Sfanta Scriptura, Sfintii Parinti si mania cipurilor

Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea si el din vinul aprinderii lui Dumnezeu” (Apoc. 14, 9-10)

Deci inchinare = pecete si pecete = inchinare. Semnul se primeste pe mana dreapta sau pe frunte, nu scrie nicaieri de buletine, pasapoarte etc. (sau o referire la documentele din vremea respectiva, pentru ca nici atunci oamenii nu traiau nerecenzati, ba chiar si Mantuitorul s-a dus la recensamant).

Sfantul Efrem Sirul:

„Luati aminte, fratii mei! Covarsirea fiarei si mestesugirea ei de la pantece incepe. Caci dupa ce va fi stramtorat cineva, de lipsa de bucate, sa fie silit a primi pecetea lui. Nu oricum, ci pe mana dreapta si pe frunte va fi pus semnul (nu in buletine, carduri etc. n.n.). Ca sa nu mai aiba stapanire omul a se pecetlui cu mana dreapta, cu semnul Sf. Cruci, si nici pe frunte a se mai insemna cu numele sfant al Domului, nici cu preasfanta si slavita cruce a Domnului nostru Iisus Hristos. Ca stie ticalosul ca daca se va pecetlui cineva cu crucea Domnului, ii risipeste toata puterea lui. Pentru aceasta pecetluieste dreapta omului, ca aceasta este care pecetluieste toate madularele noastre. Asemenea si fruntea care este ca un sfesnic ce poarta faclia luminii. Deci fratii mei, infricosata nevointa va fi tuturor oamenilor celor iubitori de Hristos, si pana in ceasul mortii sa nu se teama, nici sa stea cu molesire cand balaurul va incepe a pune pecetea sa, in locul crucii Mantuitorului. Si va face in asa fel incat sa nu se mai faca nici un fel de pomenire Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.”

Sfantul Ipolit al Romei:

„I-a trimis Domnul pe Apostoli la toate neamurile, iar el (antihristul) la fel îşi trimite apostolii săi mincinoşi. Mântuitorul a adunat oile risipite. Tot aşa şi antihristul adună poporul risipit al iudeilor. A pecetluit Domnul pe cei ce cred în El. Şi antihristul va face la fel” .

Sfantul Andrei al Neocezareei:

„Se va stradui sa puna pe toti semnul depravatului nume al apostatului si amagitorului,  pe mana lor cea dreapta, pentru a le reteza facerea de bine si faptele bune, si de asemenea pe frunte, pentru a-i invata pe cei amagiti sa fie obraznici in amagirea si in intunecarea lor.Insa nu va fi primit de cei pecetluiti pe fetele lor cu lumina cea dumnezeiasca. Si pecetea fiarei se va raspandi pretutindeni, in cumparari si vanzari, incat cei care n-au primit-o vor suferi o moarte crunta din lipsa celor necesare”

Vladica Averchie Tausev:

„Si pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei liberi si pe robi ii face sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte, incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, fara numai cel ce are semnul: numele Fiarei sau numarul numelui  fiarei. Tuturor celor care i se inchina lui Antihrist li se va pune un semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte, precum sclavilor din antichitate, care purtau semne infierate pe frunte, iar soldatii pe mana.”

Sfantul Nil Athonitul:

Atunci se vor imputina oamenii pe pamant, vor slabi si vor muri cei pecetluiti de Antihrist ca pasarile pe drumuri si vor manca oamenii trupuri de oameni morti, nemaiputand suferi lipsa si foamea. Iar intelesul pecetii lui Antihrist este acesta: “Al meu esti, iar eu sunt al tau; de buna voie vii la mine, iar nu de sila“. Vai si amar de cei pecetluiti de Antihrist. Atunci se va face mare tulburare in lume.

Parintele Cleopa:

Frate, tu crezi că se ia aşa după slovă, 666? Aceşti trei de şase simbolizează trei patimi cumplite care vor stăpâni lumea în vremea din urmă, şi anume: poftă fără de minte, adică desfrâu şi beţie cum n-a mai fost niciodată pe pământ; închipuire pripită sau imaginaţie pripită, care duce la secte, dezbinări de tot felul, boli sufleteşti, vrăjitorie, deznădejde şi sinucidere; şi al treilea şase înseamnă mânie fără judecată, adică ură între oameni, războaie, răzbunare, crime de tot felul, ceartă şi tulburare între creştini, între părinţi şi copii, aşa cum scrie la Sfânta Evanghelie. Toate aceste patimi, care sunt simbolizate prin cifrele 666, stăpânesc astăzi tot pământul, până când va veni sfârşitul lumii şi judecata de apoi. Atunci fiecare va lua după faptele sale.

Culmea, parintele Cleopa este idolatrizat pana la paroxism, dar se pare ca multi ocolesc unele cuvinte ale sfintiei sale.

Dupa cum se poate lesne observa, ce spun Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti difera de ce spun eternii „luptatori anti-sistem” care au dezvoltat anumite obsesii neortodoxe. In schimb vorbele lor se aseamana perfect cu vorbele protestante si cu delirul deja obisnuit la sectanti. Pe langa asta, multi astfel de oameni sunt impotriva multor invataturi ortodoxe: deasa impartasanie, sunt pietisti si filetisti, nu cunosc care sunt Sfintii Parinti si sunt impotriva unor scrieri ale lor care nu le convin, sunt impotriva invataturii autentice despre taine si iad a Bisericii etc. Culmea e ca fix ei ii numesc pe altii „inselati” si „rataciti” cand e evident ca majoritatea se scalda intr-o mocirla eretica.

Sunt constient ca o parte din marii duhovnici au sustinut ca cipurile reprezinta lepdare, dar este un lucru binecunoscut ca au avut puternice influente din jur si voi reveni si cu exemple in acest sens. Si oricum ar fi, cat timp cuvintele marilor duhovnici se ciocnesc cu cele ale Sfintilor Parinti (cum sunt cele de sus), avem o problema.

Amin.

Vezi si:

Cuvant al Sfantului Efrem Sirul despre Apocalipsa, pecete si vremurile din urma

Comentariu despre pecete / cipuri

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Apocalipsa in teologia ortodoxa, Ortodoxie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la Sfanta Scriptura, Sfintii Parinti si mania cipurilor

 1. preot-duhovnic zice:

  DA! Cu actele cu cip a fost o intoxicare…adevarat!

 2. doktoru zice:

  Iti pun aici ce am gasit rapid :
  Asta e un fragment din viziunea Sf Ioan de Kronstadt de la 1901 cu Sf Serafim de Sarov,in care a vazut ce urma sa se intample la 1917 in Rusia,revolutia bolsevic-comunista dirijata de evrei in care se stie ce fel de nenorociri a indurat Biserica.
  L-am urmat pe Staretul care mi-a facut semn cu mâna: „Vino si vezi!” Si am vazut o gramada de trupuri neînsufletite, mânjite cu sânge. M-am speriat foarte si l-am întrebat pe Staret: „Ale cui sunt trupurile acestea?“. „Acestea-s trupurile celor din cinul monahicesc, care au refuzat sa primeasca pecetea antihristica si au suferit pentru credinta lui Hristos, pentru Biserica apostoleasca. Pentru asta s-au învrednicit de sfârsit mucenicesc, murind pentru Hristos. Roaga-te pentru robii lui Dumnezeu!”.
  Deodata Staretul s-a întors spre nord, facându-mi semn cu mâna. M-am uitat si am vazut un palat împaratesc. În jurul lui alergau câini, fiare turbate si scorpioni ce se catarau, zbierau, îsi înfigeau coltii. L-am vazut pe tar, sezând pe tron. Cu fata palida, plina de barbatie, citea rugaciunea lui Iisus.
  Deodata, a cazut mort. Coroana-i s-a rostogolit de pe cap. Unsul lui Dumnezeu a fost calcat în picioare de fiare. …………………………Si iata, am vazut o multime de oameni, tineri si batrâni, îmbracati în straie ciudate, carând o stea imensa în cinci colturi; la fiecare colt atârnau câte doisprezece draci; în centru, satana însusi sta protapit cu niste coarne zdravene, cu capatâna de paie, iar din gura îi curgeau balele veninoase peste norod, de-a valma cu cuvintele: „Sculati voi cei pecetluiti cu blestemul…” Imediat s-a prezentat un cârd de draci, punându-le la toti pecetile: pe frunte si la mâna dreapta. L-am întrebat pe Staret: „Asta ce inseamna?“.
  – „Acestea-s pecetile antihristului”.
  (Pe atunci pecetea antihristica avea cinci colturi,iar azi are sase colturi.Fii anarhiei s-au upgradat.Eu cred ca asemanarea lui Noe din Matei 24 se refera mai mult la timpul propovaduirii lui Noe pt pocainta oamenilor in timpul cat a construit arca,adica 100 de ani si nu 120 de ani cat a zis Dumnezeu prima oara,iar timpul asta se poate calcula de cand cea care impiedica aparitia antihristului a fost data la o parte iar fiul faradelegii a aparut cu mai multa putere ca inainte rapind imparatia romanilor,ma rog a urmasilor lor).
  Profetia Sfantului Nil Atonitul, despre Antihrist si sfarsitul lumii
  Pe la anul 1900, mergand spre jumatatea mileniului al optulea de la facerea lumii, acesta se va schimba si se va face de nerecunoscut. Cand se va apropia vremea venirii lui Antihrist………… Bisericile lui Dumnezeu vor fi lipsite de preoti credinciosi si evlaviosi si va fi vai de crestinii care se vor afla in lume, caci isi vor pierde cu totul credinta, nevazand la nimeni lumina cunostintei….Si toate acestea se vor face pentru ca Antihrist va stapani peste tot, va domni in toata lumea, va face semne si minuni cu inselaciune si va insela pe oameni cu viclenie, ca sa nascoceasca si sa vorbeasca unul cu altul de la un capat al pamantului la celalalt (telefonul, radiotelefonul, televiziunea, n.n.). Atunci vor zbura prin aer ca pasarile (avioanele n.n.) si vor inota prin adancul marii ca si pestii (submarinele n.n.).
  Si toate acestea le vor face oamenii, traind in tihna, necunoscand ca acestea sunt inselaciunile lui Antihrist. Si asa de mult va inainta stiinta vicleanului, ca sa insele prin nalucire pe oameni, pentru a nu mai crede in Dumnezeu Cel in Sfanta Treime inchinat. Atunci, vazand Prea Bunul Dumnezeu pierzania neamului omenesc, va scurta zilele pentru cei putini care se vor mantui……(acest pasaj este mai repede in legatura cu timpul vizat de sfant in vederea aparitiei lui antihrist ,care conform profetiei se pare ca este nu mult dupa inceputurile lui 1900.Minunile la care se refera sfantul a fi minunile lui antihrist vedem ca sunt de fapt minunile tehnicii: telefon ,tv, radio, avioane,submarine etc.Si vedem ca oamenii sunt linistiti si le si folosesc nestiind ca acestea sunt minunile tehnicii de inselare ale antihristului.Iar referirea la timpul care se va scurta cred ca nu este referire la Matei 24 ci la prorocia Sf Metodie al Patarelor in care se zicea ca anul ca luna ,luna ca saptamana,ora ca minutul samd.Si vedem si simtim si noi ca parca timpul de ceva ani incoace zboara,zboara foarte repede.)
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  La inceput se va arata bland, ca sa plece popoarele la inselaciunea lui, si sa-l puna imparat. (asta este separat dar chiar acum mi-a venit ideea ca antihristul nu se arata bland si popoarele il pun imparatul lor ci i se face separat imparatie lui antihrist ca urmare a milei popoarelor pentru o tragedie suferita de acesta…sper sa nu sune prea rau dar mi asa mi s-a parut)
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  Tot din Sf Nil Izvoratorul de mir Athonitul
  Apoi vor flamanzi oamenii de cuvantul lui Dumnezeu, ca nu se va gasi un om drept, cu fapte bune, ca sa-i invete cuvantul mantuirii….Atunci se va zamisli rautatea Satanei in inimile oamenilor si va vietui paganatatea cu pecetea lui Antihrist.Caci cei ce nu se vor pecetlui cu pecetea lui Antihrist, vor mosteni Imparatia cerurilor, insemnandu-se cu semnul Sfintei Cruci si se vor izbavi de osanda iadului.
  • “Preasfinţitul Ignatie Briancianinov notează în scrisoarea adresată egumenului Antonie (Bocikov) la 18 mai 1861:
  „Viaţa de zi cu zi trăită în păcat constituie o continuă lepădare de Hristos, chiar dacă nu se pronunţă aceasta în glas. Dar iată! Ea deja se pronunţă, a început să se pronunţe demult. Nu poate gura sau limba să ascundă tendinţa tainică spre abatere şi lepădare: ele parcă involuntar le pronunţă. Se pronunţă lepădarea de Hristos şi se pronunţă de către diverse învăţături eretice”.
  • Din convorbirea întreţinută cu unul dintre duhovnicii Lavrei Sfintei Treimi din Serghiev Posad (1991):
  – Părinte, dar au mai fost profeţii despre venirea antihristului înainte de agresiunea polonezilor în 1610-1612, înaintea războiului din 1812 cu Napoleon şi proorocia părintelui nostru Ioan din Kronstadt despre tragedia din 1917, iar întronarea lui antihrist tot n-a avut loc. Poate va trece şi de asta?
  – Atunci nici n-ar fi putut să se întroneze, deoarece credința ortodoxă avea rădăcini puternice în popor! Iar astăzi poporul surd, orb şi neputincios şi despărţit prin trei generaţii moştenirea duhovnicească ortodoxă a sfinţilor părinţi”.
  • Ieromonahul Nectarie (Tihonov, †29 aprilie 1928) din Optina:
  La întrebarea: „Se vor uni oare Bisericile?” a răspuns: „Nu, aceasta ar fi putut-o face numai Sinodul Ecumenic, dar Sinodul nu se va mai întruni. Au fost 7 sinoade, asemeni celor 7 Taine, şapte Daruri ale Sfântul Duh. Pentru veacul nostru e suficientă cifra 7. Numărul secolului următor este 8…“(o parere interesanta pentru cei care cred ca ereticii se vor mai intoarce la dreapta credinta vreodata )
  CUVANT DESPRE ANTIHRIST al Sfantului Ioan Damaschin
  “Se cuvine să se ştie că trebuie să vină Antihrist.[1] Este antihrist tot cel care nu mărturiseşte că Fiul lui Dumnezeu a venit în trup (1 Ioan 4, 3; 2 Ioan 7), că este Dumnezeu desăvârşit şi că S-a făcut om desăvârşit, fiind în acelaşi timp şi Dumnezeu. Dar în sens propriu şi special, Antihrist se numeşte acela care vine la sfârşitul veacului (Matei 13, 40; 24, 5). Că se va numi pe sine însuşi Dumnezeu, îl învaţă îngerul pe Daniil, spunând aşa:
  „Nu va ţine seama de Dumnezeul părinţilor lui” (Daniil 11, 37).
  Când spune Apostolul „în Biserica lui Dumnezeu”, nu vorbeşte de Biserica noastră, ci de cea veche, cea iudaică. Căci Antihrist nu va veni la noi, ci la iudei. Nu va veni pentru Hristos, ci contra lui Hristos; pentru acest motiv se şi numeşte Antihrist.(mai sunt unii care sustin ideea unui antihrist imitator a lui Hristos.Sf.Ioan Damaschin le-o reteza scurt aceasta foarte proasta parere).
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  In romaneste a aparut, cu aceasta prezentare – alaturi de alte texte pe aceeasi tema, multe reprezentand profetii, viziuni si cuvinte de folos ale Sfintilor Parinti – in volumul purtand titlul: “Apostazia si Antihristul. Dupa invataturile Sfintilor Parinti”, Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni, Constanta, 2008:
  EPOCA LUI ANTIHRIST
  “Intreaga viaţă şi lucrare a lui Antihrist pot fi rezu¬mate în trei perioade:
  PERIOADA ÎNTÂI a lui Antihrist – cuprinsă între ziua naşterii sale şi momentul arătării lui – va trece neştiută. Sfântul Ioan Damaschin spune că „Antihrist este crescut în ascuns şi pe neaşteptate se răscoală”[1].
  A DOUA PERIOADĂ a vieţii lui Antihrist se va deschide cu intrarea sa învederată în rolul de învăţător al lumii sau „prooroc”[2]. Se prea poate să-şi înceapă lucrarea în împrejurările unei conflagraţii mondiale când umanitatea, după ce a suferit toate urâciunile războiului, nu va mai vedea nici o cale de ieşire din dezastruoasa sa fundătură, fiindcă toate mijloacele de rezolvare se vor afla în mâinile unei societăţi secrete care va coopera cu Antihrist. El va oferi un plan pentru rezolvarea reuşită a crizei mondiale, întemeiat pe înţelepciune politică şi socială – anume statornicirea unei structuri politice şi sociale uniforme în întreaga lume.
  Ostenită de grozăviile războiului şi fiind oarbă duhovniceşte, omenirea nu va recunoaşte acest proiect ca fiind o cursă vicleană şi astfel va fi ademenită în cea mai nemiloasă şi mai necurmată robie. Dimpotrivă, oamenii vor întâmpina cu osanale manifestările de înaltă erudiţie, înţelepciune şi geniu ale lui Antihrist.(ia ganditiva la Liga Natiunilor dupa primul razboi mondial;a avut ca scop mentinerea pacii…a esuat cu succes .Iar dupa WW2 a aparut ONU cu aceiasi misiune ratata pana acum ,numai ca ONU a mai facut ceva in plus fata de Natiunile Unite de dupa WW1 )
  „Duhurile rele răspândite prin văzduh vor stârni în oameni o părere unanimă, foarte înflăcărată cu privire la Antihrist, o încântare obştească şi o ademenire de neînduplecat” – spune Sfântul Efrem Sirul.
  „se va ivi cererea, dorirea lui Antihrist, va răsuna glasul chemător care va arăta stăruitor că este trebuinţă de un geniu al geniilor, care să ducă dezvol¬tarea şi propăşirea materială la cel mai înalt nivel şi care să aducă o asemenea bunăstare pământească, încât cele cereşti să fie de prisos pentru om” – Sfântul Ignatie Briancianinov
  Toată această statură a lui Antihrist – învăţătura şi faima lui de geniu, minunile lui mincinoase şi întreaga sa viaţă făţarnică şi plină de toată înşelăciunea – vor avea un singur ţel: să ia în stăpânire cârmuirea întregii lumi, asupra tuturor neamurilor. Dobândirea popularităţii în rândul evreilor va fi cea dintâi etapă pe acest drum. Antihrist va face tot ce-i va fi cu putinţă pentru ca evreii să-l recunoască drept Mesia al lor cel făgăduit. Va reuşi să ducă la bun sfârşit organizarea guvernului evreiesc şi se va apuca să înfăptuiască visul cel vechi de veacuri al evreilor – refacerea templului lui Solomon[6].
  El va grăi cu glas mare despre sine, numindu-se a fi Mesia cel făgăduit, iar fiii înţelepciunii lumeşti şi ai cugetării trupeşti îi vor închina osanale.
  Intre altele, este de foarte mare însemnătate să pomenim că toţi Sfinţii Părinţi socotesc că pricina de căpătâi a grabnicei înrobiri a omenirii de către Antihrist este lipsa de înţelegere duhovnicească precum şi obşteasca şi deplina prăvălire în îndeletniciri lumeşti…, numai acei puţini dintre ei, care vor rămâne cu adevărat creştini ortodocşi până în sfârşit, ducând o viaţă duhovnicească în acord cu propovăduirea Sfintei Biserici, vor avea în vremea aceea plinătatea mijloacelor de apărare şi vor putea să desluşească toate cursele şi vicleniile lui Antihrist.Ceea ce Hristos a respins – în vremea ispitirii din pustie[23] -, Antihrist va primi şi va împlini în măsură deplină.
  Apropos,Gog si Magog nu reprezinta sub nici o forma nici China si nici Rusia.Nici Rusia Tar si nici grecii Constantinopolul asa cum nici turcii nu s-au increstinat dupa 1918.
  PARINTELE ARHIMANDRIT DANIIL GOUVALIS
  Unii, excesiv de «ortodocşi», n-au altă treabă decât să cultive o frică prematură şi neîntemeiată. Atâta timp cât nu se face nici un ritual religios, cifra 666 nu are nici o semnificaţie. Conform tradiţiei apostolice a Bisericii noastre, semnarea cu cifra 666 se va face, aşa cum am spus, în cadrul unui ritual religios oficial. Însă aceasta nu s-a petrecut încă.Peceţile pe care le dă Domnul creştinilor sunt Botezul şi Mirungerea.
  Numărul 666 nu ucide şi nici nu poate vătăma pe nimeni. Nimeni nu se leapădă de Hristos şi de sufletul său, dacă nu o face în chip voit, după cum ne spune Sfântul Cosma Etolianul. Credinţa nu este un număr teoretic, ca să poată fi distrusă şi anulată automat de un alt număr.
  Faptul că în zilele noastre vedem că numărul 666 este tot mai prezent, nu trebuie să ne facă să ne gândim doar la lucruri rele. Situaţia aceasta are şi ceva aspecte pozitive. Acceptăm faptul că, pe măsură ce se înmulţeşte în jurul nostru apariţia numărului 666, ne apropiem de vremea celui fară de lege, deşi nimeni poate stabili cu exactitate momentul cronologic al evenimentului. Ştim însă, in a doua Epistolă a Sfântului Apostol Pavel către Tesaloniceni, că apariţia sa echivalează cu o garantare a celei de-a doua veniri a Domnului – «până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării» (II Tesaloniceni 2, 3). Mai întâi vine lepădarea prin antihrist şi apoi a doua venire a lui Hristos.
  Aici unii interpretează greşit. Susţin că întâi este vremea lepădării de credinţă, a apostaziei, şi apoi cea a antihristului. Explicaţia corectă este aceea că vremea antihristului se identifică cu cea a apostaziei. Scrie Theodoret Cyrul: «Lepădare l-a numit pe însuşi antihristul, luând numele de la lucru şi dându-i-l lui» (Erminia la II Tesaloniceni). Şi altundeva: «Apostazie numeşte însăşi prezenţa antihristului». Acelaşi lucru îl susţine şi Fericitul Augustin. El identifică apostazia cu antihristul, pe care îl numeşte apostat (Despre cetatea lui Dumnezeu 20, 19). Şi Teofilact al Bulgariei interpretează la fel: «Nu va veni – spune – a doua venire (Parasia) a Domnului, dacă nu va veni mai întâi lepădarea de credinţă, adică antihristul. Şi l-a numit «lepădare de credinţă» (apostazie), fiindcă este el însuşi apostazia şi pe mulţi îi va îndepărta de Hristos, putând a-i îndepărta chiar şi pe cei aleşi» (Erminie la II Tesaloniceni).*
  Odată cu venirea antihristului, se apropie a doua venire a lui Hristos (Parusia), cea mult aşteptată de creştini.
  La Daniel, marile împărăţii de pe pământ, cea a Babilonului, cea a Perşilor, cea a succesorilor lui Alexandru, cea romană, sunt prezentate ca fiare. Citiţi capitolul 7. De asemenea, împăraţii sunt reprezentaţi ca nişte fiare cumplite. În capitolul împăratul perşilor este reprezentat ca un berbec înfricoşător, iar Alexandru cel Mare ca un ţap groaznic.
  Având în vedere toate acestea, cumplita fiară a Apocalipsei, cu cele zece steme împărăteşti, nu poate să reprezinte decât o împărăţie puternică a zilelelor de pe urmă. Ba chiar o «împărăţie» puternică, alcătuită din mai multe împărății separate, simbolizate de cele zece steme.
  Actele de identitate electronice sunt o problema, astfel, pentru ideologia care le sta in spate: cea a supravegherii si a controlului orwellian a populatiei. De aceea trebuie respinse, iar opozitia fata de ele trebuie dusa cu discernamant. In problema mantuirii si a lepadarii nu se poate invoca DECAT Sfanta Traditie si Sfintii Parinti. Cine ii ocoleste nu face decat sa se lepede, de fapt, de ei.
  Până la venirea lui Antihrist în lume, venirea lui este deja pregătită. „Taina lucrează deja” şi forţele care-i pregătesc apariţia se luptă, în primul rând, împotriva împărăţiei legiuite. Sfântul Apostol Pavel spune că Antihrist nu poate apărea până nu va fi îndepărtat „cel care o împiedică” (II Tes. 2, 7). Sfântul Ioan Gură de Aur tâlcuieşte că „cea care o împiedică” este stăpânirea legiuită cinstitoare de Dumnezeu. Această stăpânire se luptă cu răul. „Taina” care lucrează în lume nu doreşte aceasta, nu doreşte lupta cu răul prin mijloacele forţei: dimpotrivă, ea doreşte stăpânirea fărădelegii şi când o va obţine, nimic nu va mai împiedica venirea lui Antihrist. Capitala pe care o va alege va fi Ierusalimul.
  Sfântul Ioan Teologul spune că toţi cei ce i se vor închina vor avea un semn pe frunte şi pe mâna dreaptă. Nu se ştie dacă aceasta va fi cu adevărat un semn pe trup sau este o exprimare simbolică a faptului că oamenii vor recunoaşte şi cu mintea necesitatea închinării la Antihrist şi că întreaga lor voinţă îi va fi supusă, în timpul unei astfel de supuneri totale a întregii lumi – şi cu voinţa, şi cu conştiinţa
  Sfantului Ipolit, episcopul Romei
  Apoi ticalosul isi va trimite solii in fiecare tinut, chemand lumea sa i se inchine, promitandu-le ca le va da grau, vin si multa bogatie. Toti vor merge la el datorita foametei si i se vor inchina. Atunci acela ii va insemna pe mana dreapta si pe frunte, pentru ca nimeni sa nu isi mai faca cinstita Cruce cu mana dreapta la frunte, fiind legata astfel de semnul fìarei pus pe ea. Practic, din acel moment al primirii semnului, nu vei mai putea face cruce pe nici o parte a trupului, caci el va apartine cu totul inselatorului. Un astfel de om va fi rob si sclav al aceluia, pentru el nemaifiind cu putinta pocainta. Cel ce va primi semnul se va da pe sine pieirii, rupandu-se si de Dumnezeu, si de oameni. Inselatorul va oferi in schimb ceva alimente drept rasplata pentru primirea pecetii sale ticaloase si dezgustatoare. Pecetea ticalosului de pe mana dreapta si frunte va fi numarul 666. Cred, insa nu stiu cu siguranta, intrucat in spatele numarului 666 se pot afla multe nume, ca pecetea aceasta va insemna APNOYME (Se translitereaza din greaca ARNOYMAI si se citeste ARNUME. In greaca, verbul αρυ-oύπαι (arnume) are sensul de a nega, refuza, a te lepada [n.tr.] ) (ARNUME), fìind echivalentul numarului 666. (Fiecarei litere ii corespunde o cifra A=l, P=100, N=50, O=70, Y=400, M=40, E=5. Suma lor face 666). Acest nume constituie doar o presupunere, avand in vedere ca la inceput, in timpul prigoanelor, vrajmasul, prin slugile lui din randul idolatrilor, le adresa martirilor lui Hristos acest indemn: Leapada-te de Dumnezeul tau rastignit!(vedeti ca si sfantul presupune aici si zice ca nu stie in ce consta semnul antihristului ca apoi sa zica de cum era pe vremea mucenicilor cand li se cerea explicit lepadare de Hristos).
  Si preferatul meu,Parintele Arsrnie Boca,a zis ceva foarte,foarte adevarat…numai ca putini au inteles despre ce era vorba :
  “Zdreanta rosie, secera si ciocanul, steaua cu cinci colturi va disparea , dar va veni steaua cu sase colturi , anarhia, si va fi vai si amar de lume“.
  Asta este ce am gasit pana acum,asa pe repede inainte.Sper sa fie si ceva de folos.Doamne ajuta.

 3. Ioan C. zice:

  Creştinul să lupte în primul rând cu patimile, nu cu sistemul

  1.
  Însuşi avva Justin spunea următoarele:
  “Cipul din actele biometrice nu este pecetea finală, ci unul din paşii premergători acesteia.
  Cei care nu se opun implementării actelor de identitate electronice şi nu vad un pericol în acceptarea lor, trebuie să fie conştienti că săvârşesc un păcat împotriva evidenţei Apocalipsei şi se fac părtaşi, mai mult sau mai puţin, acestui sistem care incepe să semene din ce în ce mai mult cu fiara apocaliptică.”
  (Avva Justin Pârvu în Comunicat cu privire la problema actelor cu cip)

  2.
  „11. Îmbrăcaţi-vă cu toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotriva uneltirilor diavolului.
  12. Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.
  13. Pentru aceea, luaţi toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotrivă în ziua cea rea, şi, toate biruindu-le, să rămâneţi în picioare.
  14. Staţi deci tari, având mijlocul vostru încins cu adevărul şi îmbrăcându-vă cu platoşa dreptăţii,
  15. Şi încălţaţi picioarele voastre, gata fiind pentru Evanghelia păcii.
  16. În toate luaţi pavăza credinţei, cu care veţi putea să stingeţi toate săgeţile cele arzătoare ale vicleanului.
  17. Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu.
  18. Faceţi în toată vremea, în Duhul, tot felul de rugăciuni şi de cereri, şi întru aceasta priveghind cu toată stăruinţa şi rugăciunea pentru toţi sfinţii.”
  (Efeseni 6, 11-18)
  * Rugăciunea şi privegherea sunt cele de bază în lupta creştinului:  „Privegheaţi şi vă rugaţi, ca să nu intraţi în ispită.” (Matei 26, 41), iar nu retorica antisistem, că până la urmă şi Biserica e un sistem care are o anumită organizare. Iar această luptă trebuie să fie în primul rând cu patimile: „Iar cei ce sunt ai lui Hristos Iisus şi-au răstignit trupul împreună cu patimile şi cu poftele.” (Galateni 5, 24). Războiul creştinului este în primul rând duhovnicesc, vezi mai sus versetul 12.
  Dacă nu te schimbi în primul rând pe tine, cum vrei tu să îi schimbi pe alţii? „De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, iar bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?” (Luca 6, 41).

 4. doktoru zice:

  Putin off-topic dar mai clarifica unele chestii,un frangment interesant din istoria evreilor :

  În anul 64 î.Hr., generalul roman Pompei a cucerit Iudea. Templul din Ierusalim a devenit singurul stabiliment religios din Imperiul Roman care nu conținea efigia împăratului.
  … în perioada asta iudaismul rabinic, fariseu, condus de Hillel cel Bătrân a început să devină popular, chiar mai popular decât preoții Templului. În 66 e.n., evreii din Iudea au pornit o revoltă contra dominației romane, încercând sa restaureze regatul independent „Israel”. Evenimentele, cunoscute ca Războiul Iudeilor au fost descrise în limba greacă de către comandantul și istoricul evreu Iosephus Flavius, inclusiv disperata apărare a orașului Yodfat, asediul Ierusalimului (69-70 e.n.) și eroica rezistență de la Masada sub conducerea lui Eleazar ben Yair (72-73 e.n.). Cea mai mare parte din Ierusalim și din Templu a ajuns în ruine. De-a lungul revoltei israelite cei mai mulți iudeo-creștini au plecat din Iudea. Mișcarea rabinică condusă de Yohanan ben Zakai si avand drept centru localitatea Jamnea (Yavne) a încercat sa se acomodeze la dominația romană, pentru a salva tradiția proprie, și astfel a supraviețuit. Din 115 până în 117, evreii din Libia, Egipt, Cipru, Kurdistan și Lod s-au revoltat împotriva Romei. Conflictul a fost acompaniat de masacre romane cât și evreiești. Ciprul a fost de câteva ori depopulat iar evreilor le-a fost interzis să locuiască acolo. În 131, Împăratul Hadrian a redenumit Ierusalimul „Aelia Capitolina” și a construit un Templu al lui Jupiter pe locul fostului templu israelit. Evreilor le-a fost interzis să mai locuiască în Ierusalim (interdicția a durat până la ocuparea arabă) iar provincia romană cunoscută până atunci drept Iudea, a fost redenumită Palaestina. Nici o altă revoltă din imperiu nu a dus vreodată la schimbarea denumirii provinciei. Din 132 până în 136, evreii conduși de Shimon Bar Kokhba s-au ridicat la o noua mare revoltă împotriva romanilor și entitatea statală pe care au dorit să o constituie s-a numit „Israel” !!!.

  Shimon Bar Kohba sau Simon Ben Kosiba a fost un conducător evreu, cunoscut mai ales pentru Revolta lui Bar Kohba, mișcare rebela de revolta si razvratire(impotriva imperiului roman…asta ca sa se vada inceputul luptei eternilor revoltati ai lumii,lupta incheiata,in parte, la 1918) din anul 132, punct culminant în Războaiele evreilor împotriva ocupației Imperiului Roman. Revolta fiind temporar victorioasă, a pus bazele unei noi entități statale independente evreiești. Statul răsculaților israeliți a avut o scurtă durată, căci în 135 a fost recucerit de romani. În anul 135 legiunile romane au izbutit să învingă Revolta lui Bar Kohba prin metode de represiune sângeroase și de o cruzime deosebită. Luptătorii prinși au fost crucificați, conducătorii schingiuiți până la moarte. Bătrânul conducător religios al revoltei, rabinul și înțeleptul (Mișna) Rabi Akiva a fost, se zice, jupuit de viu. Marea majoritate a populației evreiești rămase până atunci a fost exilată și împrăștiată în lume . Răscoala a cauzat romanilor probleme serioase, nu mai puțin decât mai cunoscuta (și mai documentata) revoltă din 70. Minoritatea creștină din țară a refuzat să participe la revoltă și din acest punct au considerat creștinismul ca o religie reparată de iudaism. Revolta a fost în cele din urmă învinsă de Hadrian însuși. Deși nu se știe precis, se apreciază că în timpul acestei răscoale, o adunare rabinică a decis care cărți pot fi considerate parte a canonului Bibliei ebraice, cărțile denumite apocrife fiind excluse.
  Persecuțiile și crizele economice care au afectat și Imperiul Roman în secolul III au dus la o importantă emigrație a evreilor din Palestina către mult mai tolerantul Imperiu Persan Sassanid, unde exista deja o prosperă comunitate evreiască în zona Babilonului.

 5. dony zice:

  Aceşti trei de şase SIMBOLIZEAZAă
  Toate aceste patimi, care sunt SIMBOLIZATE prin cifrele 666
  Pr Cleopa a explicat simbolistica si atat
  SIMBÓL, simboluri, s. n. 1. Semn, obiect, imagine etc. care reprezintă indirect (în mod convențional sau în virtutea unei corespondențe analogice) un obiect, o ființă, o noțiune, o idee, o însușire, un sentiment etc. ♦ (în literatură și în artă) Procedeu expresiv prin care se sugerează o idee sau o stare sufletească și care înlocuiește o serie de reprezentări. 2. Spec. Semn convențional sau grup de semne convenționale folosit în știință și tehnică și care reprezintă sume, cantități, operații, fenomene, formule etc. ◊ Simbol matematic = semn care reprezintă noțiuni, obiecte sau operații matematice. Simbol chimic = mod convențional de notare a atomilor elementelor chimice folosit în scrierea formulelor și a ecuațiilor chimice. 3. (Bis.: în sintagma) Simbolul credinței = rugăciune care reprezintă expunerea succintă a dogmelor fundamentale ale religiei creștine; Crezul. [Acc. și: símbol. – Pl. și: (rar) simboale] – Din lat. symbolum, fr. symbole, germ. Symbol.

 6. dony zice:

  Si pecetea fiarei se va raspandi PRETUTINDENI, in cumparari si vanzari,

  • Evident ca se va raspandi pretutindeni, dar putin mai sus scrie clar cum e cu lepadarea. E incredibil, fix partea aia ai vazut-o din tot ce scrie si o mai si scoti din context.

   • dony zice:

    Stareţul Haralambie Evanghelismos 2005 pag
    Înşelat este nu cel care spune rugăciunea „Doamne Iisuse Hristoase”, ci cel care nu o spune.

 7. doktoru zice:

  Am mai gasit cate ceva :

  Sf Andrei cel Nebum pentru Hristos(aproximativ 880-900)

  Pe unii fiul meu, îi vor omori neamurile cele scârboase, alţii vor fi omorâţi în războaiele cele dese, în timp ce pe alţii îi va nimici Antihrist. Celor ce vor crede şi se vor închina lui Antihrist, le va trimite Domnul, potrivit cu proorocia lui Iezechiel, fiare întraripate care vor avea în coada lor ţepuşe pline de venin. Aşadar, toţi cei care nu vor avea pe frunţile lor pecetea lor nevătămată şi întreagă, vor suferi moartea înfricoşătoare a ţepuşelor şi a veninului fiarelor. Atunci Sfinţii care au păstrat cu multă nevoinţă pecetea lui Hristos întreagă, vor pribegi prin munţi şi prin pustiuri. Însă Domnul, cu puterea Sa cea dumnezeiască, îi va aduna în Sfânta 
  Cetate a Sionului. Aceştia sunt cei care au fost scrişi în Cartea Vieţii.

  Sfântul Nil Athonitul
  (1612-1692)
  Iubirea de avuţii povăţuieşte spre pierzare, iar neagoniseala spre mântuire. Pentru că mântuirea omului se primejduieşte să se prăpădească de iubirea de averi. Aceasta aduce sărăcia în lume, şi prăpădeşte îmbelşugarea; aceasta pricinuieşte neînţelegeri în lume şi a intrat şi între monahi în ziua de astăzi, la aschitei şi la pustnici şi mai vârtos în toată lumea. Iubirea de argint este scaun al lui antihrist.

  Precum Proorocii au proorocit venirea Domnului Hristos, aşa şi aceasta, iubirea de avuţii, a adus minciuna în lume şi preamulta îngrijire a pierzării şi a fărădelegii; şi momindu-se cu minciuna, oamenii fac fărădelege, nedreptăţesc, răpesc, fiindcă adevărul l-au pierdut, iar minciuna împărăteşte. Adevărul este întruparea Mântuitorului Hristos şi propovăduirea Evangheliei, iar minciuna este arătarea lui antihrist şi împărăţia lui, care va să aducă lipsa şi pierzarea în lume.
  Multa grijă îl întunecă pe om şi el se face nesimţitor şi se face gătire spre pierzare la antihrist. Iar lucrarea acestuia este multa grijă a celor deşarte, materia lucrurilor lumii şi câştigarea metalurilor pământului. Aceasta este capul răutăţilor, povăţuirea pierzării şi stricarea mântuirii. Fiindcă se prăpădeşte mântuirea când stăpâneşte pierzarea. Oamenii s-au obişnuit spre cele ale pierzării şi s-au împrumutat de datorie grea a mântuirii lor. Că antihrist este şi gânditor şi simţitor. Simţitor va veni la vremea cea rânduită să săvârşească necredinţa şi fărădelegile lumii; precum Domnul a plinit toată dreptatea şi a ridicat păcatul lumii. Gânditor, antihrist se află şi acum în lume şi dintru început; de când a căzut din starea lui, şi lucrează răutatea lui. A amăgit pe oameni cu multa grijă a celor deşarte şi i-a făcut nesimţitori; fac desfrânare, preadesfrânare, păcatul sodomiei săvârşesc, s-au dat la neguţătoriile cele trupeşti, mâncând şi bând şi au uitat pe Dumnezeu.
  Dumnezeu S-a milostivit cu facerea chivotului (arca s-a construit in 100 de ani ) ca să se pocăiască, dar ei s-au dat spre cele trupeşti şi aşa, nesimţirea lor a adus potopul. Tot astfel şi astăzi, s-au dat la multa câştigare şi grija vieţii, a îndulcirii, a răpirii, a vânzării, a minciunii, a desfrânării, a sodomiei, a lăcomiei, a mândriei, a necredinţei, a deznădăjduirii, a lenevirii la cele bune, a învârtoşării inimii, a pomenirii de rău, a vrajbei, a iubirii de avere, a iubirii de argint.
  Precum cei iubitori de avuţii învistieresc în vasul lor răpitor, aşa şi la venirea lui antihrist. Fiindcă mai înainte se vor întuneca minţile oamenilor cu nesimţirea întunericului şi se vor întuneca oamenii de patimi, după cum zice Sfântul Apostol Pavel: Pentru că n-au primit Adevărul Evangheliei, dând cinstea şi întâietatea patimilor, i-a dat pe dânşii Dumnezeu duhului înşelăciunii, ca să se plinească întru dânşii fărădelegea……Aceasta este uitarea credinţei, a fricii lui Dumnezeu, desfrânarea, preadesfrânarea, sodomia, iubirea de avuţii, iubirea de argint, pomenirea de rău, zavistia, osândirea, minciuna, clevetirea şi celelalte răutăţi….Atunci, pe cât vor păcătui, vor socoti că-şi lucrează mântuirea. Atunci o să se defaime Sfânta Evanghelie şi Biserica lui Hristos şi o să fie multă lipsă în lume….vor fi oamenii flămânzi şi de cuvântul lui Dumnezeu, pentru că nu se va mai găsi nici un drept cu fapte bune care să-i înveţe cuvântul mântuirii….Atunci o să se zămislească răutatea luceafărului în inimile oamenilor şi o să vieţuiască păgânătatea cu pecetea lui antihrist. Şi se va ridica harul lui Dumnezeu de la oameni, precum Scriptura zice: Nu va locui Duhul lui Dumnezeu în oamenii aceştia, fiindcă sunt trupuri.

  Stareţul Nectarie de la Optina
  (1853-1928)
  Niste pasaje interesante despre venirea antihristului :
  Şi mai departe a povestit despre vedenia catastrofei, descoperită vederii lui duhovniceşti: „Timpurile grele vin chiar acum. În lume a sosit numărul şase şi vine numărul şapte. Vine veacul tăcerii. Vei tăcea, vei tăcea, spunea Stareţul şi lacrimile i se rostogoleau pe obraji…
  Toate acestea vor fi, dar acestea sunt o mare taină. În zilele lui Noe, Dumnezeu, timp de o sută de ani, a spus că va fi potopul, dar oamenii nu au crezut, nu s-au pocăit, şi dintr-o mulţime de oameni s-a găsit doar un singur drept cu familia lui. Aşa va fi şi la venirea Fiului Omului” (Matei 24, 37).
  Şi nu o dată repeta: „Ţineţi cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: „Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. „Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele şi dă lecţii de morală întregii lumi”.

  Sfântul Inochentie al Odessei
  (sec. al XIX-lea)
  Un astfel de stindard al creştinismului nu poate fi altul decât Crucea, acel semn de biruinţă cu care Domnul nostru Iisus Hristos a călcat puterea morţii şi a învins stăpâni¬rea iadului şi pe care El l-a dăruit următorilor Săi, ca pe o armă tare şi pecete sfântă a împărăţiei Sale. 
  De aceea întreaga viaţă a creştinului, de la naştere până la mormânt, trebuie să fie călăuzită de stindardul crucii. Chiar de la sfântul botez, când pentru prima oară primeşte numele de creştin, omul intră sub stindardul crucii, intră în rândurile ostaşilor lui Hristos. Din acest moment, semnul sacru al crucii nu trebuie să- l mai părăsească pe creştin nici un singur minut. Cu acest semn, ca si cu o pecete sfântă, trebuie să se în¬semneze spre a se deosebi de lumea necredincioşilor; pe acest stindard, ca pe o armă tare a puterii dumnezeieşti neînvinse, trebuie să se rezeme în lupta cu vrăjmaşii mântuirii în toate zilele vieţii sale; în fine, creştinul, ca un bun ostaş al lui Hristos, nici chiar în timpul morţii nu trebuie să lase din mână stindardul crucii şi, în adevăr, creştinul şi în mormânt se pogoară tot cu crucea în mână.
  Ce se întâmplă însă cu soldatul care nu se mândreşte cu stindardul său şi-l pierde din vedere? Un astfel de soldat niciodată nu se va încununa cu lauri de biruinţă. Pierzându-ne stindardul credinţei noastre creştine, noi slăbim, ne împuţinăm cu spiritul şi negreşit pierdem lupta, deoarece, după cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur, stindardul crucii se deosebeşte de toate celelalte stindarde din lume, pentru că el este totodată arma cu care se câştigă biruinţele asupra vrăjmaşilor nevăzuţi; fără cruce, creştinul nu poate sta tare şi neclintit, după cum nu poate sta nici soldatul fără armă.

  Sfântul Serafim de Viriţa
  (1866-1949)
  „În cele mai grele timpuri se va mântui mai uşor acela care în măsura puterilor sale se va nevoi cu rugăciunea lui Iisus, trecând de la chemarea numelui Fiului lui Dumnezeu la rugăciunea neîncetată”.
  Va veni vremea când nu prigoana, ci banii şi înşelăciunile lumii acesteia îi vor îndepărta pe oameni de Dumnezeu şi vor pieri mai multe suflete ca în vremea prigoanei ateiste. Pe de o parte vor înălţa cruci şi vor auri cupole, iar pe de altă parte se va instaura împărăţia minciunii şi răului. Biserica adevărată totdeauna va fi prigonită, iar să se mântuiască cineva va putea numai prin boli şi amărăciuni, căci prigoanele vor avea un caracter cât mai subtil şi neprevăzut, înfricoşător va fi să ajungă cineva la acei ani”.
  Pe evrei de asemenea îi va goni într-un loc. Mulţi evrei care au trăit cu adevărat după legea lui Moise, nu vor primi pecetea lui antihrist(pe mine faza asta cu evreii care au trait cu adevarat in legea lui Moise ma omoara.Care evreu a mai putut trai in legea lui Moise de la daramarea templului lui Irod din anul 70?). Ei vor sta în aşteptare, urmărindu-i toate activităţile lui. Ei ştiu că strămoşii lor nu L-au recunoscut pe Hristos drept Mesia, dar aici va lucra Dumnezeu, căci ochii lor se vor deschide şi ei nu vor primi ştampila lui satana, iar în cel de-al unsprezecelea ceas îl vor recunoaşte pe Iisus Hristos drept Mesia, vor trece la Ortodoxie, iar pentru credinţa lor se vor mântui.

  Aceasta este separata pt a arata ca ereticii nu se mai pot intoarce la dreapta credinta decat in cateva cazuri particulare,dupa cum se si vede prin lume…restul e pentru iad.

  Se dezbină şi intră în erezie cei ce nu cred în Una Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică! Biserica Ortodoxă este trupul Mântuitorului (oare se poate rupe trupul lui Hristos?). Şi ei (ereticii) nu ţin minte că unul este Dumnezeu, una este Credinţa şi una este Sfântul Botez. Iisus Hristos a creat o singură Biserică (şi nu biserici) ce nu va fi învinsă nici de porţile iadului. Una este, doar Biserica Ortodoxă Sobornicească şi Apostolească, celelalte se numesc „biserici”, nu sunt biserici, ci sămânţă stearpă a diavolului în lanul de grâu al lui Hristos”.
  Părintele, după ce a spus acestea, a început să plângă şi să se roage pentru toţi cei rătăciţi. Apoi a spus:
  Nu, nu-i va chema pe ei Dumnezeu la pocăinţă, şi nu-i va dezlega, căci nu iartă Dumnezeu acest păcat. Acest lucru mi-a fost arătat mie de către Împărăteasa Cerească şi Sfântul Înger Păzitor.
  – În ei (cei ce singuri s-au abătut de la dreapta credinţă) nu se sălăşluieşte Sfântul Duh – mântuirea şi câştigarea Împărăţiei Cereşti. Noi, ortodocşii, nu urmărim decât salvarea sufletului şi câştigarea Împărăţiei Cereşti şi acest lucru ni-l poate da Maica noastră, biserica Ortodoxă. Slavă lui Dumnezeu! Lepădarea de biserică este un păcat de neiertat, atât în viţa asta cât şi în viaţa cealaltă. Asta-i hulă împotriva Duhului Sfânt.

  Sfântul Ioan Maximovici
  (1896-1966)
  Până la venirea lui Antihrist în lume, venirea lui este deja pregătită. „Taina lucrează deja” şi forţele care-i pregătesc apariţia se luptă, în primul
  rând, împotriva împărăţiei legiuite. Sfântul Apostol Pavel spune că Antihrist nu poate apărea până nu va fi îndepărtat „cel care o împiedică” (II Tesaloniceni 2, 7). Sfântul Ioan Gură de Aur tâlcuieşte că „cea care o împiedică” este stăpânirea legiuită cinstitoare de Dumnezeu.
  Această stăpânire (Regalitatea) se luptă cu răul. „Taina” (Lucrarea lui Antihrist) care lucrează în lume nu doreşte aceasta, nu doreşte lupta cu răul prin mijloacele forţei: dimpotrivă, ea doreşte stăpânirea fărădelegii şi când o va obţine, nimic nu va mai împiedica venirea lui Antihrist.În timpul lui Antihrist, Ierusalimul va deveni capitala lumii, care i-a recunoscut stăpânirea.
  Întreaga lume i se va supune şi atunci el îşi va descoperi faţa şi ura faţă de Hristos şi de creştinism. Sfântul Ioan Teologul spune că toţi cei ce i se vor închina vor avea un semn pe frunte şi pe mâna dreaptă. Nu se ştie dacă aceasta va fi cu adevărat un semn pe trup sau este o exprimare simbolică a faptului că oamenii vor recunoaşte şi cu mintea necesitatea închinării la Antihrist şi că întreaga lor voinţă îi va fi supusă.

  Antonie Mărturisitorul Arhiepiscop de Mihailov şi Golânsk
  (1889-1976)
  Veacul nostru nu este un veac al postului, ci al răbdării şi al bolilor.
  Iar dacă vom lua asupra noastră un post aspru şi peste puterile noastre, atunci pur şi simplu nu vom fi în stare să-l ţinem. Noi avem nevoie de un post lăuntric pentru a ne înfrânge pe noi înşine şi pentru a deveni blânzi, smeriţi şi răbdători. Dacă Domnul ne îngăduie să suferim, trebuie să primim aceasta cu smerenie. Căci ceea ce este îngăduit de Domnul, trebuie primit ca din mâna Lui şi trebuie să răbdăm tot. Adevăratul post este atunci când omul suportă cu răbdare şi fără supărare toate atacurile şi jignirile, considerând că le-a meritat pe bună dreptate. Pentru ce? Pentru viaţa pe care a avut-o în trecut şi pentru tinereţea uşuratică.Astfel se dobândeşte smerenia. Aceasta este şi mucenicia cea fără de sânge. Sfinţii mucenici au pătimit cumplit dar pentru scurt timp. Aici este un chin nesângeros şi nu doar pentru o perioadă de un an sau doi, ci pentru întreaga viaţă. Creştinii de acum au doar suferinţe lăuntrice. Şi împotriva acestor suferinţe şi boli ale noastre nu există decât un singur leac: acela de a te lupta cu tine însuţi. De te vei învinge pe tine şi te vei ridica la rugăciune, atunci Domnul îţi va da tărie şi putere şi nu vei fi biruit de vrăjmaşi. Dar dacă îţi va fi milă de tine, atunci vrăjmaşul te va doborî de tot şi îţi va
  fi foarte greu să te ridici.

  Arhimandritul Iustin Popovici
  (1894-1979)
  Încearcă-ţi credinţa ta şi controleaz-o cu Simbolul Credinţei. Dacă credinţa ta nu corespunde întru totul Simbolului – eşti eretic. Dacă respingi cuvântul „de-o-fiinţă”, nu eşti al lui 
  Hristos, eşti al lui antihrist, eşti al lui Iuda, pentru că
  Biserica numeşte pe Arie „al doilea Iuda”.
  * * *
  Dogma aceasta (infailibilitatea papală – nota edit.) are o semnificaţie istorică mondială pentru întreg destinul Europei, mai ales pentru timpurile apocaliptice în care aceasta a intrat deja. Prin dogma aceasta şi-au dobândit idealul şi idolul toate umanismele europene; omul a fost declarat divinitate supremă, divinitate universală; panteonul umanist european şi-a dobândit în sine Jupiterul său.

  • Multumesc mult doktoru. Zilele astea ma ocup de ele sa le sortez ca sa fac articolele. Sigur, asta nu inseamna ca nu mai e nevoie. Oricand gasesti, postezi aici, asta binenteles daca nu este deranjul prea mare. Oricum trebuie sa ma ocup si de restul pe care mi le-ai pus mai demult. Sa stii ca nu am uitat!

 8. doktoru zice:

  Părintele Serafim Rose
  (1934-1982)
  „Într-un asemenea veac”, scrie el , „pentru a fi un adevărat creştin ortodox, gata de a-şi păstra credinţa în Mântuitorul Hristos chiar şi în faţa morţii, este mult mai greu în zilele noastre, decât în primele secole ale creştinismului” … Această prigoană este mult mai primejdioasă şi mai înfricoşătoare decât prigoana făţişă, căci ameninţă cu adevărat să dea cu totul pierzării sufletele – ceea ce înseamnă moarte duhovnicească”
  Ispita belşugului şi a 
  confortului îndepărtează sufletul de la Dumnezeu, «slujitorii lui Antihrist se străduie mai mult decât orice să Îl scoată pe Dumnezeu din viaţa oamenilor, astfel încât aceştia, mulţumiţi cu belşugul lor material, să nu simtă în nici un fel nevoia de a se întoarce la Dumnezeu, să nu-şi mai aducă aminte de El, ci să poată trăi ca şi cum Acesta nu ar exista defel. Aşadar, întreaga rânduială a vieţii din zilele noastre, în aşa numitele „ţări libere”, unde nu este o prigoană făţişă împotriva credinţei, unde fiecare are dreptul de a crede aşa cum doreşte, este o primejdie şi mai mare pentru sufletul unui creştin (decât o prigoană la arătare), căci îl leagă cu desăvârşire de pământ şi-l face să uite de Rai. Întreaga „cultură” contemporană, îndreptată numai către cunoştinţe cu desăvârşire lumeşti şi vârtejul nebunesc al vieţii legate de această „cultură”, îl ţin pe om într-o stare neîncetată de sterpiciune şi de tulburare, care nu lasă nimănui putinţa de a-şi cerceta, doar puţin mai adânc sufletul, în acest fel stingându-se, încetul cu încetul, viaţa duhovnicească»
  Arhiepiscopul Averchie strigă cu glas mare către toţi creştinii ortodocşi să se lupte din răsputeri împotriva duhului acestei lumi, care zace în miasma răutăţii. «Toţi cei care în aceste zile râvnesc să nu-şi piardă credinţa în Mântuitorul Hristos, trebuie să se păzească şi să stea împotriva oricărei doriri a lucrurilor materialnice şi pământeşti şi împotriva amăgirii ce vine prin bunurile lumeşti. Este peste măsură de primejdios să se învoiască cineva cu orice dorinţă de a-şi face o carieră, de a-şi făuri un nume, de a dobândi stăpânire şi trecere înaintea oamenilor, de a-şi agonisi bogăţii, de a se înconjura de lux şi confort»

  Părintele Porfirie Bairaktari
  (1906-1991)
  – Părinte, se vorbeşte mult despre 666 şi venirea antihristului, care se apropie – unii zic că deja a venit -, despre inscripţia electronică de pe mâna dreaptă sau frunte, de ciocnirea dintre Hristos şi antihrist şi zdrobirea celuia din urmă, despre a Doua Venire a Domnului. Ce spuneţi în legătură cu toate acestea?
  – Ce să spun? Eu nu spun că am văzut-o pe Maica Domnului, că va fi război sau alte din astea. Ştiu că va veni antihristul, că va fi a Doua Venire a Domnului, dar când, nu ştiu….Uite, copilul meu, ce-au făcut duhovnicii ăştia aici, în lume! Au tulburat sufletele, au creat atâtea probleme familiale şi psihologice cu 666-ul ăsta! Nu mai pot oamenii dormi, au început să ia calmante şi somnifere ca să doarmă! Ce-i asta? Hristos nu vrea astfel de lucruri, copilul meu! Şi ştii ceva? Pentru noi, creştinii, atunci când vieţuim în Hristos, nu există nici un antihrist…….
  ….Dar noi, astăzi, copilul meu, nu-L mai avem pe Hristos în noi şi de aceea ne temem de antihrist. Unde e Hristos, acolo e şi Raiul. Hristos este totul, asta să le spui oamenilor. Să nu se teamă. Şi încă ceva: dacă ar veni acum antihristul în persoană cu un aparat cu raze laser şi mi-ar spune că vrea să mă însemneze cu 666, eu aş sta. O să-mi răspunzi: „Bine, Părinte, dar nu-i ăsta semnul lui?”. Ba da, şi să mă însemneze cu încă o mie de 666 cu raze laser, şi aş accepta . De exemplu, când ţi se însemnează paşaportul sau mâna, în timpul unei călătorii într-o ţară necreştină, cu simbolurile acelei ţări, oricare ar fi ele, nu le accepţi ca şi credinţă, nu mărturiseşti nimic. Când eşti sigur că nu mărturiseşti nimic contrar iubirii lui Hristos şi că pe El Îl iubeşti profund şi puternic, nu ai nici o teamă că ai putea să te lepezi de El prin acţiunile altora asupra ta. De ce? Pentru că pe primii mucenici îi dădeau fiarelor, iar ei făceau semnul crucii şi fiarele deveneau mieluşei; erau azvârliţi în mare, iar ei făceau semnul crucii şi marea se preschimba în uscat; erau azvârliţi în foc, iar ei făceau cruce şi focul se prefăcea în răcoare. Dar noi, astăzi, copilul meu, mai credem în Hristos, mai credem noi în crucea noastră? De ce S-a pogorât Hristos? Oare nu ca să întărească slăbiciunea noastră? Asta să-i spui şi Părintelui Emilianos şi oamenilor: să nu se teamă de antihrist. Suntem fiii lui Hristos, fiii Bisericii.
  Asta să-i spui părintelui şi oamenilor: să nu se teamă nici de antihrist, nici de 666!

  Părintele Cleopa Ilie
  (1912-1998)
  – Părinte, în Apocalipsă spune de pecetea lui Antihrist, 666, care este puterea lui Antihrist .
  – Frate, tu crezi că se ia aşa după slovă, 666?
  Aceşti trei de şase simbolizează trei patimi
  cumplite care vor stăpâni lumea în vremea de pe urmă, şi anume:
  1. Pofta fără de minte, adică desfrâu şi beţie cum n-a mai fost niciodată pe pământ;
  2. Închipuire pripită sau imaginaţie pripită, care duce la secte, dezbinări de tot felul, boli sufleteşti, vrăjitorie, deznădejde şi sinucidere;
  3. Şi al treilea şase înseamnă mânie fără judecată, adică ură între oameni, războaie, răzbunare, crime de tot felul, ceartă şi tulburare între creştini, între părinţi şi copii, aşa cum scrie la Sfânta Evanghelie. 
  Toate aceste patimi, care sunt simbolizate prin cifra 666 stăpânesc astăzi tot pământul, până când va veni sfârşitul lumii şi judecata de apoi. Atunci fiecare va lua după faptele sale.
  Păi voi credeţi că o să fie o pecete cu cifra 666? Prostii! La Apocalipsă, dacă ceri tu 666, eu îţi cer ţie „jivină gândită” şi „cal galben” şi „cal roib” şi „cal negru”, şi „cetatea care naşte”. Cetatea se face femeie şi naşte.
  Ia să-mi spui tu mie ce-s acelea? Cele şapte cupe ale mâniei lui Dumnezeu, cele şapte trâmbiţe,
  ce-s acelea? Păi spune, măi!
  * * *
  Deci răul din draci acesta este: poftă fără minte, închipuire pripită şi mânie fără judecată. Asta înseamnă 666!
  * * *
  Astfel, primul 6 – spune acest sfânt – simbolizează mânia fără judecată; al doilea şase simbolizează mintea plină de tulburare; iar al treilea şase simbolizează pofta fără raţiune. Toate aceste trei patimi vor stăpâni pe multi creştini în veacul de pe urmă, adică, răzbunarea, necredinţa şi desfrânarea .
  Spune Evanghelistul Ioan: Fiilor, aţi auzit că vine Antihrist? Tot duhul care nu mărturiseşte pe Iisus Hristos că este Dumnezeu, Antihrist este! (I Ioan 4, 3). Deci înaintemergătorii lui Antihrist, tăgăduiesc dumnezeirea lui Hristos.(ma gandesc la sovieto-bolsevico-comunisti la faza asta).
  Da. Noi suntem cei de pe urmă! …
  * * *
  Asta e separat

  Părintele Sofian Boghiu
  (1912-2002)
  Noi nu ştim ce gânduri are Dumnezeu cu acest sfârşit al lumii. Chiar apostolii l-au întrebat pe Iisus: „Spune-ne nouă când vor fi acestea şi care este semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului?”; Mântuitorul le-a răspuns: „De ziua aceea şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl”. El ca om, Iisus Hristos ca om nu ştia când va fi sfârşitul lumii.(-aici eu zic ca parintele a gresit deoarece Iisus nu era doar om ci si Dumnezeu si nu avea cum sa nu stie Cel ca a zis :Eu si Tatal una suntem;Cel ce M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal;Eu sunt intru Tatal si Tatal este intru Mine.Deci Cel ce a zis acestea nu avea cum sa nu stie ,dar nu a vrut sa spuna Apostolilor data exacta.Desi aceasta trebuie sa fie neaparat intr-o duminica,ca sa nu mai zic ca ar trebui sa fie de Inviere la ora 12 noaptea).
  Aşa că trăim într-o epocă foarte primejduită, şi de aceea trebuie să fim tari, să fim smeriţi. De aceea smerenia este foarte necesară mai ales acum; diavolul este mândru, pe când Dumnezeu este smerit. Şi în numele mândriei diavolul cucereşte, pentru că omului îi place să fie mândru, nu să fie smerit. Şi- atunci trec foarte mulţi – cu duiumul trec – de partea diavolului şi se întăreşte împărăţia lui. De aceea trebuie să ne păzim pe noi înşine, dar şi pe cel de lângă tine să-l păzeşti, să-l ajuţi să meargă pe calea lui Dumnezeu, care este calea vieţii. Cealaltă este calea morţii, a întunericului, a nimicniciei. Asta pot să vă spun.

  • doktoru zice:

   Si Sf Efrem Sirul cu mica diferenta ce sta in paganescul chip -din text:

   Luaţi amite fraţii mei! Covârşirea fiarei şi meşteşugirea vicleniei ei, de la pântece începe! Căci, după ce va fi strâmtorat cineva, lipsindu-se de bucate, va fi silit a primi pecetea lui, dar nu peste toate mădularele trupului, ci pe mâna dreaptă şi pe frunte, va fi pus păgânescul chip, ca să nu mai aibă stăpânire omul, să se pecetluiască cu mâna dreaptă cu semnul Sfintei Cruci, pe frunte, nici să nu se pecetluiască în numele Domnului, nici cu prea slăvita şi cinstita Cruce a lui Hristos, Mântuitorul nostru. Că ştie ticălosul, că dacă se va pecetlui cineva cu Crucea Domnului îi risipeşte toată puterea lui şi pentru aceasta pecetluieşte dreapta omului, că aceasta este care pecetluieşte toate mădularele noastre. Asemenea este şi fruntea, care, ca un sfeşnic ce poartă făclia luminei, adică semnul Mântuitorului pe faţă.

  • doktoru zice:

   Si inca un mic text tot din Sf Efrem Sirul cu referinta la unele chestii zise de parintele Cleopa despre 666 :

   Sfântul Efrem vorbeşte aici despre mia de ani, şi despre învierea cea de obşte, pentru oarecare eretici, care ziceau că are să mai fie o înviere după o mie de ani. Sfântul arată că numai una are să fie învierea. Sfânta Scriptură zice poate pentru omul cel păcătos, care s-a întors spre pocăinţă că a înviat a doua oară întru dreptate, adică a înviat cu sufletul, căci mai înainte de pocăinţă era mort. Pentru aceasta zice de a doua înviere. Că învierea cea dintâi este Botezul, pentru spălarea păcatului celui strămoşesc, iar a doua este după cum am zis mai sus: învierea omului păcătos, care murise sufleteşte şi prin pocăinţă a înviat a doua oară. Pentru aceasta am explicat aici aceste cuvinte.
   Sfântul Ioan Evanghelistul zice la Apocalipsa, că a pus aceşti ani cu închipuire, zicând despre şapte biserici. 
   Sfântul Efrem zicea către eretici: Dacă tu ceri de la mine întrebările celor o mie de ani, iată, şi eu voi cere de la tine candela şi îmbrăcămintea cea albă. „Candela” înseamnă necăderea în păcate, după Botez. Dacă ceri de la mine întâi învierea cea de o mie de ani, voi cere şi eu de la tine calea, adică, cum mergi? Că faptele tale te arată, dacă trăieşti sau nu pentru învierea ce va fi. Şi înger galben şi jivină gândită (care este trupul), care se aprinde de mânie (că greceşte se zice Apsifton), ce are fire amară ca pelinul, iar româneşte se zice: că iute se aprinde de mânie. De aceea Sfântul zicea ereticilor, că numaidecât se aprind de mânie, căci nu sunt blânzi şi îndelung-răbdători. Pentru aceasta cerea, de la ei, Sfântul, chipul creştinătăţii. Dă-mi mie cele şapte pahare, adică, cele şapte fapte bune, pe care trebuie să le aibă tot creştinul cel adevărat, şi lasă acea mie de ani, zicea Sfântul. Dovedeşte că muierea este cetatea şi atunci eu îţi voi da dovadă ţie în acest chip pentru cei o mie de ani.
   Şarpe s-a arătat a fi diavolul. Lanţul lui este legătura şi certarea lui Dumnezeu, ca să nu mai aibă stăpânire asupra oamenilor. Când Antihrist va veni, lanţul se va dezlega, cerurile, înfricoşându-se, se vor risipi, iar stihiile, arzându-se, se vor topi. Pământul, cu lucrurile cele de pe dânsul, se va arde, iar stelele ca frunzele vor cădea. Soarele şi luna se vor întuneca şi nu-şi vor mai da lumina lor.
   Luaţi aminte, iubiţilor, cum toate cele rele cresc şi sporesc în fiecare zi şi prisoseşte viclenia. Acestea toate aşteaptă tulburarea ce va să fie şi necazul cel mare, care va fi peste toate marginile pământului, că pentru păcatele noastre şi pentru trândăvia noastră sporesc cele rele.

 9. doktoru zice:

  Uite si o interpretare mai haioasa a lui 666 care vine din trecut si nu e una noua,asta ca sa vezi ca si sfintii de demult incercau si ei tot felul de explicatii :

  13:18 Aici este înţelepciunea: cel ce are minte, să socotească numărul fiarei; că numărul omului este, şi numărul ei – 666.
  „În această fiară, când va veni, va un fel de cuprindere a tuturor felurilor de fărădelgi şi a orişicărei înşelăciuni, aşa încât toată puterea vrăjmaşului curgând înăuntru, şi fiind închisă în ea, să poată fi trimisă în cuptorui de foc. Aşadar este potrivit ca numele său să aibă numărul 666, pentru că ea adună în ea toată amestecarea vicleniei care a fost înainte de potop, din pricina căderii îngerilor. Pentru că Noe avea 600 de ani când a venit potopul pe pământ, măturând afară toată lumea răzvrătită din cauza acelei seminţii nelegiuite care a trăit în vremurile lui Noe, şi Antihristul adună toată căderea idolilor făcuţi de la potop, împreună cu junghierea Prorocilor şi tăierea Drepţilor. Pentru că acel chip care a fost făcut de Nabucodonosor avea într-adevăr o înălţime de 60 de coţi, în vreme ce în lăţime era de 6 coţi; iar când Anania, Azaria şi Misail nu i s-au închinat, au fost aruncaţi în cuptorul de foc, arătând prooroceşte prin ce li s-a întâmplat, mânia împotriva celor drepţi care se va ridica în vremurile din urmă. Pentru că acel chip în sine a fost o preânchipuire a venirii acestui om, arătând că numai el, fără îndoială, trebuie să fie slăvit de toată lumea. Aşadar cei 600 de ani ai lui Noe în a cărui vreme s-a întâmplat potopul din pricina căderii şi cu numărul coţilor chipului pentru care aceşti oameni drepţi au fost trimişi în cuptorul de foc arată numărul numelui acelui om în care este înmănuncheată întreaga cădere a 6000 de ani şi nedreptatea şi viclenia şi prorocia mincinoasă şi înşelăciunea.”(36 Sfântul Irineu de Lugdunum – Împotriva ereziilor, 5.30.1 )

 10. Pingback: Ortodoxia sentimentala sau Ortodoxia patristica? | Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica

 11. STOP RFID 666 zice:

  Preot duhovnic este parintele Gheorghe Anitulesei?

  • Nu, nu este. Il stiu doar din articolul despre Mihai Viteazul. Si ia nu mai rascoliti voi toate alea. Tot incercati sa-mi gasiti nod in papura. Si daca era duhovnicul meu era o problema? V-a picat acum si pe acest parinte? Ce „erezii” sentimentale mai are si el de a trezit eternii haiduci?

  • Am cautat acum informatii despre acest parinte si am ascultat cateva predici. Este un preot marturisitor impotriva ecumenismului! Incredibil, si pe el vor haiducii anti-cipisti sa-l puna la punct cand e unul din putinii preoti romani care dau marturie la ora asta impotriva ecumenismului…

  • Si ghiciti ce…stop rfid 007, ca un agent special ce e (probabil de aceea posteaza in anonimat), s-a dus si el cu para pe saccsiv, cu eternele descoperiri de bloguri „apostate” si cu indemnurile de „atentie la blogul x…”. Credea cineva ca acesti oameni sunt cu adevarat ortodocsi si ii intereseaza Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti? Aflati ca nu. Totul la ei e ideologie dupa cum am aratat si in alte articole. Dovada? Nici nu i-a interesat ce scrie in acest articol. Si daca au citit, oricum nu le convine ce scrie.
   Stop rfid 007 se faleste ca m-a facut ratacit si ca mi s-a adresat ca „the OLOGIE patristica” si evident ca pune si unul din raspunsurile mele prin care am atacat haiducii.
   Macar daca ati lasa ipocrizia la o parte si ati incepe sa tratati lucrurile si altfel decat cu jigniri si parat.

   • Ioan C. zice:

    “Un frate l-a întrebat pe avva Hierax: “Spune-mi cum să mă mîntuiesc?”. Bătrînul îi zice: “Stai jos în chilia ta, nu bîrfi pe nimeni şi te vei mîntui”.”
    (Patericul sau Apoftegmele Părinţilor din pustiu, Ed. Polirom, Iaşi, 2003, pag. 184)

 12. doktoru zice:

  Stai mai linistit…asa e ei ,ca copiii!!! Te paraste in celalalt balcon,iti creste ratingu…Lasa-i pe ei sa se rataceasca cumplit,vorba unui classic in viata.Chiar crezi ca vreunul de pe acolo are timp de pierdut citind pe Sfintii Parinti cand ei butoneaza doar link-uri total inutile de prin toata lumea.E unul pe acolo cu atatea link-uri de mi-a ametit si rotita soricelului de atata scroll-uit in jos,macar de as fi putut sa fac slalom printre ele ,sa mai ocolesc inutilitatile dar nu se poate si asta e.A ajuns un balcon de can-can.Dar sa nu-i judecam prea tare ca e oameni si ei si acum n-or fi studiat toti teologia .Partea proasta e ca se baga fara sa fi studiat prea mult si sunt destul de incapatanati.
  Apropos de parintele Anitulesei.Mie imi place de el ,am ascultat pe net vreo 10-15 predici si zice frumos si bine.Bravo lui.Mai rar,pacat ca e departe .

  • Am ascultat si eu in seara asta mai multe. Acest parinte chiar e un marturisitor. Maestrul Iacoboaie vad ca deja l-a legat la stalpul infamiei pentru ca a zis nu stiu cand nu stiu ce de parintele Argatu. E uimitoare psihoza la care s-a ajuns. Omuletii astia dau in oameni care isi pun pielea la bataie pentru credinta ortodoxa pentru simplu motiv ca le-a jignit o data un idol (tot respectul pentru parintele Argatu, si lucrurile extraordinare pe care le-a facut, pacat ca haiducii inteleg altceva din ele).

 13. doktoru zice:

  Am un pasaj din Sf Andrei cel Nebun pentru Hristos,din prorocia lui de la 882 din vremea imparatului Leon cel Intelept si ma tot gandesc.Pasajul este urmatorul :

  Aşadar, fiul meu Epifanie, oraşul nostru se va pierde, pentru mulţimea răutăţilor şi a fărădelegilor, de care ţi-am spus că vor urma în lume, precum Domnul nostru Iisus Hristos a zis că este începutul relelor. După această desfiinţare a oraşului nostru, sfârşitul lumii fiind aproape, după cum am mai zis, şi după împlinirea vremii tuturor neamurilor, care la rândul lor, în diferite vremi au împărăţit, va ridica Dumnezeu şi sceptrul israilitenilor (prin Antihrist), ca să împărăţească în al şaptelea veac spre al optulea, pentru care a mărturisit Proorocul Isaia, zicând aşa: „Va ridica Dumnezeu semn spre plinirea neamurilor, ce au stăpânit pe oile cele risipite ale lui Israil (adică pe creştini) printre neamuri şi va aduna pe Israilul cel rătăcit (adică pe evreii cei înşelaţi de Antihrist) în sfânta cetate a Ierusalimului.” Şi va fi atunci Israil ca şi când au ieşit din Egipt, după cum mărturiseşte şi Sfântul Apostol Pavel, care zice: Când se vor împlini ieşirile neamurilor, atunci se va mântui tot Israilul.
  Acestea amândouă, de mai sus, se unesc cu cele spuse de Sfinţitul Mucenic Ipolit (papă al Romei), care zice de venirea lui Antihrist, că întâi evreii se vor înşela. Şi Domnul nostru Iisus Hristos mărturiseşte aceasta, zicând: ,,Eu am venit în numele Tatălui Meu şi nu M-aţi primit; iar acela va veni în numele lui şi îl veţi primi pe el.Aşadar, îi vor aduna pe toţi evreii în cetatea Ierusalimului, pe care o va da lor, ca să nu mai zică ei: „Dacă ar fi voit Dumnezeu să ne miluiască pe noi, ne-ar fi dat iarăşi locurile noastre şi era să credem în Hristos şi nu L-am fi omorât pe el, că a iubit mai mult pe neamuri decât pe noi.” Şi acum, dacă i-a adunat, n-au ce să mai zică, fiindcă i-a adunat şi şi-au luat drepturile lor; şi iarăşi au rămas în necredinţă.
  Aşadar, îndată ce se va arăta Antihrist, vor crede în el, că îl vor primi pe el (pe Antihrist) după cum zice înfricoşatul cuvânt al Fiului lui Dumnezeu; pentru că Domnul nostru Iisus Hristos, Cel Unul-Născut, nu minte, El care a zis: „Eu sunt calea, adevărul şi viaţa.”
  De nu i-ar fi adunat pe evrei, ar fi putut a-şi face îndreptare (dezvinovăţire). Pentru că Sfântul Apostol Pavel a zis că au să se mântuiască, însă nu şi din iad, ci numai din risipirea la care au fost supuşi (1878 ani )în ţări străine, sub jugul neamurilor, şi de multa necinste ce li s-a făcut. Şi se vor aduna în ale lor, după cum am zis mai sus, însă din iadul cel veşnic nu se vor izbăvi, nu; pentru că nu i-au putut pleca, ca să creadă în Fiul lui Dumnezeu. După atâtea pedepse, cum se vor pleca, mai ales acum, aflându-se în atâtea bucurii şi veselii?”
  Înfiinţarea statului Israel în 1948, ca să-i adune pe evrei dintre neamuri este un semn(eu zic ca cel mai mare).

  Asadar,undeva dupa cei zece imparati,care ar urma dupa romani,Dumnezeu scufunda Constantinopolul din cauza nemerniciilor imparatilor.Dupa aceasta,zice sfantul mai departe,este aproape sfarsitul lumii si dupa implinirea vremii tuturor neamurilor si a imparatiilor acestora ,evreii primesc inca o sansa la imparatie.Aceasta noua sansa le vine lor prin antihrist care ii va aduna in Ierusalim.Ori asta stim ca s-a intamplat,adica evreii s-au readunat dar Constantinopolul nu s-a reintors la crestini(din pacate grecii il vor doar pt ei)nici nu s-a scufundat nici turcii nu s-au increstinat dupa cum zicea o alta profetie.Unii asteapta chiar ca evreii sa se increstineze.Sa astepte.Si sfantul Andrei confirma ca evreii odata intorsi in ale lor si in mare bogatii numai la crestinism n-o sa le stea capul.Iar Sf Ioan Gura de Aur zice si el ca intradevar evreii se vor inchina lui Hristos si vor crede in El ,dar va fi prea tarziu si zadarnic.Pentru ca va fi atunci cand Iisus va veni pe norii cerului si nu va mai fi timp atunci pt pocainta.
  Prorocia lui Agatanghel cu cei 400 de ani de la 1453 s-a cam lungit si ea…nu prea mai merge.Dumnezeu le mai lungeste putin la timp ,prorociile,dar nu prea mult,in functie de implinirea pacatelor(la evrei cei 400 de ani s-au facut vreo 430 ,parca).In schimb prorocia Sf Calinic de la Cernica e inca on-the-line cum s-ar zice.Pare a fi doar intarziata.Nu cum zic unii ca de la 1992 ar incepe.Gresit.Este in mici prelungiri.Doar 22 de ani.
  Deci revenind la prorocia Sf Andrei de mai sus,ori nu o intelegem asa cum trebuie ori Dumnezeu a schimbat ceva la ea pt ca implinirea neamurilor dupa cum a zis Sf Pavel se pare-se ca a fost pana in 1948 cand evreii si-au furat statul inapoi cu complicitatea occidentului.

  Astept si alte pareri.

 14. oiftime zice:

  Reblogged this on Bine aţi venit… and commented:
  ortodoxiacatholica.wordpress.com

 15. Pingback: Demontarea unor noi manipulari mincinoase si ipocrite ale lui Radu Iacoboaie | Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica

 16. mihai zice:

  Lucrurile sint mai complicate decit par la prima vedere si asa trebuie sa fie la fel ca si pe vremea lui Iisus adica sablonul bisericii traditionale treb sa impiedice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s