IPS Serafim de Pireu despre cipuri si despre lepdare. Lepadarea se face constient!

https://www.youtube.com/watch?v=s34dYtnkJlg&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=hTaJzX_UdNs

Mai tineti minte cum haiducii anticipisti incercau sa convinga pe toata lumea in comentariile de la articolul Comentariu despre pecete / cipuri ca lepadarea poate fi inconstienta prin asta sustinand mai vechi si mai noi teze protestante (anticipismul insasi fiind in esenta protestant)?

Ei bine, Mitropolitul Serafim demonteaza toate aceste teze, prezentand adevarata pozitie ortodoxa patristica in privinta cipurilor si a lepadarii. Axios!

Vezi si:

Sfanta Scriptura, Sfintii Parinti si mania cipurilor

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Apocalipsa in teologia ortodoxa, Ortodoxie, Pietismul in Romania. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

84 de răspunsuri la IPS Serafim de Pireu despre cipuri si despre lepdare. Lepadarea se face constient!

 1. Alexandru Iftime zice:

  Axios!

 2. Ana Elisabeta zice:

  Axios!

  Vad ca si Alexandru a avut acelasi gand 🙂

 3. mihai b zice:

  Dar de asta ce spuneti, nu este o consimtire constienta a 666?
  [IMG]http://oi59.tinypic.com/2469och.jpg[/IMG]
  Permisul de conducere romanesc
  Nu credeti ca e o batjocura ritualica pentru ca unii in Romania au protestat anticip?
  Nici un stat din UE nu are pe permisul de conducere vizibil cifra 666, fie ea si stilizata. Putzin importa ca documentul e cu cip sau fara! Sa acceptam asa ceva? Poate il intrebati si pe IPS Serafim de Pireu, aratandu-i fotografia, ce parere are, este acceptare constienta sau nu? Sunt convins ca asa ceva nu exista nici in Grecia.

 4. Anticipismul, cum îl numiţi în derâdere nu este de origine protestantă. Logic. Protestanţii au lansat ecumenismul, lucrează mână în mână adesea cu masoneria.
  Originea mişcării anticip se află în Grecia, printre ierarhii şi monahii greci, la care s-au raliat de la început monahi trăitori cu adevărat de la Sfântul Munte Athos.
  Cei care sunt pro cip sunt în înşelare sau dirijaţi să promoveze această acceptare a cipurilor. Ei nu înţeleg problematica reală sau nu doresc acest lucru, fiindcă li s-a spus de la început o anume variantă şi au luat-o de bună, îmbrăţişând-o orbeşte. Ca să înţelegem un lucru, oricare ar fi acesta, trebuie mai întâi să dorim aceasta. Aşa cum un om bolnav nu poate să facă un tratament dacă nu este convins că este bolnav şi are nevoie de el.

 5. CĂTRE ANDREI DINU

  Nu voiam să reiau o polemică mai veche dar ţin să mai fac câteva precizări. Poate că nu am avut mai multă răbdare şi blândeţe în exprimare. Recunosc.
  Mărturisesc că mă aşteptam de altfel să interpretaţi aşa cuvintele înaltului ierarh grec. Pentru că preotul Matei Vulcănescu nu a venit cu Mitropolitul Serafim de Pireu degeaba.
  Noi nu vorbim acum de lepădare prin cipurile din documente, precum permisele auto electronice, paşapoartele electronice, cardurile de sănătate, viitoarele buletine electronice, ci de o CĂDERE DIN HARUL PRIMIT DE LA SFÂNTUL BOTEZ. Pecetluirea va fi în momentul implantării biocipului, când se poate vorbi de LEPĂDAREA DE HRISTOS, dacă acest microcip va fi acceptat de bunăvoie. Dar întreb, dacă acum luaţi cardurile de sănătate şi buletinele electronice, cum veţi reuşi mai târziu, fiind prinşi şi dependenţi de SISTEM, obişnuiţi din plin cu avantajele ,,modernităţii” să mai refuzaţi biocipurile? De unde veţi avea tăria să vă mai opuneţi sistemului antihristic? Ziceţi că părintele Porfirie îndeamnă la trăirea în Hristos şi negarea antihristului?
  Într-adevăr, lepădarea de Hristos se face în mod conştient, dar treptat. Nimeni nu va fi întrebat făţiş şi direct dacă vrea sau nu să renunţe la Hristos. Ca să dau un exemplu. Dar masonii, când intră în masonerie ştiu că prin erezia francmasonică se leapădă de Hristos? Părerea mea este că nu. La început li se oferă o libertate înşelătoare, ca ademenire, cică fiecare îşi păstrează credinţa proprie. Ecumeniştii ştiu şi ei că se află într-o mare erezie? Nu! Ei cred în iubirea şi toleranţa totală, care poate justifica astfel diferite căderi şi patimi.
  Dar întreb: cum ar putea un ortodox adevărat, adică practicant să nu fi auzit nimic despre aceste lucruri? De aceea spun că ne atacaţi mereu şi încă pe nedrept.
  Faptul că acceptaţi cipurile, pentru că sunt unii preoţi şi ierarhi care nu văd în ele niciun pericol, nu vă dă dreptul să-i numiţi pe cei anticip sectanţi şi eretici şi că sunt în comuniune cu ereticii… Sunt doar opiniile d-voastră. Nu procedaţi precum stiliştii, care au făcut din calendar o dogmă şi care consideră că cei care nu o acceptă sunt departe de adevăr şi de Dumnezeu şi că numai ei sunt posesorii adevărului, adevărului absolut. Aşa sunt catolicii. Sunt şi destule secte care fac exact la fel.
  Dar ecumenismul îi convinge astăzi însă pe tot mai mulţi să creadă că fiecare credinţă deţine o parte din adevăr şi numai împreună au adevărul.
  Noi suntem ortodocşi, credem că ortodoxia este singura credinţă mântuitoare fiind adusă de Mântuitorul Însuşi, Fiul lui Dumnezeu. Punct.
  Dumnezeu să ne întărească şi să rezistăm urgiei profeţite de părintele Iustin Pârvu. Amin

  • Mărturisesc că mă aşteptam de altfel să interpretaţi aşa cuvintele înaltului ierarh grec. Pentru că preotul Matei Vulcănescu nu a venit cu Mitropolitul Serafim de Pireu degeaba.

   Pai ce e de interpretat? A zis clar: sa nu demonizam totul. Si IPS Serafim are oricum o parere foarte proasta in general despre haiducii 666 de la noi. Pacat ca nu i-a spus nimeni despre teologul pisimaus si cum a declarat el ca ciparea cainelui e lepadare. Cu prima ocazia cand ma intalnesc cu sfintia sa o sa-i spun, ca sa vada exact la ce nivel dezastruos e gandirea ortodoxa la noi.

   Noi nu vorbim acum de lepădare prin cipurile din documente, precum permisele auto electronice, paşapoartele electronice, cardurile de sănătate, viitoarele buletine electronice, ci de o CĂDERE DIN HARUL PRIMIT DE LA SFÂNTUL BOTEZ

   Poftim??? Cadere din harul de la botez pentru ca….? Stiti ce inseamna botez? Dar har? Mai ales daca nu e lepdare, prin ce poate fi cadere din har? Sustii ca de obicei afirmatii care se bat cap in cap si nu au vreo treaba cu teologia!

   Pecetluirea va fi în momentul implantării biocipului, când se poate vorbi de LEPĂDAREA DE HRISTOS, dacă acest microcip va fi acceptat de bunăvoie.

   Stiti sigur ca pecetea va fi biocipul? Mai acum cativa ani, alta generatie de haiduci ortodocsi spunea ca o sa fim insemnati cu cod de bare. Acum iar va dati cu parerea si spuneti la sigur unele lucruri neconfirmate…

   Dar întreb, dacă acum luaţi cardurile de sănătate şi buletinele electronice, cum veţi reuşi mai târziu, fiind prinşi şi dependenţi de SISTEM, obişnuiţi din plin cu avantajele ,,modernităţii” să mai refuzaţi biocipurile?

   Apropo, aveti taria sa aveti pe constiinta decese ale copiilor sau ale oamenilor in general daca va asculta sfaturile? Iar despre renuntare la avantaje…au fost imparati care pentru credinta, cand a venit momentul marturisirii, au renuntat la tot. De ce altii nu ar putea? Hristos nu a zis “fugiti de sistem”, ci “privegheati si va rugati” ca solutie impotriva antihristului.

   Ziceţi că părintele Porfirie îndeamnă la trăirea în Hristos şi negarea antihristului?

   Iar (nu) ai citit ce ti-am scris pe langa? Reciteste pasajul sfantului Porfirie.

   Într-adevăr, lepădarea de Hristos se face în mod conştient, dar treptat. Nimeni nu va fi întrebat făţiş şi direct dacă vrea sau nu să renunţe la Hristos. Ca să dau un exemplu. Dar masonii, când intră în masonerie ştiu că prin erezia francmasonică se leapădă de Hristos? Părerea mea este că nu. La început li se oferă o libertate înşelătoare, ca ademenire, cică fiecare îşi păstrează credinţa proprie. Ecumeniştii ştiu şi ei că se află într-o mare erezie? Nu! Ei cred în iubirea şi toleranţa totală, care poate justifica astfel diferite căderi şi patimi.

   Biserica a condamnat masoneria. Cine intra in masonerie fara a verifica ce spune Biserica, face asta in mod cat se poate de constient si ignorant. Orice lepadare de orice invatatura a Bisericii e lepadare de Hristos constienta! Si mai reciteste Apocalipsa. Noi vorbim de lepdarea care duce la pecetluire. Va departati de la subiect si ametiti cateva argumente care defapt nu au nici-o legatura cu subiectul…

   Faptul că acceptaţi cipurile, pentru că sunt unii preoţi şi ierarhi care nu văd în ele niciun pericol, nu vă dă dreptul să-i numiţi pe cei anticip sectanţi şi eretici şi că sunt în comuniune cu ereticii… Sunt doar opiniile d-voastră

   Dupa cum ti-am dovedit, aceleasi opinii le au si adventistii. D-aia voi sunteti secta adventista. Deci nu sunt opiniile mele. De cate ori mai cercetez blog-uri adventiste, am impresia ca cineva v-a clonat pe tine si saccsiv.

   Repet ce am spus mai sus. Imi pare rau ca nici IPS Serafim, nici talcuirile patristice la Apocalipsa care sustin contrariul a ceea ce spuneti voi nu va conving.

   • oiftime zice:

    „Mărturisesc că mă aşteptam de altfel să interpretaţi aşa cuvintele înaltului ierarh grec. Pentru că preotul Matei Vulcănescu nu a venit cu Mitropolitul Serafim de Pireu degeaba.” Asta ce mai este? O noua proba de caracter a „cavalerilor dreptatii”? Ce vreți sa spuneti, dle Iacoboaie, si pe ce baza?

    Dragilor, de ce nu ați venit sa-i spuneti lui Pr Matei Vulcanescu si lui IPS Serafim, in fata, ceea ce emiteti pe bloguri? Cum se face ca va tine avantul combativ doar in calitate de cetățeni fara figura, muscand prin gardurile virtuale?

    Plătiti-va traducător de greaca, va asigur ca merita, fiindca IPS Serafim a spus mai mult si mai clar împotriva „tezei” Dvs decat a apucat Vulcanescu sa traducă.

    @Andrei Dinu- stati linistit, IPS Serafim si-a dat si singur seama, si încă foarte repede, care este nivelul „ortodoxiei” autohtone. Atat de bine ca vrea sa faca niste interviuri catehetice, pentru romani. Desigur, împreuna cu nemernicul de Vulcanescu, cu care IPS Serafim colaborează de nerod ce este.

   • Dupa cum am spus si eu, si dna Iftime. IPS Serafim de Pireu e impotriva atitudinilor gen a ta si se va vedea asta pe viitor mai bine. Ca sa nu mai spun ca IPS Serafim colaboreaza cu parintele Matei pe care voi il denigrati peste tot. Dar nu va pasa, pentru ca nesimtirea nu are limite, evident si nici haiduceala internauta anonima.

   • ,,Cine intra in masonerie fara a verifica ce spune Biserica, face asta in mod cat se poate de constient si ignorant. Orice lepadare de orice invatatura a Bisericii e lepadare de Hristos constienta!”
    Nici chiar așa! În masonerie, din câte am studiat și am aflat, novicii sunt lăsați o vreme să-și păstreze credința. Ei cred în continuare că rămân de pildă ortodocși. Se duc la biserică. Numai că omit poate să mărturisească că au devenit masoni sau ,,masoni pionieri” precum sunt membrii Rotary și Lions.
    Apoi primele cinci grade din masonerie sunt o nadă întinsă naivilor, care cred în ,,intențiile bune” ale acestei organizații. Alții știu foarte bine în ce se bagă, dar fac pactul cu diavolul pentru diverse interese personale.

   • Stiu si eu ca li se spune ca isi pot pastra credinta, dar asta nu are legatura cu ce am spus eu. Eu nu intru in masonerie pentru ca stiu ca masonii sunt anatema, chiar daca stiu ca ma lasa sa fiu ortodox in continuare.

   • Si hai sa-ti raspund si la barfa de pe saccsiv:

    PĂREREA MEA ESTE CĂ ANDREI DINU OPEREAZĂ O MARE DIVERSIUNE NUMINDU-NE ADVENTIȘTI. Ce urmărește prin aceasta? Cred că repetând unele lucruri false, este convins că unii vor ajunge să creadă ceea ce spune. Este o tactică masonică.
    Dânsul nu a aflat probabil încă, cât de mult am mărturisit până acum împotriva ereziilor de orice fel, inclusiv a sectelor neoprotestante, printre care și adventiștii. Îi recomand lectura antologiei FRAȚI ORTODOCȘI, MĂRTURISIȚI CU PUTERE PE HRISTOS ÎN FAPTĂ ȘI CUVÂNT!, precum și alte articole în care am atins acest subiect.
    Îl asigur totodată că voi scrie cât de curând un articol chiar despre adventiști (ca să nu persiste în mod public cu această imensă ACUZAȚIE ABERANTĂ, precum și un articol despre părintele Porfirie de care se prevalează atât de mult pentru a ne arăta că lupta anticip este o erezie…
    Te rog frate Vasile să studiem de ce se folosesc de părintele Porfirie și să aflăm dacă se poate, dacă a fost sfânt într-adevăr…

    Ti-am dovedit ca sunteti adventisti cu link-uri de pe bloguri adventiste. M-am referit doar la partea anticipista in care evident, va potriviti.

    Si chiar asa, puneti la indoiala sfintenia unui om doar pentru ca nu va sustine opiniile? In ce hal ati ajuns….

    Asta ca sa nu mai zicem ca nici IPS Serafim nu v-a convins. Si va mai suparati ca va numeste lumea adventisti.

   • Ana Elisabeta zice:

    Poate ma lamureste cineva si pe mine: daca se cipuieste cainele, cine se leapada de Hristos, cainele sau stapanul lui? Si daca cainele n-are stapan? Veterinarul, personalul de la asociatia de binefacere pentru caini, persoana care primeste cainele cu cip?

    Si cum, IPS Serafim sa adoarma vigilenta celor mai vajnici luptatori anti-cip? Nici daca se intoarce personal din mormant Parintele Justin ca sa le traga cate o scatoalca dupa ceafa nu se vor da batuti, pentru ca vor sti (adica vor considera in mod gresit) ca vine doar ca sa-i incerce!

    Oricum, mi-a placut intorsatura de logica a „lepadarii treptate”. Probabil inseamna ca cei care au murit inainte sa se lepede pana la capat vor fi partial in iad (corespunzator, procentual, cu cat s-au lepadat) si partial cu Hristos (corespunzator, procentual, cu cat nu s-au lepadat). Si probabil exista si pe undeva, prin cartea vietii unde se scriu faptele omului, un status bar ca la bateriile de produse electronice, care la un moment dat incepe sa piuie si sa spuna: „Danger! Danger! Your apostasy level is now 95%. Please proceed to confession immediately, or risk eternal damnation!”

   • Pentru că nu sunteţi documetaţi în problema cipurilor de urmărire RFID, vă permiteţi să trivializaţi şi să ridiculizaţi un subiect extrem de important şi de serios… Nu ştiu cine vă comandă… Sau poate că intuiesc… Mi-ar trebui ore în fiecare zi, ca să răspund tuturor atacurilor şlefuite ale voastre, dar care au obiective precise…

   • Radu, lasa exprimarile astea de deconspirator gen: „cine va comanda”, „la comanda cui scrieti” s.a.m.d. Nu impresionezi pe nimeni. Vino cu treburi concrete sau nu mai veni deloc. Stim care e treaba cu cipurile, doar ca nu le dam implicatii teologice si apocaliptice, pentru ca nu sta in firea unui ortodox sa faca asta. Foarte bine ca luptati impotriva cipurilor, dar nu mai inventati „caderi din har” si „lepadari” ca asta e mai mult decat ce spun Scriptura si Sfintii Parinti si asta nu e a buna pentru voi.

 6. Pingback: Sfantul Ioan Maximovici despre Apocalipsa | Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica

 7. La voi, câteva persoane înseamnă lumea? N-o mai scăldaţi cu îmblânzirea acuzaţiei că noi am fi adventişti. Dacă noi am fi fost, cu siguranţă s-ar fi găsit zeci sau sute de fraţi ortodocşi care ne-ar fi acuzat de ipocrizie şi trădare a lui Hristos…
  Sunteţi probabil un tânăr lipsit de experienţă şi puţin documentat în multe probleme, precum şi cea a cipurilor. Într-un scurt interviu audio, postat pe Apologeticum, Mitropolitul Serafim spune că nu trebuie să acceptăm cipurile, pentru că avem întâi o problemă de libertate şi una eschatologică privind sfârşitul lumii. Mai spune şi că nu trebuie nici să demonizăm cu totul cipurile. Şi desigur, are dreptate. Pentru că nu toate cipurile sunt destinate controlului omului, nu toate atentează la libertatea omului şi la persoana sa. Unele sunt irelevante, dar necesare pentru a obişnui omul cu ,,ideea” cipuirii…
  De asemenea, aveţi un limbaj care după părerea mea vă trădează destul de mult. Iar eu v-am luat în serios datorită denumirii blogului…

  • 1. Gandirea apocaliptica si mai ales spaimele 666 fac parte din gandirea adventista pe care am studiat-o destul si ti-am aratat si exemple. Nu am spus ca sunteti adventisti intru totul, dar la capitolul Apocalipsa aveti gandire adventista si asta poti vedea si singur daca iti dai bruma din ochi.

   2. Eu cred ca tu esti un tanar lipsit de experienta din moment ce recurgi la „supozitii” (cum le spui tu) si la sofisme, ca sa nu ma zic de situatiile in care afirmi ceva pentru ca apoi sa afirmi altceva care se bate cap in cap cu ce ai spus prima data.

   3. Crede-ma ca Mitropolitul Serafim chiar nu este anticipist in felul in care percepeti voi problema. Da, considera cipurile o ingradire a libertatii si a confidentialitatii, ceea ce e logic, dar nu este de acord cu teoriile „666”, cu caderile din har si alte prostii smintitoare pe care le imprastiati voi pe net. De ce nu-l intrebi pe Parintele Matei Vulcanescu (sau popa 666 cum am vazut ca il numiti pe saccsiv ca deh…voi sunteti ortodocsi) care este un apropiat al IPS Serafim? Ba chiar este si colaborator si de mai mult timp! Dar stai, ca voi etichetati oamenii instant si daca a spus ceva ce nu va convine il treceti la lista de „persona non grata”. Iti garantez ca in curand vei auzi mai multe despre pozitia IPS Serafim. Nu va conta asta pentru voi, adepti ai unei idei fixe, dar conteaza pentru cei care chiar vor sa mearga pe linia patristica.

   4. Mai uita-te inca o data la video. Tocmai asta e ideea, IPS Serafim a separat cele doua planuri! A aratat ca una este problema libertatii, una este cea apocaliptica si care are legatura cu lepadarea! Sau cu alte cuvinte a aratat ca nu are vreo treaba cu teologia teoria „caderii din har” ca ai ceva cu cip! Si cum a spus si Oana Iftime mai sus, platiti-va traducator, ca IPS Serafim a spus mai clar acolo decat a apucat pr. Matei sa traduca.

   5. Care e treaba cu limbajul meu? Stii care e problema? Decat sa arunc cu „supozitii” si sa incep sa te banuiesc ca esti mason si comunist, prefer un limbaj mai dintr-o bucata.

   • Ei bine, nici gândire apocaliptică nu am şi nici spaime 666. De unde ai scos tinere aceste aberaţii? Eu poate că uzez de supoziţii şi este normal acest demers dar dumneata fabulezi pur şi simplu când te referi la persoana mea…

   • Devii deja amuzant Iacoboaie si sa-ti zic si de ce: in primul rand acum ai dat-o pe „tinere”. Cum alte argumente nu ai si nici nu ai avut vreodata, incepi sa-ti dai din nou cu presupusul, de data asta asupra varstei mele. In al doilea, faptul ca uzezi de supozitii nu iti face cinste deloc. Dupa cum am mai spus, in astfel de probleme se vorbeste concret, altfel nu esti decat un biet aventurier in cautare de publicitate. In al treilea, eu am vorbit destul de putin despre persoana ta, in schimb am vorbit despre aberatiile pe care le scrii. In al patrulea, daca nu ai gandire apocaliptica, trateaza cipurile ca ceea ce sunt ele defapt, nu mai umbla cu 666, lepadari, caderi din har si alte asemenea prostii.

 8. AŞADAR ŞI PRIN URMARE, CE SUNT DE FAPT DUPĂ PĂREREA TA ACESTE CIPURI DE URMĂRIRE ŞI CONTROL RFID, PREZENTE ÎN PAŞAPOARTELE BIOMETRICE, CARDURILE DE SĂNĂTATE ŞI ÎN VIITOARELE CĂRŢI DE IDENTITATE ELECTRONICE ŞI MAI TÂRZIU ÎN BIOCIPURI? CE SUNT TNERE? POŢI SĂ ÎMI RĂSPUNZI LA ÎNTREBARE? DOAR NU SUNT LUCRURI LIPSITE DE ÎNSEMNĂTATE…
  LIBERTATEA OMULUI NU ESTE UN DAR DE MARE PREŢ, PRIMIT DE LA DUMNEZEU? NU ESTE LIBERUL ARBITRU, PRIMIT LA CĂDEREA PROTOPĂRINŢILOR ADAM ŞI EVA DIN RAI? UNDE ESTE LIBERTATEA ORTODOCŞILOR ÎN SPECIAL, DISCRIMINAŢI DE SISTEMUL ANTIHRISTIC?
  APOI, SEMNUL FIAREI – 666, PREZENT MAI ALES ÎN PECETE (MICROCIP SAU BIOCIP) NU ARE NICIO RELEVANŢĂ? ÎN LOGICA ASTA, NU ARE SENS APOCALIPSA DUPĂ SF. EVANGHELIST IOAN…

  • Care Apocalipsa prietene? Cea in care spune ca pecetea si lepadarea vin dupa inchinarea la fiara si sunt puse de frunte sau pe mana dreapta? Sau apocalipsa inventata de voi in care pecetea si lepadarea vin si prin documente? In Apocalipsa e un avertisment: „Şi eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărţi: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta” (Apoc. 22:18), asa ca v-as sfatui la ceva mai mult discernamant.
   Deci cipurile au implicatii sociale, in nici-un caz teologice sau apocaliptice. Aste-s inselarile cele mai mari: sa faci pe haiducul si sa crezi ca l-ai gasit pe antihrist si peceea lui. Asta nu e altceva decat un semn al slabirii credintei celei adevarate. Sfintii Parinti nu aveau pasiuni de genul. Pentru ei primordiale erau dreapta credinta si dreapta traire care te feresc si de antihrist, nu sa demonizeze tot ce le iesea in cale.

   • tanase zice:

    Theologie Patristica on 22 septembrie 2014 la 2:02 am said: „Deci cipurile au implicatii sociale, in nici-un caz teologice sau apocaliptice” – Gresit! Cipul are implicatie TEOLOGICA, ECONOMICA si SOCIALA. Caci chiar Apocalipsa spune ” Încât nimeni SA NU POATA (obstructionare) CUMPARA sau VINDE (comert – economie), DECAT (conditionare) numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei”.
    Cipul ARE implicatie teologica – ceea ce nu intelegi tu cat si ceilalti ierarhi este faptul ca VOI (unii preoti si ierarhi eretici) nu priviti la INTENTIA PE CARE O ASCUNDE in realitate ACEST CIP. Tine minte bine acest cuvant; INTENTIA! Parintele Proclu spunea ca „cipul asta are si cornite”, pai cine e atat de naiv sa caute „cornitele” din cip? S-a referit la INTENTIE, evident!
    Parintele Cleopa, printre altele mai spunea; „Ce vreau să vă mai spun! În treapta a doua a păcatului, când facem fapta bună cu SCOP rău, fapta bună nu este bună.” Cipul poate sa aiba aplicatii bune nenumarate dar, … SCOPUL, in final care e SCOPUL acestor „fapte bune”?
    „Aste-s inselarile cele mai mari: sa faci pe haiducul si sa crezi ca l-ai gasit pe antihrist si pecetea lui.” – Comparatia asta cu „sa faci pe haiducul” sau „haiducie” e de la unii ierarhi eretici citire! Cuvinte de genul „haiduc”, taliban”, „fanatic”, „habotnic”, „bigot” etc. fac parte din arsenalul lingvistic al ierarhilor si popilor „iecumenisti”. „Asta nu e altceva decat un SEMN al SLABIRII credintei celei adevarate.” – Ai hotarat tu cum ca ACESTA e un SEMN de slabire in credita sau il pui din stomac? „Sfintii Parinti nu aveau pasiuni de genul”. – Serios? Ia mai documenteaza-te! „Pentru ei primordiale erau dreapta credinta si dreapta traire care te feresc si de antihrist, nu sa demonizeze tot ce le iesea in cale”. – QED! Tragi concluzii pripite, gandire premeditata tipica unui eretic. Dupa mintea ta, acesti „voi” nu fac altceva decat ca „demonizeaza TOT CE-I IESE IN CALE”? Adica fara a exista nici un fel de discernamant, tu esti de fapt „pastratorul tezaurului credintei”, ce mai… Exagerezi!
    Mai sus zici; „Sau apocalipsa inventata de voi in care pecetea si lepadarea vin si prin documente?” – sapa si tu un pic mai mult si roaga-te lui Dumnezeu sa-ti descopere si tie cu ce scop se fac in realitate toate aceste documente biometrice, poate Bunul Dumnezeu se va milostivi si de unul ca tine.

   • Si tu, ca si ceilalti amici ai tai anticipisti ai reusit sa bati campii cu gratie. Mi-ai aratat cum nu esti de acord cu ce am spus, dar evident, fara sa argumentezi! Ai aruncat doua-trei vorbe aiurea, probabil ca sa te descarci si cam atat.
    Si cand va zic haiduci, va zic asa ca ati pornit voi de capul vostru o lupta fara sa aveti o baza patristica. Si nu am ce sa sap. In Apocalipsa scrie clar cum si in ce moment vine pecetea. Voi in schimb spuneti altceva.
    Si vad ca ne faci eretici. Daca nu crezi ca cipuiala protestanta e pecetea antihristului, esti eretic? De cand?!

   • Ana Elisabeta zice:

    Andrei, dar tu ceri argumente logice de la oamenii care argumenteaza CU LITERE MARI? Pierdere de vreme!
    Ca nu stiu daca ai observat, cei mai vajnici si vigilenti asa fac… Ce zici, oare folosesc Caps Lock sau stau cu degetul pe Shift in timp ce tasteaza cu mana cealalta?

   • tanase zice:

    @ Ana, Elisabete si alte babete – de ce nu stai la cratita unde iti este locul? Esti mishtocara mamaie, asa e? Cu siguranta esti genul de „gospodina” care se holbeaza pe „feisbuc” in timp ce trage cu pofta din tigare, invarte o clatita in tigaie si mesteca in ceaunul cu fasole, vorba cantecului; „fata mamii harnica era/ patru treburi ea facea/ mulgea vaca si canta/ se pi… si se ca…”. Ai grija cu bliIAdul ca … te arzi! Am folosit majusculele tocmai pentru a pune accentul pe anumite cuvinte-cheie ce sunt argumente valide folosite in teologia sfintilor parinti. Eu nu pot folosi bold, italic sau underline, pentru aceasta am folosit majuscule, pricepi ceva mamaie? Evident am intuit nivelul intelectual al admin, tocmai de aceea am accentuat prin folosirea majusculelor.
    Stimabile admin, fara suparare dar esti mai slab decat mi-am inchipuit ca poti sa fii!
    Carevasazica dumneata spui „Mi-ai aratat cum nu esti de acord cu ce am spus, dar evident, fara sa argumentezi!”, deci demonstratia facuta de mine referitoare la INTENTIA cat si SCOPUL real al acestor cipuri, pentru tine nu sunt considerate argumente??? Domnu’ dar dumneata habar nu ai ce inseamna ARGUMENT! Spui cu o naivitate naucitoare „fara sa argumentezi” cand de fapt nu stii nici macar banala definitie a argumentului.
    ARGUMÉNT, argumente, s. n. 1. Raționament, DOVADA adusă în sprijinul unei afirmații.
    Pai referintele, facute de mine, la SCOP si INTENTIA reala a cipului nu sunt altceva decat DOVEZI sau ARGUMENTE! Insasi Sfintii Parinti folosesc aceste notiuni de „scop” si „intentie” cand se refera la fapte.
    Admin hai sa te fac un exercitiu de logica si argumentare (ca pt tine);
    1. Buletinele, permisele auto, cardurile de sanatate, etc. au CIP.
    2. SCOPUL si INTENTIA cipului (din aceste acte) este unul … (haide hotaraste tu daca e bun sau rau).
    3. Deci aceste acte cu cip sunt … (asa cum ai hotarat la pct.2)
    Iti confirm ca aceste cipuri, printre altele, au rol de CONSTRANGERE, de fapt tu asta nu pricepi.
    Adica, nu ai CIP, nu esti in SISTEM, inseamna ca NU EXISTI si deci NU AI SA POTI CUMPARA, VINDE, AVEA ACCES LA MEDICAMENTE, CONDUCE MASINA ETC. – constrangere!
    Fara suparare dar esti foarte slab din punct de vedere al logicii, nu esti in stare sa observi lucruri evidente, daramite chestii de finete!
    Pe mamaia … aia Elisabette, care vorbeste de pe perete, ar trebui sa o iei in echipa ta de aplaudaci ca stie sa-ti tina isonul!
    Fii pe pace, nu o mai postez nimic pe aici.

   • :))

    Am lasat asta special ca sa va convingeti o data in plus de „ortodoxia” anticipistilor. Fratilor, din cate vedeti sunt turbati saracii! Ne-am convins deci ca 90% din ei sunt gorile talibane si asta e arsenalul „ortodox” pe care il ofera ei. D-aia apostaziaza unii si pleaca pe la catolici! Nemernicilor, distrugeti credinta incet-incet, voi sunteti adevaratii dusmani, nu cipurile si sistemu’!

   • tanase zice:

    Pai sa stii ca ai facut bine (in sfarsit) ca ai lasat comentariul, am zis ca nu mai comentez, dar vad insa ca tu continui sa provoci! Cand a vb la adresa mea mamaie Elisabette ca folosesc CAPS LOCK s.c.l. atunci nu i-ai atras atentia catusi de putin, acu’ insa folosesti manipularea prin instigare; „fratilor … bla, bla, … sunt turbati…”. Da nu „scremi” nimic referitor la argumetarile mele referitoare la INTENTIE si SCOP ci ocolesti si mereu sa-mi dai raspuns direct. Eu asta am facut, ti-am demonstrat ca am adus argumente, ca stiu ce e un argument fata de tine care habar nu ai despre asa ceva si te erijezi in „ortodoxu’ de serviciu”.
    Ma provoci cum ca nu aduc argumente, apoi dupa ce aduc argumente taci malc si te legi de alte aspecte. Pai tema atacata de mine era „argumentarea”, tu eludezi tema si incepi sa provoci prin instigare; „fratilor…”, nu dai dovada de logica coerenta, esti cam incalcit la minte, vad niste simptome ciudate la tine.
    Schizofrenia este o psihoză caracterizată prin deteriorarea proceselor de gândire și de răspunsuri emoționale inadecvate. Aceasta tulburare se manifesta si prin vorbire si gandire dezorganizata.
    Unii oameni se vor convinge, cu adevarat, cam cat de sanatoasa si normala este argumentarea folosita de mine, altii insa vor adera „in corpore” la „ortodoxia” rezumata de tine.
    ” Fratilor, din cate vedeti sunt turbati saracii!” – Asa e, se vede si din avion cat de turbat sunt. „Ne-am convins deci…” – „Ne-am”, carevasazica gandesti tu pentru „frati”. „…convins in ca 90% din ei sunt gorile talibane – Taliban zici si ma plagiezi fara a folosi ghilimelele ce se cuvin. „…si asta e arsenalul – Arsenalul, iar ma plagiezi. „…“ortodox” pe care il ofera ei.” „D-aia apostaziaza unii si pleaca pe la catolici!” – Wow, in sfarsit recunosti ca de fapt catolicii sunt apostaziati, bravo tie! „Nemernicilor, distrugeti credinta incet-incet, voi sunteti adevaratii dusmani, nu cipurile si sistemu’!”
    Ok sunt nemernic, taliban, si ce mai zici tu dar nu sunt eretic ca tine!
    Dumnezeu sa iti ajute!

   • Mai reciteste-ti comentariul. In afara de faptul ca faci pe desteptul (sau pe prostul), practic nu spui nimic. Spui fraze care pot fi rezumate in doua cuvinte (dovada ca aberezi) la care adaugi si o ciorba de invective ca sa ne lamuresti ca si tu esti cu adevarat un luptator de gherila pentru pamantul stramosesc si sfant.

    Apoi „argumentele” tale cu intentia si scopul sunt atat de proaste, ca pur si simplu nu am vazut logica sa raspund. Sustine-ti tu aberatiile respective cu Scriptura si Sfintii Parinti si apoi arata-mi legatura cu cipurile si voi incerca sa fiu si eu mai receptiv. Dar nu vei face asta, ca nu ai cum. Probabil vei reveni cu o noua descriere a unei boli ca sa ma conving ca tu esti baiat emancipat si evlavios, ca doar d-aia te adresezi asa unui om (care mai e si femeie pe deasupra). Dar marlanul…tot marlan ramane.

    Deci nu am „tacut malc” (am pus ghilimele ca sa nu ma dai in judecata din cauza plagiatului) la asa zisele tale argumente ca m-ai dat pe spate, ci ca per-total, raspunsul tau a fost unul de ghertoi care nu merita nici un fel de atentie.

    Si tot nu m-ai lamurit cu erezia. Arunci bombonica si nu o explici prin prisma invataturii Bisericii? Si daca mai ai de gand sa raspunzi, fa-o civilizat. Daca vei continua sa fii ghertoi, iar o sa „tac malc”! De frica evident! Si pentru ca simt ca vei dovedi ca sunt eretic!

    Si interesant cum un comentariu rupt parca din versurile de dupa blocuri se termina cu „Dumnezeu sa va ajute”. Serios? Cred ca partea cu schizofrenie iti este adresata….

   • Ana Elisabeta zice:

    Mama, mama, ce sensibil e pustiul si cat de mult ii lipseste simtul ridicolului! Aproape la fel de mult pe cat ii lipsesc bunele maniere.

    Foarte bine ca i-ai lasat comentariul, ca se autodescalifica automat – cel putin in fata oamenilor cu minim bun-simt si minima inteligenta.

   • tanase zice:

    Da Andrei baiatule, ai inteles pe dos ca de obicei pentru ca doar atat te duce tartacuta si iti convine de minune.
    „Andrei, dar tu ceri argumente logice de la oamenii care argumenteaza CU LITERE MARI?” – deci, dupa mintea Elisabettei, un argument care e scris cu litere mari, ce mai, nu are cum sa fie un argument logic!
    „si pentru ca cineva a ras de tine ca folosesti Caps” – tartane da’ ce o fi asa de amuzant in faptul de a scrie cu litere mari? Daca era cu adevarat doamna si avea logica si bun simt, ar fi trebuit mai intai sa ceara detalii referitoare la scrierea mea cu majuscule si le-ar fi primit, dar asa, din capul locului dupa o … „concentrare indelungata” de 1,5 secunde dam un verdict sec si ne radem ca prostii!
    „Esti o fetita plangacioasa…” – eh, tupeisti de genul tau din spatele monitorului e plin mapamondul, stai linstit ca nu arati deloc a fi un mare zmeu sau un macho, intelegi tu „Van Damme”?
    „Asta denota si inteligenta, dar si apologetica, nu?” – Bai „van damme” defineste tu „inteligenta”, si apoi vedem ce fel de potrivire este intre definitia data de tine si persoana mea. Eu nu am pretentia ca sunt apologet, tu ai asa ceva?
    „Esti mare prietene!” – scuze dar faci grave confuzii, nu sunt si nu pot fi prieten cu orice retardat!

   • Eh, tanase, vezi tu, lumea e plina de prosti ce-i drept, dar unii dau p-afara ceva mai mult ca altii. Tu esti un exemplu. Si pentru ca nu imi plac discutiile cu prostii (timpul e pretios si trebuie folosit la mantuire), asta e ultimul meu raspuns pentru tine. Sper ca a sunat destul de „macho” (din nou, plagiatul). De cand discut cu d-alde tine, pot spune ca tu reprezinti un mic dejun pentru mine: esti si ametit si nesimtit si iti place sa faci si pe istetul.

    scuze dar faci grave confuzii, nu sunt si nu pot fi prieten cu orice retardat!

    Daca tu ai crezut ca te consider prieten ad literam, inseamna ca retardatul in ecuatia asta esti chiar tu!

  • tanase zice:

   „Apoi “argumentele” tale cu intentia si scopul sunt atat de proaste, ca pur si simplu nu am vazut logica sa raspund. ” – perfect, tocmai asta e feedback-ul pe care-l asteptam de la tine, TU nu vezi logica desi exista logica – „case closed”!
   Pai daca mamaia Elisabette, pe care zici tu ca e femeie, s-ar fi adresat respectuos cu primul ei comentariu la adresa mea iar eu i-as fi raspuns anapoda, atunci cu adevarat puteai sa-mi atragi atentia! Dar asa … uite ce a zis din start; „Elisabeta on 27 septembrie 2014 la 1:12 am said:

   Andrei, dar tu ceri argumente logice de la oamenii care argumenteaza CU LITERE MARI? Pierdere de vreme!
   Ca nu stiu daca ai observat, cei mai vajnici si vigilenti asa fac… Ce zici, oare folosesc Caps Lock sau stau cu degetul pe Shift in timp ce tasteaza cu mana cealalta?”

   Atac direct, se vede ca are idei preconcepute, isi formeaza parerea despre o persoana exact in 5 sec., e inteligenta foc.

   „Cu cel cuvios, cuvios vei fi; şi cu omul nevinovat, nevinovat vei fi.
   Şi cu cel ales, ales vei fi; şi cu cel îndărătnic Te vei îndărătnici. ”

   A avut mamaia purtare cuvincioasa? Se vede foarte clar ca nu, sa inteleg (dupa logica ta impecabila) ca bunul-simt la „femei” nu e valabil? Vad ca tu ceri doar barbatilor sa aiba bun-simt. Asa incat, dupa capul tau de zevzec, ma faci marlan pe mine si te faci ca nu o observi pe Elisabette cand raspunde la adresa mea ca o toapa. Destept baiat mai esti!

   „Si tot nu m-ai lamurit cu erezia.” – Stimabile cand am spus ca esti eretic m-am referit la faptul ca tu nu ai perceptia intelegerii „in duh” a ceea ce spun Sfintii Parinti, tu intelegi DOAR dupa litera. Tu ai vrea , de fapt, sa gasesti scris „negru pe alb” referinta la CIP de catre Antonie cel Mare!!!

   „Arunci bombonica si nu o explici prin prisma invataturii Bisericii?” – Serios ca nu mai vreau sa-ti mai explic nimic, caci tu nu esti persoana potrivita.

   „Cred ca partea cu schizofrenie iti este adresata….” – stai linistit caci fiecare o sa secere ceea ce seama, aceasta o vom vedea amandoi!

   „Elisabeta on 28 septembrie 2014 la 2:27 am said:

   Mama, mama, ce sensibil e pustiul si cat de mult ii lipseste simtul ridicolului! Aproape la fel de mult pe cat ii lipsesc bunele maniere.” – Ce babeta oarba poti fi, cum poti sa-mi ceri mie bune maniere odata ce tu esti prima care foloseste limbaj neadecvat la adresa mea. Ai tu pretentia asta „ridicola” ca, dupa ce arunci cu laturi, sa primesti dovezi de bune maniere din partea mea?
   In comedia „Take, Ianke si Cadar” – vorbeste Ianke despre nevasta lui cum ca „dadea cu ciomagul in cap si tot ea urla; „de ce stai in fata ciomagului?”” – mamaie Elisabette ipocrizia dumitale e destul de grosolana, o mai poti slefui.

   „Foarte bine ca i-ai lasat comentariul, ca se autodescalifica automat — cel putin in fata oamenilor cu minim bun-simt si minima inteligenta.” – pai „doamna”, dumneata oricum nu faci parte din categoria „oamenilor cu minim bun-simt si minima inteligenta”, se vede asta de pe Luna!

   Astept replici inteligente „doamna” din partea dumitale si a admin, sa vedem daca reusim sa ne descurcam mai departe.

   • Da tanase, am inteles. Esti o fetita plangacioasa si pentru ca cineva a ras de tine ca folosesti Caps, tu te-ai decis sa fii ghertoi. Asta denota si inteligenta, dar si apologetica, nu? Esti mare prietene!

   • OFF TOPIC – ULTIMUL ARTICOL

    CUM SE FOLOSESC UNII DE VORBELE PĂRINTELUI PORFIRIE KAVSOKALIVITUL… – Radu Iacoboaie, 28 septembrie 2014

    CUM SE FOLOSESC UNII DE VORBELE PĂRINTELUI …   Se pare că este la modă astăzi a te folosi de scrierile și zicerile unor sfinți părinți, fie pentru a epata contemporanii, fie pentru a-i denigra în mod foart… View on raduiacoboaie.word… Preview by Yahoo

   • Aha…deci parintele Porfirie nu a vrut sa zica asta…el defapt era totusi de acord cu teoriile 666 cipiste, dar cand vorbea, vorbea impotriva lor. Ti-am spus eu tie Iacoboaie ca tu si logica aveti niste contre incredibile. E interesant si cum incerci tu sa rasucesti argumentele mele ca sa scoti din asta tot faptul ca tu ai dreptate….Of Doamne.

    În care se vede foarte clar că poziția sa era una aproape singulară printre ceilalți părinți, în sensul în care s-a exprimat.

    Aici m-ai convins o data in plus si cat de documentat esti tu si de patima cu care scrii ce scrii tu acolo. Apropo, vad ca nu trece o zi fara sa nu faci cate o referire la mine sau la parintele Matei Vulcanescu. Asa ghimpi in coaste iti suntem Iacoboaie?

 9. doktoru zice:

  Acum am ascultat si eu ce a zis IPS Serafim de Pireu despre chip( s )-uri…si-am fost dezamagit . Atunci cand a zis de 666 si de semnul sau incizia care vor fi pesemne pe mana dreapta si pe frunte,mi-am dat seama ca de fapt si cei ce resping chip-ul si rad de el nu au o gandire prea diferita de cea a neo-protestantilor de peste ocean.De fapt gandesc destul asemanator.Ei nu zic chip,dar tot au in minte o incizie 666 pe frunte si pe mana…wtf !!!? Sf.Parinti au zis cu totul altceva, nu semne inscriptionate stilizat pe frunte cu marca inregistrata 666 a diavolului si a prozelitilor lui.Chip sau incizie 666,aceasi Marie dar cu alta palarie !!!
  Dezamagitor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Total .Se pare se ca leul nu este si el decat un alt cotoi ,dar putin mai zbarlit si mai infoiat.Pacat ,ca imi place de el.
  Fiind in anul 7500,trecute,dupa Adam si stiind ca Sf Parinti au zis ca pe la jumatatea veacului al opt-ulea se va lasa cortina, si sa speri ca inca nu este vremea antihas-ului asta este echivalentul crestinilor slab pregatiti,delasatori si un pic inselati de diavol care zice :stati linistit ,inca nu a sosit momentul….mai este!
  Apropos,Sf Parinti au cam fost pana la inceputul veacului al opt-ulea ,de fapt cu mult inainte,si pe atunci nu avea rost goana dupa antihas,desi si ei si-au dat cu parerea despre el cum au putut.Noi traind vremurile despre care ei vorbeau de acum 1500 de ani,ar cam fi cazul sa ne marim un pic dioptriile.
  Si daca lepadarea a ramas tot lepadare iar paganismul nu este luat in calcul ,de crestini,atunci ramane cum am stabilit.Parca incep si eu sa privesc chip-ul mai cu condescendenta.Teoria chip-ului.Sau a incizarii 666.

  • Dar inca nu stim daca pecetea va fi ceva spiritual sau fizic, dupa cum spune si Sfantul Ioan Maximovici. Deci IPS Serafim nu a gresit cu nimic. Oricum ar fi, si daca ar fi incizie fizica, presupune o lepadare constienta de credinta. Si nu privi cu condescendenta aceasta teorie, ca maine-poimaine devine istorie ca si codul de bare. Priveste cu condescendenta si „mareste dioptriile” pe trairea credintei ortodoxe si este suficient.

   • doktoru zice:

    Dar de asta ce zici (e din Iezechiel 9 ) :

    4 ….şi i-a zis: „Treci prin mijlocul Ierusalimului şi pune un semn pe frunţile oamenilor care suspină şi pe ale celor ce se întristează pentru toate nelegiuirile ce se fac în mijlocul lor“.

    5 Şi’n auzul meu le-a zis acelora: „Mergeţi după el în cetate şi loviţi; ochii voştri să nu aibă nici o cruţare, voi să nu aveţi milă.

    6 Ucideţi pân’ la nimicire bătrân şi tânăr şi fecioară şi prunci şi femei; dar să nu vă atingeţi de nici unul din cei ce poartă semn.

    Crezi ca aici a fost un semn fizic,vizibil pe fruntile oamenilor,adica o pecete incizata in piele?Cand crezi ca s-a intamplat aceasta?Sau inca nu s-a intamplat inca?Ce crezi ?

  • Ana Elisabeta zice:

   Atentie ca in Ortodoxie nu cunoastem un moment in timp dincolo de care nu au mai fost Sfinti Parinti. Pentru noi, sf. Grigorie Palama sau Sf. Nicodim Aghioritul sunt Parinti ai Bisericii la fel ca aceia din primele veacuri. Aceasta este o mentalitate occidentala, dar intamplator una care exprima adevarul, pentru ca ei, dupa ce au abandonat Ortodoxia si s-au rupt de Biserica, n-au mai avut harul Duhului Sfant si deci nici Sfinti Parinti.

   Atentie si la a nu rastalmaci cele spuse de IPS Serafim. Nu stiu exact ce termen s-a tradus ca „incizie”, dar presupun ca este acela care in traducerile romanesti ale Sf. Scripturi este tradus „semn” (Apocalipsa 13, 16-17: 16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.) Imi amintesc, dintr-o conferinta de acum mai multi ani, ca termenul grecesc original sugereaza o insemnare sau crestare in relief a pielii, oarecum ca la insemnarea animalelor cu fierul rosu.

   Dar nu aceasta e problema principala, ca inserarea unui cip sub piele, nemaivorbind de inserarea unui cip intr-un document, nu presupune sa se vada in exterior un semn pe piele cu numele fiarei sau numarul numelui fiarei. Problema principala este ca fiara (antihristul) inca nu si-a inceput activitatea specifica, adica inca n-a primit „stăpânire peste toată seminţia şi poporul şi limba şi neamul” (Apocalipsa 13, 7) si nici nu „şi-a deschis gura sa spre hula lui Dumnezeu, ca să hulească numele Lui şi cortul Lui şi pe cei ce locuiesc în cer” (Apocalipsa 13, 6). Iar in al doilea rand, primirea acestor acte nu este legata de inchinarea la fiara (care inca nu si-a inceput lucrarea, sper ca e evident pentru toata lumea) si de lepadarea de Hristos (constienta, ca altfel nu poate fi numita lepadare).

   Dar ce mai spune IPS Serafim? Ca exista o lucrare, in lume, contra libertatii omului! A cui sa fie lucrarea aceasta, oare? Ca nu e nici a omului, nici a lui Dumnezeu… Aceasta inregimentare si restrictionare crescanda a omului cu tot felul de acte si de carduri se inscrie in lucrarea contra libertatii omului. In acest sens (si numai in acest sens) putem spune ca aceste acte si carduri, fie ca au, fie ca n-au cod de bare, cip etc. reprezinta un pas spre viitoarea lucrare a antihristului, care va avea ca scop nu doar inregimentarea, ci si supunerea absoluta a tuturor oamenilor – insotita de inchinarea idolatra la antihrist si de lepadarea de Hristos.

   IPS Serafim ne recomanda sa fim atenti la aceasta lucrare contra libertatii omului. Cred ca putem sa ne si opunem, cata vreme o facem cu argumentele potrivite (restrangerea libertatii omului, care este o incalcare a drepturilor omului si a democratiei) si nu incurcam borcanele. Spune sa nu demonizam, ci sa fim atenti. Ce folos este sa refuze un om bolnav sau care are copii bolnavi cardul de sanatate, crezand (in mod gresit!) ca in acest fel se opune lucrarii antihristului, si ca prin primirea cardului se leapada sau se indreapta spre lepadarea de Hristos?

   Dar cum ne impotrivim, de fapt, lepadarii de Hristos? Spune IPS Serafim ca trebuie „sa fim cum trebuie inaintea lui Dumnezeu”. Nu detaliaza. Dar ce inseamna asta? Inseamna oare sa luptam cu mijloace omenesti contra lucrarii antihristului? Inseamna sa ramanem, sau macar sa tindem sa ajungem, uniti cu Hristos. Inseamna sa tinem cu acrivie dreapta credinta si poruncile lui Hristos, care ne spune: „De Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele” (Ioan 14, 15); pentru ca „Cel ce păzeşte poruncile Lui rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu în el; şi prin aceasta cunoaştem că El rămâne în noi, din Duhul pe care ni L-a dat.” (1 Ioan 3, 24) Ce porunci? Atat acelea mari si nespecifice (iubirea de Dumnezeu, iubirea de aproapele), cat si acelea concrete si specifice (Sfintele Taine, rugaciunea, pocainta…) In acest fel ne pregatim sa-L marturisim pe Hristos si sa nu ne lepadam de El pana la moarte. Din acest punct de vedere, toata lupta anti-cip, anti-sistem, anti-whatever nu reprezinta nimic mai mult decat apa de ploaie. Ba chiar reprezinta mai putin, pentru ca apa de ploaie e mult mai folositoare.

 10. doktoru zice:

  Din Comentarii la Iezechiel ,ca un fel de idee:

  După Sfântul Ciprian (+ 258), episcopul Cartaginei, „nu vor putea să sca­pe decât numai aceia recent născuţi şi însemnaţi cu semnul lui Hristos […]. Mai mult, adică ce fel de semn va fi fost acesta şi în care parte a corpului se fa­ce, Domnul arată într-altă parte, spunând: Iar la voi sângele va fi semn pe casele în care vă veţi afla: voi vedea sângele şi vă voi ocoli şi nu va fi între voi rană omorâtoare, când voi lovi pământul Egiptului [Ieşirea 12:13]. […] Tot aşa, atunci când lumea va începe să se pustiască şi va fi lovită, doar aceia care se vor afla însemnaţi cu sângele lui Hristos pe frunte vor avea scăpare „. Într-altă par­te, Sfântul Ciprian ne lămureşte că „în semnul acesta al Crucii este mântuire pentru toţi oamenii care şi l-au însemnat pe frunte (adică au fost botezaţi)”.

  Fericitul Ieronim explică semnificaţia mistică a numerelor, spunând că trei sute simbolizează răstignirea, iar litera T (tau) este semnul acestui număr, de unde înţelegem că Iezechiel ar spune de fapt: „însemnează cu semnul tau pe frunte pe cei care se tânguiesc şi să nu ucideţi pe nici unul dintre aceia care are pe frunte semnul tau!” Căci diavolul nu are putere să lovească în oamenii care sunt însemnaţi pe frunte cu semnul crucii; şi nici nu poate să şteargă semnul acesta de pe fruntea cuiva. Doar păcatul poate să şteargă semnul crucii de pe frunţile noastre.

 11. doktoru zice:

  Hai sa iti dau un mic pasaj si despre Tir,din Biblie.Nu multi s-au prins ca este o chestie foarte interesanta si importanta,de pe la sfarsit.Ma rog,Tir-ul simbolizeaza ceva.Nu este ceea ce se citeste,si este o profetie despre viitor.De fapt cele mai multe profetii sunt despre viitor.

  6. Spune celui ce domneşte în Tir… [Iezechiel 28]

  Un cuvânt profetic este destinat şi regelui din Tir. Aici, prorocul vorbeşte atât pentru cei din vremea sa, cât şi pentru viitor. Descrierea se potriveşte sub câteva aspecte atât lui Antihrist, cât şi Satanei. In al său Tratat despre Hristos şi Antihrist, Sfântul Hipolit (cca 170-cca 236) exprimă convingerea că proro­cul se referă aici la acel tiran, aspru judecător, fiu al răului, ce va să vină şi să se înalţe pe sine: Fost-a cuvântul Domnului către mine şi mi-a zis: Fiul omului, spune celui ce domneşte în Tir: Aşa zice Domnul Dumnezeu: Inima ta s-a înăl­ţat şi a zis: Sunt un dumnezeu şi stau pe scaunul lui Dumnezeu în inima mări­lor, dar tu, deşi nu eşti Dumnezeu, ci om, îţi închipui în inima ta că eşti la fel cu Dumnezeu [Iezechiel 28:1-2]. în tratatul mai sus menţionat, Sfântul Hipolit scrie: „în vremurile acelea, el se va ridica împotriva lor. Iar când va fi luat stă­pânire şi se va împodobi cu trei coarne, dintre cele zece, şi le va fi nimicit pe acestea, adică Egiptul, Libia şi Etiopia, şi le va fi jefuit bogăţiile şi le va fi risi­pit toată agoniseala, şi după ce le va supune şi pe celelalte sub stăpânirea sa, va începe să se mândrească şi, plin de trufie, se va semeţi înaintea lui Dumnezeu, numindu-se pe sine stăpân al întregii lumi. Atunci va porni mai întâi asupra Tirului şi a Sidonului şi asupra ţinutului din împrejurimi. Căci distrugând ce­tăţile acestea, va împrăştia spaima şi groaza în celelalte, după cum ne arată şi Prorocul Isaia: Ruşinează-te, Sidonule […]. Când Egiptul va prinde de veste, va tremura la auzul nenorocirilor Tirului [Isaia 23:4-5]. Toate acestea – continuă Sfântul Hipolit – se vor petrece în viitor, iubiţilor; şi de îndată ce vor fi reteza­te cele trei coarne, el deja va începe a se arăta pe sine asemenea cu Dumnezeu, după cuvântul Prorocului Iezechiel, care zice: Inima ta s-a înălţat şi a zis: Sunt un dumnezeu şi stau pe scaunul lui Dumnezeu [Iezechiel 28:2].”‘

  Şi a fost cuvântul Domnului către mine şi mi-a zis: „Fiul omului, plânge pe regele Tirului şi-i spune: Aşa zice Domnul Dumnezeu: Tu erai pecetea desăvârşi­rii, deplinătatea înţelepciunii şi cununa frumuseţii.” [Iezechiel 28:11-12]

  „Unde eşti tu acum, întreabă Fericitul Ieronim, cel care propovăduieşti că diavolul a fost creat de către diavol? Unde sunt acum toţi aceia care propovădu­iesc că Dumnezeu ar fi creat răul? […] Cum s-a prăbuşit steaua dimineţii, fiul zorilor? [cf. Isaia 14:12] […] Aceluia îi sunt adresate cuvintele lui Iezechiel: Tu erai pecetea desăvârşirii [Iezechiel 28:12], Dar ia aminte la cuvântul profetului, care în traducere exactă spune: pecetea asemănării. Aşadar nu-i spune diavolului tu erai semnul asemănării, ci pecetea asemănării. Domnul a pus această pecete pe tine şi te-a făcut asemenea cu El; dar tu ai stricat această asemănare.”[120]

  Tu erai heruvimul pus ca să ocroteşti; te aşezasem pe muntele cel sfânt al lui Dum­nezeu, şi umblai prin mijlocul pietrelor celor de foc. Fost-ai fâră prihană în căile tale din ziua facerii tale şi până s-a încuibat în tine nelegiuirea [Iezechiel 28:14-15].

  Din pricina întinderii negoţului tău, lăuntrul tău s-a umplut de nedrepta­te şi ai păcătuit, şi Eu te-am izgonit pe tine, heruvim ocrotitor, din pietrele ce­le scânteietoare şi te-am aruncat din muntele lui Dumnezeu, ca pe un necurat [Iezechiel 28:16].

  „Regele Tirului, arată Sfântul Afraat, a avut stăpânire în zilele a 22 de regi din casa lui Iuda, adică vreme de 140 de ani. Şi de vreme ce mulţi sunt anii acestui rege al Tirului, înseamnă că de multe ori a grăit el în inima lui: Sunt un dumnezeu şi stau pe scaunul lui Dumnezeu [Iezechiel 28:2], dar Iezechiel nu pregetă a-i spune: tu eşti un om, iar nu Dumnezeu [Iezechiel 28:9]. Căci era o vreme, pe când regele Tirului păşea fără teamă printre stâncile scânteietoare, iar atunci el avea parte de mila lui Dumnezeu. Dar când inima lui s-a semeţit, heruvimul care-l ocrotea l-a distrus [cf. Iezechiel 28:14-15]. Şi ce alta simboli­zează stâncile scânteietoare, de nu tocmai pe fiii Sionului, pe fiii Ierusalimului [cf. Plângeri 4:1-2; Zaharia 9:16; Ieremia 23:29]?”[121]

 12. doktoru zice:

  De ce?Crezi ca este un citat fals?Nu pare bun,ci contrafacut?

 13. Ana Elisabeta zice:

  Dragi tovarasi, fiti vigilenti! Radu Iacoboaie e cu ochii pe noi! Aveti grija sa nu va deconspirati singuri, ca colegul nostru Robert Turcescu care, sarmanul, nemaisuportand aceasta mare tensiune psihologica, de a se sti urmarit in fiecare miscare de Radu Iacoboaie, acest monument de vigilenta, a clacat si s-a autodeconspirat in direct!!!

  :)) Ar fi de ras, daca n-ar fi de plans. Nu stiu ce e mai de ras/plans, faptul ca IPS Serafim al Pireului a expus punctul de vedere al Bisericii si n-a fost luat in seama, faptul s-au oferit aici argumente solide, logice, din predania Bisericii si n-au fost luate in seama, faptul ca oricine nu este de acord cu elucubratiile anti-cip si cu „conceptele” ilogice si straine de Traditia Bisericii (pre-pecetluire, lepadare treptata, etc.) este automat mason, securist, „comandat”? Cui servesc aceste lucruri? Oare, nu celor care se bucura oricand pot sa demonstreze, in logica lor bolnava, ca crestinii ortodocsi sunt niste nebuni spalati pe creier, care in loc de ratiune sunt „inzestrati” cu o credinta irationala?

  Problema actelor cu cip poate, si chiar trebuie, sa fie discutata cu argumente concrete, rationale, si care sa nu necesite din partea interlocutorilor o anumita credinta (de exemplu, credinta ca profetia sf. Ioan cu privire la antihrist si 666 este adevarata). Argumentele care duhnesc a teoria conspiratiei, mai ales cele cu iz apocaliptic, nu sunt nici necesare, nici utile, ba chiar sunt daunatoare. Ele risca sa inece in ridicol si lipsa de credibilitate orice argument serios, pentru ca orice om cu oarecare inteligenta si bun-simt, dar lipsit de sensibilitati apocaliptice, va refuza sa mai ia in seama orice mesaj pe care il percepe ca venind de la conspirationistii apocaliptici 666. Atentie, prin aceasta afirmatie nu intentionez sa spun ca profetiile nu sunt adevarate! Ci doar ca rolul lor este altul decat a fi argumente intr-o dezbatere care ar trebui sa se adreseze tuturor membrilor societatii, nu numai celor care impartasesc credinta ca profetiile sf. Ioan din Apocalipsa, precum si celelalte din Sfanta Scriptura cu acelasi subiect, sunt adevarate.

  Iata un exemplu concret: in curand va incepe distribuirea cardurilor de sanatate. Ar fi momentul sa discutam despre problemele concrete legate de acest subiect si sa lasam deoparte ipotezele cu privire la legatura dintre carduri (sau cipuri) si o viitoare implinire a profetiilor. Acum mai multi ani, era „evident” pentru talcuitorii dupa mintea lor ca pecetea fiarei va fi un cod de bare. Acum, e la fel de „evident” ca pecetea fiarei va fi un cip RFID. Probabil vom mai auzi asta si despre alte tehnologii care se vor mai inventa. Talcuirile Sfintilor Parinti ai Bisericii, in schimb, au aceasta proprietate interesanta ca nu se invechesc in timp, pe masura ce se schimba tehnologiile. Iar ei nu spun nimic de etape pregatitoare in acceptarea pecetii (semnului) antihristului (fiarei). Singura etapa pregatitoare este ca omul sa nu traiasca unit cu Hristos. Iar daca omul traieste unit cu Hristos in Biserica, atunci orice act, orice card bancar etc. pe care l-a primit fara a i se cere sa se lepede de Hristos, chiar daca acest act poate sa fie o etapa in acea lucrare impotriva libertatii omului la care IPS Serafim spunea sa fim atenti, nu-l poate desparti de Hristos, pentru ca este un lucru exterior, fara insemnatate, fara influenta asupra constiintei omului. Acest om va avea taria de a-L marturisi pe Hristos pana la moarte si de a respinge chiar si inchinarea la antihrist si pecetluirea cu semnul antihristului. Omul care, insa, nu traieste in Hristos, sau nu aspira la aceasta viata in Hristos, care nu tine dreapta credinta si poruncile lui Hristos, cum va putea el sa aiba aceeasi tarie? Pentru ca ceea ce i-a intarit pe mucenici, de-a lungul veacurilor, n-a fost experienta lor in a denunta caracterul anti-crestin al prigonitorilor lor, ci harul dumnezeiesc, care se castiga sau se pierde dupa alte reguli.

  Ca sa pun o intrebare retorica, pe care sa si-o puna fiecare in constiinta sa, pentru ca scopul meu nu este sa acuz pe nimeni: inventarea si raspandirea unor zvonuri cu privire la partasia unor persoane nevinovate cu masoneria, cu securitatea (sau poate cu „serviciile”, care or fi ele) sau cu organizatii nenumite, dar care „comanda” oamenii, este de natura sa pregateasca omul pentru primirea harului Duhului Sfant, sau pentru retragerea acestui har?

  Si mai este o problema, una foarte, foarte grava: problema ciobanasului care a strigat „lupul” pana cand oamenii au obosit sa-l mai bage in seama si, atunci cand lupul a atacat cu adevarat oile, s-a trezit ca oile raman fara aparare. Discutiile inutile si nefundamentate despre pecete si lepadare si 666 fac exact acest lucru: tocesc sensibilitatea publicului cu privire la acest subiect. Atunci cand va fi cu adevarat cazul (mai curand, poate chiar foarte curand, sau mai tarziu) sa se spuna: „nu acceptati acest lucru, pentru ca reprezinta lepadare de Hristos si inchinare la antihrist,” publicul plictisit va spune: „a, iar astia cu lepadarea, cu pecetea, cu 666…”

  Sau cum spunea parintele meu nu demult intr-o predica: „Sa ne fereasca Dumnezeu de oamenii naivi cu intentii bune, ca pot face mai mult rau decat cei cu intentii rele!”

  • preotortodox zice:

   “Sa ne fereasca Dumnezeu de oamenii naivi cu intentii bune, ca pot face mai mult rau decat cei cu intentii rele!”

   MAI ADEVARAT SI MAI FRUMOS DE ATAT NU SE PUTEA SPUNE! EU AM SPUS ‘RAVNA FARA PRICEPERE’ !

  • SUNT CU OCHII PE VOI… Îmi vine să râd… Este ceva rău în asta? Faceți ceva ilegal sau ilegitim???

   • Ana Elisabeta zice:

    Nu e nimic rau in asta, e doar amuzant. Probabil ca n-ar trebui sa ma amuz pentru ca va vad in mod real ingrijorat, preocupat de motivele ascunse ale fratelui Andrei Dinu, ale parintelui Matei Vulcanescu, ale mele…

    Poate era nevoie sa pun o nota: primul paragraf e un pamflet.

 14. o oarecare zice:

  Eu nu inteleg cum un crestin poate fi de acord cu statutul de marfa. Prin primirea documentelor electronice, dobandim statul de marfa. O marfa care se poate utiliza dupa bunul plac al stapanilor.

  Sa zicem ca omul vrea ca trupul lui sa fie o marfa. Bun si asta. E alegerea lui. Dar un crestin nu este singur. Prin Taina Botezului, il poarta pe Insusi Hristos in el.

  Am putea accepta ca si Hristos este o marfa? Daca noi acceptam, e firesc ca El sa nu accepte asa ceva si sa Se retraga din trupul meu si al tau.

  Cine considera ca este de vanzare, este liber sa creada. Hristos, insa, nu e de vanzare. Sau, poate, unii cred ca si El este de vanzare…

  In problema pecetluirii, trebuie sa-i ascultam pe acei duhovnici care ne sfatuiesc in concordanta cu Apocalipsa, capitolele 13, 14 si 15. Nu putem fi si pe placul lumii si pe placul lui Dumnezeu. Sa ne pocaim de urgenta, ca mare e pedeapsa pentru cei care smintesc lumea cu buna stiinta sau din nestiinta.

  • In problema pecetlurii trebuie ascultata Biserica. Marii duhovnici au avut pareri impartite. Haideti sa nu mai selectam ce „mari duhovnici” ne convin noua si sa urmarim ce ne spune Biserica.
   Iar in ce tine de documentele cu cip trebuie sa le respingem fara a ne apuca sa dam sentinte de „lepadare” si „cadere din har” sau „pecete 666”. In Apocalipsa scrie clar cum e cu pecetea si antihrist si mai ales scrie ca totul va fi la aratare, nu pe ascuns.

  • Ana Elisabeta zice:

   Eu cred ca va zbateti inutil in contorsiuni (i)logice. Nu rezulta din nimic (eu nu vad acest lucru, iar dumneavoastra nu aduceti argumente) ca prin primirea unui document electronic omul capata statut de marfa. Incepe cineva sa ne vanda si sa ne cumpere? Nu.
   Ceea ce va darama insa complet argumentatia este ca Hristos a venit in lume intr-un moment cand oamenii erau intr-adevar cumparati si vanduti ca marfa. Ma refer la institutia sclaviei. Cu toate acestea, statutul de sclavi nu i-a impiedicat sa se boteze si sa se impartaseasca cu Hristos. Spune Sf. Pavel:
   “Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească şi parte femeiască, pentru că voi toţi una sunteţi în Hristos Iisus.” (Galateni 3, 28; cf. 1 Corinteni 12, 13 si Coloseni 3, 11)
   Iata deci ca Hristos nu s-a impiedicat nici macar de statutul de sclav al omului. Aceasta stare nu-l impiedica pe om sa atinga sfintenia:
   http://www.pemptousia.ro/2014/05/sfantul-ioan-rusul-robul-cu-suflet-liber/
   Ba chiar avem exemple de sfinti care s-au vandut pe ei insisi ca robi, ca sfantul Serapion:
   http://www.ortodoxism.ro/proloagele/mai/Proloage14May.shtml
   Sau ca sfantul Petru Vamesul:
   http://www.calendar-ortodox.ro/luna/ianuarie/ianuarie20.htm
   Problema principala cu pecetea antihristului nu va fi aceasta, ca oamenii vor deveni robi si isi vor pierde libertatea, ci ca se vor oferi ca robi lui antihrist, lepadandu-se in acelasi timp de Hristos.
   Puteti sa luptati impotriva documentelor cu cip, daca asa simtiti nevoia, dar cu conditia sa intelegeti corect problematica si sa puteti contra-argumenta corect, si bineinteles fara a intra in panica.
   Iar pocainta e oricand buna, ba chiar necesara. Stim noi daca vom apuca ziua de maine? Nu stim. Sfarsitul, fie ca e al nostru, fie ca e al lumii intregi, trebuie sa ne surprinda in aceeasi stare de pregatire.

   • o oarecare zice:

    Una e sa ma vand sau sa fiu vanduta in mod explicit si alta e sa fiu pacalita pentru a mi se putea vinde organele. Hristos nu ne indeamna sa ascultam orbeste pe cei care vor sa ne pacaleasca.

   • Ana Elisabeta zice:

    Acum aduceti vorba despre donarea de organe. Daca despre asta era vorba, intr-adevar, nu este in regula. In acest caz, insa, tot nu ati argumentat corect (ca sa nu mai spun ca nici n-ati pus problema corect, ca sa inteleaga cititorul la ce va referiti).
    Problema cu donarea de organe nu este ca omul sau trupul omului devine o “marfa”, ci ca prea putine sunt acele organe care pot sa fie “recoltate” lasand omul in viata, si ca exista o “intreaga perdea de fum” (incluzand conceptul de “moarte cerebrala”) destinata sa ne ascunda ca oamenii carora li se preleveaza organele sunt, de fapt, in viata, iar actiunea de prelevare ii ucide. Un crestin nu are de ce sa fie partas la asa ceva.
    Iar din punct de vedere al drepturilor si libertatilor omului, un card de sanatate care in acelasi timp acorda (cumva pe ascuns) statutul de donator prezumat de organe deschide larg poarta multor abuzuri, in care de exemplu medicii pot sa nu se straduiasca prea tare sa salveze pe cineva, in caz ca altcineva mai important are nevoie de organele lui.
    Acesta este genul de problema reala si concreta legata de cardul de sanatate pe care ar trebui s-o discutam zilele astea, in loc sa ne pierdem timpul cu discutii anti-cip.

 15. o oarecare zice:

  Capitolul 13 din Apocalipsa este intitulat astfel: ,,Fiara care se ridica din mare si da razboi sfintilor. O alta fiara, proorocul mincinos, se ridica din pamant. Numele celei dintai este 666.” Acest titlu este foarte sugestiv. Traim o epoca in care se da razboi sfintilor? Raspunsul este: da!
  Multi duhovnici buni au fost caterisiti, marginalizati sau ,,ajutati” sa treaca mai repede la cele vesnice.

  In aceste conditii, trebuie sa veghem ca Biserica noastra sa ramana ortodoxa cu adevarat, sa reziste tentatiilor de a fi corecta politic, asa cum o vor unii. Biserica are rolul de a ne ajuta sa ne mantuim, nu de a fi corecta politic. Biserica suntem si noi. De aceea, trebuie sa ne pese in ce directie o ia. Daca ne pasa mai multora, atunci cei care cred ca e suficient sa le suceasca mintile ierarhilor, vor vedea ca se inseala. Si pietrele pot sa strige atunci cand vrea Dumnezeu.

  Parintele Paisie Aghioritul ne-a recomandat sa nu luam nici documentele cu cip, deaorece ne-am putea obisnui prea mult cu Sistemul antihristic si nu am fi capabili sa respingem implantarea lui in mana dreapta. Intre noi fie vorba, implantarea ilegala si fara stirea pacientului se practica la stomatologie si la noi. Fiecare deja poate sa primeasca in timpul extragerii nervului dintr-o masea un cip cu o frecventa mai mare sau mai mica sau chiar un cip cancerigen. Astfel, se adevereste ceea ce scrie in capitolul 14 si anume faptul ca nici cei care accepta implanturile nu pot fi fericiti.

  Acceptand de buna voie documentele cu cip, vom grabi inaintarea aceste lucrari antihristice. Unii se vor grabi sa se lase cipuiti. Apoi cipuirea va fi obligatorie. Cum acest cip va contine toate documentele noastre, e normal sa nu mai putem nici vinde, nici cumpara daca nu avem asa ceva. In vremea asta, s-ar putea sa ni se vanda gogosi si sa ni se spuna ca alta e pecetea… Sa nu uitam ca exista cercetatori care pot sa ne demonstreze cum este prezent semnul 666 alaturi de CNP adica de ,,numarul de om” despre care se vorbeste in Apocalpsa. Iata un exemplu:
  http://apologeticum.files.wordpress.com/2009/01/apocalipsa13.pdf

  • Nu îi vei putea convinge în niciun fel de pericolul pe care îl reprezintă pe mai multe planuri cipurile RFID de urmărire și control, PENTRU CĂ EI VOR DOVEZI EXTREM DE CONVINGĂTOARE ȘI RAȚIONALE, DE GENUL EXAMINĂRII CHIMICE A SFINTEI ÎMPĂRTĂȘANII, CUM AU FĂCUT CATOLICII…

   • Ana Elisabeta zice:

    Dar dumneavoastra ce vreti? Poate repetarea panicii de acum cativa ani, cand isi faceau oamenii planuri sa fuga prin paduri?

 16. Crina zice:

  Doamne fereste si ne pazeste. Ce-am putut sa citesc aici !
  Admin, multa rabdare mai ai desi limitele bunului simt au fost intrecute de mult. Problema acestor mucenici virtuali (lol) este ca nu au nevoie sa fie convinsi nici macar de biserica, parinti si sfinti parinti ci ca ei vor sa convinga. Ar trebui sa adoptati pozitia parintelui Cleopa : cu sectantii nu se discuta.
  Sa presupunem ca Radu Iacoboaie nu este adventist. Dar nici crestin ortodox nu este. In nici un caz, deoarece are (la fel ca majoritatea fanaticilor lui saccsiv) exact aceeasi atitudine si comportament sectar : se duce din minciuna in minciuna, cand este prins cu fofarlica sare la alt subiect, cand nu mai are argumente devine agresiv sau obraznic si merge pana intracolo ca ataca si pe marii parinti si pe sfintii parinti, calca in picioare pe oricine pentru ideea sa bolnava.
  Va dati seama, prima data au topait paranduli-se ca IPS Serafim le da apa la moara. Si au inceput cu superlative pe blogul lui Vieru. Acum cand au inteles ce a spus IPS, s-au dezumflat si au trecut la atacarea sa ajungand sa spuna ca si el greseste, dar ei nu. Daca a ajuns pana si un matze-fripte ca pc mikomous sa-i recomande IPS sa se roage ca sa i se descopere adevarul cipurilor !!! acum dupa ce au inteles mesajul IPS Serafim care i-a dezumflat, s-au intors din nou cu invective la adresa parintelui Vulcanescu ! mai are rost sa spunem ca nici macar diavolii nu se comporta asa ca acestia ?
  Ps : luati in considerare va rog si sectele periculoase paralele cu biserica ortodoxa :secta biserica paralela, secta Turma sf.Ilie, secta biserica ortodoxa secreta, secta stilista si pe undeva si Oastea Domnului. Ma luati in considerare si ca majoritatea ‘mucenicilor virtuali’ ai blogului saccsiv (care cutreiera tot internetul cu propaganda rusa si antisistem, anticip, antiecumenism, apocalipsa) vin de la aceste secte mizerabile. Studiati macar putin caracteristicile acestor secte si va veti convinge imediat cate puncte in comun au ele cu ideologia nefasta ale acestor ‘mucenici’ ( sau troli, ca pana la urma chiar asta sunt – troli). Doamne ajuta.
  Si fiindca tot iubeste Radu Iacoboaie SMERENIA PUBLICA postand in nestire comentarii la saccsiv si pe aiurea in genul : RASPUNSUL MEU DAT LUI CUTARE PE BLOGUL CUTARE , la fel voi si face si eu acum invitandu-va sa cititi RASPUNSURILE MELE (crina – marina virtuala) DATE LUI RADU IACOBOAIE PE BLOGUL ACVILA ORTODOXA : la acest link
  http://acvilaortodoxa.wordpress.com/2014/08/14/virusul-invizibil/#comments

 17. Crina zice:

  Si da, asa precum spunea comentatorul Cristi Marin (pe acvila ortodoxa blog), nebunia apocalipsei si a insemnarii a inceput-o de prin anii ’80 secta Martorii lui Iehova prin brosurele si revista Turnul de Veghere. Ei sarmanii inca de atunci tot asteapta sa vina apocalipsa si tot de atunci propovaduiesc insemnarea (atunci vorbeau de codul de bare) si sfarsitul lumii. Oare cati dintre cei de atunci din anii ’80 s-au stins din viata NEINSEMNATI, NECIPUITI, FARA DOCUMENTE CU CIP SAU COD DE BARE, dar s-au dus nespovediti, neimpartasiti, dafara din biserica ortodoxa,departe de Hristosul pe care credeau ca-L reprezinta ?

  • Uau, nu stiam ca Iacoboaie mi-a dus vestea chiar in toata blogosfera ortodoxa. Sa stiti ca eu sunt nemernicul mason si comunist Andrei Dinu, care am indraznit un lucru de neconceput: sa taxez pseudo-ortodoxia iacoboida si saccsivita a marilor eroi ortodocsi, pe care daca indraznesti sa-i ataci inseamna automat ca esti sluga a antihristului, pentru ca ei sunt de doua ori mai infailibili ca papa. Mai ales cand isi dau cu presupusul. Din pacate, acesti indivizi atrag dupa ei multa lume pentru ca haiduceala e mai placuta decat Ortodoxia.
   Va multumesc pentru aceste comentarii!

 18. Ana Elisabeta zice:

  Da, dar exista o marturie credibila, a carei autenticitate n-am vazut-o infirmata de nimeni, ca Sfantul Porfirie a trimis la un moment dat vorba la Parintele Paisie ca s-o lase mai moale cu profetiile apocaliptice, ca nu sunt de folos.

  http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2014/02/03/sfantul-porfirie-il-cearta-pe-parintele-paisie-aghioritul/

  In ce priveste cartea Apocalipsa 13, nu e cazul sa credeti tot ce cititi pe internet. Acea carte exista de multa vreme, eu am citit-o acum cel putin 15 ani si probabil inca mai este pe undeva prin biblioteca. Cartea se invarte in jurul notiunii ca barele de control dintr-un anumit tip de bare arata la fel ca cifra 6, repetata la inceputul, mijlocul si sfarsitul secventei de bare. Or nu este asa, cifra 6 este o secventa diferita de bare. Bibliografie:

  http://www.snopes.com/business/alliance/barcode.asp
  http://en.wikipedia.org/wiki/International_Article_Number_%28EAN%29

  Iar identificarea codului de bare si/sau a cipului cu semnul antihristului este o pseudo-talcuire de origine si factura neo-protestanta, asa cum s-a mai spus aici pe blog, mai ales in comentarii. Exista motive serioase de a respinge aceasta interpretare mincinoasa, inclusiv in forma ei light (nu este vorba de pecetea antihristului, ci doar de o pre-pecete etc.) Nu e cazul sa le repet.

 19. o oarecare zice:

  Nimic nou sub soare. atunci cand a aparut catolicismul, ei au confiscat cu nerusinare si denumirea de ,,catolic”, de para ei ar fi detinut adevarul. La fel se va intampla si acum, probabil. Cei care vor dori sa fie corecti poilitic se vor bate cu pumnul in piept ca ei sunt ortodocsi, iar cei care spun adevarul sunt sectari.
  Astfel, se vor adevari cuvintele Sfantului Antonie cel Mare:
  ,,A spus avva Antonie: va veni o vreme când vor înnebuni oameni, şi dacă vor vedea pe unul nesmintit, se vor ridica împotriva lui, zicând: aiurezi – pentru că nu va fi ca ei.”

 20. Ana Elisabeta zice:

  Nu exista, cel putin deocamdata, o legatura intre cardul de sanatate si statutul de donator de organe. Iata ce spun „razboinicii intru cuvant”:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/09/21/a-inceput-distribuirea-cardurilor-de-sanatate-proiect-legislativ-transplant-de-organe-fara-consimtamantul-familiei/#comment-311322

  @Ana:

  Din cate stim, cel putin deocamdata, cardul nu e legat de statutul de donator de organe. Temerile exista pentru s-a incercat din plin sa se abuzeze si in acest aspect, insa, probabil, deocamdata, au dat inapoi, ceea ce nu exclude sa revina cu un alt proiect de lege prin care sa fie folosit cardul pentru statutul de donator de organe. Asta fiind una din probleme. Cealalta, distincta, este legata de acordul PREZUMAT. Acest lucru NU EXISTA deocamdata in legea romaneasca. Exista un proiect recent care presupune ca familia sa nu mai aiba un rol decisiv, insa doar daca respectivul ar fi adoptat benevol si explicit, in timpul vietii, statutul de donator de organe.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/06/06/acord-organe-dosar-card-sanatate-electronic/

  “Cardul naţional de sănătate va constitui punctul de referinţă în sistem. Pentru a fi implementat cu succes, a fost modificată, în luna mai, Legea sănătăţii, privind acordul de donare. Adică a fost eliminat acordul de donare de pe cardul naţional de asigurări de sănătate”, a precizat preşedintele CNAS.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/09/21/a-inceput-distribuirea-cardurilor-de-sanatate-proiect-legislativ-transplant-de-organe-fara-consimtamantul-familiei/

 21. STOP RFID zice:

  Ana Elisabeta
  Cardurile de sanatate vor avea implicatii nu numai in donarea de organe. Se pot folosi pe post de santaj, otravire sau manipulare. Dar aceste aspecte le scapa celor de la razboi contra cuvantului.

  • Ana Elisabeta zice:

   Sigur ca le scapa de vreme ce se petrec numai in imaginatia dumneavoastra. Sau poate credeti ca aveti duhul proorociei si vedeti in viitor?

   Eu le-am pus lor aceasta intrebare pentru ca stiu ca urmaresc stirile cu atentie si sunt capabili sa faca distinctia intre informatia asa cum a fost ea prezentata de autoritati, lucruri care e posibil sa se intample pentru ca sunt sau au fost la un moment dat in discutie, si eventuale scenarii delirante care se intampla in imaginatia unuia si altuia.

   Pentru ca tot aveti o imaginatie atat de debordanta, poate puteti sa detaliati cum se pot folosi cardurile de sanatate pe post de otravire. Nu zic sa prezentati argumente, ca e clar ca nu le aveti, dar cum va imaginati ca ar functiona otravirea cu carduri?

 22. csernik felicia zice:

  Felicia
  Si in concluzie, nu trebuie sa luam cardul de sanatate? Sunt in ceata. Am vazut pareri pro si contra.

 23. csernik felicia zice:

  Spuneati in data de 25 septembrie ca in ce priveste documentele cu cip trebuie sa le respingem fara a da sentinta de lepadare sau pecete 666.
  Cineva spunea ca cine ar fi responsabil de moartea copiilor si a batranilor bolnavi, pentru ca nu au luat cardul. Mitropolotul Serafim ce ne invata? Ca putem sa le luam?

 24. csernik felicia zice:

  Am gasit pe cuvant-ortodox.ro un articol despre conferinta organizata de Mitropolia Pireului, in care acelasi kir Serafim ne spune sa refuzam actele de identitate cu cip. Pai atunci de ce acum, dupa doi ani, spune ca nu e niciun pericol?

  • Acum doi ani se spunea asta:

   „În privinţa Cardului Cetăţeanului, nu mă refer acum la numărul fiarei, care desigur pentru toţi este cumplit şi respingător, dar care nu va fi vizibil în acest act provocator. Conţine, potrivit deosebit de importantei, nu păreri, ci judecăţi a profesorilor specialişti în informatică, conţine un sistem de microprocesoare al unei tehnologii foarte avansate RFID, care tehnologie, ce reuşeşte? Reuşeşte reprogramarea. Adică în Cardul Cetăţeanului sunt conţinute date, care sunt date personale sensibile, pe care le poţi re-programa, re-situa, re-crea, re-trata, dintr-alt loc, de la o rază de 30 de metri. Devii astfel obiect al unor procesări de date, fără ştiinţa ta, fără judecata ta.”

   Deci exact ce spun si eu si altii. Sa lasam spaimele apocaliptice si „lepadarile” si sa luptam impotriva a ceea ce este defapt si de drept cipul: un atentat la datele confidentiale ale omului. Din pacate anticipistii 666 ingreuneaza adevarata lupta impotriva cipurilor.

   Si nota bene: la noi la romani inca nu avem un card al cetateanului. Trebuia sa comparam si situatia.

   • Ana Elisabeta zice:

    Foarte interesant citatul, multumesc!

    Deci, IPS Serafim nu si-a schimbat opinia. Si acum a spus ca exista o problema legata de libertatea omului, mai exact de lupta impotriva libertatii omului, la care trebuie sa fim atenti. Nu ne-a spus cum sa fim atenti, pentru ca nu cunostea problemele concrete de la noi, asta e treaba noastra. Eu personal, in lipsa acelui aspect cu donarea de organe care nu mai este legat de cardul de sanatate, nu vad alt impediment. A respinge cardul de sanatate pe motive politice si/sau legate de siguranta datelor personale este o optiune, daca indeamna pe cineva constiinta in acest sens (eu nu simt asa o chemare), dar nu si daca persoana respectiva este bolnava sau mai ales daca are copii sau alti dependenti bolnavi.

    Ceea ce e foarte important si putem sa-l credem pe IPS Serafim, ca nu vorbeste in nume propriu, este ca cipul nu constituie niciuna din urmatoarele: semnul/pecetea/numarul antihristului; un element premergator semnului/pecetii/numarului antihristului pus pe card care dupa aceea va fi pus pe frunte si pe mana dreapta; lepadare de Hristos; o etapa premergatoare lepadarii care intr-un mod inexplicabil i-ar face pe oameni sa se lepede mai usor de Hristos cand va veni Antihristul.

   • Da, IPS Serafim niciodata nu a sustinut altceva. Doar ca cipistii de la noi au incercat sa si-l privatizeze. Acum insa aceeasi cipisti ii recomanda IPS Serafim sa se mai roage, ca se pare ca nu a descoperit adevarul pana la capat.

    In ce tine de cardul de sanatate, si eu spun la fel: daca nu e problema cu donarea de organe, fiecare sa faca ce-i spune constiinta. Eu nu pot sa sfatuiesc pe nimeni sa nu-l ia, ca e greu sa ai pe constiinta eventuale decese, suferinte etc. Si pentru ce? Pentru Apocalipsa contrafacuta in Romania?

   • Ana Elisabeta zice:

    🙂 Hai sa mai si dormim ca nu merita astia sa intarziem la Sfanta Liturghie din cauza lor…

   • Exact:)). Doamne ajuta si somn usor!

 25. Crina zice:

  Radu Iacoboaie
  Mandria ta s-a transformat intr-o problema de natura psihica. Am crezut ca ai postat doar pe blogul lui Vasile Vieru saccsiv si pe Acvila Ortodoxa , barfele tale legate de discutia de aici. Dar tu le-ai postat pe toate blogurile propagandistice antiromanesti si anti-BOR (apologeticum, deveghepatriei). Citind toate prostiile emise de voi, saccsivistii, am inca odata confirmarea faptului ca cei care cad in neascultare si mandrie devin mai rai, mai intunecati si mai indraciti decat paganii ce nu l-au cunoscut pe Dumnezeu. Dar la voi problema este inca si mai alarmanta deoarece voi loviti cu buna stiinta si intentionat biserica ortodoxa din interiorul ei. Numai daca ma uit si analizez de cate ori treceti la atacarea si terfelirea bisericii si a clerului in perioadele de post aspru si la cum va chinuiti sa rupeti in bucati biserica ortodoxa romana prin schisma. Va agatati de subiectul cip, stiind ca este unicul element prin care uteti sa-i faceti pe credinciosi sa se LEPEDE cu adevarat de Hristos (vorbindu-le de falsa lepadare prin documentele electronice). Aceste mizerii pe care le faceti vin in cea mai mare parte din directia sectei STILISTE pe filiera ruseasca. Sa nu va imbatati cu apa rece, stilistii din Romania sunt in afara bisericii ortodoxe si sunt afurisiti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s