.
    Numele de botez este deci identitat ea sufletului meu. Când voi fi
    pomenit la rugaciune, la Sfânta Liturghie de pilda , preotul va sopti in taina
    doar numele meu de botez, deoarece Biserica este o comuniune a sufletelor,iar Sfintele Taine lucreaz prin har tocmai aceasta mântuire a sufletului,asigurând trecerea lui in vesnicie.
    ————
    Se impartaseste robul/roaba lui Dumnezeu (numele)

 11. doktoru zice:

  Am si eu un text mic cu o parere nu asa de exaltata despre, deja smintitorul ,numar fatidic de, celebra deja,referinta si anume : sasesutesasezecisisase de unitati,bucati etc….Sper sa nu se ofenseze nici un simpatizant chip-ul-izant .Deci textul de baza de care se lovesc toti :

  16. Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte.
  17. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei.
  18. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.

  Intre altele, este de foarte mare însemnătate să pomenim că toţi Sfinţii Părinţi socotesc că pricina de căpătâi a grabnicei înrobiri a omenirii de către Antihrist este lipsa de înţelegere duhovnicească precum şi obşteasca şi deplina prăvălire în îndeletniciri lumeşti.(din cartea Apostazia si Antihristul)

  Deci aşa se zice că va face şi ispravnicul şi mergătorul înainte al lui Antihrist cu lucrarea diavolului, de va grăi chipul fiarei întru arătare mincinoasă şi-i va omorî pe cei ce nu se vor închina fiarei şi se va nevoi să-şi impună numele său cel pierzător al potrivnicului şi înşelătorului peste toţi însă pe mîinile drepte le va pune ca să taie lucrarea celor drepte şi bune.
  Iar în frunţi, ca să înveţe întru înşelăciune şi întru întuneric pe cei amăgiţi să îndrăznească. Nu-l vor primi pe el cei însemnaţi în feţele lor cu dumnezeiască lumină. Şi numele fiarei va începe a-1 vesti peste tot şi celor ce vor cumpăra şi celor ce vor vinde, ca cei ce nu-1 vor primi pentru lipsa celor de treabă, să le fie moarte cumplită.

  Adica „Se va stradui sa puna pe toti semnul depravatului nume al apostatului si amagitorului, pe mana lor cea dreapta, pentru a le reteza facerea de bine si faptele bune, si de asemenea pe frunte, pentru a-i invata pe cei amagiti sa fie obraznici in amagirea si in intunecarea lor.Insa nu va fi primit de cei pecetluiti pe fetele lor cu lumina cea dumnezeiasca.(eu unul personal prefer parerea Sfintilor Parinti din vechime,aceia erau Sfinti Parinti,in defavoarea oricarei opinii actuale a vreunui preot,calugar sau oricine isi da cu parerea la insemnatatea cifrei 666 si a insemnarii de catre antihrist cu vreo pecete vizibila sau orice fel de chip electronic implantat aiurea.Daca luam ca bune ideile protestante de peste ocean pesemne ca ar trebui sa ne schimbam si credinta noastra veche ortodoxa de 2000 de ani in favoarea acelor eretici,ori eu nu vreau sa fac parte din pro-ecumenismul acelora care lepadandu-se de credinta ortodoxa accepta ideile inovatoare protestante si sfarsesc prin a-l accepta si pe infailibilul Papa cu al sau filioque).

  Pentru spurcatul nume al lui Antihrist.
  Verset: 18

  „Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească nu¬mărul fiarei: căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase ■— 666.(parerea mea este ca cuvantul a socoti de mai sus inseamna ca acel ce are intelepciune sa se gandeasca bine la el ca sa-l inteleaga,ca sa descopere care ar fi acel nume si care este legatura lui cu 666 ,nu pur si simplu sa adune litere cu diverse valori gematrice babiloniene).
  Ştiinţa cea dovedită a numărului precum şi altele ce s-au scris de dînsul, vremea le va descoperi şi nevoinţa celor înţelepţi şi treji. Că de ar fi fost de vreo treabă (precum au zis alţi dascăli să se ştie) cu adevărat cum îi va fi numele, cel ce 1-a văzut pe el ar fi descoperit, dar n-a voit darul lui Dumnezeu să se scrie în dumnezeiasca carte, numele lui cel pierzător.Însă în ce chip de învăţătură multe nume se pot afla (după Ipolit şi alţii) care cuprind numărul acesta şi deobşte şi deosebite.
  Iar de obşte cum sînt
  Rău povăţuitor;
  Vechi pizmătareţ:
  Adevărat pierzător; miel nedrept cu care nume din amăgitura celor potrivnice se va chema pretutindeni şi mărirea sa îi va fi întru ruşine în fărădelegi.
  ( Tîlcuire la Apocalipsa – Sfîntul Andrei Arhiepiscopul Cezareii Capadociei)

  Atunci, cei ce vor fi legati de cele lumesti si robiti de poftele veacului acestuia pacatos, ale acestei vieti trecatoare, vor fi dusi la diavolul si vor fi pecetluiti. Cei care asculta insa Sfintele Scripturi, tinandu-le in mainile lor spre cercetare si bagandu-le bine in mintea lor, acestia vor scapa de inselare. Vor intele¬ge uneltirile Antihristului si trufia inselaciunii lui.
  Sf Ipolit Episcopul Romei

  Sf .Nil Izvoratorul de Mir Athonitul :
  Apoi vor flamanzi oamenii de cuvantul lui Dumnezeu, ca nu se va gasi un om drept, cu fapte bune, ca sa-i invete cuvantul mantuirii. Atunci se va zamisli rautatea Satanei in inimile oamenilor si va vietui paganatatea cu pecetea lui Antihrist, caci se va ridica darul lui Dumnezeu de la oameni.
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  Bisericile lui Dumnezeu vor fi lipsite de preoti credinciosi si evlaviosi si va fi vai de crestinii care se vor afla in lume, caci isi vor pierde cu totul credinta, nevazand la nimeni lumina cunostintei.
  Luati aminte, fratii mei, covarsirea fiarei si mestesugirile vicleniei, cum de la pantece isi incepe lucrarea, ca, dupa ce se va stramtora cineva, plictisandu-se de bucate, sa fie silit a primi pecetea aceluia, paganescul chip, dar nu peste toate madularile trupului, ci pe mana dreapta, asijderea si pe frunte, ca sa nu aiba stapanire omul a se pecetlui cu mana dreapta, cu semnul Sfintei Cruci, nici iarasi pe frunte, nicidecum a se insemna cu Sfantul Nume al Domnului, nici cu Preaslavita si Cinstita Cruce a lui Hristos si a Mantuitorului nostru. Ca stie ticalosul, ca Crucea Domnului, daca se va pecetlui, risipeste toata puterea lui si pentru aceasta pecetluieste dreapta omului, ca aceasta este aceea care pecetluieste toate madularele noastre. Asemenea si fruntea, ca un sfesnic, poarta faclia luminii, adica pe semnul Mantuitorului nostru, pe fata.

  Deci, fratii mei, infricosata nevointa va fi tuturor oamenilor celor iubitori de Hristos, ca pana la ceasul mortii sa nu se teama, nici sa stea cu molesire, cand va inchipui balaurul pecetea sa in locul Crucii Mantuitorului. Ca acest fel de chip va face, ca de tot Numele Domnului si Mantuitorului nostru nicidecum sa se numeasca in vremile acestuia. Si aceasta o va face, fiindca se teme si se cutremura de Sfanta putere a Mantuitorului nostru, neputinciosul. Ca de nu se va pecetlui cineva cu pecetea celuia, nu se va face robit de nalucirile lui, nici iarasi Domnul nu se va departa de la unii ca acestia, ci ii va lumina si ii va trage catre Sine.
  (Sf.Efrem Sirul despre Apocalipsa,pecete si vremurile din urma).

  xxxxxxxxxxxxxxxxx
  Arhimandrit Mina Dobzeu

  Feţele Antihristului

  .. . Planurile oamenilor sunt multiple, dar Dumnezeu le dejoacă proiectele lor: „Orice sfat veţi sfătui risipi-l-va Domnul; că iarăşi de veţi putea, iarăşi veţi fi biruiţi, căci cu noi este Dumnezeu”. De se va afirma păgânismul la putere, va fi biruit de puterea lui Dumnezeu.. .Practic, multe voieşte omul, multe proiectează, dar vor cădea toate la vremea cuvenită, pentru că Domnul împărăţeşte peste toate…

  Mai ţineţi minte că, în perioada păgânismului comunist, s-a arătat pe cer semnul Fiului omului. Ce înseamnă aceasta? Că spiritualitatea creştină a fost răstignită? La răsărit soarele s-a întunecat ca şi cum ar fi fost acoperit cu un sac. Luând geografic expresia, rezultă că soarele Hristos a fost întunecat în partea de răsărit a pământului. Luna în sânge s-a prefăcut, adică generaţia aceasta a pierit însângerată. Stelele din cer au căzut, ceea ce înseamnă că ierarhii bisericii, în special în Rusia, au fost exterminaţi, bisericile au fost închise, mănăstirile pustiite, s-a scos învăţământul religios din şcoală, mulţi preoţi şi călugări au ajuns la închisoare, chiar şi mirenii au suferit pentru credinţa lor. Asta fiindcă au purtat pecetea lui antihrist pe frunte sau pe mâna dreaptă.

  Ce era pecetea lui Antihrist părinte?

  Pecetea lui antihrist vizează mintea şi lucrarea. Pe frunte înseamnă să accepţi ideologia lor, adică să fii robit cu mintea şi pe mână înseamnă să lucrezi conform acestei ideologii. Întâi cu mintea şi apoi cu mâna; comuniştii nu au mai făcut cruce şi au interzis crucea. Au făcut, cum se zice la Scripturi, „icoana fiarei celei dintâi”, adică au construit un imperiu asemenea celui roman care a prigonit creştinismul.

  Atunci cum explicaţi cifra 666, care se pune pe frunte sau pe mână? Că iată am auzit că în America erau deja anul trecut 7000 de inşi care purtau pe mână un cip, sub piele, cu cifra 666…

  Aceia sunt satanişti, nu putem generaliza…
  …Îi înşeală cu uşurinţă pe cei lipsiţi de educaţie religioasă, că nu s-a făcut jumătate de secol aşa ceva, îi înşeală cu bunuri materiale, apoi pe naivii care aleargă după senzaţional. Oamenii sunt derutaţi întrucât Dumnezeu îngăduie multe. ÎI lasă pe om să cerceteze multe, să se ispitească, să se scufunde în întuneric pentru a avea de unde se întoarce. Dar să nu uităm că Hristos este puterea şi că El hotărăşte toate, că în mâna Lui se află totul. Ceea ce fac magii de la New Age e praf şi pulbere în faţa lui Dumnezeu.(intradevar un preot care urmeaza linia Sfintilor Parinti).
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  «Atenţie la exegeţii improvizaţi ai proorocirilor şi ai Apocalipsei… Se remarcă la aceştia contradicţii flagrante, interpretări şi răstălmăciri, cugetări şi idei aberante, care ajung la extremisme, ducând chiar la despărţirea familiilor. Şi cel mai trist este că se publică numeroase lucrări, cărţi, reviste şi altele, care îi fac pe cititori să devină fanatici, provocând confuzie şi tulburând conştiinţe… Numărul 666 nu ucide şi nici nu poate vătăma pe nimeni. Nimeni nu se leapădă de Hristos şi de sufletul său, dacă nu o face în chip voit, după cum ne spune Sfântul Cosma Etolianul. Credinţa nu este un număr teoretic, ca să poată fi distrusă şi anulată automat de un alt număr. Credinţa este legătura noastră nemijlocită şi vie cu Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi, când suntem legaţi de El în smerenie şi dragoste, absolut nici o forţă nu ne poate despărţi de El şi nu ne poate vătăma» («Orthodoxos Typos», 21. 11. 1986). (Părintele Daniil Gouvalis, Peregrin prin Sfânta Scriptură).

  Pentru sustinatorii chip-ului electronic in corp,sau oriunde aiurea,ii rog sa imi arate cum se vede pecetea Sfantului Duh pe crestini,la exterior, si daca se vede cu ochiul liber.Si sa se gandeasca ca pana acum 2000 de ani toti oamenii erau pecetluiti de diavol pana a venit Hristos.Iar antihristul exprima ,in plan fizic,toata voia diavolului care dintru inceput a fost ucigator de oameni.

  Pacat ca de la comentarii textul nu se poate edita pt ca avea si pasaje subliniate,partile interesante si reprezentative.

 12. doktoru zice:

  Am uitat si de un mic amanunt care il adaug aici :

  O problema majora in intelegerea Apocalipsei este fiara cu sapte capete si zece coarne care se ridica din mare.Ea este aceiasi fiara cu cea pe care sta desfranata,Babilonul,la patru capitole distanta si care vorba ingerului,responsabil cu cea de a saptea cupitza !, : a fost,nu mai era dar iarasi va aparea la timpul ingaduit.Daca personalizam aceasta fiara ne trezim in plina metempsihoza,ori crestinismul timpuriu a combatut,ce-i drept non-violent, aceasta theorie ratacitoare (pe care new-age-ul a reinventat-o intr-un ambalaj atractiv).Parerea mea este ca varianta umanoida din antihrist este destul de exclusa.Cred ca de aia insista ingerul asupra micului detaliu ca trebuieste minte cu intelepciune.

  • jad zice:

   ,,Fiara pe care ai vazut-o era si nu este si va sa se ridice din adanc si sa mearga spre pieire ,,
   Fiara pe care ai vazut-o “era” diavolul si acum nu mai este. De ce nu mai este? Deoarece Ioan vede epoca de dupa Hristos nu cea de dinainte. Si vede o perioada anume, nu oricare. Dupa Rastignirea si Invierea Domnului diavolul a fost legat. Si ce spune Sfanta Scriptura? Va fi lasat liber la sfarsitul lumii. Pana atunci nu va avea putere asupra crestinilor decat daca noi prin pacatele noastre ii vom da acest drept, prin aparitia lui Antihrist. De aceea, la un moment dat “va să se ridice din adânc”, iar mai apoi pentru totdeauna va “să meargă spre pieire”
   http://www.ortodoxia.md/profetiile-timpului/88-profeiile-timpului/7043-arhimandritului-nectarie-moulatsiotis-sa-ne-pregatim-duhovniceste-pentru-ultimul-rzboi-impotriva-crestinilor
   ——–
   Stih 8: „Fiara pe care ai văzut-o era şi nu este, şi va să se suie din adînc şi să meargă spre pieire.”
   „Fiara care era şi nu este (…)”/ Vorbeşte de Satana, care a fost doborît prin crucea lui Hristos, şi se va ridica la sfîrşit şi va face semne şi minuni amăgitoare prin Antihrist pentru tăgăduirea şi lepădarea crucii. De aceea zice că „era”, adică avea putere mai înainte de cruce; şi că „nu este”, căci după Patima cea mîntuitoare i s-a luat tăria şi a fost lepădat din stăpînia pe care o avea peste neamuri prin închinarea la idoli. Şi va veni la sfîrşit – după cum am arătat – ieşind „din adînc”, din locurile unde a fost osîndit, de unde dracii izgoniţi de Hristos Îl rugau să nu îi trimită, alegînd mai degrabă fie trimişi în porci (Matei 8:30, Marcu 5:11, Luca 8:30-32). Sau, „adîncul” din care va ieşi este chipul vieţuirii acesteia, numită aşa pentru adîncul păcatelor lumii, ce se tulbură şi se învăluie de duhurile patimilor rele. Din acelaşi loc va veni şi Antihrist, spre pierderea omenirii, avîndu-l pe Satan în el, care îşi va afla degrabă pieirea în veacul viitor.
   http://axa.info.ro/editoriale/oglinda-vremii/proorociile-apocalipsei-2/
   http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=17
   Revers parodic al definiţiei lui Dumnezeu: „Cel-ce-Este şi Cel-ce-Era…“ (vezi 1, 4), în spiritul Fiarei care-L parodiază pe Iisus Hristos în chiar viaţa, moartea, învierea şi venirea Lui (vezi versetul întreg).

  • doktoru zice:

   Eu stiu de unde ai pasajul acesta si cum este interpretat.Cartea este Talcuirea Apocalipsei de Sf Andrei de Cezareea.Dar partea aceea este explicata usor gresita,dar nu in totalitate.La Apocalipsa avem trei personaje negative:Satana,fiara din mare si fiara din pamant.Satana este aratat clar ca fiind balaurul cel mare,sarpele de demult,diavol.La prima vedere poate fi asemenata cu fiara din mare dar exista diferenta clare.

   Deci fiara care iese din mare cunoastem de la Sfintii Parinti ca este antihristul,care din pacate este considerart a fi om desii tot Sfintii Parinti la Daniel au aratat ca acele fiare sunt imparatii ca si componentele statuii visate de Nabucco.Deci evident ca la Apocalipsa ambele fiare sunt ,tot de asemenea,imparatii(din pacate nu am vazut decat intr-un singur loc ceea ce sustin eu).Dar nu asta vreau sa explic acum.

   Deci daca fiara care iese din mare se considera a fi antihristul,asa cum ne invata si Sfintii Parinti, a doua oara cand este pomenita ,aceiasi fiara dar acum cu sapte capete si zece coarne in loc de zece coarne si sapte capete este acelasi antihrist numai ca acum este asemanat cu satana aproape in totalitate, din cauza lucrarilor care le face in lume.Pentru ca zice ca se vor mira cei ce sunt pe pamant vazand fiara care era si nu este dar iarasi se va arata.Ori satana nu poate fi vazuta cu ochii trupesti decat in actiuni omenesti si alte calamitati naturale,sau ce par a fi.

   Iar mai departe la explicatia ingerului despre desfranata,cetatea cea mare,care o poarta fiara este data explicatia cu cei sapte imparati iar Sf Andrei al Cezareei ii numara aratand ca sunt de fapt imparatii,numai ca numara o imparatie de doua ori.Iar mai departe sfantul arata clar ca fiara este de fapt antihristul nu satana(cititi mai incet si de doua ori ca sa puteti sa intelegeti,pt ca altfel cititi degeaba si apoi le amestecati cu parerile voastre gresite si ce iese ,nu mai zic).
   Deci per ansambu ,ca sa nu spunem prea multe si sa nu incarcam memorii nepregatite pt atatea informatii,este aratat in Apocalipsa 17 in explicatia ingerului catre Sf Ioan Teologul ca antihristul este de fapt o imparatie care revine dupa o anumita perioada de ani si care va face toate rautatile satanei.Care este aceea imparatie ,las pe altii cu mai multa intelepciune sa o regaseasca desi nu este greu deloc .

   Si la Daniil 7,in visul cu cele patru fiare care ies din mare,este aratat ca cele patru sunt de fapt imparatii ,iar ultima fiara care are si zece coarne si stim ,tot de la Sfintii Parinti ,ca sunt zece imparati, iar aceasta fiara reprezinta imparatia romana.O problema ar fi ca cele zece coarne nu sunt 10 imparati care domnesc deodata ci sunt 10 imparatii care apar dupa destramarea imperiului roman.Asa cum stim de la leopardul(pardosul)cu cele patru aripi de pasare sau tapul cu cornul care se rupe pt a aparea alte patru cornuri asa intelegem si la fiara cu cele zece coarne.Acolo era vorba de imparatia greceasca dupa Alexandru cel Mare si cei patru diadohi care au urmat la imparatie dupa el cu imparatii distincte intre ele,asa si aici cele zece coarne reprezinta micile imparatii,regate rezultate ca urmare a destramarii imperiului roman.

   Din aceste zece coarne a iesit unul mic si al dreaqu.Asta dupa ce a smuls mai intai trei dintre ele.Asta micu stim de la Sfintii Parinti ca este tot antihristul.
   Sfantul Pavel ne arata la Tesaloniceni 2 ca taina faradelegii se si lucra inca de pe vremea lui dar era ceva ce o tinea pe loc,iar antihristul nu putea sa apara, desi multi antihristi,dar d-aia mai mici,aparusera chiar de la inceputul crestinismului.Unii si-au dat cu parerea ca ar fi Sf Liturghie sau mai stiu eu ce dar Sf Ioan Gura de Aur ne arata clar ca cel care impiedica aparitia antihristului era imparatia romanilor.Iar mai precis monarhia, care era o forma de conducere ingaduita de Dumnezeu inca de la evrei de pe vremea lui Samuil.Despre lepadarea de credinta ce sa mai zic.Toti dau in sus si in jos cu ea desi a fost explicata ca fiind cel lepadat de credinta ,nu asa o lepadare de credinta in masa.La vremea cand vorbea Sf Pavel nu se lepadasera de credinta decat unii,anume.Ala era contextul in care vorbea Sf Pavel .Si la cine se referea , las pe cei isteti…desi nu prea se mai gasesc.

   Imperiul roman de apus a picat pe la anul 480 iar imperiul roman de rasarit a cazut la 1453.Se pot presupune ca de aici au aparut cele zece coarne ale celei de a patra fiare de la Daniil.Iar undeva un corn mic a iesit si a rupt alte trei in loc.
   Apropos antihrist nu este cel care il imita pe Hristos.Ma omoara cei cu parerea asta.Antihristul este ,asa cum il indica numele,cel impotriva,contra,cu totul si cu toate impotriva lui Hristos.Nu un imitator,nici macar in cele mai mici.

   Inapoi la subiect;ganditi-va de cand au inceput revolutiile astea care s-au terminat cu abolirea monarhiei pe principiul:libertate,egalitate,fraternitate(sau intr-un cuvant drepturile omului,democratie).Si mai ganditi-va si la cei ce le-au inceput.Sper sa stiti si ceva istorie ,pt ca la 1918 au cazut :imperiul german(fostul sfant imperiu roman care a fost ca o incercare de continuare a imperiului roman de apus)imperiul austro-ungar si imperiul rus.Si ca un bonus a picat si imperiul otoman.Si acest mic detaliu se regaseste si intr-o profetie din cartea Sfarsitul omului la vedenia unui pustnic Grigorie care se poate verifica in istorie ca a fost adevarata.Si zice ca a avut vedenia la 1868,adica inainte cu putin ca evenimentele sa aiba loc.

   Nu va mai luati dupa idei provenite din mediul protestant.Aceasta este o miscare pro-ecumenica .La inceput acceptati o idee,cum ar fi cea cu chip-ul,apoi sfarsiti acceptand filioque-ul si pupati papucul papei si va spovediti la confesional spunand:bless me father for I-ve sinned si mai bagati si vreo doua,trei Ave Maria!!!
   Si nu va mai incredeti asa usor in tot ceea ce zic unii si altii chiar daca unii se ascund in spatele rasei de calugar sau popa pt a da mai multa greutate spuselor lor.Acesta este veacul al optulea si este cel mai dezastruos si pt mireni si pt monahi.Toti sunt destul de zdrente dapai sa mai indrume si pe cineva .Toti sunt aproape ecumenisti, rar mai este cate vreunul si pe ala nu o sa il gasesti tocmai tu.
   Vad mai jos un popa care isi invata fratii monahi sa faca sport.Prietene daca aveam nevoie sa fac sport ma adresam unui antrenor sau unuia care se ocupa cu asa ceva ,nu unui popa.La preot ma duc sa am grija de suflet ,nu de trup.Halal popa,si mai da si interviuri. Parintii vechi din pustie nu cred ca vreodata le-ar fi trecut prin minte sa isi puna fiii duhovnicesti sa faca flotari si genoflexiuni si alergari pt mentinerea suflului in caz de prigoana.Da,dar la astia mai noi totul e posibil.Si fraierii,aia care sunt,ii mai i-au si de repere,stalpi ai credintei cand ei insisi habar nu au de aceasta.
   Altul in videoclip ne spune cum crede el in vise.Auzi mai,el ii invata pe crestini sa creada in vise…si unii chiar i-au de bune ce aberatii aiureaza popa ala rus acolo.De ce oare?Fiindca e rus e deja sfant?Ai lor e mai sfinti ca ai nostrii?Va zic eu ,sunt la fel de prost …informati ca popii nostrii.Ai lor chiar au zis ca Petru cel Mare e antihristul din cauza ca i-a pus pe rusi sa-si rada barbile si a vrut sa schimbe si calendarul si l-a si schimbat.
   Iar popa ala grec ,bate si ala campii cu teorii protestante,e atins rau de ecumenism.Doar protestantii cred ca papa e antihristul,de la ei a venit teoria asta cu Luther al lor.Au zis Sfintii Parinti ca de aia au sa cada crestinii de la sfarsit :din cauza lipsei intelegerii duhovnicesti si din totala preocupare cu cele lumesti,adica chestiile materiale si banesti.Si antihristul ii trage inapoi in paganism si in uitarea de Dumnezeu.
   Ups…a iesit un pic mai lung decat ma asteptam !!!

   • Oana Iftime zice:

    Genoflexiunile ca genoflexiunile… “Exercitiile militare” si “cunoasterea armamentului” as zice ca fac toti banii, in materie de duhovnicie. Se vede ca avem si noi aspiranti la ordinele calugaresti combatante apusene si orientale. Deh, fiecare spatiu cultural cu tarele proprii – se pare ca in cel ortodox ex-comunist s-au salasluit mentalitatea materialista si pagana, intr-un mixt demn de new-age, dar si oarece “specifice nationale”, pe care prefer sa nu le mai detaliez.

   • jad zice:

    @doktoru aveti duhovnic?

   • dony zice:

    xxxxxxxxxxxxxxx”Altul in videoclip ne spune cum crede el in vise.Auzi mai,el ii invata pe crestini sa creada in vise ”
    trei exemple cum trebuie abordate visele sau vedeniile daca tot vrem sa stim ce e cu ele
    Daniel cap 2
    1.Şi în anul al doilea al domniei lui Nabucodonosor, a visat Nabucodonosor vise,
    18. Cerându-le să roage fierbinte milostivirea lui Dumnezeu din ceruri pentru această taină, ca să nu lase să piară Daniel şi prietenii lui împreună cu ceilalţi înţelepţi ai Babilonului.
    19.Atunci i s-a descoperit lui Daniel taina aceasta într-o vedenie de noapte
    25.Atunci Arioh a dus grabnic înăuntru pe Daniel în faţa regelui şi i-a vorbit astfel: “Am găsit un iudeu dintre cei aduşi în robie care poate să tâlcuiască visul”.
    28.Dar este un Dumnezeu în ceruri, Care descoperă tainele şi Care a făcut cunoscut regelui Nabucodonosor ce se va întâmpla în vremurile ce vor veni. Iată care este visul şi vedenia pe care le-ai avut când erai culcat în patul tău:
    cap 4 vis/vedenie
    2. Am visat un vis care m-a înspăimântat; şi gândurile mele când stam culcat în patul meu şi vedeniile pe care le-am avut m-au frământat adânc.
    15. Acesta este visul pe care l-am visat eu, regele Nabucodonosor, iar tu, Beltşaţar, spune tâlcuirea lui, căci toţi înţelepţii regatului meu nu pot să-mi facă cunoscută tâlcuirea. Tu însă eşti în stare, fiindcă ai în tine Duhul Dumnezeului celui Sfânt”.
    16.Atunci Daniel, al cărui nume este Beltşaţar, a rămas înmărmurit pentru o clipă şi gândurile lui s-au tulburat. Regele a prins din nou a grăi şi a zis: “Beltşaţar, visul şi tâlcuirea lui să nu te înfricoşeze!” Răspuns-a Beltşaţar şi a zis: “O, stăpâne, visul să fie pentru cei ce te urăsc pe tine, iar tâlcuirea lui pentru
    vrăjmaşii tăi!
    cap 5
    16. Şi eu am auzit despre tine că tu poţi să tâlcuieşti visele şi să dezlegi cele tainice.
    Beltşaţar=Daniel
    in cartea Pravila Bisericeasca
    pag :367-368 Cand Constantinopolul a fost cucerit…sultanul a oferit intr’o zi un pranz… sultanul vazu cu spaima pe un perete al imensei incaperi o mana mana goala cu palma si cele 5 degete deschise…a adus pe cei mai renumiti ghicitori si magi nimeni nu i’a putu explica vedenia..bucatarul sultanului..ii spuse :cauta de gaseste UN SFANT CRESTIN CACI Numia el va putea sa’ti arate intelesul acestei vedenii catva crestini se prezentara in fata sultanului cu stirea ca ei cunosc un om cu viata sfanta pe inteleptul calugar Ghenadie(Gheorghe) Scholarios..Gheorghe (Scholarios) ii spune raspunde*(sultanului)* : vedenia nu pot sa o talcuiesc cu uterea,cunostinta si intelegerea mea;numai adevaratul Dumnezeu..poate sa mi’o descopere..DA’MI UN RAGAZ DE 7 ZILE SA POSTESC SI SA MA ROG SA MI’O DESCOPERE..dupa implinirea celor 7 zile i’a zis sultanului: Domnul si Dumnezeul meu,caruia m’am RUGAT si m’am INCHINAT,Care a zis ca orice vom cere cu credinta se va da noua,ACELA mi’a ARATA SEMNIFICATIA VEDENIEI TALE
    ce spune Pr Larnin corespunde cu ce zice Sfantul Ignatie Briancianinov
    se incadreaza la Pacat si Judecata
    “ingerii lui Dumnezeu ne infatiseaza fie sfarsitul nostru, fie muncile din iad, fie infricosata judecata care incepe odata cu apropierea mortii si continua dupa moarte. Aceste vise ne aduc frica de Dumnezeu, strapungerea inimii, plansul pentru noi insine.”
    http://saccsiv.wordpress.com/2011/07/27/atentie-la-vise-multe-sunt-de-la-draci

 13. pcmouse zice:

  acest film este un fragment din predica ținută la sfârșitul unui Sfânt Maslu, la sfârșitul anului 2007, de ieromonahul Vasilie Novikov, din satul Ivanovo, regiunea Tula, care a murit de cancer în anul 2010. Judecătoria orașului Novomoskovsk a recunoscut predica părintelui Vasile și șase filme de ale sale ca materiale extremiste. Discurile au fost confiscate: “Ortodoxie sau moarte”, “Cipizarea”, “Show-ul american”,”Sicrie pentru americani”. Părintele Vasile a fost un mare luptător împotriva globalizării. Ca un păstor adevărat, i-a fost interzis să slujească în biserică, în urma predicilor sale în care demasca marii arhiereii.
  El direct, cinstit și în auzul tuturor a demascat necinstea patriarhului și a arhiereilor care au căzut în erezia ecumenismului. Părintele Vasile își îndruma turma sa de a sta tari în adevăr, să renunțe la orice fel de bunuri pământești pentru salvarea sufletelor!

 14. pcmouse zice:

  Interviu cu Părintele Rafail Berestov despre problemele vremurilor noastre
  – Binecuvântaţi, Părinte.
  – Dumnezeu sa vă binecuvânteze.
  – Astăzi apar tot mai multe cărţi care ne învaţă cum să supravieţuim în situaţii extreme: în caz de calamităţi naturale, războaie, acte teroriste. în ele găsim recomandările militarilor, ale vânătorilor, ale alpiniştilor, dar, pe lângă acestea, pe ce ar trebui să mizeze creştinul ortodox în situaţii excepţionale?
  – Desigur, pe dreapta credinţă. Bineînţeles că el trebuie să aibă un duhovnic şi duhovniceşte să se mărturisească lui. Să fie iubitor de aproapele său, să aibă rugăciune neîncetată. Noi trebuie să ne întrunim duhovniceşte. Eu îi sfătuiesc pe fraţii mei monahi să se ocupe cu gimnastica. Când eram în munţi, eu îi sfătuiam să facă sport pentru a se întări fizic. Noi ştim că suntem bolnavi cu toţii, dar când ne ocupăm cu sportul şi postim cu bărbăţie, devenim mai puternici fizic şi mai hotărâtori.
  În genera,l noi trebuie să ne ocupăm nu numai cu sportul, tineretul credincios ar trebui să se unească în grupuri, să înveţe arta milităriei, sportul, lupta. De asemenea, să însuşească deprinderea de a împuşca, de a alerga, să facă diverse exerciţii militare şi, dacă e posibil, să înveţe a folosi toate tipurile de armament.
  – Părinte, din ce cauză mulţi locuitori ai Moscovei, ai Sankt-Petersburgului şi ai altor oraşe mari, caută să cumpere case în locuri ascunse sau în sate părăsite?
  – Aici este o necesitate dublă. Una este globalizarea, care destrăbălează tineretul, drogurile, toată murdăria video, iată de ce se duc familiile în locuri ascunse. Celălalt scop este – în caz de război, masonii-satanişti, urâtorii de oameni, doresc să piardă o mare parte din omenirea care trăieşte în oraşele mari. Dacă vor lovi în toate oraşele mari, atunci vor distruge foarte multă lume, deoarece milioane de oameni trăiesc acolo.
  De aceea noi trebuie să ne dispersăm, să dobândim putere militară pentru a ne apăra viaţa şi ţara, să locuim împreună pentru a putea lupta împotriva globalizării, care este pregătirea pentru primirea peceţii lui antihrist. în general, toată lumea se uneşte în numele lui antihrist, dar noi trebuie să ne unim în numele lui Iisus Hristos. Aceasta va fi deja o luptă cu antihristul. Astăzi toată politica devine o teologie: ori cu antihrist ori cu Hristos. Noi suntem cu Hristos, şi trebuie să murim pentru Iisus Hristos, aşa cum El a murit pentru noi. Amin.
  – Amin. Rezultă că globalizarea nu este doar un proces mondial de unificare economică, politică, teritorială, cum ar fi Comunitatea Europeana, Nord-Americană, Africana şi altele, dar este un proces duhovnicesc ce ţine de mântuirea noastră în Hristos. Adică, felul în care noi privim globalizarea este în legătură strânsă cu credinţa noastră în Domnul nostru Iisus Hristos?
  – Exact aşa este. Dacă noi nu vom înţelege ce-i asta globalizare şi vom fi atât de relaxaţi, indiferenţi şi orbi cum ne spun şi ierarhii noştri: „luaţi (n.n. documentele actuale), asta nu-i nimic, asta nu are nici o putere, luaţi sau nu luaţi aceste cifre, este doar o ademenire”. Cifrele anume sunt o simbolistică ori diavolească, ori a lui Hristos. Anume această simbolistică a cifrelor poartă în ea duhul lui antihrist.
  Dacă noi o vom lua, noi ne vom împreuna cu antihrist şi cu numele lui 666. De aceea pentru credinţa noastră în Iisus Hristos, noi vom lupta pentru salvarea Ortodoxiei, şi pentru Rusia (n.n. respectiv, fiecare va lupta pentru patria lui, noi – pentru Moldova). Şi ne vom uni în schituri, în mănăstiri, în comunităţi, ca să fugim din această lume destrăbălată. Noi ne vom uni în numele lui Iisus Hristos.
  – Ce înseamnă comunitate creştinească în zilele noastre?
  – Aceasta este o unire în numele lui Iisus Hristos. Preotul cu parohia lui pleacă din lumea aceasta plină de sminteli într-un sat sau poate chiar şi în pădure, şi acolo în linişte şi singurătate îşi educă fii duhovniceşti. Ei toţi se unesc în numele lui Iisus Hristos. Acolo ei se roagă, acolo îşi învaţă copii, acolo sunt medici, care îi lecuiesc pe bolnavi, acolo ei au gospodăria lor, ei se mântuiesc, rugându-se. Poate chiar au prin preajmă şi schituri de călugări.
  – Dar nu aveţi în vedere oare crearea acestor comunităţi aşa cum ameredienii au fost nevoiţi să se retragă în rezervaţii atunci când îi urmărea pericolul de cucerire? Nu înseamnă asta oare că astăzi poporul rus trebuie să-şi creeze rezervaţii în propria ţară?
  – Aceasta ar putea fi chiar convenabil ca noi să ne retragem în asemenea rezervaţii, cât mai departe de aceşti cuceritori. Noi fugim de ei şi ne unim în numele lui Iisus Hristos, în comunităţile noastre creştine, cu fii noştri duhovniceşti, ne rugăm, ne mântuim, îndeplinim rolul nostru pe pământ, ne ostenim, facem rugăciuni, ne bucurăm, organizăm sărbători.
  – Ceea ce s-a întâmplat de fapt cu ameredienii a fost o urmare a cucerii continentului. Să înţelegem că şi Rusia este astăzi cucerită?
  – Exact, Rusia este cucerită şi doar Rusia şi Europa, ci în mare parte, toată lumea ori e cucerită, ori luptă, aşa cum americanii luptă cu arabii, vrând să-i unească cu Israelul, să-i supună Israelului
  – Părinte, dar crearea acestor comunităţi, izolarea într-un stat liber, nu înseamnă laşitate şi trădarea Rusiei, lăsarea ei în mâinile duşmanilor?
  – Unirea în numele lui Hristos este o bărbăţie. Probabil vom fi prigoniţi, şi chiar tare prigoniţi, dar noi vom fugi de lume, ca să nu-i smintească pe copii noştri, să nu devină narcomani, beţivi, pederaşti şi aşa mai departe. Ei îşi vor crea comunităţi ca în primele veacuri – comunităţi în numele lui Iisus Hristos. Vând totul, se unesc şi totul devine comun. Anume aşa sunt comunităţile noastre, asemănătoare cu cele din primul secol al creştinismului. Cu smerenie, în dragoste comună, în boală, în suferinţe, în bucurii – totul împreună. Iată în felul acesta – totul în comun. Prin urmare, aceste comunităţi sunt foarte necesare Rusiei, ele trebuie să fie cât mai multe. Printre altele, aceasta ne va ajuta să salvăm Rusia de cuceritori în războiul de partizani.
  – Care trebuie să fie veriga de legătură în aceste comunităţi, că doar în ele vor locui oameni cu diferite caractere şi deprinderi? Şi când se adună mai mulţi oameni împreună, apar multe neînţelegeri, contraziceri, polemici. Ce-i va uni şi împăca pe toţi?
  – Veriga de legătură, de împăcare este starea lor comună duhovnicească, părintele lor iubit, pe care ei îl iubesc şi îl cinstesc. El întotdeauna îi va povăţui cu blândeţe, cu bucurie şi toţi în faţa lui se vor smeri şi-l vor asculta. Stima faţă de acest părinte duhovnic îi va împăca pe toţi. El îi va smeri şi-i va împăca pe toţi.
  Vreau să adaug cel mai important lucru– cu noi este Dumnezeu. Dacă noi suntem creştini, dacă noi suntem ortodocşi, dacă noi ne unim în numele lui Iisus Hristos, atunci şi Iisus Hristos va fi cu noi. El nu va îngădui ca duşmanii noştri, sataniştii să-şi bată joc de noi. „Cu noi este Dumnezeu, înţelegeţi neamuri şi vă plecaţi căci cu noi este Dumnezeu”. Dumnezeu nu poate fi pângărit, asta voi cu toţii deja o cunoaşteţi. Amin. Duşmanii noştri vor vedea puterea lui Hristos şi vor veni să înveţe de la noi ortodocşii – Ortodoxia. Amin.
  – Dar dacă duhovnicii noştri, preoţii, ne spun să nu ne facem griji că nimic straşnic în toate astea nu-i?
  – Iată aici foarte bine scrie. Citiţi, iată aici este răspunsul: (Părintele citeşte) „Poate cineva cu supărare va spune: „la ce bun toate aceste reflecţii despre antihrist?” Unii chiar o numesc „propagarea antihristului”.Voi răspunde cu cuvintele arhiepiscopului Averchie: ”Fraţilor, dacă veţi auzi că cineva în bătaie de joc, cu un zâmbet ironic pe faţă sau cu răutate şi supărare priveşte vestea despre venirea lui antihrist, a doua venire a lui Hristos, sfârşitul lumii şi Straşnica Judecată, să ştiţi că aveţi de-a face cu o persoană care, mai mult sau mai puţin, este atrasă de slugile lui antihrist, în pregătirea cât mai rapidă a înscăunării lui pe pământ. Să vă temeţi de aşa oameni ca de distrugătorii sfintei noastre credinţe şi Biserici”.
  – Părinte, care este cel mai evident semn că se apropie sfârşitul, implementarea peceţii? Iar faptul că oamenii acceptă astăzi cipurile, paşapoartele biometrice sunt cumva legate de pecetea lui antihrist?
  – Nemijlocit, acestea sunt legate de pecete. Chiar de la început masonii au început a elibera aşa – numitele paşapoarte ruse, care de fapt nu sunt ruse ci masonice, ele nu conţin nici un element rus, ci trei de şase – 666. Acesta şi este, după spusele Sfântului Ioan Teologul, numărul numelui lui antihrist. De aceea, aceasta neapărat se referă la numele lui antihrist. In numele cifric, care este atribuit fiecărei persoane, este un nume antihristic, aşa cum la Sfântul Botez la ortodocşi ne botezăm „În numele Tatălui. Amin. Şi al Fiului. Amin. Şi al Duhului Sfânt. Amin.” Şi trei scufundări în apă. Prin cei trei de şase – 666, nouă oamenilor ni să dă nume de diavol, împotriva voinţei noastre, şi mistic ne uneşte cu antihrist.
  Oamenii care nu înţeleg aceste lucruri sunt ca nişte orbi, Slavă Domnului, majoritatea oamenilor, totuşi, au început să înţeleagă, chiar şi cei care mai înainte se indignau, spunând: „Ce vorbiţi? Cum să trăieşti fără paşaport, este o nebunie!”, astăzi spun: „Da, cu adevărat se pregăteşte pecetea lui antihrist”. Cel mai grăitor semn că ne apropiem de timpurile lui antihrist este însăşi globalizarea, unirea tuturor popoarelor şi lupta cu toţi cei ce nu vor să se supună lui antihrist şi ordinii mondiale. Cu toţi luptă, încercând să-i umilească – aşa este politica, aceasta e legea lui antihrist. Toate vorbesc despre sfârşitul lumii, despre apropierea împărăţiei lui antihrist şi a peceţii lui.
  – Părinte, mulţi vă învinuiesc că vă ocupaţi de politică, vorbiţi de pecete, numere, paşapoarte. Chiar este aşa, că le vorbiţi oamenilor numai despre aceste lucruri sau îi mai sfătuiţi şi să se roage? Sau rugăciunea este doar pentru monahi, iar mirenii trebuie să citească doar rugăciunile de seara şi de dimineaţă? Are oare rugăciunea lui Iisus vreun rol hotărâtor în viaţa duhovnicească a creştinului din ultimele timpuri?
  – Cea mai hotărâtoare acţiune asupra sufletului omului, asupra creştinului, o are rugăciunea lui Iisus. Ea ne apără pe noi de atacurile demonilor, care au loc prin intermediul radioului, televizorului şi a toată electrotehnica. Toate acestea sunt făcute ca să-l ispitească pe om. Rugăciunea lui Iisus este o îngrădire de influenţa diavolească. Anume sub această influenţă diavolească nimeresc oamenii în narcomanie, beţie, mândrie, omucidere şi multe alte păcate. Unica protecţie este rugăciunea lui Iisus. Amin.
  – Părinte dar rugăciunea lui Iisus este numai pentru monahi sau şi pentru mireni?
  – Pentru toţi. Unii spun că această rugăciune este doar pentru monahi, iar mirenii nu au voie să o spună, căci se vor rătăci. Prostie. Această rugăciune este de la Dumnezeu. Rugaţi-vă neîncetat, această rugăciune este pentru toţi creştinii ortodocşi ca să fie îngrădiţi şi să poată vorbi cu Dumnezeu.
  Este o proorocie a stareţilor pentru timpurile de apoi, cum că acei creştini care se vor afla sub influenţa binecuvântătoare a rugăciunii lui Iisus, vor putea deosebi cursele lui antihrist. Anume rugăciunea lui Iisus, dacă este spusă cu smerenie şi atenţie, îţi dă vedere duhovnicească şi poţi desluşi toate capcanele diavoleşti şi te poţi păzi de ele şi pe alţii îi poţi preîntâmpina de pericol – adică să nu ia documentele electronice şi să nu accepte cipul.
  – Părinte şi o ultimă întrebare, mulţi sunt indignaţi astăzi că preoţii nu exprimă acea poziţie pe care ar vrea s-o audă creştinii ortodocşi. Din această cauză mulţi pleacă din biserică, se roagă acasă, nu mai participă la Sfintele Taine. Care este atitudinea sfinţiei voastre faţă de aşa situaţii – se poate sau trebuie să mergem la bisericile unde slujesc preoţi ce exprimă poziţie neclară faţă de semnele vremurilor noastre?
  – Biserica lui Hristos este un stâlp şi o mărturisire a Adevărului. Cui Biserica nu i-i mamă, aceluia Dumnezeu nu i-i tată. Prin Biserică noi trebuie să intrăm în împărăţia Cerurilor, de aceea nimeni să nu iasă din Biserică. Dacă este vorba de unii provocatori, de ce îi ascultaţi?Ascultaţi de Biserica lui Hristos! Ascultaţi-i pe oamenii duhovniceşti, care vă vor vorbi spre mântuirea sufletelor. Provocatorii întotdeauna trebuie să existe dar ei pentru asta sunt, ca noi să-i biruim. Aşa a fost dintotdeauna în Biserică, aşa este şi acum, aşa va fi şi în viitor.
  – Deci, se poate şi trebuie să purcedem la Tainele bisericeşti?
  – Da.
  – Dar atunci când în cadrul acestui Sobor necurat (n.n. al optulea Sobor ecumenic), care se apropie, vor fi luate hotărâri antiortodoxe, atunci va trebui ca creştinii să părăsească bisericile?
  – Atunci creştinii vor rămâne în Biserica Ortodoxă a lui Hristos. Iar rătăciţii, care vor schimba adevărurile bisericeşti, vor crea biserica lui antihrist. Iar noi, creştinii devotaţi, preoţii, monahii şi credincioşii, vom rămâne cu toţii în Biserica lui Hristos şi vom rămâne credincioşi Sfintelor ei Taine, sfintelor canoane şi statului ei . Noi vom avea şi preoţi devotaţi, şi episcopi, şi diaconi, şi mireni, care cum au fost ortodocşi aşa vor i rămâne credincioşi lui Iisus Hristos până la urmă. Iar necredincioşii îl vor primi pe papă, ca şi cap al Bisericii, care este deja antihristul, căci capul Bisericii este Hristos şi noi rămânem cu Hristos. Amin.
  – Vă mulţumim, Părinte.
  May 8, 2013

  http://www.aparatorul.md/interviu-cu-parintele-rafail-berestov-despre-problemele-vremurilor-noastre/

 15. jad zice:

  Sf Arh Alexiev spune in Ortodoxia si ecumenismul
  pag 210 ” ORTODOCSII CU ADEVARAT credinciosi lui Hristos vor fi etichetati ca “SECTANTI”,care se rup de la curentul comun,oameni “periculosi” pentru pacea si ordinea publica.De aceea ei vor fi prigoniti(II Tim 3,12 Apoc 13,7).Sectele vor fi numite “adevarate” iar adevarata Ortodoxie va fi prigonita ca o “secta”.

  • jad, nu stiu daca ai citit cartea, dar parintele Serafim se referea la cei care sunt anti-ecumenisti si vor sa tina de predaniile Bisericii. Nu e pomenit nimic de cipuri in carte. Iar dintre ortodocsii anti-cip, majoritatea au deraieri grave de la adevarata credinta, unii fiind pietisti si filetisti (care sunt erezii), deci cu atat mai mult mesajul din carte nu este indreptat catre ei. Iar atitudinea asta apocaliptica si transformarea cipurilor in chestiune teologica e tipica sectarilor. Nu stiu daca ai citit comentariile care ti-au fost adresate, dar nu ai dat raspuns la ele, decat ai raspuns cu aceleasi argumente care deja fusesera demontate.

 16. jad zice:

  Parintele IOAN de la Rarau despre cipuri
  – Multi isi pun problema: Ce fac daca nu iau actele acestea cu cip? Cum voi putea vietui?

  PIR– Depinde ce fel de trai vrea: trai in Hristos sau trai in lumea asta, ca sa traiesti bine pe pamant. Isav, pentru un blid de linte s-a lepadat de dreptul de intai nascut. Asa si noi de mantuire, pentru o paine, pentru un blid de linte. Cine are nevoie de cip sa-l ia, cine nu, nu.

  – Asa-i, parinte, dar unii propovaduiesc ca daca ai credinta in suflet, poti sa primesti cipul si nu-i lepadare.

  PIR– Dar unde-i credinta daca primesti cipul? In numele cui crezi? Cipul pe cine reprezinta?

  – Ei spun ca trebuie sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, sa dam statului ce ne cere.

  PIR– Problema e ca cipurile nu cer cele ale Cezarului, ci pe cele ale lui Dumnezeu. E un buletin cu cip, nu? Ce inseamna buletin cu cip? Identitatea ta, nu? A cui? A lui 666, nu? Atunci, ce-am facut eu? M-am lepadat de Hristos.

  • Si parintele Ioan si parintele Iustin au fost influentati de cei din jur. Vezi si cazul parintelui Arsenie Papacioc, care initial spunea ca cipurile nu sunt lepadare si dupa ce a fost batut la cap pana nu a mai stiu de el, incepuse si parintele sa zica despre cipuri ca „miros a 666” cu toate ca niciodata nu a fost direct. Ai citit ce ti-a dat dna Iftime? Despre cum l-a certat Sfantul Porfirie pe Cuviosul Paisie Aghioratul pe tema 666? Stii ce inseamna din punct de vedere teologic lepadarea? Sau 666? Nu ti se pare curios ca nebunia cu cipurile e cea mai acuta in Romania si a inceput cu aparitia cartii „Apocalipsa 13” care contine ideile unui protestant (Texe Marrs)? Nu ti se pare curios ca Sfintii Parinti au vorbit despre lepadare consimtita de Hristos si asta dupa antihrist, nu inainte? Ai vazut ce zice Gheronda Efrem din Arizona, ultimul ucenic in viata al lui Gheron Iosif Isihastul, vazator cu duhul si sfant in viata? Zice ca cipurile nu reprezinta pecetea.
   La fel si parintele Dionisie de la Colciu, care pentru faptul ca a spus ca nu e lepdare cipul, a fost mustruluit de ultra-ortodocsii luptatori (sau hulitori) de pe bloguri „anti-sistem”. Ce mai atitudine!

 17. dony zice:

  cu Ava Efrem din arizona e O MARE MINCIUNA de ce o sa intrebati pai in primu rand asa zisa spusa a AVAI Efrem a aparut prima data pe E-mail trimis la mai multi primu ar fi rafael udriste
  luni, 30 martie 2009 a postat prostia udriste pe blog apoi cica si ric au primit’o tot pe E’MAIL
  RIC zice in 31 Mar 2009
  “Preluare partiala de pe blogul lui Rafael Udriste, cu precizarea ca si noua ne-a parvenit acelasi e-mail de la un frate intru Hristos de toata increderea ”
  “Botezul creştin nu este ceva magic”
  asta cu MAGIC o zicea si ecumenistu de Stanciu Mihail de a slujit la ANTIM CU Ereticu daniel ciobotea
  faza e ca in carte Despre Viata de Familie Constanta 2011 editie REVIZUITA SI ADAUGITA de IEROMONAH BENDICT STANCU a INTERCALAT vorbele Sf PR.Arsenie Papcioc cu mesaju acela de pe e’mail ca sa PARA CA SF ARSENIE A ZIS ASTA la pag 116 :
  … Si ramane valabila si in vesnicie . Pr Efrem Filothitul ucenicul lui Gheron Iosif Isihastul ne precizeaza : Este o…
  —–
  desi NICIODATA PE NICI O INREGISTRARE AUDIO SAU VIDEO NU A MENTIONAT Pr. PAPACIOC NIMIC DE AVA EFREM ce ii era greu sa mentioneze asta??
  deci e o facatura GROSOLANA oricine poate trimite pe e-mail orice ca sa discrediteze pe oricine si orice

 18. dony zice:

  minutu 0:58 “Ervin are cipu de acum 4 ani in urma de fiecare data CAND CUPARA O BAUTURA e scanat si ca un BANCOMAT UMAN BANII IES din contul lui”
  asta cum sa o numim plata moderna????????

 19. dony zice:

  Sf TRDITIE sapune asa : vor fi niste magazine mari la intrarea carora vor fi POPII FALSI care VOR PUNE STAMPILA LA OAMENI PE MANA

 20. dony zice:

  atunci de ce Sfantul Justin spune altceva 3:40 : ” si nu am trait nicio influenta a celor din jurul meu “

 21. dony zice:

  http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2012/10/10/despre-sfarsitul-lumii-antihrist-si-masonerie-parintele-sofian-boghiu/
  Despre sfârşitul lumii,
  Antihrist şi masonerie
  – Ce atitudine ar trebui să avem fată de masonerie?
  – Să ne facem datoria crestină până la capăt! Masoneria este o miscare universală care are mijloace de a te obliga să taci. Si întrucât nu se mai pot lua măsuri împotriva ei, nu avem altceva de făcut decât să ne păstrăm credinta si să-L mărturisim pe Dumnezeu până în ultima clipă a vietii noastre.
  Căci va veni Antihrist si desigur că el va avea libertatea aceasta de a face fel de fel de minuni, de scamatorii ca să-i însele pe oameni. Multă lume va fi de acord cu el, încât majoritatea celor care vor lua măsuri împotriva acestei miscări vor fi suprimati. Vor rămâne mai departe doar cei care trăiesc pentru viata aceasta. Căci nu toti vor fi împotriva masoneriei, când va intra ea în actiune.
  Asa încât eu nu mă pot lupta cu lumea ca să fie de acord cu mine. Eu îmi fac datoria de crestin. Că toată lumea stie cum să facă un bine, dar nu-i convine totdeauna acest lucru pentru că asta obligă la niste sacrificii, iar omul este dispus să rezolve cât mai simplu problemele vietii. Dacă masoneria îti va da un număr cu care vei putea cumpăra orice, vei putea să mănânci, vei putea să te îmbraci, să petreci, să călătoresti unde vrei, foarte multă lume va fi de acord: “Gata, dragă, multumesc!”
  Atunci lumea va fi împărtită: fiecare îsi va alege ceea ce-l va interesa. Cei care vor alege să sufere orice numai să fie alături de Hristos vor fi o turmă mică, asa cum spune Scriptura. Este un cuvânt în Evanghelie în care Mântuitorul se întreabă dacă va mai fi credintă pe pământ…
  – “Când va veni Fiul Omului, va mai găsi credintă pe pământ?”
  – Da, da… Toate aceste probleme vor fi, dar mântuirea, credinta si atasamentul fată de Mântuitorul vor rămâne la alegerea fiecăruia.
  – După 1990 au apărut în limba română două cărti scrise de monahi atoniti: ‘‘La apusul libertătii” si ‘‘Apocalipsa 13“. În esentă în ele se sustine că toate aceste procese de creare a Noii Ordini Mondiale sunt de fapt semnele evidente ale instalării treptate a unei dictaturi globale; iar această dictatură va culmina în cele din urmă cu întronarea Antihristului. Cei doi monahi atoniti ne atentionează pe baza unor argumente în general pertinente că lucrurile evoluează spre un control deplin al întregii populatii prin tehnicile moderne si sofisticate retele de supraveghere. Adică ne îndreptăm spre cea mai cumplită si subtilă înrobire a oamenilor care a existat până acum în istorie. Vi se par exagerate asemenea afirmatii?
  – Nu! Nu mi se par exagerate!
  Omenirea, prin felul cum gândeste si se comportă astăzi, merge către un sfârsit. Dezordinea care există acum în lume Îl supără pe Bunul Dumnezeu. Mă gândesc în primul rând la necredinta, la lepădarea de Dumnezeu în care ne aflăm, ca si la faptele noastre, păcatele noastre înnoite, păcate pe care Biblia le condamnă total si pe care Guvernul le aprobă.
  Facem ceea ce nu-I place, sunt sigur că nu-I place lui Dumnezeu. De pildă, să-i spun pe nume unui păcat care acum este foarte întins (si protejat de legi) în mai multe tări: homosexualitatea. Am amintit înainte de cele două cetăti din Vechiul Testament unde acest groaznic păcat era la mare cinste; au fost arse, nu a mai rămas nimic din ele. De aceea, gândindu-mă si la un asemenea fapt istoric, cred că lumea se îndreaptă către acest sfârsit, poate inevitabil.
  S-ar mai putea amâna sfârsitul dacă ar începe o mare pocăintă si îndreptare, ceea ce însă este mai greu, nu se vede asa ceva.
  Eu nu cunosc prea bine toate dedesubturile politice, dar fără îndoială că în lumea de acum, care merge pe calea cea largă a plăcerilor si a patimilor, trebuie să existe cineva, un fel de conducător, care îi antrenează pe oameni la această grabă spre autodistrugere. Există institutii care nu spun pe fată că politica lor este distrugerea umanitătii, fiindcă atunci nu ar mai asculta nimeni de ele. Aceste institutii conduc popoarele către dezastru, dar spun că le conduc spre libertate (o libertate asa cum o înteleg unii oameni, nu asa cum este ea în realitate).
  Încă o dată spun: lumea s-ar putea reînviora dacă am face un efort să ne pară rău cu adevărat pentru păcatele noastre; dacă ne-am pocăi cu totii, de la rege până la ultima slugă, asa cum s-a întâmplat cu cetatea Ninive din Vechiul Testament.
  – Sunt si alte semne care să arate că vremurile de astăzi ar putea fi cele de pe urmă?
  – Nu mai este nevoie de alte semne din moment ce există în zilele noastre acest mars către rău. De aceea cred că au dreptate cei care au scris cărtile despre care ati întrebat.
  – Cu alte ocazii, la aceleasi întrebări ati dat niste răspunsuri mai rezervate…
  – Între timp s-au schimbat mai multe lucruri.
  Eu cred că, cu cât vom înainta spre sfârsitul lumii, cu atât Dumnezeu va interveni mai mult în partea aceasta, unde vor rămâne putini cu El. La început or să fie multi habotnici si multi tineri care se vor apropia de El, dar până la urmă vor rămâne foarte putini de partea Domnului Hristos. Cei care vor rămâne crestini până la capăt vor fi putini, dar vor fi mai hotărâti si mai statornici în credintă. Va fi multă dispută, multă îndoială, multă nesigurantă si lepădare de Dumnezeu. Multi vor da toate pentru una, adică vor renunta la averi, la masini pentru a-si păstra credinta. Ei nu vor mai avea decât atât cât le va trebui ca să supravietuiască, ca să nu moară de foame; iar altii vor trăi în huzur. Crestinii vor fi scormoniti, iscoditi, ca să se stie totul despre ei. O să fie multă intimidare si multă frică, dar în rândurile celor care-L vor mărturisi pe Hristos până la sfârsit va fi si optimism si mult curaj“.
  (Arhimandrit Sofian Boghiu, Smerenia si dragostea, însusirile trăirii ortodoxe, Editura Fundatia Traditia Românească, Bucuresti, 2002).

 22. dony zice:

  Parerea pr. Sofian de cartea Apocalipsa 13 :
  – După 1990 au apărut în limba română două cărti scrise de monahi atoniti: ‘‘La apusul libertătii” si ‘‘Apocalipsa 13“. În esentă în ele se sustine că toate aceste procese de creare a Noii Ordini Mondiale sunt de fapt semnele evidente ale instalării treptate a unei dictaturi globale; iar această dictatură va culmina în cele din urmă cu întronarea Antihristului. Cei doi monahi atoniti ne atentionează pe baza unor argumente în general pertinente că lucrurile evoluează spre un control deplin al întregii populatii prin tehnicile moderne si sofisticate retele de supraveghere. Adică ne îndreptăm spre cea mai cumplită si subtilă înrobire a oamenilor care a existat până acum în istorie. Vi se par exagerate asemenea afirmatii?
  – Nu! Nu mi se par exagerate!
  Omenirea, prin felul cum gândeste si se comportă astăzi, merge către un sfârsit. Dezordinea care există acum în lume Îl supără pe Bunul Dumnezeu. Mă gândesc în primul rând la necredinta, la lepădarea de Dumnezeu în care ne aflăm, ca si la faptele noastre, păcatele noastre înnoite, păcate pe care Biblia le condamnă total si pe care Guvernul le aprobă.
  Facem ceea ce nu-I place, sunt sigur că nu-I place lui Dumnezeu. De pildă, să-i spun pe nume unui păcat care acum este foarte întins (si protejat de legi) în mai multe tări: homosexualitatea. Am amintit înainte de cele două cetăti din Vechiul Testament unde acest groaznic păcat era la mare cinste; au fost arse, nu a mai rămas nimic din ele. De aceea, gândindu-mă si la un asemenea fapt istoric, cred că lumea se îndreaptă către acest sfârsit, poate inevitabil.
  S-ar mai putea amâna sfârsitul dacă ar începe o mare pocăintă si îndreptare, ceea ce însă este mai greu, nu se vede asa ceva.
  Eu nu cunosc prea bine toate dedesubturile politice, dar fără îndoială că în lumea de acum, care merge pe calea cea largă a plăcerilor si a patimilor, trebuie să existe cineva, un fel de conducător, care îi antrenează pe oameni la această grabă spre autodistrugere. Există institutii care nu spun pe fată că politica lor este distrugerea umanitătii, fiindcă atunci nu ar mai asculta nimeni de ele. Aceste institutii conduc popoarele către dezastru, dar spun că le conduc spre libertate (o libertate asa cum o înteleg unii oameni, nu asa cum este ea în realitate).
  Încă o dată spun: lumea s-ar putea reînviora dacă am face un efort să ne pară rău cu adevărat pentru păcatele noastre; dacă ne-am pocăi cu totii, de la rege până la ultima slugă, asa cum s-a întâmplat cu cetatea Ninive din Vechiul Testament.
  – Sunt si alte semne care să arate că vremurile de astăzi ar putea fi cele de pe urmă?
  – Nu mai este nevoie de alte semne din moment ce există în zilele noastre acest mars către rău. De aceea cred că au dreptate cei care au scris cărtile despre care ati întrebat.
  – Cu alte ocazii, la aceleasi întrebări ati dat niste răspunsuri mai rezervate…
  – Între timp s-au schimbat mai multe lucruri.

  • In primul rand nu am cum sa nu remarc diferenta intre articol si comentarii. Articol este o analiza teologica, bazata pe Sfanta Scriptura si prezinta cateva lucruri certe. Comentariile se compun din eternele “parintele x a spus…”. Eterna boala: punem oamenii deasupra Bisericii.
   In legatura cu parintele Efrem, vreau o dovada exacta ca a negat. Din cartile sfintiei sale, nu am dedus oricum niciodata ca cipul ar fi pecetea. Din contra sfaturile sale sunt exact ceea ce incerc si eu sa spun: daca stai in credinta ortodoxa si traiesti o viata liturgica, fara deraieri in stanga sau dreapta, vei putea birui orice.
   Parintele Sofian nu stiu cat de informat era despre respectiva carte. Plus ca in interviul postat de tine nu pare ca a citit-o. Ideea e insa ca este inspirata dupa idei protestante.

   Dar ca sa nu mai taraganam in discutii nefolositoare, vreau ca cei care sustin ca cipul e pecetea sa-mi arate ca asa scrie si in Biblie si in scrierile Sfintilor Parinti. Mai exact sa-mi arate unde scrie despre aceasta noua teorie, conform careia vine intai pecetea si pe urma antihristul. Si mai ales sa-mi arate unde scrie ca Biblie si Traditie ca pecetea va fi si pe documente. Si fara “parintele x a zis”. Exemplele sa fie din Biblie si orice invatatura consacrata de Biserica.

   • preot-duhovnic zice:

    16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
    17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. (apocalipsa XIII, 16-17)

 23. pcmouse zice:

  ai sters clipul cu Doamna Aspazia despre cipuri si sofisme?

  • Nu am sters nimic. Aprob toate comentariile (cat timp nu sunt cu un limbaj urat, dar si pe acelea le las uneori). E un comentariu in care nu ai postat nimic, probabil in acela trebuia sa fie filmuletul cu pricina.

 24. pcmouse zice:

  o sa postez si pe alte site-uri sa vada fratii ce debitezi

  • Poti sa anunti frate pe cine vrei. Stiu ca asta se poarta pe la noi. Denigrari si jigniri insa putine argumente (sau deloc). Solicitarea mea de a mi se dovedi din Biblie si Sfintii Parinti unele lucruri vad ca ramane nerezolvata, ba se soldeaza cu amenintari ciudate. Asta spune destule despre voi.
   In rest iti doresc pace.

   • pcmouse zice:

    tie nu tie rusine asa un pic sa vb in halul acela de SFINTII PARINTI ?
    cine te crezi drace?

   • pcmouse zice:

    ai curaj sa mergi la MOASTELE SFINTE ALE PARINTELUI ILIE LACATUSU si sa vb acolo la racla ce spui si aici>ce zici ai curaj?poate iti mai scoate din dracii aia care vorbeste prin tine.mai si smintesti cu acest blog.intrebare.ai cumva pasaport biometric ?

 25. pcmouse zice:

  ti-a postat fratele de mai sus material garla.dar te faci ca nu vezi.

  • Exact ce spuneam mai sus :). In ce hal? Ce am vorbit? Cine-s Sfintii Parinti pentru tine? Citesti macar ce scriu, sau esti pus pe harta din start? Macar zi asta ca sa nu-ti mai raspund, ca nu are rost sa continuam. Ca sa vezi ca esti ignorant, eu din contra am cerut exemple din Biblie si Sfintii Parinti in argumentatia ta si a celor care sustin idei ca ale tale.
   Iar de Sfantul Ilie Lacatusu am vorbit de bine….reciteste comentariul meu. Nu, nu am pasaport, refuz cipurile, dar nu pentru ca sunt lepadare. Asa cum spune Scriptura, si Sfintii Parinti (Ipolit al Romei, Andrei al Neocezareei, Nil Athonitul si altii), pecetea vine dupa antihrist, nu inainte.

   • pcmouse zice:

    SFINTII PARINTI PT MINE SUNT SFANTUL PARINTE IUSTIN PARVU.SFANTUL PARINTE ARSENIE BOCA .PARINTELE CLEOPA.PARINTELE ARSENIE PAPACIOC.PARINTELE ADRIAN FAGETEANU.PARINTELE IOAN DE LA RARAU.

    cipurile .da sunt lepadare.

    vizioneaza.daca nu esti…ignorant..

    PARINTELE IOAN DE LA RARAU

    Parintele Adrian Fageteanu – Acceptarea actelor cu cip este lepadare de Hristos

    Parintele Justin Parvu luarea actelor cu cip e LEPADARE de HRISTOS

    ia zi drace..cum e cu cipurile?de ce iti zic drace?pt ca stiu ca esti f bine documentat si ai studii…

   • „SFINTII PARINTI PT MINE SUNT SFANTUL PARINTE IUSTIN PARVU.SFANTUL PARINTE ARSENIE BOCA .PARINTELE CLEOPA.PARINTELE ARSENIE PAPACIOC.PARINTELE ADRIAN FAGETEANU.PARINTELE IOAN DE LA RARAU.”

    Inseamna ca esti pe din-afara. Biserica spune de alti parinti ca sunt Sfinti Parinti si ca sunt normativi. Sfinti Parinti sunt Sfantul Ioan Gura de Aur, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul etc. Parintii contemporani devin aidoma lor in masura in care invatatura lor este in consens. Desigur ca si eu ii consider sfinti pe cei enumerati de tine (parintele Arsenie Papacioc fiind unul din oamenii pe care i-am cunoscut personal si care m-au influentat), dar a-i considera doar pe ei Sfinti Parinti, ignorand pe marii parinti, este ceva ciudat, asta ca sa ma exprim mai frumos.

    Te mai rog o data. Adu-mi exemple biblice si patristice ca lepadarea vine prin documente. A fi ortodox, inseamna a fi sub ascultarea invataturii Bisericii, exprimata prin Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie. NU ma intereseaza ce zice duhovnicul x sau y cat timp Sintii Parinti au spus altceva. Asta e o alta dovada de pietism si idolatrie.

    „ia zi drace..cum e cu cipurile?de ce iti zic drace?pt ca stiu ca esti f bine documentat si ai studii…”

    Aici ai aratat cat de bigot esti. A fi incult nu este o virtute. Din contra, Sfanta Scriptura spune: „cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun!” (1 Tesaloniceni 5:21). Iar indemnul la invatatura se regaseste la multi sfinti. Sfintii Vasile cel Mare, Ioan Gura de Aur, Marcu al Efesului, Maxim Marturisitorul au fost niste oameni foarte invatati, trecuti prin scoli mari. Si ei sunt draci dupa tine?

    Si este ultima data cand iti permit astfel de apelative. Ori te inveti sa discuti frumos, ori te duci si discuti pe maidan asa, acolo unde se pare ca iti este si locul.

 26. pcmouse zice:

  ori ..ori te inveti sa nu mai hulesti…acum am inteles de unde.ti se trage.. de la faptul ca te-ai luat de SFANTUL PARINTE ARSENIE BOCA.

  • Nu am hulit, am aratat doar o pictura neortodoxa in care sunt pictati si eretici (gen „sfantul” papistas Francisc de Assisi) si am atras atentia ca nu are cum sa fie pictura profetica deoarece incalcarea canoanelor Sfintei noastre Biserici nu e un gest profetic. Deci nu am hulit, din contra, am luat apararea canoanelor Bisericii, atat de hulite inclusiv de cei care se cred mari ortodocsi luptatori.

 27. doktoru zice:

  O mica mostra din Arsenie Boca din cartea ,parca,Alte minuni ale parintelui,vol I,II sau III,dar exact pe coperta spate:
  “Părintele Arsenie a zis: „Când Dumnezeu va judeca lumea eu am să fiu la dreapta Lui şi atunci ori vă sunt de folos ori vă sunt acuzator”. Atunci Dumnezeu îmi va zice: „Arsenie, de ce nu le-ai spus?”. Eu am să zic: „Doamne, eu le-am spus, dar nu m-au ascultat!”. Aşa v-am devenit acuzator, iar de folos vă sunt dacă faceţi ce vă spun”. Amin.“
  Nu am nimic cu parintele dar ca preot avea mare raspundere in fata lui Dumnezeu si nu trebuia sa aibe pareri favorabile latinilor.Eu personal ma rog pentru el sa ii ierte Dumnezeu micile derapaje din credinta ortodoxa,caci intradevar si la mine a lucrat mult parintele Arsenie.
  De ce te chinuiesti sa te lamuresti cu teologii astia de sambata nu de duminica ,nu vezi ca sunt semianalfabeti,d.p.d.v. .De abia stiu sa nimereasca cuvintele ,mai si mananca din ele,sunt dezorientati si nici ei nu cred tot ce-ti spun.Au venit cu trei randuri dintr-o carte si jumatate si doua,trei you tube-isme si isi dau singuri dreptate.De limbajul colorat ce sa zic?Cand termina putinele argumente care le detin in minuscula cutiuta neagra a cerebelului voiajor trec la intimidari cu puternic caracter duhovnicesc:diavole,satana,anatema…las ca te spun pe alte site-uri.(E un singur site unde sunt luati in serios acesti cipulizati…de fapt acolo chiar s-a inceput cipulizarea lor ;si acolo isi debiteaza multi rasputinicele aiureli.)
  Mai era unu mai sus care punea intrebari cu caracter personal.Nu stiu care este relevanta acestor intrebari in contextul actual al discutiei.Pesmne lipsa de argumente teologice si slaba pregatire duhovniceasca,pentru ca aici discutam subiecte teologice(zicea cineva ,mi se pare ca parintele Bastovoi, intr-un interviu ca scolile teologice sunt facute de diavol;pt ca in loc sa traim crestineste cu credinta si fapte ,noi preferam sa stam sa discutam despre Dumnezeu…ori,vorba unui atotprezent personaj actual pe toate site-urile ortodoxe,diavolul este cel mai mare teolog).Pacat de el ,ca pe langa ceilalti,acesta parca puteai sa mai discuti cu el.
  Cand o sa imi explice ce urmarea cu intrebarea aceea,aparent binevoitoare,o sa raspund si eu.Desi mie mi-a placut o vorba a parintelui Cleopa, pe care eu il apreciez foarte mult ,care zicea ca un duhovnic bun te gaseste el pe tine,nu tu pe el.Dar fiecare cu pacatele lui .
  Si apropos de sfintii parinti ai secoluli 20/21…ma amuza credulitatea si nestiinta unora in teologie desi sunt prezenti pe site-urile ,asa zise,ortodoxe si desi parerea lor se reduce la :aaa…aaa…chip…666…aaa….lepadare…aaa ,daca ii pui pe stalpii ortodoxiei in fata unor sfinti ca Antonie cel Mare,Macarie cel Mare,Paisie cel Mare,Ilarion cel mare,Vasile cel Mare,Ioan Gura de Aur,Sisoe etc,astia din veacul al optulea palesc umiliti(asta neinsemnand ca nu-i apreciez pe fostii preoti,calugari care au trecut si prin iadul inchisorilor comuniste si au iesit din ele invingatori si mult mai intariti in credinta in Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu).V-am mai spus nu legionarii au izvorat mir,ci Sfintii inchisorilor dupa ce au trait credinta in Iisus cu propriile vieti in inchisorile comuniste unde au marturisit pana la sange.
  Pacat de discutie.Cipulizantii au deviat-o total in derizoriu cu parerile lor aiurite despre chip.Nu ati inteles ,este o teorie protestanta si basta.Nu reprezinta absolut nici un fel de pericol.Este incercarea sistemului de a restrange si mai mult libertatile umane si de a mari controlul asupra oamenilor.Si atat.Doar atat.Cand ati primit certificatul de nastere,sau de deces unii,buletinul sau cartea de identitate sau alte acte de la sistem nu v-ati impotrivit.Aici de ce ?Acelea cand le-ati primit erau pe hartie ,ca atat stia tehnica atunci.Apoi ati primit cartea de identitate plastifiata si nici un fel de problema.Acum traim intr-un timp mai avansat tehnologic decat acum 20/30 de ani . Si totul tinde sa devina un pic mai electronic.Nu mai avem mojar si pistil ca pe vremea bunicilor ci avem rasnita de cafea si robot de bucatarie.Chipul este un fel de creier ,non-uman,electronic care se regaseste in atatea produse electrice si electro-casnice si nu ne afecteaza cu nimic.Cat de tampit sa fii ca sa crezi ca iti va afecta ceva electronic gandirea,sufletul credinta.Credinta este in inima si se marturiseste cu gura zicea parca Sf Pavel…Prost-informatilor si usor-credulilor…
  Zice Sf Mucenic Ipolit in cartea Sfarsitul omului a lui Zosima Pascal ca se vor arunca in iezerul de foc :satana,antihristul,dracii si slujitorii lor,adica toti cei ce au hulit si s-au lepadat de dumnezeirea lui Iisus Hristos Dumnezeul nostru,al crestinilor.
  Of…iar m-am intins !!!

  • doktoru, ai spus bine. Si eu ii stimez pe multi mari duhovnici, ba chiar dupa cum am spus, Parintele Arsenie Papacioc m-a influentat foarte mult. Din toate articolele mele, ei au inteles ca dau in duhovnici. Culmea e ca nu pe duhovnici ii vizeaza, ci pe ei, care se comporta ca niste idolatrii. Dar asa e cand ai cateva idei si toate fixe.

   Si stai linistit, deja am fost „parat” pe saccsiv. Asta e modalitatea. Improsti cu niste noroi, ramai fara argumente (nu ca ai fi avut vreunul inainte) si apoi dai cu para despre noul „apostat” gasit. Ca deh….ne credem si mari marturisitori pe deasupra. Si intr-adevar, toate astea se intampla din cauza diletantismului si inculturii.

   ps. am schimbat formatul timpului. acum cred ca e ok 🙂

 28. preot-duhovnic zice:

  1. nu se baga in trup niciun dispozitiv electronic de identitate, de urmarire, de plata etc. (Hristos-Dumnezeu este Stapan peste trupurile si sufletele noastre)
  2. cel mai urmat duhovnic trebuie sa fie duhovnicul personal (daca nu ai ales unul eretic/ecumenist…care sa mearga si el si tu in Iad)
  3. Sfintii Parinti trebuie ascultati intru totul, intrucat Sfantul Duh-Dumnezeu a fost Cel ce a pastrat consensul Adevarului despre care au scris ei. (duhovnicii nostri, staretii, ieromonahii, preotii de mir, trebuie ascultati cel mai mult in si prin duhovnicie, nu prin atasari si venerari.) Ei nu pot fi venerati cat traiesc!

 29. doar ortodoxia zice:

  Oana I. cine esti tu femeie de smintesti lumea??? Si dumneata domnule pocaieste- te si cu lacrimi multe cere iertare de la Bunul Dumnezeu ca te- ai ratacit cumplit…
  „…
  11. Femeia să se înveţe în linişte, cu toată ascultarea.
  12. Nu îngăduiesc femeii nici să înveţe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniştită.
  13. Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva.
  14. Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.
  15. Dar ea se va mântui prin naştere de fii, dacă va stărui, cu înţelepciune, în credinţă, în iubire şi în sfinţenie.” ( 1 Timotei,cap.2)

  • Comentariul asta se foloseste de tehnica pumnului in gura. Nici argument contra, in schimb o invitatia la tacere. Femeia trebuie sa taca, dar la nevoie trebuie sa si marturiseasca, asa cum au facut-o atatea si asa cum ne arata si Mantuitorul.
   Si eu de ce trebuie sa ma pocaiesc? Chiar nu vedeti ca argumnetatia mea se compune din invatatura Bisericii? Trebuie sa ma pocaiesc ca apar invatatura patristica, pe cale de disparitie din cauza pietismului?
   Trebuie sa ma pocaiesc pentru ca nu cred ca lepadarea e prin documente pe simplul motiv ca in Biblie scrie altceva?

  • Oana Iftime zice:

   Dar Dvs cine sunteti, viteaz barbat invatator si marturisitor anonim? Si, in afara de rastalmacirea Scripturii, in stil ideologic apusean, ce argument mai aveti? Eu sunt o oarecare, asa ca, daca vreti sa faceti o treaba temeinica, nu de mine trebuie sa va ocupati, ci faceti petitie, oameni buni, ca Biserica sa o scoata din sinaxar pe Sfanta Ecaterina, aparatoarea teologilor, daca aveti o problema cu femeile care se ocupa de invatatura de credinta. Si pe Sf Macrina, sora Sf Grigorie, cu care isi lamurea probleme teologice si pe care o numea cu mare respect “invatatoarea”… Si pe alte sfinte femei aparatoare ale credintei. Si pe Sf Nectarie, care vorbea mult (si faptuia in acest sens) despre importanta educatiei crestine a femeilor, necesara pentru ca ele, la randul lor, sa invete pe altii. Si mare dreptate avea – poate daca aveati si Dvs niste femei in familie care sa va invete una, alta, nu mai ajungeati nici la atare idei, nici la atare comportament.

 30. STOP RFID 666 zice:

  The OLOGIE Patristica

  Esti un ratacit.

  • Si poti sa-mi si explici de ce? Din cate stiu eu, in Traditia Bisericii, cand sfintii discutau cu ratacitii, argumentau ce aveau de zis. Vad ca voi, anticipistii si super luptatorii de gherila pentru „pamantul stramnosesc si sfant” stiti numai asa sa discutati: jignind, facand „misto” sau incapabili de a depasi doua-trei idei. Nu credeam ce spun altii, dar denumirea de „talibani” vi se potriveste perfect. Si fara minte, si violenti (in exprimare) si fara argumente.

 31. doktoru zice:

  Vrei sa le dai in cap la talibani ?Oricum asta e un taliban ratacit din celalalt balcon si a furat una din replicile gurului…indubitabil!!! Ia pune pe prostalai sa isi dea cu parerea la urmatorul pasaj din Apocalipsa 20, si sa zica cam prin ce vreme se petrecea actiunea din acest pasaj,pe care il redam :

  1. Şi am văzut un înger, pogorându-se din cer, având cheia adâncului şi un lanţ mare în mâna lui.
  2. Şi a prins pe balaur, şarpele cel vechi, care este diavolul şi satana, şi l-a legat pe mii de ani,
  3. Şi l-a aruncat în adânc şi l-a închis şi a pecetluit deasupra lui, ca să nu mai amăgească neamurile, până ce se vor sfârşi miile de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat câtăva vreme.
  4. Şi am văzut tronuri şi celor ce şedeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Şi am văzut sufletele celor tăiaţi pentru mărturia lui Iisus şi pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, şi nu au primit semnul ei pe fruntea şi pe mâna lor. Şi ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos mii de ani.
  5. Iar ceilalţi morţi nu înviază până ce nu se vor sfârşi miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi.
  6. Fericit şi sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceştia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El mii de ani.
  7. Şi către sfârşitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui,
  8. Şi va ieşi să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog şi pe Magog, şi să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării.

  Ca sa se vada mai clar o sa reiau doar micul fragment la care vreau ,cu tot dinadinsul,sa fac referire:

  Şi am văzut sufletele celor tăiaţi pentru mărturia lui Iisus şi pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, şi nu au primit semnul ei pe fruntea şi pe mâna lor. Şi ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos mii de ani.

  Nu vi se pare ca acest pasaj cu legarea diavolului,satanei,a avut loc in urma cu aproape 2000 de ani cu referire directa la Iisus cand prin cruce l-a legat pe satana.Oricum chiar daca voua nu vi se pare asa,Sf Andrei al Cezareei in Tilcuire la Apocalipsa asa zice clar.
  Hopa,dar ce vedem noi aici in fragment : zice ca ca a vazut tronurile Apostolilor care li s-au dat pt judecare si plus in plus pe cei omorati pentru marturia lui Iisus,care ce au facut?Zice ca nu s-au inchinat fiarei,nici chipului ei si nu au primit nici semnul ei pe fruntea si pe mana lor.Si asta acum aproape 2000 de ani.Mai sa fie !?! Dar de pe vremea aceea aveau deja chip-ul bagat in permisul de conducere al atelajelor motorizate cu un cal sau doi putere ?Wtf!!!Deci aceasta tehnologie chip-ul-izanta are radacini vechi ,infipte adanc in negurile vremii?!!!De fiara nu mai zic nimic,adica despre antihristul de acum 2000 de ani ,ca se zapacesc rau baietii.Au doua idei in cap,si ce amalgam poate iesi si din alea!!!

  Pentru cei mai isteti…teologi, duhovnici sau poate ar trebui sa zic chiar patriarhi…o mica intrebare intrebatoare:
  Ce reprezinta mica pauza dintre ingerul cu cea de a sasea cupa si ingerul cu cea de a saptea cupa din Apocalipsa 16 ?Iata fragmentul:
  15. Iată, vin ca un fur. Fericit este cel ce priveghează şi păstrează veşmintele sale, ca să nu umble gol şi să se vadă ruşinea lui!

  Va dau un mic ajutor cu un mic comentariu al respectivului pasaj al preotului Ioan Sorin Usca :

  15: – „Iată, Eu vin ca un fur. Fericit cel ce priveghează şi-şi păstrează veşmintele, ca să nu umble gol şi să i se vadă ruşinea!” –

  Aici, cea de-a treia fericire a Apocalipsei.

  Cel ce priveghează şi-şi păstrează veşmintele: „cel ce priveghează rămâne îmbrăcat. ♦ Să nu umble gol şi să i se vadă ruşinea: în contrast cu veşmântul purităţii din 19, 8”.

  „Acest verset nu pare să fie la locul lui, căci întrerupe firul ideilor[18]. Unii autori îl pun după versetul 16, alţii, după întoarce-te din 3, 3, sau îl socotesc inventat de întâiul [redactor] al Apocalipsului, care s-ar fi putut inspira din 3, 18”.

  „Când zice despre cel ce priveghează şi-şi păstrează hainele, arată ca să privegheze [fiecare] şi să poarte grijă fără lenevie de faptele cele bune, căci acestea sunt hainele sfinţilor, de care lipsindu-se omul se va ruşina plin de grozăvie”[20].

  [18] Motiv pentru care şi Anania l-a marcat, introducându-l între liniuţe.

  [20] Sf. Andrei al Cezareii Capadociei, Tâlcuire la Apocalipsă, XVI

  PS-Merci pentru chestia cu ceasul …asa vad mai bine ora exacta…a comentariilor !!!
  PPS-Cine nu-i istet,sau are studii facute pe aiurea ,mai bine sa nu se oboseasca a raspunde.

 32. Pingback: Sfanta Scriptura, Sfintii Parinti si mania cipurilor | Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica

 33. doktoru zice:

  Doar tema asta cu chip-urile vrei sa o tratezi sau si altele,ca sa stiu ce sa caut ?

 34. Alexandru Iftime zice:

  Mi se pare fascinant ca aceia care sustin peste tot cum e cipul “pecetea antihristului” uita un aspect esential: ca si convertirea (primirea lui Hristos) si lepadarea de El se face constient. Nu exista lepadare inconstienta. Si atata timp cat nu ti se cere sa te lepezi de Hristos pentru un act (fie el cu sau fara cip…) nu este lepadare. Pana una-alta ideologia statelor contemporane, macar ca promoveaza (uneori) valori anti-crestine, nu este de lepadare obligatorie de Hristos, asa ca nu putem vorbi nici macar de o solicitare “implicita” de lepadare de Hristos. Dupa cum s-a mai scris pe aici, si in Apocalipsa pecetluirea URMEAZA lepadarii CONSTIENTE de Hristos a celor care urmeaza fiarei. Faptul de a trai ca si cetatean pe teritoriul unui stat cu o ideologie anti-crestina nu inseamna lepadare decat in masura in care statul respectiv promoveaza aceasta fatis, explicit – ceea ce nu s-a intamplat decat in anumite perioade binecunoscute. Altfel, crestinii din diverse tari comuniste (Romania, Bulgaria, URSS, Iugoslavia) care au avut acte din perioada comunista, cu simboluri comuniste (deci atee) precum steaua rosie, secera si ciocanul, erau apostati?! Crestinii din Imperiul Otoman erau apostati, in frunte cu patriarhul ecumenic care avea rang de “milletbashi” si pasha cu trei tuiuri inaintea sultanului?! Cum a primit cele trei tuiuri care aveau in varf… semiluna?… Dupa criteriile absurde ale unora din zilele noastre, manipularea unui simbol de stat egal adoptarea ideologiei spirituale a respectivului simbol – atunci de ce Mantuitorul a folosit banul cu chipul Cezarului (care era un pagan si se reprezenta ca zeu?)? De ce Sf Pavel a avut cetatenie romana, ceea ce insemna recunoasterea Cezarului ca imparat (dar nu automat si ca zeu, dupa cum se vede)? Iata separarea clara intre actul civic si cel spiritual. Identitatea spirituala nu este inscrisa in actele civile; daca un om se boteaza dupa ce capata actul de identitate, se schimba ceva acolo? Daca (Doamne fereste) trece la islam, iarasi, ce se schimba in buletin? Nimic. Se trece daca isi schimba buletinul, se casatoreste, isi schimba numele, dar nu se trece nimic pentru identitatea spirituala. Cu acelasi nume si CNP, cu aceeasi adresa poti fi ortodox sau eretic, apostat, ateu, pagan etc.
  Mai grav este insa ca teroarea cip-ului orbeste pe oameni la adevarata lucrare antihristica. Dupa cum spune Sf Daniil Sasoev, noul mucenic din Rusia, lucrarea antihristica este in ideologie, nu in tehnologie – si el da exemplele evolutionismului si ecumenismului. Dna Aspazia Otel Petrescu, citata aici, zice ca cipul este lepadare, dar a fi adogmatic si a te ruga impreuna cu papistasii, a socoti “sfinti” pe inselatii eretici din Apusul papistas, asta nu i se mai pare lepadare… Iata un bun exemplu de ce spunea Sf Daniil Sasoev. Pacalindu-se cu cipuri si coduri de bare oamenii cad in plasa adevaratelor ideologii antihristice. Jale mare.
  De asemenea, am intalnit pe la unii promotori ai spaimei de cip ideea nefasta ca prin implantarea unui cip poate fi controlat omul, i se pot controla gandurile, actiunile si altele asemenea, ca si cum liberul arbitru, un dar al lui Dumnezeu, poate fi confiscat de catre om sau de catre satana!! Aceasta este o aberatie, pana si demonizatul are libera voie, iar daca nu conlucreaza cu cel rau in mod deliberat in ce face, si nu se lipseste de credinta, poate sa caute ajutorul lui Hristos venind la preot si sa se izbaveasca din demonizare prin citirea molitvelor, spovedanie etc. Crezand ca omului i se poate confisca de catre cel rau libera voie, acesti oameni pun pe satana mai sus decat Dumnezeu.
  De asemenea, promotorii spaimei de cip nu se raporteaza la Sf. Scriptura si la Sfintii Parinti, ci la unii clerici contemporani pe care ii iau efectiv de “guru”, fara sa treaca invatatura lor prin filtrul gandirii evanghelice si patristice, pentru a epura de greselile pe care, ca niste oameni, le vor fi avut aceia.
  Ar mai fi de comentat o multime… Toti carora li se pare ca au venit vremurile Apocalipsei ar trebui sa se gandeasca intai daca au vazut toate semnele din Apoc. 1-12, pana sa ajunga la insemnarea cu semnul fiarei. (Altii au teoria “pre-pecetluirii” care nu are absolut nicio baza biblica!) Si tot asa…
  Da… Iar acum turnati-ma pe cine stie unde, faceti-ma cu ou si cu otet, tovarasi, faptele raman. Nu cred ca ceea ce am scris va schimba pe zelotii spaimei de cip, dar macar sa fie clar cu cine solidarizez si de ce. Faptul de a nu infrunta si a nu provoca aceasta ideologie nociva, ilogica si anti-evanghelica a facut ca ea sa ajunga atat de raspandita.

  • dony zice:

   Alexandru Iftime spune : “ca si convertirea (primirea lui Hristos) si lepadarea de El se face constient.”
   aste e MINCIUNA “se face constient” din Proloage lepdare inconstienta :
   Un monah foarte simplu cu socoteala mintii, era ucenic al Sfantului Paisie si asculta bine de toate poruncile lui. Acesta, ducandu-se odata in Egipt sa vanda niste lucruri de mana, s-a gasit in cale cu un evreu si mergea impreuna cu dansul. Iar evreul, cunoscand simplitatea monahului, cu pangarita lui limba a varsat intr-insul veninul sarpelui cel stricator de suflete, care-l avea in inima sa, zicandu-i: “O, monahule, pentru ce credeti voi asa, la intamplare, in Cel Rastignit, fiindca nu este El Mesia cel asteptat, ci altul! Pentru ca altul este acela, iar nu acesta in Care credeti voi, crestinii!” Iar monahul, din nerautate si din prostimea inimii sale, s-a amagit si a raspuns: “Poate asa este, cum zici tu”.
   Si indata, vai de primejdia ce a patimit ticalosul, caci a cazut din darul Sfantului Botez, precum se va vedea in cele urmatoare, caci intorcandu-se in pustie si vazandu-l dumnezeiescul Paisie, nu voia sa-l primeasca nicidecum, nici chiar sa-l vada, nici a se apropia de dansul sa-i vorbeasca, ci se intorcea de la el. Iar ucenicul, vazand pe batranul sau ca se intoarce de la el, s-a intristat foarte mult si se mira care sa fie pricina. De aceea, cazand la picioarele lui, i-a zis: “Parinte, pentru ce te intorci de la mine, ticalosul, si nu voiesti sa ma vezi, ci te ingretosezi ca de o uraciune? Acest lucru nu mi l-ai facut niciodata!” Batranul i-a zis: “O, omule, cine esti tu ca nu te cunosc?” Ucenicul i-a raspuns: “O, parinte, dar ce lucru neobisnuit ai vazut la mine ca nu ma cunosti? Oare nu sunt eu cutare, ucenicul tau?” Batranul a zis: “Ucenicul meu acela era crestin si avea Botez; dar tu nu esti ca acela! Iar daca esti ucenicul meu acela, a fugit de la tine Botezul si semnele crestinilor! Spune-mi ce ti s-a intamplat si ce ai patimit pe drum?”
   El a raspuns: “N-am patit nimic!” Batranul i-a zis: “Fiule, du-te departe de la mine, ca nu sufar a auzi vorbe din gura omului care s-a lepadat de Hristos! Daca ai fi fost tu ucenicul meu, te-ai fi vazut cum erai mai intai”. Atunci el a suspinat adanc si, varsand lacrimi care porneau pe batran spre milostivire, a zis: “Eu insumi sunt ucenicul tau, iar nu altul, si nu cunosc nicidecum greseala facuta si nici ca am facut vreun rau”. Marele Paisie a zis: “Cu cine ai vorbit cand te-ai dus pe drum?” Acela a raspuns: “Cu un evreu am vorbit impreuna, iar cu altcineva nu”. “Ce ti-a zis el si ce i-ai raspuns tu?” “Nu mi-a spus altceva decat aceasta, ca “Hristos nu este acesta la Care va inchinati voi crestinii, ci un altul care are sa vina”. Eu i-am raspuns: “Poate asa este cum zici tu””.
   Iar batranul a zis catre dansul: “Ticalosule, dar ce este mai rau si mai urat decat aceasta care ai zis? Cu aceasta te-ai lepadat de Hristos si te-ai dezbracat de Sfantul Botez. Deci du-te, plange-te pe tine cum voiesti, caci cu mine nu ai parte, deoarece numele tau s-a scris impreuna cu aceia care s-au lepadat de Hristos si te vei munci impreuna cu dansii!” Acestea auzindu-le ucenicul, a suspinat din adancul inimii si se tanguia si striga, zicand: “Miluieste-ma, parinte, pe mine, rau norocitul, ca nu stiu ce sa ma fac! Din neluarea mea aminte, am lepadat dumnezeiescul Botez si m-am facut bucurie diavolilor; insa alerg catre tine, dupa Dumnezeu, nu ma trece cu vederea pe mine, ticalosul!”
   Rugandu-se in acest chip ucenicul, cu lacrimi mai mult decat cu cuvinte, a pornit pe batran spre milostivire. Deci i-a zis: “Fiule, ingaduieste putin sa rog indurarile si mila lui Dumnezeu Iubitorul de oameni, pentru tine”. Zicand aceasta, ruga fierbinte pe Dumnezeu si cerea iertare pentru ucenicul sau. Iar Dumnezeu n-a zabovit, ci a iertat indata pacatul ucenicului si l-ainvrednicit iarasi de darul Sfantului Botez, pentru ca dumnezeiescul Paisie a vazut Duhul cel Sfant intrand ca un porumbel in gura ucenicului; iar duhul cel de hula a iesit ca un fum, risipindu-se in vazduh.
   Astfel s-a adeverit pe deplin ca si-a primit cererea sa si, intorcandu-se, a zis catre ucenicul lui: “O, fiule, slaveste pe Dumnezeu si multumeste-i impreuna cu mine, ca a iesit din tine duhul cel necurat al hulei si in locul lui a intrat Duhul Sfant si ti s-a dat iarasi darul Botezului. Deci ia aminte bine sa nu cazi si altadata in cursele paganatatii din neluare aminte si din lenevirea ta, nici sa-ti dai sufletul sa arda in focul muncii pentru vreun alt pacat”. Astfel a indreptat pe ucenic.
   http://www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/sf-apostol-iuda-ruda-domnului-cuv-paisie-mare-36181.html

   • In primul rand, lasati fratilor anumite cazuri particulare. Veniti cu argumente teologice si patristice, nu cu intamplari care nu certifica nimic teologic ci sunt spuse spre zidirea noastra particulara. Si Biserica se conduce dupa acrivie si iconomie, fara ca iconomia sa anuleze regula de baza. Lepadarea clasica e lepadarea lui Petru: „Si tu erai cu Omul acela”, „nu eram, nu-L cunosc”.

    Apoi a se observa diferenta: aici s-a vorbit clar de Hristos, este lepadare cat se poate de constienta. Nu s-a trezit monahul cu cipul in buzunar fara sa stie ce e, si apoi vine cineva sa-i zica de lepadare. Nu, ce ai scris mai sus e lepadare clara si constienta pentru ca Hristos a fost tagaduit in mod direct…

   • doktoru zice:

    Uite un caz particular si mai am unul ,mai lung pe care nu-l pun acum,din viata Sf Vasile cel Mare pe care il stie toata lumea ,cu acel individ care a dat in scris ca se leapada de Hristos si pana la urma Dumnezeu l-a iertat in urma pocaintei si a rugaciunii Sf Vasile:

    Întru aceasta zi, cuvânt despre un calugar ce s-a lepadat de Hristos, dar apoi, iar l-a mântuit pe el Dumnezeu.

    Un frate se lupta mult cu pacatul desfrânarii. Iar, întâmplându-i-se lui a trece pe lânga un sat din Egipt si vazând o fata de slujitor la idoli, a poftit-o pe ea si a zis tatalui ei: „Da-mi-o mie pe ea, sa-mi fie sotie”. Iar el i-a zis: „Nu pot sa ti-o dau, pâna nu voi întreba pe dumnezeul meu.” Deci a zis demonului: „Iata, un calugar cere pe fiica mea, sa i-o dau lui?” Iar demonul, raspunzând, i-a zis: „De se va lepada de Hristosul lui si de Botez si de fagaduinta calugareasca, sa i-o dai.” Iar calugarul de toate s-a lepadat. Si îndata a vazut el, ca un porumbel iesind din gura lui si zburând la cer. Iar slujitorul la idoli mergând la demon, i-a spus ca, iata, s-a lepadat. Atunci diavolul i-a zis: „Sa nu-i dai lui pe fiica ta de sotie, ca Dumnezeul lui nu s-a departat de la dânsul ci înca îi ajuta lui.” Si venind el la calugar, i-a spus: „Nu pot sa ti-o dau pe ea, ca Dumnezeul tau înca îti ajută tie si nu S-a depărtat de la tine.”
    Și, acestea auzindu-le, fratele a cugetat întru sine: „Daca eu, ticalosul, chiar lepadându-ma de Dansul si de Botez si de fagaduinta calugareasca, Bunul Dumnezeu tot îmi ajuta mie, cât de mare este darul pe care mi l-a dat mie Dumnezeu.” Si asa, si-a venit întru sine si, abatându-se de acolo, s-a dus în pustie. Si a marturisit pacatul lui la un staret mare, iar staretul i-a zis lui: „Sa sezi cu mine în pestera si sa postesti trei saptamâni, mâncând numai la doua zile, iar eu voi ruga pe Dumnezeu pentru tine.” Si mâhnindu-se staretul pentru acest frate, s-a rugat lui Dumnezeu, zicând: „Rogu-ma Tie, Doamne, daruieste-mi mie sufletul acesta si primeste pocainta lui..” Si l-a ascultat Dumnezeu pe el. Apoi, sfârsindu-se a treia saptamâna, a venit staretul la frate si l-a întrebat, zicând: „Oare vazut-ai ceva?” Si, raspunzând, fratele a zis: „Adevarat, am vazut un porumbel, zburând sus la înaltimea cerului si deasupra capului meu stând”. Iar staretul i-a zis lui: „Sa crezi, luând aminte la tine însuti, si sa te rogi lui Dumnezeu întotdeauna.” Iar la a doua saptamâna, a venit staretul la fratele, iarasi, si l-a întrebat pe el: „Oare vazut-ai ceva?” Iar el a zis: „Am vazut un porumbel zburând pe lânga capul meu.” Si i-a poruncit staretul zicându-i: „Privegheaza cu mintea si te roaga!” Dupa aceea, iarasi, a venit, sfârsindu-se saptamâna a treia, si l-a întrebat pe el: „Ce lucru ai vazut?” Iar el a zis: „Am vazut porumbelul ca a zburat si a stat deasupra capului meu si am întins mâna ca sa-l prind pe el, iar el, repezindu-se, a intrat în gura mea.”
    Apoi, a laudat staretul pe Dumnezeu si a zis: „Iata, a primit Domnul pocainta ta, de acum sa iei aminte la tine.” Iar fratele a zis: „Iata, de acum, împreuna cu tine voi ramâne parinte, pâna ce voi muri.”

 35. doktoru zice:

  Sefa,vedeti ca Apocalipsa inseamna Revelatia sau descoperirea lui Dumnezeu care a primit-o Sf Ioan Teologul pe la anul 96,parca,in Patmos.Iar in ultimul timp,din cauza mediilor protestante de peste ocean,termenul a capatat conotatii apocaliptice in sensul asta de distrugere a lumii in tot felul de cataclisme ultradistrugatoare,dar evident nu este asa .Apocalipsa incepe de la Iisus Hristos,cred ca de la inceperea propovaduirii apostolice a Bunei-Vestiri,si tine pana la cea de a doua venire a lui Hristos si Noul Ierusalim ceresc cand toate se fac noi.Personal cred ca ne aflam inaintea celei de a saptea trambite in asteptarea pedepsirii Babilonului cel nou,din nou,iar Gog si Magog au fost restransi la Armageddon.Suntem chiar in intermezzo-ul dintre cupa a sasea si cea de a saptea.Dar mai pe la sfarsit.Biblia se citeste foarte mult alegoric,nu mot-a-mot.Cei care cred ca Absintosul este Cernobalul iar Eufratul secat se refera chiar la raul acela secat gresesc foarte mult.De obicei se cauta in Biblie ca sa se vada unde s-a mai folosit exemplu respectiv si la ce s-a referit Dumnezeu acolo iar apoi se cauta in talcuirile Sfintilor Parinti ca sa vedem ce au explicat ei luminati de Sfantul Duh.Cand ma refer la Sfintii Parinti ma refer la cei din trecut ,de la inceputurile crestinismului nu la cei contemporani noua …acestia nu sunt Sfinti Parinti indiferent ca unii ii i-au drept asa.Doamne ajuta.

 36. dony zice:

  Alexandru Iftime
  aste e MINCIUNA “se face constient”
  Sfantul Paisie
  Vezi, copilaşul, la Sfântul Botez, atunci când preotul îl afundă în apă primeşte pe Sfântul Duh, fără ca acela să-şi dea seama de aceasta şi după aceea se sălăşluieşte în el harul dumnezeiesc.

  Pr Cleopa
  Într-adevăr, copiii nu pot crede la vârsta când sunt botezați, dar nici nu pot tăgădui și nici nu pot refuza pe Hristos
  Botezul se face pe temeiul credinței părinților sufletești, care sunt nașii (Marcu 9, 36–37). Copiii nu au credință, dar au nașii lor.
  Nașii sunt persoane în vârstă care însoțesc pe prunc la botez și fac cuvenita mărturisire de credință în locul lor..pe temeiul credinței părinților, a nașilor și a martorilor care sunt la botez, Dumnezeu le dă copiilor SFINțIRE și mântuire

  http://www.doxologia.ro/viata-bisericii/interviu/parintele-cleopa-ilie-botezul-lui-iisus-botezul-crestin

  • Pai da, la prunci de aceea sunt nasi, care ei dau o marturie pentru credinta copilului. Deci exista o marturie constienta a cuiva. Asta e rolul nasilor: sunt chezasii credintei copilului. Sa ne amintim insa de primii ani de crestinism, cand se botezau marea majoritate adulti. Ce sa mai zicem atunci? Deci asta e ilogic. Tu practic acum ai sustinut tezele ateilor, care reclama fix asta: ca nu i-a intrebat nimeni la botez daca vor sa fie crestini. Pai asa esti tu de crestin ca nu stii semnificatia dogmatica si liturgica a botezului? Ajungem la argumente ateiste?

   • dony zice:

    uita-te la link si vezi cine a zis… care argumente ateiste????????? mai citeste iar ce scrie, tu esti penticostal??

   • Pai tu trebuie sa recitesti ca de acolo nu reiese ce crezi tu. Tu exact asa pui problema: botezul e cam inconstient, deci se poate si lepadare inconstienta. Din perspectiva Bisericii nu este nimic inconstient. Tu stii invatatura ortodoxa despre botez si de ce se aplica si pruncilor, asa „inconstient” cum crezi tu?

  • dony zice:

   Parintele Nicolae Steinhardt :
   Crestinii nu mai sunt amenintati cu moartea si chinurile, nu li se mai cer acte solemne de APOSTAZIE si LEPADARE publica de Hristos. CEEA CE NU INSEAMNA ca nu mai exista si acum lepdare de Hristos.
   EXISTA LEPADARI INDIRECTE, nu mai putin reale totusi decat apostazia de odinioara. Ne lepadam de Hristos aderand la o doctrina(teosofica n.n.), PARTICIPAND LA ADUNARI ATEISTE(New-Age n.n.), DANDU-NE IN
   ORICE FEL CONSIMTAMANTUL LA O MISCARE ATEISTA

   • dony, intelege un lucru. Ceea ce a spus parintele Nicolae este perfect adevarat. Daca practici teosofia este o ALEGERE, deci este constienta. Si ecumenismul este tot lepadare, chiar daca este in numele „iubirii”. Dar chiar asa, in mod constient refuzi canoanele si invataturile ortodoxe pentru o pseudo-unitate eretica. In general toate aceste lepadari care par inconstiente sunt defapt izvorate din ignoranta. Ignoranta nu se iarta, dupa cum o zice si Sfantul Ioan Scararul. Apoi parintele zice clar: „DANDU-NE IN ORICE FEL CONSIMTAMANTUL LA O MISCARE ATEISTA”. Ce inseamna la tine consimtamant??

    Apoi oricum ar fi, este ceva infiorator ce incerci sa afirmi tu: ca ne putem lepada fara sa ne dam seama. Asta atrage dupa sine doua probleme grave:

    1. Se pare ca Dumnezeu ne-a cam inzestrat degeaba cu vointa, ratiune si liber-arbitru. Daca Dumnezeu ne-a inzestrat cu acestea, e practic imposibil sa faci ceva inconstient.
    2. Lepadarea atrage dupa sine evident osanda. Daca Dumnezeu osandeste omul pentru ceva ce nu a vrut cu adevarat sa faca, mai este Dumnezeu atat de bun? Ajungem iar la teze ateiste si la gandirea atee.

    In mod evident orice lepadare este miscata de vointa proprie. Daca aderi la ecumenism, te lepezi de invataturile Sfintilor Parinti in mod constient si renegi constiinta Bisericii. Si asa este cu toate felurile de lepadare. Si daca nu esti preocupat de invatatura Bisericii, este igoranta si in mod constient ai ales sa fii ignorant. Oriunde e alegerea omului. Avem masura: credinta si dupa ea ne putem ghida in orice situatie. Se pare ca prea putini se raporteaza la ea.

 37. dony zice:

  Din nefericire, o astfel de logica au avut-o si câtiva „cunoscatori” pe vremea Sfintilor mucenici, care au încercat sa le schimbe parerea mucenicilor, asa cum ne relateaza Sfântul Vasile cel Mare în cuvântul despre mucenicul Gordie:
  „Multi au încercat în nestire a-l sili pe mucenic sa se lepede doar cu vorba si sa pastreze credinta cu sufletul, asezarea launtrica, caci Dumnezeu nu da atentie limbii, ci asezarii sufletesti. Dar mucenicul Gordie era de neînduplecat, spunând : Nu suporta limba cea zidita de Hristos sa spuna ceva împotriva Ziditorului ei. Nu va înselati! Dumnezeu nu Se lasa batjocorit! Dupa gura noastra ne va judeca, dupa cuvintele noastre ne va îndreptati si dupa
  cuvintele noastre ne va osândi. Indeosebi sub Deciu, s-a cerut prin decret sa se marturiseasca credinta idolatrilor si câti se declarau crestini si jertfeau idolilor, luau cer
  tificat si scapau de mucenicie. Nu numai acestia s-au lepadat de Hristos , dar SI CEI care dadeau bani închinatorilor la idoli din comisie si luau certificatul, fara sa se lepede, deci cei numiti libelofori ; si pe acestia Biserica i-a considerat apostati – de gradul al cincilea.

  • „câti se declarau crestini si jertfeau idolilor”…Tocmai asta va da de gol. Asta din nou e evident ca e lepadare constienta….

   • dony zice:

    Theologie Patristica
    de ce refuzi sa iti declari aprtenenta religioasa?????????

   • Ce apartenenta religioasa? Ce tactica de doi lei mai e si asta? Asa faceti voi cand nu aveti ce sa spuneti, ii ziceti altuia ca e sectant? Sau face parte din lantul de tehnici conspiratoare si deconspiratoare in care v-ati angrenat intreaga fiinta (ca si in cazul cipurilor)? Uita-te la numele blogului. Eu vad ca scrie acolo „Ortodoxie”, atat de hulita de voi, care practicati o suma de supersitii careia in mod hulitor ii atribuiti numele de „Ortodoxie”, iar pe noi, cei ce vrem sa fim statornici in predaniile Bisericii, ne numiti „sectanti”. De ce? Ca nu suntem de acord cu ce a spus nu stiu ce parinte contemporan, in timp ce Sfintii Parinti normativi in Biserica au spus altceva. Sa va fie rusine!

   • pcmouse zice:

    DE UNDE STIM CA NU ESTI SECTAR SI TE FOLOSESTI DE CITATE?TIE SA ITI FIE RUSINE.CA TIE RUSINE SA SPUI CE ESTI.ORICE SECTAR POATE LUA INFORMATII DE PE NET SI SPUNE CA ESTE ORTODOCS..

   • Draga pisimaus. Vezi tu, eu ma prezint cu numele real. Lumea stie cine sunt si cei care nu stiau, m-au gasit pe facebook si ulterior m-au si cunoscut. Trebuie sa suferi un pic de prostie ca tu, care te semnezi pisi-maus, sa-l intrebi pe un om care isi da numele real (deci nu are nimic de ascuns) daca e sectar. Tu esti sectar pisimaus? Ca eu stiu despre tine ca esti un agitat de pe internet si cam atat.

 38. dony zice:

  Era tehnologică şi viţelul de aur
  Trăim apogeul erei tehnologice. Ea a fost pregătită din secolul trecut prin aşazisul progresism şi materialism. Acum toate ţările pământului, de la cele mai înapoiate până la cele mai înaintate, sunt obsedate de tehnică, ca formulă magică a societăţii de consum.

  Viţelul de aur, zeul străvechi, se arată azi ca o uzină atotputernică în spiritulomenirii. Lumea se închină maşinii. Este o pseudoreligie a dogmelor materiale, a sensului material şi a finalităţii neantice. Căci materia e neant şi spiritul oamenilor s-a neantizat prin zeificarea materiei.

  Răul nu se declară ca rău, ci se justifică drept bine, dar după rezultatele luinefaste el se demască. Răul nu spune că vine de la diavol, dar refuză să se închine luiDumnezeu şi prin asta îşi dezvăluie reaua credinţă.Răul minte vorbind adevăr (răstălmăcește), răul face rău justificându-l ca bine, răul urâţeşte lumea, deşi se prezintă ca un estet.Răul este ipocrit cu risipă de inteligenţă, dar vine o vreme când el se vădeştegol-goluţ, respingător şi înspăimântător.

  Ni se va spune:….Eu v-am dat un suflet armonios, în care am pus toate darurile de care aveaţinevoie, dar voi v-aţi închinat zeiţei raţiunii

 39. dony zice:

  Stareţul Haralambie Evanghelismos 2005 pag
  Înşelat este nu cel care spune rugăciunea „Doamne Iisuse Hristoase”, ci cel care nu o spune.

 40. Alexandru Iftime zice:

  Ca sa vedeti unde duce aplicarea spaimei de cip, 666 etc… Am vazut ca scrie pe aici (la modul agresiv si din cat reiese anti-cip) si un “personaj” identificabil sub nick-ul… STOP RFID 666. Dupa teoria zelotilor anti-cip, acest domn care a adoptat un nume de scena cu 666… si pare el insusi zelot anti-cip… e insemnat cu pecetea fiarei!!! Da, caci se identifica (fie si doar pe internet) cu o formula ce contine 666. Si sa nu auzim ca e cu stop, ca nu stiu ce… are 666, gata!…
  Sa-i uram domnului in cauza damnare placuta? Sau, mai degraba, dragi frati stresati de cipuri si alte cele, mai cugetati si poate va puneti niste probleme…

 41. victor.s zice:

  sa-ti raspund argumentat andrei:1-nu ne va cere antihristul lepadare de hristos pentru ca el sa va substitui lui hristos.[ nu va spune : acela de acum 2000 de ani a fost un impostor si eu sunt cel adevarat ci va spune eu sunt hristos cel ce trebuie sa vina adoua oara; -” sa ‘insele de va fi cu putinta si pe cei alesi’-.2- lepadarea va fi inainte de aparitia antihristului-citat sf. scriptura: ” ziua domnului nu va veni pana ce mai intai nu va veni lepadarea de credinta si{apoi} se va da pe fata fiul pierzarii -tesaloniceni cap 2 v 3; iar lepadarea de credinta nu va insemna ca vom trece la alta credinta {cum fac unii pentru bani} ci ” avand chipul bunei credinte{ortodoxe} dar puterea ei tagaduind ” ‘adica crestini doar cu numele , sau cum spune sf. ignatie brianceaninov-” apostatii autointitulindu-se drept crestini ii vor prigoni cu furie pe adevaratii crestini.” deci in concluzie nu ni se va cere nici o lepadare explicita. 3 dupa cum stii antihristul nu va domni decat 3 ani si jumatate deci nu va putea fizic sa implementeze un alt semn {sistem } in toata lumea in aceasta scurta perioada.4-si acum sa vorbim un pic despre cele doua „semne ” ,crucea si 666: oare semnul crucii a aparut odata cu venirea lui hristos sau exista dinainte ? oare cu ce semn a insemnat ingerul in egipt casele israelitiilor ,? , cum au fost binecuvantati manase si ifraim in chp minunat cu mainile crucis, cum a despicat moise marea si a inchis-o ,nu in semnul crucii,? cum a stat moise ca sa nvinga evreii ,nu in semnul crucii? la ce se uitau evreii ca sa scape de veninul serpilor ,nu la lemnul in forma crucii? iar cand a aparut hristos pe pamant crucea exista si era element de tortura ,de blestem ,de moarte ,de umilinta ,de batjocura ,de smerenie.pe acest semn la acceptat hristos pentru noi si a noastra mantuire si nu avenit cu altul. la fel si pe 666 il stim din vechiul testament si era semn de trufie ,de glorie ,de stapanire asupra altora ,de mandrie de bani de mamona;si acum este in lume si il va accepta antihristul nu va veni cu altul {si nici nu va avea timp sa-l implementeze in 3 ani dupa cum ti-am scris mai sus}.trist este ca inamicii lui hristos il au semn pe acest 666 ca pe o arma{ vezi satanistii in „bisericile ” lor ,iar fondatoarea new age alice bailey declara ca e semn de bun augur pentru grabirea instaurarii epocii varsatorului {adica a lui antihrist} si spunea ca trebuie folosit cat mai des ca sa vina cat mai repede aceasta era.iar „generali ” crestini ii adorm pe „soldatii” lor spunand ca nu-i nimic nu vatama. imi pare rau de tine si de sotii iftime imi erati dragi pentru ca va stiam antiecumenisti.

  • Victor, in primul rand iti multumesc ca ai ales calea argumentarii si a discutiei pe puncte.

   1. antihrist va cere lepadare. Asta o spune Scriptura: Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea si el din vinul aprinderii lui Dumnezeu” (Apoc. 14, 9-10). Deci va cere inchinare si pentru el, ceea ce inseamna lepadare de Hristos. O situatie asemanatoare avem din vremea persecutiilor romane, unde sfintilor mucenici nu li se cerea lepadare explicita, ci sa se inchine si idolilor.

   2. ” Sa nu va amageasca nimeni, cu nici un chip; caci ziua Domnului nu va sosi pana ce mai intai nu va veni lepadarea de credinta si nu se va da pe fata omul nelegiuirii, fiul pierzarii,”. Uita-te mai bine pe acest verset. „lepadarea de credinta si omul neegiuirii”. Este clar ca sunt corelate. Daca nu ma crezi pe mine, sa vedem ce zice Sfantul Ioan Gura de Aur: „Aici el vorbeste despre antihrist si da pe fata o mare taina. Si ce inseamna lepadarea? Sub acest cuvant il numeste el pe antihrist pentru ca pe multi ii va pierde de la credinta…”.

   3. Din nou iti aduc aminte citatul de le Apoc. 14, 9-10. Mai adaug si ca, dupa Sfintii Parinti, pecetea 666 nici macar nu e numarul 666 in sine, ci acest 666 este numele lui antihrist. Daca pecetea va fi numele lui, inseamna ca va fi in timpul lui. Si chiar de ar fi cum zici tu, ca nu are timp si trebuie sa se implementeze dinainte. Ce facem din nou cu Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti, care conglasuiesc ca pecetea va fi exclusiv pe mana dreapta sau pe frunte? Deci oricum nu se justifica teoria cipurilor prin pasapoarte sau alte documente.

   4. Dar este un lucru binecunoscut ca antihristul are inaintemergatorii sai. Cum ar fi ecumenismul. Si altele. Problema e ca nu e chiar asa de simpla treaba cu 666, dupa cum am spus si mai spus. Eu sunt foarte sigur ca haiducii anti-cip (nu ma refer la tine ci la cei cu comportament de haiduci) defapt muta atentia de la adevarata pecete. Ei oricum procedeaza neortodox in a-si sustine ideile (vezi neglijarea sau negarea Sfintilor Parinti), deci….vezi sa nu pregateasca ei mai degraba calea tot insistand cu 666.

   5. Sunt la fel de antiecumenist sa stii. Si eu si domnul si doamna Iftime. Imi pare rau ca iti „eram” dragi doar pentru simplul fapt ca nu suntem de acord cu teoria cipurilor, neintemeiata pe nici-o invatatura patristica. Nu categorisi oamenii asa Victor, e pacat de tine sa cazi in fanatismul haiducilor.
   Doamne ajuta!

 42. victor.s zice:

  deci e clar nu esti de acord cu teoria cipurilor orice argument ti-as aduce. ai grija ca raspunzi de sufletele celor ce te citesc. vorbesti de” zeificarea marilor duhovnici sau a sfintilor contemporani dar tu ii zeifici pe cei din vechime.vad ca la tine biserica sa terminat odata cu sfintii din vechime .care oricum au vorbit la modul general despre aceasta problema.si ca sa iti dau un citat din sfintii parinti din vechime ,unul din ei spune ca”timpul in viitor va arata cele despre antihrist si pecetea lui”.andrei, antihristul vine ca unii il doresc si ii pregatesc terenul{vezi convorbirea papei cu rabinul sef al argentinei} in zeci de ani si mai mult poate.blazonul sau 666 il precede asa cum un rege isi trimite solul inainte cu insemnele regale.

  • ”timpul in viitor va arata cele despre antihrist si pecetea lui”. Cine a spus asta si in ce context?

   Si apoi eu nu ii zeific pe cei din vechime, ei sunt normativi in Biserica vezi ce am scris si aici: https://theologiepatristica.wordpress.com/2014/08/20/ortodoxia-sentimentala-sau-ortodoxia-patristica/

   Iti mai redau o data canoul I al sinodului VII ecumenic:

   “Aşadar, acestea astfel fiind, şi fiindu-ne nouă mărturie, bucurându- ne de ele ca si când cineva ar găsi comori multe, cu bucurie (ne însuşim) primim în inimile noastre sfintele canoane , şi întărim întreaga şi nestrămutată orânduire a lor, a celor c e sunt aşezate de către sfintele trâmbiţe ale Duhului, ale preaslă viţilor apostoli, ale celor şase sfinte sinoade ecumenice, şi ale cel or ce s-au întrunit local pentru aşezarea unor astfel de rânduieli, şi ale sfinţilor noştri părinţi. Căci ei toţi sunt luminaţi de către unul şi acelaşi Duh, au orânduit cele de folos. Şi pe acei pe care ei îi supun anatemei, şi noi îi dăm anatemei; şi pe cei care îi supun caterisirii, şi noi îi caterisim; şi pe cei care îi supun afurisirii, şi noi îi afurisim, iar pe cei pe care îi dau certării (epitimiei), şi noi aşijderea îi supunem. Căci dumnezeiescul apostol Pavel, care s-a urcat în al treilea cer şi a auzit cuvintele cele n egrăite, strigă lămurit: „Fără iubire de argint să fie purtarea voa stră, în- destulându-vă cu cele de faţă (pe care le aveţi)” ( Evr. 13, 5).

   Dar desigur, pot sa-ti aduc un car de argumente prin care sa-ti dovedesc asta. Citeste enciclicele patriarhale din 1848, 1895, 1593, 1672, 1846 etc. (unele sunt si pe acest blog) ca sa cezi ca a fi ortodox = a asculta de Sfintii Parinti.

   Si sunt convins ca am o datorie fata de sufletele celor citesc, tocmai de aceea nu purced la vorbe si gesturi haiducesti neintemeiate decat pe spaima colectiva, ci sfatuiesc sa ne intoarcem la Parinti.
   „Atunci se mãreste numele pãcii, cînd nu ne vom împotrivi pãrerilor Sfintilor, nici nu vom fãptui împotriva hotarelor acelora.” (Sfantul Chiril al Alexandriei)

   „Sã aducem aici în mijloc cãrtile distinsilor Sfinti Pãrinti, ca sã le ascultãm. Si din acestea sã extragem si sã adãpam fiecare dintre noi turma noastrã…, deoarece hotarele pe care le-au asezat Pãrintii nostri nu se mutã; ci, dupã ce am învãtat Predania apostolicã, sã pãzim Predaniile pe care le-am primit”. (Sfîntul Tarasie, patriarhul Constantinopolului

   „Îi rugam, si ce nu le spuneam care sã poatã sã atragã chiar si inimile de piatrã: sã revinã la acea bunã conglãsuire pe care o aveam mai înainte si între noi si cu Pãrintii nostri, cînd toti spuneam aceleasi si nu exista în mijlocul nostru schisma… cãci altfel pãrem „a cânta în gol” sau „a coace pietre” sau „a semãna pe pãmînt pietros” sau „a scrie deasupra apei” sau cîte altele spun proverbele despre cele imposibil de realizat.” (Sfîntul Marcu Eugenicul, Mitropolitul Efesului)

   Si p.s. Nu s-a vorbit la modul general, ci este totul in detaliu. Vezi si comentariile postate de fratele doktoru.

 43. doktoru zice:

  Eu cred ca domnul de sus a avut dreptate cand a zis ca antihristul se va substitui lui Iisus ca fiind el adevaratul Mesia cel asteptat.Dar asta le va spune evreilor care il si vor crede,adica antiHas-ul ii va pacali pe evrei ca sa creada ca el este Mesia,intre ghilimele.De aceea au spus toti Sf Parinti ca evreii il vor accepta primii.Caci crestinii cum ar putea face asta cand ei il asteapta pe Hristos din ceruri venind cu slava multa.Ma refer la crestinii care mai au idee cat de cat de crestinism,nu la crestinii care isi verifica dimineata horoscopul ca sa stie cum le va fi ziua sau cei care fug de pisici negre etc.De aceea este scris ca de va putea sa insele si pe cei alesi.Ganditi-va ca din 7 miliarde doar vreo250-300 de milioane se numesc ortodocsi.Ceilalti nu sunt botezati(chiar si ereticii).Si din astia Dumnezeu cu mila cati mai sunt de fapt ortodocsi cu adevarat si stiu in ce consta dreapta credinta .Deci lepadarea aia in masa pica din start pt ca vreo 97 la suta nu sunt in dreapta credinta si sunt si nebotezati.Deci cine vreti sa se mai lepede ,cand tot pamantul e aproape pierdut.
  Lepadarea de credinta este explicata de Sf Parinti,(asta e valabil pt cine mai pierde vremea cu cititul Sf Parinti si nu sunt la fotbal,mall,telenovele,o bere cu amicii,o plimbare cu javra prin parc,la schi,la sah sau table,la opera sa asculte Mozart,Beethoven sau Metallica si orice alta activitate culturala de acest gen retard)ca fiind cel lepadat de credinta care pe vremea cand scria Sf Pavel aceste lucruri nu era decat un singur lepadat de credinta.
  Mai departe este scris despre acel lucru care il impiedica pe antihrist sa apara in vremea Sf Pavel si care Sf Ioan Gura de Aur a spus ca era imparatia romanilor.Multi oricum nu s-au prins de nimic… si au cazut.Sf Ioan Maximovici,desi este destul de contemporan cu noi,s-a prins de idee si a detaliat un pic.Un mic citat :
  „Taina lucrează deja” şi forţele care-i pregătesc apariţia se luptă, în primul rând, împotriva împărăţiei legiuite. Sfântul Apostol Pavel spune că Antihrist nu poate apărea până nu va fi îndepărtat „cel care o împiedică” (II Tesaloniceni 2, 7). Sfântul Ioan Gură de Aur tâlcuieşte că „cea care o împiedică” este stăpânirea legiuită cinstitoare de Dumnezeu.
  Această stăpânire (Regalitatea,Monarhia) se luptă cu răul.
  Deci ceea ce impiedica aparitia lui antiHas era de fapt monarhia ,adica stapanirea cinstitoare de Dumnezeu,care a inceput sa cada de ceva vreme.Mai cititi si voi istorie ca doar nu o fi mura in gura.Ma tot repet ca la copiii de la grupa mica prescolara.
  Sf Andrei al Cezareei in Talcuire la Apocalipsa zice ca timpul va arata daca cele talcuite despre antiHas si despre nr lui se vor adeveri,dar celor intelepti si treji.Ce o fi greu de memorat ca teoria 666 este protestanta ,de peste ocean unde lucreaza o industrie intreaga pt teoriile conspiratiei… plasa in care au cazut multi,incusiv cler si mireni.Multi Sf Parinti mai aveau pe acolo pe la explicatia semnului un cuvant nebagat in seama de multi :paganitate.Acest cuvant explica multe,ma rog pt cei mai isteti nu pt isterizati.
  Apropos ,prietene Andrei,am devenit si eu destul de mediatizat prin celalalt balcon…si imi face placere.Nu credeam ca pot deveni atat de popular si totusi atat de disputat…si dat de exemplu negativ…Indubitabil ceva se intampla !!!
  Ramasesem la monarhie parca.Imperiul roman a picat demult ,deci nu era acela cel care impiedica.La Daniel fiara a patra are si zece coarne care in mod normal sunt urmasii imparatiei romanilor,adica 10 imparatii.Monarhiile au inceput sa cada in lume incepand cu 1789 de la celebra revolutie cu si mai celebru motto:libertate,fraternitate,egalitate.Motto care are inca largi ecouri in zilele noastre ,desi acum acesta s-a transformat in ,nu mai putin cunoscutele : democrarie,drepturile omului,egalitatea femeilor cu barbatii,dreptul negrilor de a fi considerati si ei oameni!!! etc.Sa nu uitam cine au fost revolutionarii totusi.Aceiasi papusari,sforari care au lucrat si la 1917 si de atunci incolo pana astazi inclusiv.Si sa nu uitam ca antiHas-ul ii va aduna pe evrei…or evreii este adunati, my friend,de la 48 incoace.Si ???Nr ala de 666 se referea la cantitatea de aur care o primea Solomon in fiecare an.Azi sistemul monetar a luat locul aurului,adica bacnotele,hartiutele alea.Si este peste tot prin lume.Sa mai zic cine a conceput sistemul monetar cu dobanda,cine sunt camatarii lumii care isi iau dobanda de la toti cum odinioara nea Shlomo isi incasa taxa in gold in vremea imperiului cu nume de om ?!!!Aaa.ce zici ?
  Scrie cineva mai sus (desi grabit,necursiv,neglijent,neamenajat) destul de bine desi nu a prins ideea principala: la fel si pe 666 il stim din vechiul testament si era semn de trufie ,de glorie ,de stapanire asupra altora ,de mandrie de bani de mamona.
  OK prietene .Si toate aceste epitete la cine se raportau ?
  Ecumenismul asta parerea mea ca este pt cei nepregatiti de nici un fel.Adica eu cred ca pica in ecumenism doar cel ce vrea,din cauza banilor,si cei paraleli ci ortodoxia sau dreapta credinta.Si zic ca este cea mai simpla ispita care a incercat Biserica de-a lungul istoriei ei.Dar asta e doar parerea mea.
  PS-Vad ca nimeni nu a incercat sa raspunda si la mica mea intrebare,desi toata lumea a citit Apocalipsa dar toti s-au oprit iremediabil la aparentul fatidic numar 666.Fratilor voi aveti un fix cu 666 ?Apocalipsa are totusi mai multe capitole.Cititile si pe alea si cititi si Sf Parinti.Si vedeti ca noi fata de ei avem avantajul timpului trecut si al istoriei care se poate verifica.Ei nu puteau sa scrie prea mult despre viitor de aceea au si evitata sa talcuiasca Apocalipsa.
  Deci repet :
  Pentru cei mai isteti…teologi, duhovnici sau poate ar trebui sa zic chiar patriarhi…o mica intrebare intrebatoare:
  Ce reprezinta mica pauza/intermezzo dintre ingerul cu cea de a sasea cupa si ingerul cu cea de a saptea cupa din Apocalipsa 16 ?Iata fragmentul:
  15. Iată, vin ca un fur. Fericit este cel ce priveghează şi păstrează veşmintele sale, ca să nu umble gol şi să se vadă ruşinea lui!
  Si inca una :Al catelea inger era cel ce explica taina fiarei Sf Apostol Ioan Teologul ?

 44. dony zice:

  Oana Iftime said:Genoflexiunile ca genoflexiunile… “Exercitiile militare” si “cunoasterea armamentului” as zice ca fac toti banii, in materie de duhovnicie. Se vede ca avem si noi aspiranti la ordinele calugaresti combatante apusene si orientale. Deh, fiecare spatiu cultural cu tarele proprii – se pare ca in cel ortodox ex-comunist s-au salasluit mentalitatea materialista si pagana, intr-un mixt demn de new-age, dar si oarece “specifice nationale”, pe care prefer sa nu le mai detaliez.
  Mitropolitul Augustin de Florina
  Jos patria! Jos steagurile! Jos armele!”. Ipocriţii! Nu vor arme, dar dacă magazinul sau casa lor e spartă de vreun hoţ, aleargă şi cer ajutorul poliţiei şi a altor autorităţi, ca să-şi apere interesele lor materiale, mizerabile…

  • Oana Iftime zice:

   Si care era ideea? Citarea Mitropolitului Augustin, in alta problema, ar trebui sa ma convinga de corectitudinea ideii de a ne pregati pentru “vremurile din urma” punand mana pe arme (probabil ca sa ne aparam de diavol cu parul, ca in Danila Prepeleac)? Sau, ca stiti Dvs de undeva cat de ipocrita sunt eu si ce as face ca sa-mi apar “interesele materiale mizerabile”? In afara de a arunca aiurea cu vorbe (eventual ale altora) mai stiti si altceva?

 45. doktoru zice:

  E putin mai sus,de la Sf Cosma Etolianul…dar pesemne sunt comentariile putin cam lungi iar concentrarea nu se mai focuseaza atat de bine si nici memoria nu mai ajuta atunci.Deci sfantul spunea pe la 1700 si ceva urmatoarele :
  Nu va incredeti in arme ci in Dumnezeu
  Un lucru va sfatuiesc,crestinii mei:daca vreti,sa strangeti toate armele,sa le dati slujitorilor sultanului si sa le spuneti:,,Nu sunt ale noastre.Hristosul nostru ne-a dat sa avem cruce ,nu arme,,. Vreti sa intelegeti,crestinii mei,ca daca un crestin poarta arme si isi pune nadejdea in ele,Dumnezeu nu-l pazeste?Pe saracul care nu are arme si isi pune nadejdea in Dumnezeu,Dumnezeu il pazeste.De aceea, va sfatuiesc ca pe copiii mei duhovnicesti,sa aruncati armele si sa va puneti nadejdea in Dumnezeu si nu in arme,si asa El va va pazi si pe domniile voastre.Dar daca vreti sa fiti mandri si sa va puneti nadejdea in arme,sa stiti ca atunci Dumnezeu nu va mai pazeste.
  E ca si cum mi-ai spune sa ascult mai mult de parintele Argatu decat de Sf Ioan Gura de Aur.Tu de care crezi ca o sa ascult mai mult.Ce zici ?
  Aceiasi greseala o fac si evreii zilelelor noastre cand incearca cu armele lor sa-si recucereasca teritoriile pierdute uitand ca pe vremuri Dumnezeu lupta pt ei.Ce zici cum sunt evrei de azi :binecuvantati sau blestemati de Dumnezeu ?

 46. Teoria “prepecetluirii” de origine neoprotestanta nu se regaseste in Noul Testament! Din pacate chiar si duhovnici mari au cazut in inselarea neoprotestanta de a crede ca cipurile, etc sunt un fel de prepecetluire. Din pacate, pentru ei, Sfanta Scriptura ii contrazice. Din pacate toti cei care comenteaza aici sunt necatehizati si au uitat sa isi folosesca ratiunea. Din faptul ca atat de multi sunt inselati de niste teorii protestante, arata cat de jalnic a ajuns starea ortodocsilor, unde nu mai gasesti aproape deloc discernamant. A pune pe piedestal pe unii parinti ca pr Paisie,Cleopa, mai grav pe Boca, duce la idolatrie, adica inlocuirea Scripturii si a Parintilor cu idei personale ce nu se regasesc nicaieri. Daca nu ar fi fost parinti contemporani care sa combata aceste lucruri, atunci poate erau indreptatiti, dar acum sunt fara de aparare, si apare ca o chestiune controversata la parintii contemporani, dar chestiunea nu e deloc controversata.
  E suficient sa citesti Apocalipsa care arata o ordine clara: Antihrist -pecete. Nu pecete sau prepecete, antihrrist. preot Matei Vulcanescu

 47. STOP RFID 666 zice:

  Sfantul Paisie Aghioritul a spus clar…….cipul nu este pecetea dar face parte din ea. Deci urmarirea permanenta prin cipurile rfid si dosarul electronic face parte din pecete. Din pacate vin ,,cunoscatori” ca parintele Matei Vulcanescu sa ne spuna ca rata impunge. Parintele stie f bine arta diversiunii. Ca sa nu mai spun, ca are un discurs, care pare antiecumenist, dar nu e.

 48. Pingback: Demontarea unor noi manipulari mincinoase si ipocrite ale lui Radu Iacoboaie | Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica

  • suslik1973 zice:

   Elpidie ăla pare a fi avut oareșce informații clasificate atunci, dar care de cînd cu terorismul, par a fi la fel de evidente și publice precum un ziar de cafenea. Adică ce a aflat el atunci, începem să trăim noi acum. Și totuși și el a scrîntit-o cipofob. Cică „sfinți”, cică „mari duhovnici”…să și-i țină pietiștii pentru ei, în „biserica” lor… Pe mine mă interesează ce avertismente spre mîntuire (adică, care hrănesc neliniștea cea bună) a dat Hristos nouă, oamenilor, nu ce delirează vreun „guru” prin Grecia, Romînia, sau oriunde altundeva.

 49. Pingback: OANA IFTIME = ACTIVISTA PRO CIP. Idem blogul ORTODOXIE TRADITIONALISTA SI TEOLOGIE PATRISTICA | Saccsiv's Weblog

 50. Romania. Dezvaluiri socante depre cardul de sanatate

  Acestea sunt informaţiile din microcipul cardului:
  – numele, prenumele şi CNP-ul asiguratului;
  – codul unic de identificare în sistemul de asigurări;
  – numărul cardului naţional de sănătate;
  – diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice;
  – grupa sanguină şi RH-ul;
  – acceptul exprimat în timpul vieţii de a dona organe după deces;
  – numele medicului de familie şi datele lui de contact.
  * Citiţi şi spuneţi şi altora, poate aşa realizăm cât este de grav ceea ce ni se întâmplă, fără informarea corectă şi fără acordul nostru.
  Incepem prin prezentarea opiniei unui medic român, nu unul oricare, despre cardul de sănătate:
  Dr. Vasile Astărastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România declară:
  – Cardul de sănătate cu microcip este un abuz din partea statului şi comporta riscuri pe toate planurile!!!
  – Cardul este numai APARENT in favoarea asiguraţilor.
  – Este periculos sa fie puse informaţiile medicale personale pe microcip, deoarece acesta nu este protejat. Oricine are un cititor de cipuri compatibil poate sa afle tot. Acest lucru violează drepturile la intimitate si la demnitate ale persoanei si poate sa aduca mari prejudicii.
  – La Consiliul Europei există o presiune imensă din partea firmelor de asigurări pentru a deveni legal accesul la informaţiile despre sănătatea oamenilor.
  – Forţa financiara uriaşă a acestor “rechini” face ca datele despre posibilele boli ale oamenilor să ajungă la ei pe birou pentru ca ei sa ştie dacă fac sau nu poliţele de asigurare şi la ce preţ.
  – Există riscul discriminării persoanelor, pe baza informaţiilor personale asupra stării de sănătate, atâta vreme cât acestea nu mai sunt protejate.
  – Datele medicale pot sa fie utilizate inclusiv pentru a distruge o persoana , mai ales intr-o societate conflictuală ca cea din România!!!
  – Este o incercare de abuz din partea statului si nu exista dezbateri publice!!!
  – Se introduce o noua taxa , fara ca populaţia sa fie intrebata, deşi românii plătesc asigurările de sănătate.
  – In privinţa donării de organe: vom intra in circuitul european şi vom trimite numărul de organe disponibile spre alte ţări.
  – Cui vor folosi organele luate de la romani??? Ce bani si ce organizaţii sunt in joc???
  – Cine va apăra “prostimea” de cei care vor dori să le comercializeze organele, pe milioane şi milioane de euro sau dolari?
  – Ca să înţelegem mai bine: in Spania (unde exista acordul prezumat din partea familiei pentru prelevarea de organe), s-a ajuns la puternice discriminări împotriva imigranţilor , care nu au familiile alături de ei.
  – Deci nu are cine să-i apere de reţelele de “transplant de organe”!!!
  – Exista un comerţ ilicit de organe de transplant , este dovedit, iar acordul prezumat, aşa cum este prevăzut în România, ridică mari semne de întrebare.
  – Medicii sunt şi ei oameni. Dacă ne uităm la istoria sec. XX, vedem că medicii erau cei care făceau experimente în lagărele de concentrare naziste, medicii erau cei care făceau abuzuri in în domeniul psihiatric. Si în cazul transplantului de organe tot medicii pot sa ajunga la abuzuri daca legea si autorităţile permit şi încurajează. Cardul cu microcip asta face!!!
  – Ultimul exemplu este A1H1 (gripa porcină ). In acest moment s-a dovedit ca cei care au întreţinut spaima au avut contracte cu firmele care au produs vaccinurile.
  – Cardul de sănătate cu microcip (putea sa fie si o varianta fără) creează mari dificultăţi şi poate chiar împiedica accesul la serviciile medicale.
  – Cardul de sănătate este “arma” cu care guvernanţii vor să scoată de la români sume uriaşe de bani, un ” furt al secolului ” săvârşit în dauna celor care plătesc legal asigurările de sănătate, dar NU VOR CARD DE SĂNĂTATE!!!
  – Decizia guvernanţilor noştri, pe care nu o contestă vehement nici televiziunile, nici opoziţia parlamentară, este halucinantă: CEI CARE PLĂTESC DIN SALARIU SAU PENSIE SERVICIILE MEDICALE DE STAT, DAR NU VOR CARD DE SĂNĂTATE, VOR PLĂTI TOATE SERVICIILE MEDICALE DE CARE AU NEVOIE!!!
  – Altfel spus, românii care nu vor cardul cu microcip vor plăti de doua ori asistenţa medicală.
  – Şi românii tac, românii se uită cum începe un nou jaf naţional şi stau ca mieii la tăiere.
  – Televiziunile vorbesc de Egipt, politicienii se bat pentru funcţii în Parlament. Ce minunăţie de neam suntem!!!
  – Potrivit hotărârii de Guvern, contravaloarea cardului de sănătate va fi suportată de asigurat, adică si obligatoriu şi plătit de “prostime”!!!
  – Medicii de familie vor trebui să plătească şi ei pentru cititoarele de carduri şi să aibă şi internet de banda largă pentru a avea legătură cu sistemul informatic!!!
  – Forul Ortodox Român vine cu exemple ale unor ţări care au clacat în acest experiment:
  – În Marea Britanie, s-au pierdut datele a 93% din asiguraţi.
  Germania a dat 1,7 miliarde de euro pentru implementareaparţială a unui astfel de sistem şi acum l-au stopat.
  – De ce pornim noi ceva ce nemţii au stopat?
  Cine are interese în a controla românii si la capitolul sănătate şi organe?

  http://www.aparatorul.md/romania-dezvaluiri-socante-depre-cardul-de-sanatate/

 51. suslik1973 zice:

  Pe onoarea mea, cipofobii ăștia sînt și fraieri: la ce imaginație „apocalipticoasă” au, ar putea să scrie scenarii pentru LucasAet, Bioware sau Ubisoft. Hai că le dau fraierilor idei de mulți bani: ce ziceți de”Knights of the Broken Chip”? Noua expansiune a SWTOR. Cu Iacoboaie pe post de erou principal, și cu Boca ca șaman/Force entity.
  Serios, Andrei, d-na Elisabeta, Alex&Oana, doktoru, etc.: meritați mult respect pentru multul bun-simț și marea răbdare față de neopietiștii ăștia care fac greul păcat de a caricaturiza credința noastră ortodoxă.

  • Suslik, mulţumesc pentru cuvintele frumoase, dar în cazul meu nu mai e valabil, eu chiar nu mai am răbdare!

   Wow, a trebuit să gugăluiesc SWTOR! Presupun că merit numele de doamna Elisabeta, de parcă aş fi bunica cuiva (deşi cred că bunica mea prefera doar „doamna doctor” sau o variantă scurtă a numelui). Între Chip Wars, Lord of the Chips şi Chip Trek, cred că a doua variantă se potriveşte cel mai bine. One chip to rule them all! Iar în „The Two Towers” se poate vorbi despre „adevărata poveste” a turnurilor gemene, pentru că o conspiraţie nu vine niciodată singură, ci la pachet cu altele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s