Ortodoxie, romanism si civilizatia occidentala

De mai multi ani incoace, sub puternica influenta a curentelor europene, care au spalat sistematic creierele romanilor, au aparut tot felul de mainifestari anti-romanesti, care se prezinta ca fiind spre binele romanilor (!): ura viscerala impotriva Ortodoxiei, mitul romanului incult care nu este in stare de nimic, valorile occidentale superioare etc. Suntem cu totii familiarizati cu aceste concepte, care mai ales in ultimii ani au luat un avant considerabil.

In principiu, toate aceste manifestari isi au originea in negarea valorilor traditionale, si incorporarea cu buna stiinta in procesul de globalizare, care te anuleaza ca individ si te face parte integranta dintr-un intreg de unii dirijat si calculat. Din perioada iacobinismului si pana azi, s-a creat un prototip al „omului nou”, la inceput ca un ideal , apoi impus sistematic si brutal pe alocuri, pana in ziua de azi cand oamenii accepta benevol spalarea pe creier, fara sa fie nevoie de constrangeri.

Dar sa le luam putin pe rand:

Ura viscerala contra Ortodoxiei.

O caracteristica „de top” a omului nou este ura impotriva crestinismului. In apus, manifestata de la Renastere pana azi contra papismului, in Romania a fost in mod necesar indreptata catre Ortodoxie, evident credinta majoritatii si credinta istorica a poporului roman. Cum in Romania nu a existat Inchizitie sau alte acte de cezaropapism tipice in Apus [1], s-au inventat miturile „spalarii pe creier ortodoxiste”, „popii care umbla dupa bani” si altele in dorinta de denigrare sistematica. Desigur, nu neaga nimeni ca exista preoti care umbla dupa castiguri financiare, insa problema trebuie pusa individual. In momentul ca este acuzata intreaga Biserica si credinta marturisita de ea, datorita unor acte individuale care vin in contrast cu ceea ce invata Biserica, inseamna o generalizare care nu doreste sa corecteze cazuri particulare ci sa denigreze in mod direct Biserica.

Apoi indiferent de convingerile religioase, ca roman, trebuie sa recunosti locul si meritul Ortodoxiei in conservarea identitatii noastre.

Cel mai bun exemplu este in Transilvania, acolo unde Ortodoxia a reprezentat liantul care a tinut identitatea de roman in viata. Prin comparatie, dupa edictul lui Carol Robert de Anjou cand nobilii, pentru a-si pastra acest rang social, trebuiau sa renunte la Ortodoxie, s-a ajuns la situatia in care cei care au renuntat s-au maghiarizat in timp (inclusiv cu numele) si si-au pierdut radacinile romanesti [2].

Ca Biserica Ortodoxa nu a intretinut cultura, este din nou o acuza neintemeiata din punct de vedere istoric, dat fiind ca scoala s-a dezvoltat in cadrul Bisericii. Apoi epoca lui Constantin Brancoveanu, domnitor prin excelenta ortodox sau eforturile Sfantului Andrei Saguna confirma eforturile duse in directia culturii dar si a afirmarii identitatii romanilor [3].

Ideea este ca indiferent de cati preoti umba dupa bani, Ortodoxia prin invatatura ei a adus lumina atat lumii, cat si poporului roman. Iar poporul roman trebuie sa respecte Biserica, chiar daca nu accepta invatatura ei (care ramane o problema personala si o alegere libera a fiecaruia). Nu spun ca trebuia respectata o persoana anume, ci Biserica in dimensiunea ei istorica [4].

Iar acuzele ca Biserica primeste bani de la bugetul de stat este total nejustificata, pentru ca s-a ajuns la aceasta situatie tot datorita dorintei sistemului materialist de a pune mana pe averile Bisericii. Si oricum banii respectivi se intorc la stat sub forma de taxe [5].

Mult-trambitata vorba a „Statului laic” este desigur adevarata. Dar astazi e folosita ca o modalitate de oprimare a exprimarii credintei in spatiul public, ceea ce nu este constitutional. Apoi intr-o tara majoritar ortodoxa, e normal ca Statul sa reprezinte interesele majoritatii.

Imbatati de pseudo-valorile occidentale, romanii isi neaga fiinta si credinta parintilor lor, pe care altii au aparat-o cu pretul sangelui. Prin diverse tertipuri si mituri, aceasta negare inseamna defapt oprimarea ortodocsilor, etichetati cu diverse apelative, in numele faptului ca vrem „o tara ca afara”.

Mitul romanului incult, incapabil de a se ridica la inaltimea „omului nou” occidental.

Schema e simpla. In procesul de globalizare, dupa ce individul renunta la identitatea sa religioasa, trebuie sa renunte sau sa-si urasca identitatea sa nationala.

Pentru popoarele din Estul Europei, evident nu se putea face asta decat prin inventarea unei „inferioritati” culturale fata de „omul nou” occidental. Asta in conditiile in care renumiti istorici si bizantinologi occidentali (Runciman, Beck etc.) recunosc cultura istorica a acestei zone.

Dar cum miturile suna mai bine decat realitatea, asa si romanii au cazut in plasa intinsa si au creat mitul romanului „inapoiat”, „incult”, „betiv” etc.

O privire atenta asupra societatii occidentale materialiste ne arata foarte clar ce „valori” circula acolo si in ce stare de degradare morala au ajuns tarile din Occident datorita respingerii valorilor traditionale sau a tolerantei prost-intelese [6].

Evident ca exista si in Romania o patura a incultilor sau a alcoolicilor, dar a face din acestea caracteristici esentiale ale romanilor, e nebunie curata. Romanii au dat multe valori de-a lungul timpului (Paulescu, Iorga, Eliade, Vlaicu, Leonida etc.) si vor da in continuare. In ultima perioada au fost chiar mai multe ale romanilor, de cand societatea occidentala are alte preocupari decat cele intelectuale.

In procesul de globalizare insa, dupa ce renunta la identitatea religioasa (prin ateism sau ecumenism care sunt in esenta aceleasi manifestari), romanii trebuie sa-si dispretuiasca identitatea nationala si sa tinda spre „omul nou” programat in Occident.

Valorile occidentale superioare.

La punctul acesta nu mai este mult de discutat pentru ca deja a fost analizat partial mai sus. Trebuie repetat insa ca romanii „occidentalizati” au preluat in special formele de marxism cultural extrem din Occident, fara insa sa observe faptul ca occidentalii nu au o aversiune atat de mare fata de valorile crestine, cu ceva exceptii fundamentaliste (cum ar fi Richard Dawkins) [7].

Dar Occidentul nu a fost mereu o sursa de lucruri benefice. Iacobinismul, comunismul, dar si doctrina relativismului absolut nietzchean reprezinta adevarati „monstrii” care au transformat oamenii in ultimii ani. Desi mai toleranti ca romanii, totusi occidentalii au la baza acelasi marxism cultural.

Romanii au propriile valori si au ce arata lumii. Romanii nu sunt inferiori din punct de vedere cultural si nici occidentalii nu reprezinta „varful de lance” al omenirii. Cei care cultiva aceasta gandire nu pot fi calificati decat ca dusmani ai romanismului.

Ca o concluzie, poti fi om de cultura si civilizat chiar daca esti roman si ortodox, in ciuda a ceea ce se declara astazi in mod rasist impotriva romanilor chiar de catre unii romani spalati pe creier. Astfel de declaratii nu pot fi calificate decat ca exemple de intoleranta, rea-vointa si grobianism.

_______________________________________________________________________

[1]. Trebuie mentionat ca si in legatura cu Inchizitia si alte aspecte ale papalitatii exista o tendinta din partea materialismului (ateu sau nu) de a exagera lucrurile. Ca o comparatie, iacobinismul, ca parinte prin excelenta al ateismului contemporan a facut intr-un an mai multe victime decat Inchizitia in 600.

[2]. Vezi pe larg, Acad. Ioan-Aurel Pop, „Din Mainile Valahilor Schismatici. Romanii si Puterea in Regatul Ungariei medievale, secolele XIII-XIV.”

[3]. Pe larg, in lucrarile lui Nicolae Iorga, „Bizant dupa Bizant”, „Viata si domnia lui Constantin-Voda Brancoveanu” sau „Istoria Romanilor in Chipuri si Icoane”.

[4]. Este interesant ca desi multi romanii sunt ahtiati dupa cultura occidentala, omit ca in occident se acorda o atentie speciala conservarii valorilor pe care crestinismul le-a pastrat pana azi. De asemenea in majoritatea statelor europene, ora de religie se preda in continuare in trunchiul comun.

[5]. Ca ortodox, pledez pentru ruperea acestei legaturi in care Biserica sta la cheremul Statului. Dar cat timp nu-si primeste inapoi averile confiscate, e normal ca Statul sa finanteze activitatile Bisericii.

[6]. Vezi de pilda imaginile de la Revelionul de anul acesta din Anglia: http://activenews.ro/imaginile-desfraului-momentele-din-noaptea-de-revelion-care-au-socat-pana-si-pe-politisti_1878901.html

[7]. Vezi si acest articol: http://www.ziare.com/social/romani/ateii-din-romania-sunt-tineri-educati-si-intoleranti-1127951

Acest articol a fost publicat în Ortodoxie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

48 de răspunsuri la Ortodoxie, romanism si civilizatia occidentala

 1. Ana Elisabeta zice:

  Trist, dar adevarat…

 2. doktoru zice:

  Sad ,but true…!!!,ca o replica la de mai sus….Am citit si iti dau dreptate .Dar parerea mea este ca de la 1453 s-a inceput un proces destul de ireversibil in lume…si, si credinta prin lume a inceput sa schioapete si mai rau.Traim niste vremuri de cacao, fara indrumatori in viata duhovniceasca si fiecare face dupa cum il taie capul.Si din cauza lipsei de indrumatori duhovnicesti ,standardele crestinesti din Romania au inceput sa scada alarmant pana au atins pamantul si atunci au inceput sa fie acceptate si imbratisate standardele cazute apusene care erau foarte de cacao si lipite total de viata asta pamanteasca. Tot asa s-a intamplat si cu religia new-age,de aia a fost si ea primita impreuna cu toate cacaturile asiatice budiste triste,etc.

  Dar pe de alta parte nu inteleg de ce te agiti.Crezi ca Lot organiza in Sodoma proteste cu plancarde anti-gay?Sau demonstra pasnic in mintea lui si ura doar ceea ce vedea si nu incuviinta mu…ele homosexualilor nenorociti?Nu ai inteles ca ultimii ,care suntem noi, nu putem face nimic,nici o nevointa duhovniceasca,ci doar trebuie sa staruim in credinta ?Asa a zis avva Ishirion,parca ,la Pateric …si eu vazand cele ce sunt acum in lume il cred.Lot a ramas in biblie ca exemplu bun de urmat ,nu pt ca ar fi facut ceva,Avraam la depasit cu mult,dar Lot traind intre atati nebuni nu s-a molipsit si el de nebunia celorlalti si Dumnezeu a apreciat asta.

  Pe de alta parte Cuza cand a confiscat de pe la biserici toate cele ,crezi ca Dumnezeu a ingaduit asta fara ca marea majoritate a preotilor si calugarilor sa nu fie vinovata deloc?Nu uita ca de vreo 500 de ani esti in veacul al optulea si Sf.Cosma Etolianul spunea ca:
  In vechime.atunci cand oamenii voiau sa pedepseasca pe cineva,faceau juramant si spuneau: Sa-ti dea Dumnezeu sa te puna impreuna cu preotii ce se vor afla in veacul al optelea !
  Sper ca de aici iti dai seama ce popi avem in zilele noastre…sa nu avem prea mari asteptari de la ei si nici sa nu le cerem prea mult din cauza ca ei saracii nu pot prea multe.Astia sunt cu astia defilam…din pacate.

  Dar vream sa te intreb despre nationalism ,ce parere ai ? Crezi ca este bun de ceva ? A fost vreodata ?Crestinul nu este oare el un turist prin zona si nu are el patria in alta parte decat pe pamant? Daca da,atunci unde a gresit Mihai Viteazul? Si de ce de abia masonii au reusit Unirea la 1918?

  PS-Mi-a placut la Iosif Flaviu,in Antichitatile lui sau in Razboaiele iudaice,nu mai stiu sigur,a scris ca la evreii de pe vremuri nu era important acela care stia ,nu stiu, matematica, alchimie, vrajitorie,filozofie, astronomie, sa vorbeasca 15 limbi straine sau sa fie om de cultura si alte cacaturi de astea(sa aiba masteratul,doctoratul sau stiu eu ce alta hartie igienica personalizata) ci era considerat mare om acela care stia sa talcuiasca ,sa spuna ,ce a vrut sa zica Dumnezeu in cartile sfinte ale lor,Pentateuh-ul lui Moise ,plus prorociile prorocilor care au scris-transmis cuvintele lui Dumnezeu.

 3. doktoru zice:

  M-am uitat pe scribd cum ai zis si am gasit si eu Catehezele Sf Chiril al Ierusalimului,si le-am luat.Chestia ca dintr-una in alta am dat peste o mica cartulie de 250 de pagini ,care am si citit -o, si in ea am dat peste doua omilii ale Sf Ioan Gura de Aur,pe una o stiam, dar in cea de a doua am gasit un pasaj mic care mi-a placut mai mult pt ca mi-a intarit theoria vanzarii-cumpararii de la Apocalipsa 13 ,pe care unii au interpretat-o ca fiind ceva restrictionari comerciale,evident nimic mai fals.Dar pun pasajul :

  [Despre] ceea ce noi acum vedem cu ochii noştri, a spus atunci că „vremea e aproape”. Acum a venit şi noi toţi vedem. Vezi câtă e sârguinţa Stăpânului pentru dascălii mincinoşi şi pentru eretici în a-i dezbrăca şi a ne arăta vicleşugul ascuns în ei? De aceea, când ucenicii au întrebat, mai înainte de semnele [sfârşitului] i-a arătat pe aceştia ca lupi ai turmei şi mergători înaintea lui Antihrist. Apoi a spus mai dinainte cele ce vor urma: războaie şi răzmeriţe, neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie; pe acestea privindu-le acum, nu pricepem, văzând pe alocuri războaie şi foamete şi [arătări] înfricoşate şi semne din cer şi celelalte de care a grăit. Pe cele mai multe văzându-le, [tot] nu pricepem.

  „Atunci”, zice, „se vor poticni mulţi şi se vor vinde unii pe alţii”. Şi unde nu este acum vânzare?

  Nu aproape toţi sunt potrivnici unii altora şi se urăsc unii pe alţii? Şi aceasta s-a împlinit, după cum vedem. Nu toţi se împotrivesc unii altora: neam contra neam, împărăţie contra împărăţie, cârmuitori împotriva celor asemenea lor, episcopi împotriva episcopilor, preoţi împotriva preoţilor, diaconi împotriva diaconilor, citeţi împotriva citeţilor, mireni împotriva mirenilor? „Căci din pricina înmulţirii fărădelegii se va răci dragostea multora” (Mt. 24, 12). De aceea a zis mai dinainte Stăpânul: „Cercetaţi Scripturile” şi „Să nu fiţi amăgiţi”.

  Şi atunci aşteaptă sfârşitul, aşteaptă să vezi urâciunea pustiirii, pe fiul pierzaniei.

  In acest mic text,la sfarsit, se arata si ca uraciunea pustiirii este fiul pierzaniei,adica antihristul.Problema consta in faptul ca la evreii uraciune era orice chip sculptat si ei au avut ca semn pt pustiirea Ierusalimului ,uraciunea pusa in locul sfant al lor,adica templu; uraciune care a fost pusa de Pilat,ca dupa aceea a inceput revolta iudeilor iar romanii i-au cam belit la propriu,din pacate nu total.La noi la crestini uraciunea pustiirii se explica altfel,desi nu avem treaba cu ea ,dar este un semn pt semnul sfarsitului veacurilor(pt cine vrea sa cunoasca semnele vremurilor).Pe noi ne doare in cot de tot felul de statui,dar pustiirea care a ramas tot la locul ei de 2000 de ani aproape,adica nenorocita aia de Palestina,a ajuns din pacate sa fie repopulata si de cine crezi?Chiar de uraciune.
  O sa caut maine(ca acum deja este cam tarziu) la Isaia,parca,unde se zice ca mostenirea lui Dumnezeu a ajuns o uraciune, adica vechiul Israel,care s-a intors…. din pacate.

  • doktoru zice:

   Am zis ca o sa caut la Isaia dar era la Ieremia,sorry.
   Deci ,Moise arata la Deuteronom,se zice ca de fapt Ezdra ar fi sintetizat Legea lui Moise in Deuteronom,ca :

   Atunci când Cel-Preaînalt a împărţit neamurile,când i-a semănat pe fiii lui Adam,
   a pus hotarele neamurilor după numărul îngerilor lui Dumnezeu ;partea Domnului a devenit poporul lui Iacov,partea lui de moştenire, Israel.

   Iar Ieremia le-a aratat evreilor,iudeilor,din acea vreme ce s-a intamplat cu partea aceea de mostenire :

   Dar Eu v’am dus în Ţara-cea-Verde ,Carmel,ca să-i mâncaţi roadele şi bunătăţile;voi aţi intrat şi Mi-aţi pângărit pământul,iar moştenirea Mi-aţi făcut-o urâciune.

   Deci daca evreii devenisera o uraciune inaintea lui Dumnezeu de pe vremea babilonienilor,cu cat oare mai mult dupa ce evreii l-au omorat pe Hristos ?Plus ca evreii nu s-au pocait de aceasta pana in zilele noastre,ba chiar azi devenind foarte indrazneti si total nesimtiti.Cine oare ar fi atat de nebun incat ar mai crede ca evreii se vor mai mantui vreodata ?????????
   Sf Pavel a zis la Romani ca : Pentru ca nu voiesc, fratilor, ca voi sa nu stiti taina aceasta, ca sa nu va socotiti pe voi insiva intelepti; ca impietrirea s-a facut lui Israel in parte, pana ce va intra tot numarul neamurilor. Si astfel intregul Israel se va mantui, precum este scris: “Din Sion va veni Izbavitorul si va indeparta nelegiuirile de la Iacov; Si acesta este legamantul Meu cu ei, cand voi ridica pacatele lor”. Dar tot el putin mai inainte a zis : Dar si aceia, de nu vor starui in necredinta, vor fi altoiti…Or evreii se stie ca de 2000 de ani staruie in necredinta, si in zilele noastre cu cat mai mult de cand si-au furat vechiul teritoriu inapoi.Singurul care a aratat in ce consta de fapt mantuirea evreilor a fost Sf.Andrei Nebunul pt Hristos care a spus ca evreii se vor mantui din pribegiri aiurea de prin lume si nu ca se vor mantui si vor scapa de iad.
   Iar Sf.Ioan Gura de Aur in explicarea Epistolei catre Romani spune ca aceasta prorocie a lui Isaia citata de Sf.Pavel nu trebuia luata a fi pt viitor ci ca una care fusese deja indeplinita prin venirea lui Hristos.
   Cam astea pt uraciunea pustiirii…din Locurile Sfinte ale crestinilor …din Ierusalim.

  • zcalin zice:

   Foarte util comentariul. Pe mine acel verset din Apocalipsa, cap. 13,17 „încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără numai cel ce are semnul: numele Fiarei sau numărul numelui Fiarei”, ma duce cu gandul la acel „pact” cu diavolul … unde cel care „semneaza” isi vinde sufletul, il pune pe satana in locul lui Dumnezeu – primind pecetea, ideologia fiarei si astfel lucrand in numele ei, va face si pe altii sa -si vanda sufletele , el fiind un cumparator, mai apoi, in numele Fiarei, adica un amagitor …”cumparand” la randul lui (ducand in robie) alte suflete, iar acestea la randul lor, lasandu-se amagite (cumparate) isi vor vinde si ele sufletele (accepta pecetea). In Biblia Anania vad ca la explicatii la versetul „încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde” scrie = constrangere economica.De fapt, cred ca e un negot cu Adevarul … il accepti pe Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu ca fiind „Calea, Adevarul si Viata”, sau nu? Insa atentie nu un Isus Cristos inchipuit.
   Am o intrebare doktore. Cum vezi venirea prorocilor Ilie si Enoh? Citeam , undeva ca Sfantul Ioan Maximovici, ca sa domoleasca verva apocaliptica a parintelui Serafim Rose, a venit cu urmatorul argument „[…] Evanghelia lui Hristos trebuie propovaduita mai intai in toate limbile pamantului in talcuirea ei ortodoxa. Abia dupa aceea va veni sfarsitul lumii.” Intrebarea de mai sus se leaga oarecum de aceasta talcuire a Sfantul Ioan Maximovici.
   Cred, Doamne, ajută necredinței mele!

  • doktoru zice:

   Salut.Despre Enoh si Sf.Ilie Prorocul sunt multe de zis si imi trebuie putin timp sa revad niste scrieri ale Sf.Parinti ca sa pot sa formulez cat mai bine parerea mea despre acest subiect.O sa pun mai jos un mic text al Sf.Cosma Etolianul cu care eu sunt de acord.
   Problema cu Ilie si Enoh ar fi ca prima data este pomenit doar Prorocul Ilie la Maleahi fara Enoh.Apoi la Zaharia sunt pomeniti cei doi fiii unsi, martori ai lui Dumnezeu pe pamant,iar la Apocalipsa apar iar 2 martori,doua marturii .Acesti 2 martori ,prin traditie ,au fost considerati a fi Enoh si Ilie.

   Dar vream sa zic si despre parerea Sf.Ioan Maximovici care spune ca Biblia ar trebui ,iar,propovaduita in lume.Si asta in talcuirea ei ortodoxa.Eu cred ca prima mie de ani ,poate si mai mult,Biblia a circulat doar in varianta ortodoxa plus talcuirile Sf.Parinti la ea.Talcuirile protestante au aparut mult mai tarziu.De alea iehoviste,penticostale etc nici nu mai vorbesc.De aceea nici nu vad sensul unei noi propovaduiri,fie ea si ortodoxa,pt ca Iisus a zis ca se va propovadui Evanghelia la neamuri spre marturie ,celor care nu o vor primii sau celor care nu o vor tine in timp.Ori Apostolul Pavel a spus ca pana in anul 70 Evanghelia fusese propovaduita la toata fiinta de sub soare,la toate neamurile.Si se stie ca perioada apostolica in lume se incheie odata cu caderea Ierusalimului din 70. Problema consta in faptul ca majoritatea crestinilor nu stiu sa imparta capitolul 24 de la Matei, si de aceea au aparut confuzii din acestea cu re-propovaduirea Evangheliei prin lume.Eroare totala.Pe principiul asta ne apuca 8500 si tot nu vine sfarsitul lumii acesteia.
   Dar sa dau textul Sf.Cosma Etolianul :

   Antihrist si Ilie

   Va voi descoperi acum un lucru,crestinii mei.Stiu ca-ti va arde inima,caci e un lucru infricosarator si trist,inima mea tremura spunandu-l,dar ce sa fac daca Hristosul meu imi spune ca,daca nu-l voi descoperi,ma va da mortii si ma va duce in Iad?Dumnezeiasca Scriptura,Sfanta Evanghelie,ne descopera ca in veacul al optulea va avea loc sfarsitul lumii si va pierde toata lumea aceasta;Dumnezeu va trimite pe prorocul Ilie sa-i invete pe crestini sa-si pazeasca credinta si porunca lui Dumnezeu,dupa care va veni antihristul sa-i invete pe crestini sa-si tagaduiasca credinta si va face atatea rele in lume si se va numi pe sine Fiul lui Dumnezeu si el se va proclama imparat ca sa stapaneasca tot pamantul si sa faca minuni prin imaginatie ca sa insele pe oameni si sa-l marturiseasca drept Hristos(Mesia).Antihristul,fratii mei,e un om care are cuget rau si vointa rea,in inima lui locuieste diavolul si spune ca e Dumnezeu;si el antihristul,il va da mortii pe prorocul Ilie.Eu,fratii mei,cercetand am aflat si am inteles ca prorocul Ilie a venit si antihristul a venit si el si l-a omorat pe prorocul Ilie.Prorocul Ilie,crestinii mei,e viu de atatea mii de ani si Dumnezeu stie unde il tine pazit pana azi.Daca vreti sa aflati unde se gaseste,sa stiti ca si el e aproape:cuvintele pe care vi le spun sunt ale lui.Cand va veni sa invete,prorocul Ilie nu se va descoperi lumii,cum spune Sf.Duh , ,,ca nu cumva venind sa nimiceasca pamantul cu totul,,.Adica,spune Sf.Duh,ca sa nu infricosez si sa tulbur lumea,pamantul,nu-l voi descoperi voua,crestinilor.Dar atunci ce se va descoperi,copiii mei?Ravna(zelul) si invatatura (propovaduirea) lui.De acestea doua Preabunul Dumnezeu m-a invrednicit si mi le-a daruit din pricina indurarii lui,si sa nu mai asteptati alt Ilie sa vina sa va invete.

  • doktoru zice:

   Vream sa mai dau ,inca,un mic exemplu de vanzare – cumparare explicat chiar de marele Eminescu,pentru cei care nu prea au inteles procedeul si felul in care evreii au ajuns sa conduca multe destine ale lumii moderne.Si ce inseamna de fapt aceasta.

   Cea mai categorică explicaţie dată de Eminescu faţă de criticile lui P.P. Carp a apărut în Timpul cu numai o lună înainte ca el să fie lichidat social şi fizic:

   “În altă ţară de am trăi, în care mai e credinţă, onestitate, respect ca bunuri obşteşti ale spiritului public, relele ni s-ar părea trecătoare şi nicicând condeiul nostru nu ar fi înmuiat în fiere; dar aici, unde, dacă-i vizita ministeriile sau [închisoarea] Văcăreşti, aceleaşi fizionomii şi caractere întâlneşti, aici unde un parvenit bulgar ca d. I.C. Brătianu şi un grec parvenit ca d. C.A. Rosetti conduc destinele acestei nefericite ţări, aici unde oameni ca aceştia, fără pic de patriotism, radicali cosmopoliţi, stăteau ieri la învoială cu Warszazvsky ca să-i vânză sufletele din opt ţinuturi, stau azi la învoială cu Alianţa Izraelită ca să-i vânză ţara toată şi să desfiinţeze printr-un trafic mârşav o naţie şi un stat pe care zeci de popoare barbare nu le-au putut desfiinţa, aici nici un cuvânt nu e destul de aspru…”(sursa d/p net…http://foaienationala.ro/lichidarea-lui-eminescu.html ).

 4. doktoru zice:

  Mi-am adus aminte ca tot am vrut sa va arat pe primii cavalerii jedi din istorie si al lor razboi al stelelor :

  Din 132 până în 136, evreii conduși de Shimon Bar Kokhba s-au ridicat la o noua mare revoltă împotriva romanilor și entitatea statală pe care au dorit să o constituie s-a numit „Israel”….

  Shimon Bar Kohba sau Simon Ben Kosiba a fost un conducător evreu, cunoscut mai ales pentru Revolta lui Bar Kohba, mișcare insurgentă din anul 132, punct culminant în Războaiele evreilor împotriva ocupației Imperiului Roman. Revolta fiind temporar victorioasă, a pus bazele unei noi entități statale independente evreiești, pe care a condus-o cu titlul de Nāśī’ (conducătorul). Statul răsculaților israeliți a avut o scurtă durată, căci în 135 a fost recucerit de romani…..

  După plecarea lui Hadrian din Iudeea, evreii și-au început rebeliunea pe scară largă. Bar Kohba a bătut monede pe care scria ,,Libertate Israelului” și începuse să fie considerat Mesia cel așteptat al evreilor…. Războiul a durat trei ani până în anul 135 d.H. Bătălia finală s-a dat la Betar, sediul general al lui Bar Kohba. După luptă aprigă, terminată într-o baie de sânge cu învingerea totală a răsculaților, luptatorii evrei au fost schingiuiți, crucificați, iar restul populației a fost trimisă în robie….

  … Revolta lui Bar Kohba (132-135 d.Cr.). La aproximativ 60 de ani de la distrugerea Templului, in Israel a aparut un om pe nume Bar Koseba. Evreii au fost fascinati de el, motiv pentru care nu i-a fost greu sa isi gaseasca adepti in vederea unei rebeliuni impotriva Romei. Guvernatorul Quintus Tineius Rufus se afla atunci la putere. Armata romana nu a facut fata atacurilor in forta ale rasculatilor. In momentul lor de apogeu, rasculatii au reusit sa elibereze Ierusalimul.2 Pana si aducerea de jertfe a fost reinstaurata, cu toate ca Templul nu mai exista.2 Dupa alte infrangeri grele, romanii au primit intariri, dar tot nu au reusit sa incline balanta in favoarea lor. Situatia avea sa se schimbe doar cu venirea generalului Iulius Severus.

  Simon Bar Koseba era un descendent al casei lui David ??? Liderul poporului, Rabbi Akiba, l-a proclamat ca fiind «imparatul mesianic ». Astfel numele lui a fost transformat in «Bar Kohba», care in traducere inseamna «Fiul stelelor».
  Mai degraba-Shimon Bar Kokhba sau Barkokebas este un impostor care s-a dat drept Mesia evreu, in timpul domniei imparatului Adrian. Dupa ce a fost hot de drumul mare, si-a schimbat numele din Barkoziba – «fiul minciunii» – in cel de Barkokebas – «fiul stelelor» – pretinzand ca el e steaua anuntata de profetia lui Balaam.
  Evreii l-au recunoscut drept Mesia; el s-a incoronat rege, si-a format o armata puternica, si a sustinut un razboi indelungat si dur contra romanilor; dar intreaga sa armata a fost trecuta prin foc si sabie, iar Barkokebas ucis in invalmasala.

  Rabinii ne asigura ca atunci cand au vrut sa-i ridice corpul si sa-l duca imparatului Adrian, la gatul lui Barkokebas a aparut un sarpe, fapt ce i-a adus respectul celor ce-l purtau si a imparatului insusi.

  Cam asta-i treaba cu fiii stelelor si razboiul stelelor inceput de acum vreo ,aproape, 1800 de ani.Nea Lucas ne-a aratat o varianta mai sci-fi.Oare sa fie vreo legatura intre intre fiii stelelor,jedaii,si taina faradelegii care se lucra inca de pe vremea Sf.Apostol Pavel care ne-a si povestit primul de ea ?

 5. kalinix zice:

  Deh, moda asta… In vara am fost la Manastire la Sfantul Ioan Casian si intamplator s-a nimerit si Dan Puric pe acolo. Evident, a fost invitat sa ‘spuna ceva’, dar nu asta vreau sa comentez. M-a lovit literalmente o idee de-a lui… Cine a fost vreodata la Sfantul Ioan Casian, stie ca drumul trece pe langa aeroportul militar, unde se vad avioanele americane. Ma rog, se vad mai mult cozile lor. Si Puric a remarcat un fapt extraordinar: „cozile astea pe care le vedem pe aici, sunt de fapt legiunile romane”. Ca si romanii, americanii isi impun „Pax Americana”, cu tot ce inseamna aceasta: (sub)cultura americana (Hollywood), ideologia (neo-conservatorismul si neo-marxismul), administratia (FBI-ul se simte aici ca la el acasa)… Dar toate acestea, in cele din urma vor trece, asa cum a trecut si Imperiul Roman. Din fericire, Imperiul Roman s-a transformat in altceva, in statul crestin prin excelenta, lucru care ne-a facut de fapt ceea ce suntem. Eu unul cred ca si acest imperiu ne va transforma in ceva mai bun. Nu pe toti, evident, fiindca mai mult ca sigur unii se vor pierde pe drum, isi vor pierde identitatea, credinta, insa cei ce vor ‘ramane credinciosi pana la sfarsit’ vor iesi mai castigati.
  P.S. ca sa-i raspund lui doktoru. nu stiu daca ai aflat ultima gaselnita: in fapt iudeii nu mai asteapta un Mesia personal (in sensul de persoana) ci intreg poporul iudeu a devenit un Mesia colectiv, care are rolul de a conduce si indruma toate neamurile lumii inspre luminare.
  P.P.S. tot @doktoru: Mihai Viteazu nationalist???

 6. doktoru zice:

  Asta cu ultima gaselnita a evreilor,prietene,e un pic mai veche.Eu cred ca o stiu de vreo 2-3 ani(eu cel putin am tipat ,mai surd, pe cateva site-uri dar nimeni nu s-a prins de mai nimik…offff ,inclusiv si in vechiul balcon!!!…ar fi trebuit,in cele din urma macar,sa sune niste beculete,ca de aprins …iok!!! ).O sa dau cateva texte mici ca sa se vada mai bine :

  Iata ce ii spunea intr-o scrisoare, Baruch Levi lui Karl Marx în 1879(doi iudeo-masoni celebri)(scrisoare aparuta in “La revue de Paris”, pag. 574, 1 iunie 1928):

  “Poporul evreu va fi propriul sau Mesia.
  El va atinge dominatia mondiala prin dizolvarea celorlalte rase, prin abolirea frontierelor, prin anihilarea monarhiilor si prin instituirea unei republici universale in care evreii vor fi conducatorii de maine, fara a intampina vreo opozitie. Guvernele diferitelor popoare care vor forma republica universala, vor cadea fara nicio dificultate in mainile evreilor. Atunci va fi posibil pentru conducatorii evrei sa desfiinteze proprietatea privata, facand peste tot uz de proprietatea de stat. In acest fel, promisiunea din Talmud in care se spune ca atunci cand va veni timpul sa vina Mesia, evreii vor avea in mainile lor proprietatea intregii lumi, va fi indeplinita.”

  Spitalul,Coranul,Talmudul si Francmasoneria-Dr Paulescu
  După Talmud, „Mesia va da imperiul lumii ovreilor, cărora vor servi şi se vor supune toate popoarele”.
  Ovreii au aşteptat multă vreme pe Mesia, care trebuia să le dea dominaţia lumii, având un caracter material. (C. Albancelli, Le drame maconnique, II, p. 440.)
  Fraţii Leman au numărat 25 falşi-mesii. Astăzi, iudeii admit că, sub numele de Mesia, viitorul rege al omenirii, trebuie înţeles tot Israelul. De altfel, hahamii afurisesc pe cel ce ar vorbi de apariţia vreunui Mesia.
  „Blestemaţi să fie cei ce calculează vremile Mesiei”, zice Talmudul din Babilon, – căci după rabinul Rava, „toate timpurile care erau fixate, pentru venirea Mesiei, au trecut”.

  Viaţa unui evreu american în Israel(asasinat de Mossad) –
  Jack Bernstein.
  …”Înainte ca Israelul să fi devenit stat în 1948, evreii de peste tot au fost copleşiţi cu propaganda sioniştilor că Israelul va deveni un cămin al tuturor evreilor, un refugiu al evreilor persecutaţi, va fi o ţară democratică care va fi împlinirea tuturor profeţiilor.

  Întoarcerea la Hristos-Ioan Ianolide

  De remarcat cateva fraze foarte interesante :
  Poporul evreu L-a dat pe Hristos dar e incapabil să-L urmeze, căci el însuşi se consideră Hristos – iată culmea demonismului la care a ajuns!
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  Evreii s-au declarat pe ei înşişi drept fiinţă sfântă, însuşi Mesia, deci rasismul lor este absolut.
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  – Fiinţa poporului evreu este sfântă şi va pieri oricine se va atinge de ea.
  – Tocmai asta este greşeala rabinică, a spus W., rasismul de tip divin, dominaţia lumii de către evrei. Obsesia puterii mondiale îi satanizează pe iudei!
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  – Poporul evreu îşi dovedeşte mesianismul prin influenţa lui mondială şi prin crearea statului lsrael, a replicat cocoşatul.
  – Nu cu puterea lui Dumnezeu au făcut ei aceste fapte, ci ca Antihrişti ce s-au închinat lui Satana.
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  – Evreii au fost capabili să creeze după 2000 de ani statul israelit şi vor fi capabili să conducă lumea întreagă.
  W. i-a răspuns:
  – Statul lsrael este o dovadă a vremurilor apocaliptice de sfârşit de lume, de venire a doua oară a lui Hristos. Puterea vi se va lua. …Acum însă când sunt îmbătaţi de putere, ei nu pot vedea adevărul, nu se pot pocăi.
  – Vom rezidi templul lui Solomon şi vom şterge orice urmă de creştinism din lerusalim!
  – Veţi fi din nou loviţi cumplit, a zis W…Evreii de azi sunt mai vinovaţi decât evreii care L-au ucis pe Hristos!
  – Cum vreţi voi, vreo 15 milioane de evrei, să guvernaţi 4 miliarde de neevrei? îl întrebase W..
  Iar fratele i-a răspuns:
  – Avem prozeliţi suficienţi. Unii ştiu că ne sunt prozeliţi, alţii nu ştiu dar toţi sunt la dispoziţia noastră şi noi vom fi dumnezeul lor. Noi am creat francmasoneria iar prin comunism, capitalism, materialism şi umanitarism am dat deja o spiritualitate iudaică întregii lumi. Lumea se iudaizează zi de zi. Evreii sunt fermentul secolului XX.
  – Dar Hristos a venit! zicea W.
  – Nu a venit. Acela a fost un fur şi un trădător al poporului ales.
  – De ce nu vine atunci Hristosul?
  – Însuşi poporul evreu este Hristosul!…– Vă urâm, i-a strigat fratele lui, şi tu eşti un trădător al neamului nostru….– Pieirea ta prin tine, Israele! i-a replicat W… Voi nu mai aveţi cer, căci dincolo de pământ nu aveţi nici un ideal !
  Evreii, îmi spunea el, vor să stăpânească lumea. Ei cred că sunt aleşii lui Dumnezeu. Cred că fiinţa lor naţională este sfântă. Întrucât nu a apărut „Hristosul” pe care-l aşteaptă, au ajuns la teoria că însăşi fiinţa rasială a poporului evreu, deci evreii înşişi în totalitatea lor sunt „Hristosul”.
  Evreii însă manevrează lumea şi prin alte mijloace. Francmasoneria este dominată şi dirijată de ei. Capitalismul este în cea mai mare parte controlat de finanţa evreiască. Influenţa lor politică este covârşitoare. Sunt orbiţi de putere şi au o forţă revoluţionară care stârneşte admiraţie, dar nu au har. În aceste condiţii este greu de crezut că se poate aştepta de la ei umilinţa care i-ar încreştina.
  Acum evreii discută cu Vaticanul şi cer să nu se mai considere că poporul evreu L-a ucis pe Hristos, ci romanii şi câteva căpetenii ale iudeilor. În felul acesta vor să schimbe adevărul evanghelic. Ei ignoră faptul că de 2000 de ani nu fac altceva decât să-L urască pe Hristos şi să uneltească împotriva tuturor oamenilor Totuşi evreii radicali talmudici refuză orice fel de încreştinare şi vor să iudaizeze lumea . Dincolo de aceste orientări, evreii sunt solidari între ei în atingerea scopului final. Duhul minciunii satanice îi stăpâneşte. Ei sunt acei “câini scrijeliţi” cum îi numeşte Pavel, ei sunt duşmani ai tuturor oamenilor.

  Deci ca o concluzie pt cei care mai asteapta convertirea evreilor;dupa momentul 1947/48 aceasta posibilitate a disparut cu desavarsire.-Parerea mea.

  Si mai am un mic text frumos si inteligent din Marsul Distrugatorului 1905 :

  Si, intrucat SAVANTII NOSTRI vor raspandi catre acea VREME „noua invatatura“, cum ca Dumnezeu nu exista, fiind doar o reprezentare a omului despre sine insusi, oamenii il vor primi pe FIUL nostru (ANTIHRIST), din cauza puterniciei si fortei miracolelor sale, ca pe Fiul lui Dumnezeu, fiindca el ii va indemna pe oameni prin discursuri, declaratii si prin puterea sugestiei la DISTRIBUIREA pamantului, averilor si comorilor, ca TOTI sa fie INDESTULATI.
  Si atunci societatea umana nu se va mai numi Biserica a lui Hristos, ci UNIUNE SOCIAL-DEMOCRATICA, bazata pe ANARHIA totala(adica a 3 ordine mondiala-NWO), si supusa nevazut si in secret noua.
  Astfel, de partea noastra vor trece si cei alesi, iar daca va ramane acolo o mica turma de credinciosi, IMPRASTIATA pe fata pamantului, aceasta nu mai are pentru noi nici o importanta. Asa, in ALIANTA cu oamenii, vom porni la ultima si decisiva BATALIE(adica Armaghedon-ul,dar asta-i doar pt cunoscatori) impotriva Mielului – Fiului Celui Preavesnic, si vom INSTALA pe pamant IMPERIUL nostru…(prin fiul faradelegii evident.parerea mea)-oare toate astea s-au petrecut candva ,odata ori sunt chestii mai de viitor???…intrebarea mea!!!

  Ca o mica chestie ajutatoare :Arhiepiscopul Teofan al Poltavei a rezumat astfel, în anii ’30, profetiile auzite de el de la diversi întelepti:
  „Ma întrebati despre viitorul apropiat si despre vremurile din urma. Eu nu vorbesc din capul meu, ci va repet dezvaluirile Înteleptilor: venirea Antihristului este iminenta si se apropie. Timpul care ne desparte de venirea lui se masoara cu anii, cel mult cu cîteva decenii.
  Scuze de ora tarzie dar am ceva treaba cu niste talcuiri la Psalmi,nu prea mult doar vreo 2300 de pagini de editat si reverificat ,si imi este greu sa ma dezlipesc de ele !!!
  PS-Cred ca Mihai Viteazul a gresit vrand sa uneasca cele 3 principate,mici regate,romanesti cand ele de fapt nu trebuiau unite…si banuiesc ca de aceea nici nu prea ia esit…parerea mea…

 7. kalinix zice:

  @doktoru, stiam ca e veche, vroiam doar sa o verific.
  Cat despre Mihai Viteazul, de curiozitate, uita-te la o harta a Europei si compara dimensiunea Romaniei de azi (cu tot cu Basarabia) cu marimea Austriei, Cehiei, Slovaciei si a Ungariei la un loc (sau ca sa-ti fie mai usor, uite aici: http://www.euratlas.net/history/europe/1600/index.html). Se poate vedea lesne ca cele trei Tari Romane la un loc faceau aproape cat ‘Sfantul Imperiu’. Si mai era o problema: nu stiu daca stii, dar incepand de pe la 1538-1540, domnitorii romani erau numiti direct la Constantinopol (si nu doar confirmati ca si pana atunci). Asta insemna ca viitorul domn se deplasa in persoana εις την πόλιν, unde saruta papucul sultanului. Dupa care mergea in Vlaherne, la Patriarhie, unde era uns, dupa randuiala cu care erau inainte unsi basileii. Deci din acest punct de vedere Mihai, uns de catre Patriarhul ecumenic, in fruntea unui stat ortodox (care nu s-ar fi limitat desigur doar la cele trei Tari Romane, fiindca sarbii, bulgarii si grecii abia asteptau sa i se alature – cum de altfel au si facut-o) cel putin la fel de intins ca ‘Sfantul Imperiu’ devenea un motiv serios de ingrijorare, nu numai pentru sfantul imparat romano-german, ci si pentru papalitate.

  • doktoru zice:

   Problema cu Unirea romanilor poate sa para un pic complicata,dar nu e.Daca aceasta s-ar fi petrecut pana la momentul 1453 ar fi fost greu de explicat .Dar dupa aceasta data totul se cam clarifica.Crestinii au avut cel mai longeviv imperiu din lume si asta unde i-a dus?Au umplut totul de sange si credinta se dusese la vale.Nu mai spun ca grecii parca spre sfarsit confiscasera totul in favoarea lor.Tot omul in prea mult bine sfarseste in destrabalare totala,de aceea Dumnezeu a judecat ca-i mi bine pt om in putin chin pe pamant decat sa sfarseasca arzand usor la rotisor in iad.Deci pt crestin,ortodox evident ,traiul bun este o pierdere si nu un castig.Si atunci Dumnezeu a sfarsit imparatia crestinilor de pe pamant.Pentru totdeauna.Stiu ca unii asteapta un Tzar pe la rusi,alti greci ar dori sa preia Constantinopolul doar pt ei,dar sper ca prin aceasta zona nimeni nu are astfel de vise erotice irealizabile.Timpul lor a trecut de mult.
   Deci de aceea banuiesc ca Mihai Viteazul s-a agitat degeaba cu Unirea si de aceea nici nu a rezistat ce a facut prea mult.Mihaita trebuia sa-i tina in sah pe turci ,pe catolici ,bozgori si cine or mai fi fost,dar nu trebuia sa le dea si matul . Pt aceasta trebuia sa se mai astepte ceva.De aceea am zis ca a fost ciudat ca au reusit masonii .
   Banuiesc ca planurile si gandurile lui Dumnezeu sunt muuuuult mai mari si mai inalte si mai deosebite decat cele ale oamenilor ,diferenta parca de la cer la pamant,si de aceea oamenii nu pot avea niciodata The Big Picture.Doar Dumnezeu o are,restul doar li se pare,inclusiv celor care manipuleaza lumea in ultimul hal.Din aceasta cauza omul nici nu intelege ce se intampla pe pamant.Si din ce cauza magarii traiesc si ei.Dar Dumnezeu are planuri cu ei si ii foloseste contra altor magari cand aceia depasesc limita admisa.De pacate.

   Dar vream sa pun si parerea Sf.Cosma Etolianul in privinta imperiului crestinilor :

   Crestinii si Imperiul Otoman

   Cand au trecut trei sute de ani dupa Rastignirea Hristosului nostru,Preabunul Dumnezeu l-a trimis pe Sf.Constantin cel Mare si el a intarit o imparatie crestineasca,iar crestinii au avut aceasta imparatie 1150 de ani.Dupa care Dumnezeu a ridicat imparatia de la crestini (in 1453) si l-a adus pe turc de la rasarit si i-a dat-o lui spre binele nostru.Si a avut turcul imparatia 318 ani.In vremea aceea,in 1772,au venit crestinii la sultan si i-au cerut trei lucruri: sa-si faca biserici ,sa se pazeasca duminica sa nu se faca targuri in ziua ei si sa aiba scoli sa invete copiii carte.Si Dumnezeu l-a luminat pe sultanul si li le-a dat,iar aceste lucruri sunt scrise la Stambul in condica imparateasca.Si ce?A fost oare vrednic sultanul sa aiba imparatia?Dar Dumnezeu i-a dat-o spre binele nostru.Si de ce n-a adus Dumnezeu alt imparat cand erau aproape atatea regate(crestine latine),ci l-a adus numai pe turc de la Kokkini Milia si i-a dat-o lui?Fiindca Dumnezeu stia ca toate celelalte regate ne vatama credinta iar turcul nu ne-o vatama;ca sa nu fim pedepsiti i-a dat-o turcului si Dumnezeu il socoteste pe turc drept un caine care sa ne pazeasca.Asa a facut si Dumnezeu:cand a vazut ca vom fi pedepsiti,miscat fiind de multa iubire pe care o are fata de neamul nostru,a ridicat de la noi aceasta imparatie mincinoasa,ca sa ne-o dea pe cea adevarata.Hristosul nostru nu s-a rastignit ca sa ne dea o imparatie desarta si trecatoare,ci pe cea cereasca si preadorita.

   Dar eram curios prietene kalinix,daca ai observat chestia cu Mesia personalizat in intregul poporului ovreiesc si stiai si ca este o chestie veche,mai multe intrebari nu ti-ai mai pus?,nu s-a mai aprins nici un clontopel,nimic?
   Uite ,ca element ajutator pt grupa mica,mai dau cateva texte :

   Sfântul Ipolit al Romei scrie:
   «I-a trimis Domnul pe Apostoli la toate neamurile, iar el (antihristul) la fel îşi trimite apostolii săi mincinoşi. Mântuitorul a adunat oile risipite. Tot aşa şi antihristul adună poporul risipit al iudeilor.-oare evreii nu e regrupati ???

   Profetia Sfantului Nil Atonitul, despre Antihrist si sfarsitul lumii
   Si toate acestea se vor face pentru ca Antihrist va stapani peste tot, va domni in toata lumea, va face semne si minuni cu inselaciune si va insela pe oameni cu viclenie, ca sa nascoceasca si sa vorbeasca unul cu altul de la un capat al pamantului la celalalt (telefonul, radiotelefonul, televiziunea, n.n.). Atunci(in timpul împaratiei lui antihrist) vor zbura prin aer ca pasarile (avioanele n.n.) si vor inota prin adancul marii ca si pestii (submarinele n.n.).-oare nu recunoastem vremurile noastre moderne,tehnologizate???
   Si toate acestea le vor face oamenii, traind in tihna, necunoscand ca acestea sunt inselaciunile lui Antihrist(adica minunile stiintei si tehnicii umane). Si asa de mult va inainta stiinta vicleanului, ca sa insele prin nalucire pe oameni, pentru a nu mai crede in Dumnezeu Cel in Sfanta Treime inchinat.

   Si parintele Arsenie Boca zicea ceva asemanator despre steaua cu cinci colturi care va disparea,dar va aparea steaua cu sase colturi,anarhia,si va fi vai de lume.-oare nu a disparut aia cu 5 si a aparut steaua cu 6,cu gust usor amarui???
   “Zdreanta rosie, secera si ciocanul, steaua cu cinci colturi va disparea , dar va veni steaua cu sase colturi , anarhia, si va fi vai si amar de lume“ -la asta trebuie sa spun ,pt ca multi nu au habar,monarhia a precedat anarhia ,care a succedat-o.

   Zic monahii Mănăstirii Solovăţ ca au transmis un răspuns pe care Sfântul Zosima l-a dat fiului său duhovnicesc care l-a întrebat cum să-l recunoască pe Antihrist când va veni. Sfântul călugăr i-a dat acest răspuns precis: „Când vei auzi că Hristos a venit sau S-a ivit pe pământ, atunci să ştii că acela e Antihristul“.Ori acest mesaj s-a auzit.Mai precis toti evreii l-au auzit.Numai ca au folosit cuvantul Mesia in loc de Hristos.Poate de aceea nu a fost luat in considerare de catre crestini.

   Intrebare :daca semnele zise,scrise,spuse de multi sfinti,calugari si altii despre antihas sunt mult mai mult decat evident ca sunt indeplinite,oare unde este antihas-ul??? O fi iesit el oare din schema ???
   PS-Vedeti sa nu va saccsivizati prea mult mintea si gandurile petrecand muuuult prea mult timp prin celalalt balcon !!!…si prin link-urile total inutile ale domnului geo….zi-le domnu gheo…..fara numar…pana ameteste si mouse-ul si scroll-ul definitiv!!!(eu cel putin cand verific concurenta ma enervez la culme cand vad atata noianul de stiri excrementiale!!!….am invatat totusi si un termen nou de la concurenta!!!)

 8. doktoru zice:

  Salut.Am trecut in zbor pe aici si vad ca nu prea se inghesuie nimeni in zona !!! Si pe celelalte siteuri sunt doar subiecte lipsa,teme de cacao,de comentat si aiurat de catre tot felul de aiuriti aiuritori.Dar vream sa te intreb,prietene Andrei,ce parere ai de parintele ala grec Elpidie,parca.Cum ti se pare?Si mai era unul ,parintele sau calugar,Maxim sau Maximus?Ai auzit de asta?
  Am mai gasit niste texte interesante,de fapt de actualitate,dar o sa dau doar niste mici fragmente din ele,poate mai comenteaza lumea.Sau toti or fi in doliu dupa Charli !!!

  Le-am spus acestea într-un mod îngroşat şi istoric. Adăugind la liniile chipului culorile lui şi trecînd umbra literii la adevăr şi pătrunzînd toate în mod subţire, vom spune că taina lui Hristos ar putea-o vedea cineva închipuită la începuturi în cele ce se petreceau ca într-o umbră. Căci trebuia, odată ce firea omului era dispusă spre păcat şi prinsă fără voie în laturile morţii, să fie arătată de mai înainte taina readucerii ei la bine. Deci nu se putea ignora nici Hristos care va muri la vremea Sa pentru noi . Fiindcă protopărintele Adam s-a făcut după credinţa Sfintelor Scripturi, după chipul, şi asemănarea lui Dumnezeu. Iar din el, s-au născut şi au provenit întîi Cain, iar după el ca al doilea, Abel. Pe Cain îl socotim reprezentînd pe Israel. Fiindcă şi Hristos însuşi a spus poporului Iudeu că era prefigurat, datorită moravurilor lui, de Cain.

  …Iar tată al lor îl numeşte pe satana, zicînd : «Voi faceţi faptele tatălui vostru. Acela a fost ucigaş de oameni de la început şi întru adevăr n-a stătut, pentru că e mincinos, precum e şi tatăl lui» . Şi nu vom înţelege, cugetînd drept, că Hristos s-a gîndit la demonul viclean şi începător al răului, ci li-l arată Iudeilor înfuriaţi care plănuiau omorîrea Sa nelegiuită ca tată pe primul ucigaş de om şi născocitor al minciunii, adică pe Cain, şi-al aceluia, pe satana, tatăl păcatului. Iar întrucît unii întreabă : pe cine socotim tată al diavolului, sau cine spunem că e arhetipul (modelul) răutăţii aceluia, răspundem că Hristos îi socoteşte chipuri ale lui Cain ca arhetip pe cei arătaţi de El ca bolind asemenea lui de nelegiuirea aceluia .
  Că era obiceiul Mîntuitorului Hristos să numească satana pe cel ce-şi însuşeşte purtările aceluia, vedem foarte uşor şi din ceea ce spune ucenicilor: «Oare nu Eu v-am ales pe voi, cei doisprezece ? Şi iată unul dintre voi este diavol» (Ioan 6, 71). Deci trebuie de comparat cu Cain, Israil despre care s-a spus: «Fiul meu întîi născut, Israel» (Ieşire 4, 22).
  Iar după întîiul născut Israil, ca al doilea în timp şi cu totul nou s-a arătat Hristos, Fiu şi El al lui Adam, fapt pentru care S-a numit şi El pe Sine pretutindeni în chip înţelept şi cu iconomie Fiul Omului .

  Deci mai bune sînt cele duhovniceşti decît cele pămînteşti şi cu mult mai bine-primită este jertfa prin Hristos decît jertfele legii. Şi nu s-a aplecat Dumnezeu spre jertfele lui Cain, ci spre cele ale lui Abel. Şi pentru care pricină? Israil făcea un lucru drept jertfind. Căci trebuia să jertfească lui Dumnezeu. Dar nu alegea drept (jertfele). Căci persista mereu în tipuri, socotind că mulţumeşte pe Dumnezeu cu umbre. De aceea greşea şi i s-a cerut să înceteze de la aceasta, adică să părăsească obiceiurile vechi şi conforme legii şi să-şi facă conducător pe Hristos. Căci s-a spus lui Cain : «Ai greşit, linişteşte-te (opreşte-te)». Iar lui Abel: «Spre tine va fi întoarcerea lui şi tu îl vei stăpîni pe el». De fapt, dacă ar fi voit Israel să părăsească jertfirea celor pămînteşti şi slujirea cea după lege ca nefolositoare, făcîndu-şi conducător şi învăţător spre ceea ce e mai bine pe Hristos, ar fi fost liber împreună cu noi şi înscris în «cartea celor vii», după Scripturi (Apoc. 20, 15). Dar fiindcă asemenea lui Cain a făcut din buna primire a Mîntuitorului nostru motiv de pismă şi de pricină de ucidere, a căzut în blestem şi s-a făcut vinovat de şapte pedepse. Căci făcîndu-se vinovaţi de multe osînde şi fiind supuşi la asupriri sălbatice, umblă nenorociţii gemînd şi tremurînd. Şi sînt pretutindeni străini, ocăriţi şi înfricoşaţi, neavînd curajul propriu celor ce se bucură de libertate. Dar Cain a primit semnul că nu trebuie omorît. Şi de fapt Israil n-a pierit cu totul. Ci rămăşiţa lui s-a mîntuit, după cuvîntul proorocului Isaia, care ştiind-o aceasta, a grăit zicînd : «Şi dacă nu ne-ar fi lăsat nouă Domnul Savaot sâmînţă, am fi ajuns ca Sodoma şi ne-am fi asemănat Gomorei» (Isaia 1, 9). De aceea şi dumnezeiescul Psalmist îl ruga pe Dumnezeul tuturor să nu se piardă Israil în întregime : «Să nu-i omori pe ei, ca nu cumva să se uite Legea Ta».

  Că Iudeii sînt chipurile lui Cain sînt cunoscuţi de Dumnezeul tuturor, iar că nu sînt scrişi în cartea vieţii, e vădit din faptul că nu se vorbeşte de viaţa urmaşilor lui Cain. Iar că neamul cel în Hristos e scris şi se află în amintirea lui Dumnezeu o arată, socotesc, faptul că s-a descris viaţa drepţilor, adică a urmaşilor lui Set şi Enos, imediat al doilea după Cain şi a avut o cetate pe numele lui. Căci osîndiţii Iudei cugetă numai la cele de pe pămînt, necunoscînd Biserica celor întîi născuţi şi negrăbindu-se spre cetatea de sus….Căci în timpurile de pe urmă, în care s-a arătat sabatismul (odihna) în Hristos, Israel se va arăta înfricoşat, şi căzut în teama de pedeapsă, ca unul ce a omorît bărbat şi e judecat pentru sîngele sfînt cu mult mai mult decît Cain. Căci acela ca unul ce a greşit unui om ca noi, a fost vinovat de şapte pedepse. Iar acesta e cu mult mai vinovat ca unul ce nu a crezut lui Emanuil. Cei din Cain se pedepsesc de aceea de şapte ori, iar cei din Israel de şaptezeci de ori şapte. Căci osînda e pe măsura necredinţei.

  Dar să vorbim şi de amestecarea şi contopirea celor două neamuri, adică al celui sfînt şi al celui altfel, adică întinat şi necurat. Precum cei din Enos, purtători ai numelui lui Dumnezeu, s-au împătimit de fiicele oamenilor, prin ceea ce şi-au schimbat îndată felul de-a fi, alegînd să vieţuiască după obiceiurile şi legile acelora şi s-au îmbolnăvit de toată stricăciunea acelora, la fel şi cei din sîngele lui Israil, pînă ce au cultivat o vieţuire sfîntă şi au imitat desăvîrşit evlavia strămoşească, ţineau departe de la ei tot felul de răutate, şi au păstrat în ei cu totul neschimbată lauda unei vieţuiri slăvite. Dar cînd s-au amestecat cu neamurile vecine, fapt condamnat de lege, îndată umplîndu-se de răutatea ce se afla în ei, aplecîndu-se cu uşurinţă spre cele nelegiuite, de ce rele extreme n-au fost cuprinşi ?…Israil deşi sfînt prin originea de sus şi prin părinţii săi, a căzut uşor în apostasie….Au căzut la atîta răutate a gîndurilor, ba şi a faptelor, încît s-au împreunat şi cu femeile aflate încă în rătăcire. Iar fiindcă au născut, deşi trebuiau îndată să însemne copiii cu peceţile iudaice, prin tăierea împrejur cea de a opta zi şi pentru ei, au făcut dar demonilor necuraţi cele ale popoarelor sfinţite. Aceasta socotesc că s-a spus despre ei prin cuvîntul proorocului despre ei: «Fii străini s-au născut lor» (Ps. 17, 49).

  Căci erau unii dintre Iudei care după îndreptarea în Hristos se întorceau la umbra legii. Despre aceştia socotesc că scrie şi înţeleptul Ioan : «De la noi au ieşit, dar nu erau dintre noi. Căci dacă ar fi fost dintre noi, ar fi rămas cu noi» (I Ioan 2, 19).

  … Înţelege că spune că nu mai are nevoie de nimic din cele pămînteşti, deci nu se va bucura nici să se facă stăpîn peste şi mai multe, dacă nu are ca moştenitor legitim un fiu adevărat, născut dintr-o căsătorie liberă. Observă că firea e dusă prin sine şi fără legi scrise spre cunoaşterea clară a ceea ce e folositor de ştiut. Căci deşi avea un fiu, înţelege pe Ismail, dumnezeiescul Avraam se declară pe sine fără copii. Deci firea ştie, şi încă foarte limpede, că cel odrăslit din împreunarea întinată şi nelegitimă nu se poate numi în chip cuvenit fiu. «Căci nu va da rădăcină adîncă», după cum s-a scris (Înțel. Sol. 4, 3). Iar că, chiar dacă s-ar naşte unora un prunc din slujnică, va fi o odraslă rece şi deşartă, şi nu ar pricinui bucurie celor liberi….

  Israil cel după trup a fost în oarecare fel primul fiu al Dum¬nezeului tuturor. Căci zice : «Fiu întîi născut al Meu este Israil» (leş. 4, 22). Dar ca din roabă şi răscumpărat din Egipt. Dar Dumnezeu nu l-a învrednicit să se socotească între fii (căci firea este liberă şi iubitoare de ceea ce e legitim). Ci a căutat mai degrabă poporul plăcut, pe cel prin credinţa în Hristos, potrivit făgăduinţei, în care cei din jurul lui Avraam s-au făcut şi părinţi ai multor neamuri 12. Căci au moştenit slava aceasta nu în Israil cel după trup, ci in cei mîntuiţi dintre neamuri prin credinţă.O va mărturisi aceasta Pavel, scriind : «Nu prin lege s-a primit de Avraam făgăduinţa că va fi moştenitor al lumii, ci prin dreptatea credinţei» (Rom. 4, 13) Căci îl avem pe Avraam ca părinte, cei ce am crezut din netăierea împrejur şi sîntem îndreptaţi de Dumnezeu asemenea Lui. Această taină dumnezeiască ne-o lămureşte bine Pavel cel învăţat în ale legii. Căci scrie Galatenilor care după ce s-au desăvîrşit (botezat) în Hristos , s-au întors înapoi, certîndu-i : «Spuneți-mi voi cei ce voiţi să fiţi sub lege, nu auziţi legea ? Căci s-a scris că Avraam a avut doi fii, unul din roabă şi unul din liberă. Dar cel din roabă, s-a născut după trup 12; iar cel din liberă, prin făgăduinţă» (Gal. 4, 21—23). Acestea sînt alegorii. Fiindcă ele sînt cele două legături ; una, de la muntele Sinai, naşte spre robie. Ea este Agar. Căci Sinai este un munte în Arabia. Şi zace in acelaşi rînd cu Ierusalimul, dar ii slujeşte acestuia cu fiii ei. Iar Ierusalimul de sus este cea liberă, care este maica noastră ….Înţelegi, deci, că Agar şi Sara sînt chipurile celor două testamente. Şi pe slujnică o aseamănă cu maica Iudeilor, adică cu Ierusalimul de pe pămînt, fiindcă era supusă legilor robiei şi nu se distingea prin duhul liber. Iar de cea dintîi şi liberă, adică de Sara, care se tălmăceşte de aceea şi Stăpină, zice că purta chipul Ierusalimului înalt şi de sus şi ne spune în mod clar că s-a făcut maica celor îndreptaţi prin credinţă şi chemaţi din făgăduinţa lui Dumnezeu ca sa fie fiii lui Avraam. «Căci noi, zice, sîntem ca Isaac : fii ai făgăduinţei» (Gal. 4, 28). Fiindcă ne-am eliberat în Hristos, prin care şi în care îmbogăţiţi cu Duhul dumnezeiesc şi de sus, am fost aşezaţi între fiii lui Dumnezeu .

  … Dar era de trebuinţă ca apărînd Emanuil şi arătîndu-se taina Lui în lume, chipurile cultului mozaic să se supună învăţăturilor evanghelice ca unor porunci mai înalte şi mai desăvîrşite. Acest lucru s-a arătat iarăşi în umbra unui chip. Şi voi spune care este acesta. De vreme ce Sara n-a născut, iar Agar avea în pîntece pe Ismail, îşi arată mîndria faţă de cea liberă. Dar Sara n-a suferit dispreţul şi a pornit să asuprească pe Egipteancă. Iar aceea a plecat din casă şi rătăcea prin pustiu. Şi a întrebat-o îngerul din cer unde merge şi de unde vine. Iar aceea a răspuns la acestea : «Fug de la faţa Sarei, stăpîna mea». Dar ce zice dumnezeiescul înger ? «Intoarce-te la stăpîna ta şi smereşte-te sub mîinile ei». Se arată prin aceasta că, cultul legii va naşte pe Israil . Dar (Agar) fiind slujitoare (fiindcă nu era în ea duhul libertăţii), a născut pe poporul din Egipt mai înainte de cunoaşterea noii legi evanghelice. De aceea el a şi dispreţuit mult şi a prigonit pe cei în Hristos şi a privit de sus rînduielile evanghelice, făcînd-o aceasta în multe feluri. Căci a prigonit pe Sfinţii Apostoli Sinagoga Iudeilor, spunîndu-le pe faţă : «Cu poruncă v-am poruncit vouă să nu învăţaţi în numele acesta. Şi iată aţi umplut Ierusalimul cu învăţătura voastră» (Fapte 5, 28). Vezi cum se îngîmfă Egipteanca împotriva Sarei şi se obrăzniceşte slujnica împotriva celei libere ? Dar e învinsă după un timp si fuge într-un fel oarecare iubind libertatea, însă i se porunceşte de glasul îngerului să nu dispreţuiască pe cea libera, adică învăţătura care o cheamă la demnitatea libertăţii, ci mai vîrtos să se smerească sub mîinile ei. Căci cultul legii, mişcîndu-se prin chipuri, slujeşte în oarecare fel învăţăturilor evanghelice, arătînd în sine în mod obscur, frumuseţea adevărului.
  Aşadar legea de odinioară a lui Moise, dată prin îngeri, auzea cuvîntul îngerilor, care îi poruncea să-şi plece grumazul sub învățăturile date prin Hristos şi să se supună celei libere şi să nu umble de capul ei. Aceasta socotesc că e înţelesul spiritual al supunerii Agarei sub mîinile Sarei.
  Dar trebuie să amintim că şi dumnezeiescul, Pavel a văzut în ele cele două legăminte, pe unul născînd în robie, egal cu Ierusalimul de acum ; şi pe altul spre demnitatea libertăţii, adică pe Sara.

  A suportat greu Avraam plecarea Agarei, dar a lăsat-o la porunca lui Dumnezeu. Căci a întristat cu adevărat pe Sfinţii Apostoli şi Evanghelişti căderea lui Israil. Dar s-au despărţit şi nu fără voie de el, pentru voia lui Dumnezeu şi pentru iubirea lui Hristos. Alungată fiind maica Iudeilor, a rătăcit ani îndelungaţi. Şi se primejduia să se piardă cu totul.

  Dar dacă vor chema pe Dumnezeu strigînd către El în cursul timpului, vor fi miluiţi în mod sigur.Că și Apostolul a zis :«Dar şi aceia, de nu vor rămâne în necredinţă vor fi altoiţi, că putere are Dumnezeu să-i altoiască din nou»(Romani11,23).

  «Şi a fost după cuvintele acestea, Dumnezeu a încercat pe Avraam şi a zis către el: Avraame, Avraame. Iar el a zis: Iată-mâ. Şi a zis : Ia pe fiul tău, pe Isaac, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, şi mergi în pămintul Moria şi adu-l pe el acolo ardere de tot pe un munte, pe care ţi-l voi arăta Eu» (Fac. 22, 1—2). Acestea au fost poruncite de Dumnezeu.

  Iar cei doi slujitori care însoţesc pe bătrîn şi merg impreună cu el pînă în a treia zi, socotesc că sînt chipul celor două popoare chemate în robie prin lege, al lui Israil şi al lui Iuda, care socoteau că trebuie să urmeze numai poruncilor lui Dumnezeu şi Tatăl, ca aceia lui Avraam, necunoscînd nici pe Fiul prin care sînt toate, nici pe moştenitorul Tatălui, al cărei chip preafrumos îl poartă micul Isaac aşezat la sinul Tatălui şi arătînd încă puterea cuvenită stăpînului. Căci Fiul era şi este pururea Domnul şi Dumnezeu Atot-desăvîrşit. Dar prin faptul că nu e cunoscut de toţi şi mai ales de Iudeii lipsiţi de credinţă, care vedeau numai trupul, părea că este cineva mic şi intîmplător. Şi cunoştinţa despre El e pe măsura înţelegerii fiecăruia. E mică în cei mici şi mare în cei mari…
  Iar faptul că cei doi slujitori i-au urmat pînă în ziua a treia şi nu li s-a îngăduit să urce la pămîntul cel înalt şi sfinţit, ci li s-a poruncit mai vîrtos să şadă acolo cu asinul, arată cum cele două popoare au urmat lui Dumnezeu pînă la timpul al treilea, adică pînă la cel din urmă, în care ni s-a arătat Hristos. Căci tot veacul se măsoară cu trei timpuri, adică cu trecutul, cu prezentul şi cu viitorul. Deci în al treilea e sfîrşitul. Căci dumnezeiasca Scriptură spune că Hristos a venit în timpurile de pe urmă ale veacului.Urmînd deci Israil prin lege lui Dumnezeu pînă la timpul venirii Mîntuitorului nostru, n-a voit să urmeze prin credinţă lui Hristos care a urcat pînă la moartea pentru toţi, ci mai degrabă a fost împiedicat pentru multele păcate. Căci lui Israil i s-a întîmplat o împietrire în parte (Rom. 11, 20), care e închipuită prin asinul care era cu slujitorii. Căci asinul este chipul ultimei iraţionalităţi. Iar împietrirea e rodul iraţionalităţii. Şi despărţirea tatălui de slujitori şi plecarea de la ei cu fiul şi promisiunea că se va întoarce iarăşi (căci zice : «Eu şi copilul vom merge pînă colea şi închinîndu-ne, ne vom întoarce la voi»), înseamnă despărţirea vremelnică a lui Dumnezeu de fiii lui Israil şi întoarcerea la ei la sfîrşitul veacurilor, pentru credinţa în Hristos pe care o vor primi. Căci cînd «va intra plinirea neamurilor, atunci întregul Israil se va mîntui» (Rom. 11, 25—26).
  Iar faptul că fericitul Avraam nu spune lămurit că urcă să jertfească pe fiul său, ci dă ca pretext: «Vom trece pînă colea», e un semn clar de-a nu se fi încredinţat poporului Iudeu taina lui Hristos. Acesta e motivul adevărat pentru care vedem pe Iisus că vorbeşte Iudeilor în parabole şi prin ghicituri, iar ucenicilor Săi le spune : «Vouă vi s-a dat să cunoaşteţi tainele împărăţiei lui Dumnezeu, iar celorlalţi în parabole» (Matei 13, 11).

  Lecturare placuta !!!

  • De parintele Elpidie am auzit, dar nu am citit mai nimic din ce a aparut cu el. Mi s-a parut interesant cand a zis ca al treilea razboi mondial nu va fi unul cu arme, ci impotriva lui Hristos. Iar de celalalt nu stiu.

  • doktoru zice:

   Pai atunci inseamna ca cel de al 3 lea razbel mondial,daca va mai fi,nu prea mai e razbel si nici mondial,daca e gunless.Aici probabil sa fi nimerit si el cate ceva,pt ca dupa parerea mea celebrul Armaghedon reprezinta ,in cea mai mare parte, un razboi in duh contra lui Dumnezeu,mai precis contra lui Hristos,si va fi dus de celebrul anti-haș.Sa stii ca razbelul asta este inceput de ceva vreme incoace si sper ca stii si de cine !!!

  • doktoru zice:

   Ai gasit pe undeva ideea ca Iuda a fost sau este exponentul intregului neam al iudeilor?

 9. doktoru zice:

  Salut.Am gasit ceva timp liber,zilele astea,asa ca m-am gandit sa mai zic de un text,doua pt informatizarea lumii !!!
  Din :Staretii despre vremurile din urma ; cateva chestii interesante.

  Sfântul Ioan din Kronstadt, cu puţin înainte de moartea sa, slujind Liturghia în schitul Mănăstirii Leuşino din Petersburg, în predica sa a chemat poporul la pocăinţă, spunând că se apropie vremuri groaznice, inimaginabil de înfricoşătoare. Egumena mănăstirii l-a întrebat: „Părinte, când va fi aceasta?” Părintele Ioan i-a răspuns: „Noi nu vom ajunge în acele timpuri, iar ele (a arătat spre maici) vor ajunge şi, când de pe pământ va fi luat Monarhul (cel care-l împiedică), atunci va veni antihrist…”
  În epistola către Tesaloniceni, citată de părintele Ioan Krestiankin, scrie: Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui. Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte. Şi atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale şi-l va nimici cu strălucirea venirii Sale (II Tes. 2: 6-8). Sfântul Ioan Gură de Aur a explicat: „Unii consideră că aici se face referinţă la harul Duhului Sfânt, alţii – la Imperiul Roman. Eu sunt înclinat să accept ultima afirmaţie. De ce? Fiindcă dacă Apostolul ar fi voit să vorbească despre Duhul Sfânt, nu s-ar fi exprimat atât de ceţos… în afară de aceasta, i se cuvenea deja lui (antihristului) să vină…, fiindcă ele (darurile) demult au sărăcit… Când va înceta existenţa statului roman, atunci el (antihristul) va veni. Şi pe bună dreptate. Deoarece, atâta timp cât se vor teme de acest stat, nimeni în grabă nu i se va supune lui antihrist. Dar, dacă el va fi distrus, se va instaura anarhia şi el va face tot posibilul ca să fure atât puterea omenească cât şi pe cea Dumnezeiască”. „Aşa cum vorbeşte Apostolul despre căderea statului roman, este limpede şi clar de ce el face numai aluzii la acesta şi până la o vreme se exprimă neguros… Pe el, ca pe un răzvrătit, l-ar fi condamnat la moarte şi totodată s-ar fi ridicat prigoană împotriva creştinilor…” – explică Sfântul Ioan Gură de Aur, iar noi ştim că ucenicul lui, în timpul scrierii tâlcuirilor, l-a văzut prin crăpătura uşii chiar pe Sfântul Apostol Pavel stând lângă sfânt şi şoptindu-i la ureche cum să înţeleagă corect epistolele sale.
  Este bine cunoscut că Moscova a fost capitala lumii ortodoxe, a treia Romă (după lepădarea drept măritoarei credinţe a vechii capitale a lumii, apoi a Constantinopolului), iar a patra Romă nu va mai fi. Rusia a fost cel mai puternic bastion al Ortodoxiei şi a puterii împărăteşti şi de aceea „cel care împiedică” nu mai este.
  Cuviosul Teofan Zăvorâtul scrie: „Prin împărăţia romană vom subînţelege puterea împărătească în general. Puterea împărătească are în mâini posibilitatea reţinerii mişcărilor populare şi, având la bază principiile creştineşti, nu-i va permite poporului să se abată de la ele şi îl va reţine. Dar, fiindcă scopul principal al lui antihrist este să-i abată pe toţi de la Hristos, el nici nu va apărea atâta timp cât va domina puterea împărătească. Aceasta nu-i va permite să se extindă şi-l va împiedica să acţioneze în duhul său. Anume aceasta şi este împiedicarea.
  Iar atunci când peste tot se vor instaura autoconducerea, republicile, democraţia, comunismul, atunci lui antihrist i se va deschide libertatea acţiunii. Lui satana nu-i va fi deloc greu să pregătească voturile pentru lepădarea de Hristos, aşa cum a demonstrat experienţa revoluţiei franceze din secolul trecut şi din cel curent. Nu va avea cine să spună un autoritar veto (nu permit), iar declaraţia smerită a credincioşilor nici măcar nu va fi luată în seamă. Şi atunci când peste tot se vor stabili astfel de reguli care vor permite desfăşurarea acţiunilor antihriste, atunci va apărea şi antihrist. Până atunci însă va aştepta”.

 10. doktoru zice:

  În anul 1905, Sfântul Ioan din Kronstadt proorocea: „Ţarul nostru duce o viaţă dreaptă şi binecuvântată. Dumnezeu i-a trimis o cruce grea de suferinţe, ca unui fiu ales şi iubit al Său, aşa cum este spus de văzătorul tainelor lui Dumnezeu: Eu pe câţi îi iubesc îi mustru şi îi pedepsesc (Apoc. 3: 19). Dacă poporul rus nu se va pocăi, sfârşitul lumii este aproape. Dumnezeu va lua de la el pe binecredinciosul împărat şi va trimite biciul în persoana conducă-torilor impostori, nelegiuiţi, cruzi, care vor îneca pământul în sânge şi lacrimi”.
  Oare nu s-au împlinit şi nu se împlinesc proorociile sfântului? De ce va împărăţi antihrist? „Nu pentru că Dumnezeu a vrut acest rău oamenilor, ci pentru că oamenii singuri se vor aduce
  pe sine la aceasta” – scrie despre venirea lui antihrist Sfântul Teofan Zăvorâtul. Să citim Biblia. Pentru ce Dumnezeu pedepsea poporul ales? Pentru lepădarea de El, pentru abaterea spre credinţe mincinoase şi pentru fărădelege. Oare nu aceasta s-a întâmplat şi cu poporul nostru rus, căruia i-a fost dăruită de Dumnezeu mila să păzească adevărata credinţă până la a Doua Venire a lui Hristos? Când poporul se îndepărta de Dumnezeu, Ziditorul trimitea asupra lui invazia duşmanilor sau cataclisme naturale. Însă, înainte de revoluţie, lepădarea a fost atât de mare, mai ales în mediul intelectualităţii, încât, prin aceste măsuri, poporul deja nu mai putea fi adus la pocăinţă. A fost nevoie de foarte mari perturbaţii ca poporul să înţeleagă unde va ajunge el fără de Dumnezeu şi fără de unsul Său – ţarul. Poporul nu l-a dorit, mai ales intelectualitatea, pe ţar şi Dumnezeu l-a luat pe el. Dumnezeu ne-a creat pe noi cu voinţă liberă şi nu ne lipseşte de ea. Poporul a primit ceea ce a dorit. Oare nu a venit timpul să ne trezim? Unde este începutul necazurilor? În lepădarea de Dumnezeu şi a ordinii rânduite de Dumnezeu – Monarhia, puterea împărătească. Dumnezeu a rânduit pe pământ puterea asemănător cu puterea Sa din Ceruri. În împărăţia Cerurilor toată mulţimea îngerilor şi sfinţilor fac o singură voie – a lui Dumnezeu. Voia Ziditorului este veşnică. împăratul pământesc este chipul împăratului Ceresc, a voii Lui nesfârşite. Împăratul este responsabil pentru conducerea sa doar în faţa lui Dumnezeu şi nu vine în întâmpinarea voii desfrânate a oamenilor, aşa cum procedează preşedintele ales. Şi, ca oglindă a voii veşnice a Ziditorului, puterea împărătească se transmite prin moştenire. Ţarul este unsul lui Dumnezeu, unicul om asupra căruia a doua oară se săvârşeşte taina mirungerii, şi i se dau de la Dumnezeu daruri deosebite necesare pentru conducerea poporului. Ţarul, precum preotul, intră în altar prin uşile împărăteşti (de unde provine şi denumirea lor) şi se împărtăşeşte ca preoţii. De aceea, omorul ţarului este un păcat deosebit de greu. Dar chiar şi din punct de vedere practic, împăratul este stăpân în ţara, pe care o transmite fiului său, de aceea, este interesat de independenţa şi foiţa ei politică, militară, economică şi îi transmite fiului său, din copilărie, toate cunoştinţele sale şi înţelepciunea conducerii ţării. Oare poate fi spus acelaşi lucru despre forma prezidenţială de conducere? „…Se porunceşte ca alesul lui Dumnezeu, Ţarul Mihail Feodorovici Romanov să fie întemeietorul Cârmuitorilor Rusiei din neam în neam, cu răspundere în lucrurile sale înaintea Unuia Dumnezeului Ceresc, iar cine va merge împotriva acestei hotărâri soborniceşti – însuşi Ţarul, Patriarhul, dregătorul sau oricare om vorbeşte, să fie blestemat unul ca acesta şi în veacul acesta şi în veacul ce va să fie şi în viitor să fie lepădat de Sfânta Treime”.
  (Din hotărârea marelui Sinod de la Moscova din anul 1613)

 11. doktoru zice:

  Marele făcător de minuni şi clarvăzător al vremurilor noastre, Preasfinţitul Ioan de Shanghai, în Discursul rostit la Sinodul din Diasporă în anul 1938 a menţionat: „O bună parte a emigranţilor ruşi aparţine acelei clase de intelectuali care în ultimul timp împărtăşea ideile Occidentului… Păcatul cel mai grav al acestor oameni consta în faptul că ei nu îşi zideau convingerile şi tipicul vieţii pe baza învăţăturii credinţei ortodoxe, ci se străduiau să îmbine regulile şi învăţăturile Bisericii Ortodoxe cu obiceiurile şi dorinţele lor… Utilizând în lupta contra monarhiei calomnia împotriva familiei împărăteşti, larg răspândite pe atunci în Rusia, şi fiind însetată de putere, intelectualitatea a pregătit calea puterii comuniste…

  Nutrind speranţa salvării şi renaşterii Rusiei prin realizarea programului lor, liderii sociali aproape întotdeauna scapă din vedere faptul că, în afara acţiunilor omeneşti, în evenimentele istorice se manifestă Pronia lui Dumnezeu. Întreg poporul rus a săvârşit mari păcate, care au fost cauza groaznicelor cataclisme, şi anume: crima încălcării jurământului fidelităţii faţă de credinţă, Ţar şi Patrie şi omorul ţarului. Conducătorii obşteşti şi militari au refuzat să fie în ascultarea ţarului încă până la abdicarea impusă, pe care acesta a acceptat-o, nedorind vărsare de sânge în ţară şi pe care poporul a salutat-o furtunos, Iară a-şi exprima în vreun fel dezacordul. Astfel, s-a săvârşit încălcarea jurământului depus ţarului şi moştenitorului lui legitim, şi asupra celor ce au comis această crimă a căzut blestemul străbunilor – al Soborului din 1613, care a pecetluit hotărârile sale cu blestem asupra celor ce-l vor încălca.
  De păcatul uciderii ţarului sunt vinovaţi nu numai călăii fizici, ci şi întreg poporul, care jubila cu ocazia răsturnării ţarului şi care a permis înjosirea lui, arestarea şi exilarea, lăsându-l fără apărare în mâinile criminalilor, ceea ce i-a predeterminat sfârşitul.
  Astfel, necazul ce s-a lăsat asupra Rusiei este o urmare a păcatelor grele şi renaşterea ei este posibilă doar după curăţirea de ele…
  Atâta timp cât nu se face osândirea publică a revoluţiei din februarie împotriva Unsului lui Dumnezeu, oamenii ruşi continuă să participe la păcat, mai ales atunci când luptă pentru „roadele” revoluţiei, fiindcă, după cuvintele apostolului Pavel, deosebit de păcătoşi sunt cei care înţeleg că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac (Rom. 1: 32).
  În cuvântul rostit înaintea slujbei Dumnezeieşti pentru odihna sufletelor împăratului Nicolae şi a celor ce au pătimit împreună cu dânsul, sfinţitul ierarh Ioan a spus:
  „Atunci când împăratului David i s-a adus vestea despre uciderea lui Saul, el a poruncit să fie executat mesagerul, cu toate că acesta nu participase la omor… Nici cea mai mică implicare în acest păcat nu rămâne nerăzbunată.
  În necaz noi spunem: Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri (Matei 27: 25). Spre deosebire de Saul care s-a lepădat de Dumnezeu şi pentru aceasta a rămas şi el părăsit de Dumnezeu, împăratul Nicolae este chipul evlaviei şi al predării absolute în mâinile Domnului… Asupra unui astfel de împărat s-a ridicat mâna criminalilor şi, pe deasupra, aceasta s-a întâmplat atunci când, prin chinurile îndurate, el s-a curăţit deja ca aurul în foc şi a devenit un pătimitor nevinovat în sensul deplin al cuvântului.
  Crima împotriva ţarului Nicolae al II-lea este şi mai groaznică şi mai nelegiuită prin faptul că împreună cu el a fost exterminată întreaga sa familie, copiii nevinovaţi!
  Astfel de crime nu rămân nepedepsite. Ele strigă la cer şi pogoară mânia lui Dumnezeu pe pământ”, – zice sfinţitul văzător cu duhul.
  În cuvântul rostit în Biserica-memorial din Bruxelles, Sfântul ierarh Ioan din Shanghai a spus: „Omorul a căzut pe conştiinţa şi sufletul întregului popor. Toţi sunt vinovaţi într-o măsură mai mare sau mai mică: cine prin rebeliune directă, cine prin pregătirea ei, cine prin trădare, cine prin îndreptăţirea fărădelegilor comise şi tragerea foloaselor de pe urma lor”.
  „Tot poporul rus a păcătuit nespus de tare înaintea lui Dumnezeu! În anul 1613, la Marele Sinod din Moscova, el ajurat credinţă dinastiei împărăteşti Romanov până la a Doua Venire a lui Hristos! Mai bine de trei sute de ani, fiecare cetăţean al Rusiei, la atingerea majoratului, depunea jurământ împăratului, iar tag¬mele duhovniceşti şi militare jurau de două ori după o rânduială aparte.
  Au jurat credinţă… însă nu şi-au ţinut jurământul. Iar, după învăţătura Bisericii Ortodoxe, conform anatemei XI, care se citeşte în Duminica Ortodoxiei, urmează: „Celor care consideră că împăraţii ortodocşi sunt înălţaţi pe tron fără o deosebită îngăduinţă a lui Dumnezeu faţă de ei şi se încumetă să uneltească rebeliune şi trădare – anatema! (de trei ori)”. Dumnezeu îi pedepseşte pe călcătorii de jurământ. Iată cauza nenumăratelor necazuri ce s-au abătut asupra noastră. Rusia s-a înecat în sânge… Vremurile Istoriei Universale, după cum se vede, merg spre sfârşit”, – zice ieroschimonahul Efrem Athonitul.
  Sfântul Patriarh Tihon a spus că este necesar a osândi fărădelegile uciderii ţarului şi încălcării jurământului, ca ele să nu cadă asupra noastră.

 12. doktoru zice:

  Însă acum peste tot se face publicitate Noii Ordini Mondiale. Şi ce prezintă această ordine? Ea este contrariul absolut al ordinii rânduite de Dumnezeu: este fără de Dumnezeu, fără adevărata credinţă în Ziditor, fără unsul lui Dumnezeu, iar în fruntea ei stă diavolul.
  Această nouă ordine mondială se pregăteşte de către masoni, iar vârful ei îl constituie evreii, împotrivitori lui Dumnezeu, care îl vor şi urca pe tron pe antihrist. Şi simbolul luptei împotriva lui Dumnezeu a devenit numărul 666. Atâta timp cât puterea era transmisă ca moştenire din neam în neam, masonii nu puteau conduce lumea. De aceea, ei au înfăptuit revoluţiile engleză, franceză, rusă – pentru a lua puterea în mâini. Acum „politica se face cu bani grei” – le place să repete magnaţilor doldora de bani. Guvernul vizibil este doar un paravan pentru ei. Aşadar, participând la făurirea unei noi ordini mondiale, oare nu suntem şi noi părtaşi ai luptei împotriva lui Dumnezeu? Dacă poporul, care nu şi-a exprimat cu voce tare protestul împotriva răsturnării ţarului, este vinovat de păcate groaznice împotriva lui Dumnezeu şi împotriva strămoşilor săi, atunci oare nu vom fi şi noi, prin tăcere, vinovaţi de ele, continuând lucrarea duşmanilor lui Dumnezeu, fără a ne exprima cu voce tare protestul nostru? Da, uciderea ţarului a fost îngăduită de Dumnezeu, monarhişti au rămas foarte puţini, mai ales în mediul intelectualităţii. Mersul istoriei nu mai putea fi schimbat. Însă cel ce a rămas credincios ţarului nu este vinovat de păcate groaznice. Oare nu e cazul să procedăm şi noi asemenea? Noi nu suntem în stare să schimbăm evenimentele apocaliptice, mai târziu sau mai devreme toate prezicerile se vor înfăptui. Dar trebuie să ne exprimăm sus şi tare protestul împotriva sistemului, al cărui scop final este pecetea lui antihrist, pentru a nu fi complici în omorul duhovnicesc al celor ce vor primi peceţile satanice. Suntem datori să dăm alarma, să preîntâmpinăm pe cei care încă mai sunt în stare să audă. Unde este dragostea noastră creştinească? Numai cel ce şi-a pierdut sensibilitatea faţă de propria mântuire poate rămâne indiferent la soarta sufletelor altor oameni.

  Însă de ce oare unii oameni nu doresc să primească cuvântul despre pericolul ce ne paşte? Să ne amintim parabola semănătorului. Sămânţa care a căzut pe marginea drumului este cuvântul lui Dumnezeu adresat oamenilor care sunt sub stăpânirea diavolului. Cuvântul căzut pe piatră este adresat celor ce îl primesc, însă în vremuri de necazuri şi prigoane se leapădă, iar sămânţa căzută între spini – către cei ce înăbuşă chemarea lui Dumnezeu către mântuirea veşnică cu grijile acestui veac şi cu înşelările bogăţiei.

  • zcalin zice:

   Am ramas fara cuvinte. Te-as ruga sa detaliezi, cum vezi aceasta lupta impotriva sistemului pentru a nu primi pecetea pe brat.n Eu o vad in plan duhovnicesc, ca marturisire a lui Iisus Hristos, ca fiind Calea, Adevarul si Viata si de a-I urma intocmai. Apropo, legat de vanzare-cumparare, am gasit in Sfanta Scriptura, in Vechiul Testament, la „Cartea intelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah” cap. 27-2, ca „pacatul se strecoara intre vanzare si cumparare”.

   • doktoru zice:

    Salut.Am stat si m-am mai gandit si am ajuns la concluzia ca asa cum ziceau si Sf.Parinti ,crestinul nu are de luptat decat contra patimilor(suna un pic cam arhaic,stiu),adica el nu trebuie sa mai pacatuiasca ,sau macar sa incerce sa se abtina cat mai mult de la pacate.In rest nu are de dus nici o lupta contra nimic.Iar stapanirilor,conducerii statului mai nou, trebuie sa se supuna atata timp cat acestea nu se ating de credinta in mod explicit si direct.Si de exemplu l-ar pune sa se lepede de credinta si de Hristos(in acest caz crestinul care nu se va supune voii rele a stapanirii daca ar suferi ceva din partea statului ar suferi pe nedrept si ar fi apreciat de Dumnezeu…anticipistii care striga sus si tare ca se pregatesc de mucenicie nu se incadreaza aici ,pt ca ei se incadreaza la categoria revoltatorilor iar primul care a facut acest lucru stim cine este…chip-stii nu realizeaza de cine sunt influentati in aceasta lupta a lor !!!).
    In rest chiar daca statul ti-ar spune ca trebuie sa iti implanteze un cip in corp pt control,fie el si un control totalitar,crestinul trebuie sa se supuna si sa nu se revolte cu nimic,deoarece acest lucru nu-i afecteaza cu absolut nimic credinta.Iar pe de alta parte daca se rascoala contra statului si al organelor sale atunci conform legii statului el este pasibil de pedeapsa si atunci nu se mai incadreaza la suferinta pe nedrept ci la o suferinta pe buna dreptate.Iar Sf.Petru la Epistola intai 2,13-21,ne-a aratat ce este placut lui Dumnezeu,caci nici Hristos nu s-a revoltat cu nimic impotriva nesimtirii totale a evreilor in frunte cu toata conducerea lor ci s-a lasat in voia lui Dumnezeu si a rabdat si moartea fara sa se opuna cu nimic.Asa este,planurile lui Dumnezeu sunt putin mai complexe iar oamenii de rand nu prea inteleg absolut nimic si din aceasta cauza unii se revolta inutil.
    Poate acum am nimerit mai bine !!!

   • kalinix zice:

    putin cam in extrema, insa cred ca acesta este exact modelul mucenicilor din primele veacuri crestine.
    Nici ei nu au facut marsuri si proteste impotriva imparatilor pagani, nu au cerut drepturi egale cu celelalte religii (nu, nu am uitat de apologeti, insa scopul lor ultim era inlaturarea prejudecatilor la adresa crestinismului). Ba chiar daca cititi actele martirice veti vedea ca multi dintre mucenici se rugau pentru sanatatea imparatilor, ori a celor ce-i munceau. Evident ca-i infruntau atunci cand le era atacata credinta in Hristos, dar nici unul nu s-a plans ca sunt omorati, aruncati la fiare, rastigniti, arsi, inecati ori ingropati de vii. (poate cu cateva exceptii – imi vin acum in minte Nestor ori Sfantul Vasile cel Mare si Iulian Apostatul, dar cred ca in al doilea caz circumstantele sunt altele)
    Evident ca vremurile sunt altele, metodele de ‘tortura’ s-au mai rafinat, dar in cele din urma, daca privim atent, ispitirile sunt aceleasi: painea, bogatiile pamantului si pozitia sociala si evident senzualitatea, cu cat mai multa, cu atat mai ‘bine’. Adica exact ceea ce li se promitea si mucenicilor daca se lepadau de Hristos.
    In fine, mie unuia mi se pare ca facem o mare greseala zicand ca daca avem liber sa mergem la Biserica, automat societatea in care traim este crestina. Poate gresesc…

  • doktoru zice:

   Salut.Nu stiu exact la ce fel de lupta te referi si de ce trebuie sa te lupti contra sistemului.Daca esti haiduc sau pirat atunci lupti contra sistemului ca sa poti fura si tu odata cu el !!!Si in plus nu sunt nici adeptul vreunei peceti materiale,de nici o forma,pe mana,brat,nas,frunte,palma sau talpa.Toti crestinii,ortodocsi, au primit pecetea Sf.Duh ca o arvuna pt viitor a imparatiei cerurilor iar restul omenirii este pecetluita de diavol si asa vor ramane daca staruiesc in erezii si paganism.Ortodocsii se mantuiesc iar ereticii si paganii raman sub mania lui Dumnezeu si stau sub amenintarea iadului pana la sfarsitul vietii iar apoi vor experia pe propria piele flacara nematerialnica a iadului si vor afla cum este. Bineinteles ca si din ortodocsi mai pica la examen dar totusi au sanse mari sa scape de acolo intr-un final.Pe de alta parte nu trebuie sa ne alarmam la orice teorie protestanta noua care ne apare de peste ocean si ne anunta tot felul de lucruri infricosatoare.De acolo vin doar ideile satanei.Tot ferindu-ne de atatea chip-uri implantabile ,vom face pesemne mari erori ,greseli si pacate.Dar evident vom scapa de chip-ul 666. Parerea mea este ca iadul geme de oameni fara chip-ul asta 666.

   Cat despre : Vechiul Testament, la “Cartea intelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah” cap. 27-2, ca “pacatul se strecoara intre vanzare si cumparare”;cred ca acolo era vorba pt evrei ca sa nu insele la masura de cantar,celebra lor efa,pe care o tot amenajau,desi aveau scris in lege foarte clar sa nu aibe 2 masuri,adica efa mare si efa mica.Ca asa furau evreii pe evrei.

   De fapt am vrut sa raspund la prima intrebare prin doua citate de unde fiecare poate sa inteleaga ce vrea .Unul ar fi din Pateric:

   Fraţii părinţi ai Schitului au proorocit pentru neamul cel de pe urmă. Ce am lucrat noi?, ziceau ei. Şi răspunzând unul din ei, mare cu viaţa şi cu numele, avva Ishirion, a zis: noi poruncile lui Dumnezeu le-am făcut. Şi răspunzând fraţii au zis: dar cei după noi, oare ce vor face? Şi a zis: vor să vină la jumătatea lucrului nostru. Şi au zis fraţii: dar cei după dânşii? A zis avva Ishirion: nu au nicidecum lucru cei ai neamului şi rândului aceluia, ci va să le vină lor ispită. Şi cei ce se vor afla lămuriţi în vremea aceea, mai mari şi decât noi şi decât părinţii noştri se vor afla.

   Iar al doilea citat este din Apostolul Pavel,I Corinteni 10,13:
   Nu v-a cuprins ispită care să fi fost peste puterea omenească. Dar credincios este Dumnezeu; El nu va îngădui ca să fiţi ispitiţi mai mult decât puteţi, ci odată cu ispita va aduce şi scăparea din ea, ca să puteţi răbda.

   De aici se poate trage concluzia,parerea mea,ca din cauza ca acel ultim neam,generatie a veacului al optulea din cauza ca sunt atat de slabi pregatiti si nu vor mai putea lucra aproape nimic din cele lucrate de Sf.Parinti la inceput de crestinism si stiind ce zice Sf.Pavel ca Dumnezeu nu iti aduce nici o ispita peste puteri putem fi siguri ca ispitele sfarsitului de lume vor fi si sunt foarte simple ,ca pt copii.Nu va fi nimic comparabil cu cele din vremea mucenicilor cand se puneau bazele credintei crestinismului si se faceau atatea minuni pt cei pagani si necredinciosi.Acum totul este ca crestinii,ortodocsi evident,sa staruie in credinta stramoseasca ca sa iasa lamuriti din aceste ispite asa cum au fost lamuriti ,dar ca prin foc, evreii de pe vremea Macabeilor,cum scrie la Daniel 12.

   Stiu ca am zis ca o sa imi dau si cu parerea despre Ilie si Enoh dar am cam multe chestii in lucru si e o secunda mai greu cu timpul care parca zboara.Parca suntem ca la Facere unde scrie :Si a fost seara,si a fost dimineata.Acum e la fel aproape: acum e dimineata,acum e seara !!!La chestia asta e un pic mai mult de lucru dar pot sa spun ca eu cred ca Enoh si Ilie sunt exponentii ,virtuali din viitorul nostru prezent,ai unor virtuti ;care se presupune ca ar fi trebuit sa fie ale crestinilor dar nu prea vor mai fi spre final de lume mai de loc. Deci Dreptul Enoh ar reprezenta dreptatea,care vine insotita de mila pt ca nedreptatea este mincinoasa si nemiloasa,iar cea de a doua virtute care este reprezentata de Sf.Ilie este cunoasterea de Dumnezeu si inchinarea la El ca fiind Adevarul.
   Daca evreii de pe timpul lui Iisus au auzit parabola lui Lazar,nu cel inviat,in care se spunea :Au pe Moise(si legea) si pe proroci,sa asculte de ei ; oare crestinii nu or sa auda si ei la randul lor :Nu ati avut pe Iisus si pe Apostoli si legea cea noua a harului ?De ce nu ati ascultat de ei ? Iisus a zis ca evanghelia va fi propovaduita la neamuri si va fi si spre marturie(desi era spusa pt evrei pana la caderea Ierusalimului din anul 70,va fi valabila si pt sfarsitul lumii),adica cei care o vor tine pana la capat vor fi martori contra celor care au lasat-o intre timp sau au facut cum au vrut cu ea ca catolicii si restul sectelor neo-crestine.

   Eu cred ca toata problema asta antihristica pleaca de la mai multe neintelegeri, sau prea putin studiu,al bibliei si al Sf.Parinti.De ex.Matei 24 provoaca multe confuzii desi el are 2 parti importante dar distincte si se amesteca unele lucruri de la caderea Ierusalimului cu cele de la sfarsitul lumii. Iar , multi pomenesc de taina faradelegii dar nu au inteles ce era ea si de ce ar fi putut sa apara antihristul chiar de acum 2000 de ani daca nu ar fi fost acel ceva care a impiedicat acest lucru.Deci daca antihristul era in lume de acum 2000 de ani dar nu a putut face nimic ca sa apara la scena mondiala asa cum este asteptat in zilele noastre asta ar cam arata ca nu prea era atat de uman.Pe de alta parte din textele de mai sus se poate vedea clar ca aparitia antihristului era oprita de monarhie,repet monarhie ca sa se vada si sa se inteleaga odata,iar monarhia a cazut.Pe de alta parte s-a scris ca antihristul ii va aduna pe evrei,ceea ce s-a facut deja.Si s-o mai spun si pe aia cu alegoria ca nimeni nu a priceput-o.

   Redam iar din Apostolul Pavel ,Galateni :
   Căci scris este că Avraam a avut doi fii: unul dintr’o femeie roabă şi altul din femeia liberă ;dar cel din femeia roabă s’a născut după trup, iar cel din femeia liberă s’a născut prin făgăduinţă.Acestea sunt spuse ca alegorie ; căci aceste femei sunt două testamente.
   Deci Apostolul Pavel spune clar ca Dumnezeu a folosit o alegorie si ca cei doi fii sunt reprezentantii cuiva ,a doua testamente,doua popoare;iar Apostolul, nu credeti ca a folosit aceeasi alegorie si in acest caz,adica IITesaloniceni :
   Să nu vă amăgească nimeni în nici un chip, căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va arăta Omul-nelegiuirii, Fiul-pierzării-faradelegii….?Pt ca mai departe continua la fel de intunecos :
   Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui.Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte. Iar daca Sf.Ioan Gura de Aur nu ar fi talcuit nu am fi stiut nici pana in ziua de astazi(cum de fapt nimeni oricum nu a inteles nimic)ca acel ceva care il oprea pe antihrist era monarhia imperiului roman ,care dupa ce a cazut a mai avut zece imparatii mici care atunci cand au cazut si alea nimeni nu a mai putut impiedica aparitia antihristului care imediat i-a si adunat pe evreii din toata lumea la Ierusalim in zona.Si de aici mai departe restul ca m-am cam intins destul de foarte mult.Mai vorbim.

 13. zcalin zice:

  Multumesc, doktoru pentru raspuns. Nu m-ai inteles, intradevar la ce lupta m-am referit cand am vorbit despre pecetea de pe brat. M-am referit cum sa ma feresc de propovaduirea si lucrarea ce se face pentru instaurarea anti-crestinismului (semnul pe mana dreapta). De fapt daca ma gandesc bine eu singur fara ajutorul lui Dumnezeu … nu pot face nimic. Am inteles … Mersi!. Uite aici am gasit un articol interesant …dar cred ca l-ai citit deja: http://www.crestinortodox.ro/editoriale/666-999-123909.html
  Doamne, ajuta!

 14. doktoru zice:

  Salut.Eu credeam ca am raspuns la obiect,chiar daca mai pe ocolite.Lupta antisistem este inutila, daca sistemul este ingaduit de Dumnezeu.Crezi ca astia au ajuns sa-si faca de cap fara ca crestinii sa fi scazut in faptele dreptei credinte? Si asta in frunte cu popi si calugari.
  Eu am zis ca nu cred ca exista acea pecete tip 666 de care tipa toti si deci nu ai cum sa te feresti de ea daca ea nu exista fizic.Nu ai inteles din exemplul din Pateric cu Avva Isihirion ca cei de la sfarsitul vremii,adica noi,nu avem decat sa ne aratam lamuriti in acea mare ispita care este amintita acolo prin faptul ca vom tine credinta ortodoxa mostenita din parinti si neamul nostru romanesc pana la sfarsit.Atat.

  Pt aceasta ni s-a dat exemplul lui Lot,printre altele,care fiind singurul exemplu pozitiv din Sodoma ,i s-a spus:Mantuieste-ti sufletul tau singur!Uite ce zice Sf.Ignatie Briancianinov :

  Spre a ne călăuzi, Episcopul Ignatie spune: “Apostazia are loc cu îngăduinţa Domnului, nu încerca s-o opreşti cu slabele tale puteri…“
  Ce înseamnă aceasta? Înseamnă oare să ne împăcăm cu Apostazia şi să “ne integrăm” în ea? Nu, desigur! Iată însă cum trebuie să acţionăm: “Îndepărtează-te, păzeşte-te tu însuţi de ea: aceasta este de ajuns. Cunoaşte duhul vremii, cercetează-l, ca să poţi evita pe cât posibil influenţa lui!“
  “Nu avem de unde aştepta restabilirea creştinismului” – scrie mai departe Episcopul Ignatie: “Vasele Sfântului Duh au secat definitiv pretutindeni, chiar şi în mănăstiri, aceste tezaure de evlavie şi daruri harice, or, substanţa Duhului dumnezeiesc poate fi suplinită şi restabilită numai prin uneltele Sale….Se cuvine să fim mai împăciuitori faţă de starea Bisericii şi totodată înţelegători. Această stare jalnică este îngăduită de Sus. Stareţul Isaia spunea: ‘Înţelege vremea! Nu aştepta buna orânduire în structura bisericească îndeobşte. Fii mulţumit că există posibilitatea mântuirii individuale a celor care vor să se mântuiască “….“Mântuieşte-te singur! Fii fericit, dacă vei afla măcar un colaborator adevărat în lucrarea de mântuire: acesta e cel mai mare şi mai de preţ dar al Domnului, în zilele noastre. Păzeşte-te, vrând să-ţi salvezi aproapele, să nu te tragă el în prăpastia pierzaniei. Acest din urmă lucru se întâmplă la tot pasul.” Iată ce vremuri grele vor veni pentru mântuire, şi aceste vremuri au şi venit!…

  Daca sistemul este antihristic si face numai lucruri anticrestinesti incearca sa nu te asociezi cu el si pe cat posibil te debarasezi de cat de multe poti de cele din cadrul lui si de cei care accepta sistemul asa cum este.Mai mult nu poti sa faci, decat sa te transformi intr-un fel de Gica -contra la toate.Crezi ca daca manifestezi zgomotos la Universitate cu o mare plancarda anti-gay si anti-chip si restul o sa schimbi ceva? Poate cel mult iti iei o amenda si niste bulane viguros-jandarmeresti pe spate de te potolesti si apoi nu-ti mai trebuie toata viata asa ceva si o sa lasi pe altii mai natarai sa isi ia si ei portia.Uite-te la prostalai care au iesit in 89 la Revolutie.A iesit un cacao si mai mare.Din lac in put a picat toata Romania.Pe baza a catorva prostalai sistemul mafiotic care planuise toata magaria aia si-a afirmat legitimitatea preluarii puterii in acordul micilor mase de manevra,care evident nu reprezentau toata Romania, si care nu aveau stare acasa(poate li se tragea de la hemoroeasy!!!) .Si acum toti o tragem din cauza catorva natarai.Dar asta a fost sa fie…ca era timpul sa se schimbe anotimpul !!!
  Deci lasa sistemul sa isi faca treaba lui,buna sau proasta,si tu vezi de ale tale.Tine-ti credinta ortodoxa indiferent de ce necazuri si lipsuri te lovesti in viata.Nu face greseala sa te duci la alte secte pt mici ajutoare financiare de 2 lei ca atunci chiar ca te-a pecetluit diavolul,nu antihristul,ceea ce este mult mai rau….De fapt e aceiasi chestie; antihrisul este unealta diavolului in lumea noastra fizica pt ca el este duh si nu poate misca un pai fara ajutorul cuiva.La un crestin adevarat satana ramane legat, la pagani,eretici,antihristi satana e liber si nu mai este legat.

  Uite cum lupta satana astazi,tot Sf.Briancianinov ne spune:

  În cele mai multe cazuri încercările ce vin asupra noastră, la prima vedere, sunt neînsemnate încât nici nu le-ai putea socoti încercări. Dar aceasta-i doar o viclenie a vrăjmaşului care, datorită unei experienţe îndelungate, a dobândit în lupta cu omul necălit o dibăcie extraordinară. Îngerul căzut a observat că ispitele evidente, grosiere şi violente îi insuflă omului un zel puternic şi un mare curaj pentru a se lupta cu ele. Pentru a rămâne ascuns, le va înlocui pe acestea cu ispite mai uşoare, dar foarte subtile, şi de o extremă eficacitate. Ele nu provoacă zel în inimile noastre, ele nu declanşează o luptă spirituală, dar te ţin într-un fel de letargie şi aruncă duhul nostru în stare de espectativă. Ele te copleşesc şi în mod progresiv îţi epuizează puterile psihice, te aruncă în plictiseală şi în inactivitate; ele te ruinează şi fac din tine o ţintă a patimilor, ca urmare a slăbănogirii, plictiselii şi inactivităţii.

  Un parinte de pe la rusi,Sf.Nectarie de la Optina ,spunea ,pana in anul 1928 cand a murit,ca :

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor ”.
  Nici eu nu am inteles atunci ce insemna aceasta dar am citit la Sf.Teofilact al Bulgariei niste talcuiri si am dat si peste aceasta,ca vazusem ca lacustele au puterea lor in cozi cu care inteapa :

  Căci „şerpi” şi „scorpii” sunt taberele dracilor, care se târăsc pe jos. Iar câţi rănesc în chip mai arătat, aceştia sunt „şerpi”, iar câţi [rănesc] mai nearătat [tainic, nevădit], aceştia sunt „scorpii”. De pildă, dracul curviei şi al uciderii este „şarpe”, pentru că în chip arătat împinge în răutăţi, iar acela care ca şi cum din pricina bolii îl pleacă pe om să se îndeletnicească cu băi şi ungeri cu miresme şi alte dezmierdări, un drac ca acesta se numeşte „scorpie”, fiindcă nu are boldul arătat, ci prin ascuns se sârguieşte a căuta [purta grijă] de trup, ca să-l arunce pe omul cel care i se pleacă în mare cădere.

  Apoi citind la Apocalipsa ca lacustele au ca imparat pe Abadon,Apolion multi au zis ca acestia ar fi dracii ,dar iar citind la Pildele lui Solomon 30,27 am gasit faptul ca :Lăcustele care nu au rege şi totuşi ies toate în stoluri; deci aceste lacuste nu prea ar putea fi draci caci clar, dracii il au de sef pe satana;atunci am tras concluzia ca lacustele sunt de fapt oameni care se supun dracului si fac de alea mai nasoale.o perioada cat le da voie Dumnezeu,nu mai mult.Si aia evident sunt antihristii zilelor noastre moderne care au ambalat ,rafinand raul, in staniol ca marmota ciocolata si lumea a ajuns sa zica la rau bine.

  Cat despre articolul respectiv l-am citit ,dar am gasit altul ,undeva ,in care parintele Calistrat zicea de 666 asa :
  Cand devii priceput in cele duhovnicesti ale Sfintei Scripturi, te insufla Duhul Sfant ca pe Ioan Gura de Aur si atunci chiar poti intelege ca ceea ce a voit satana sa distruga prin simbolul 666, aceasta talcuita si din gura Pr Cleopa si Arsenie Papacioc; satana a avut 3 etape de distrugere.
  -Prima din nr. 6
  -Toate cetele ingeresti, in nr de 9,care prin ascultarea de Lucifer,au doborat a treia parte din stelele cerului si ingeri de la toatele cetele ingeresti, formandu-se astfel generalii iadului sau vamile vazduhului. Cum arata si Apocalipsa si proorocul Isaia.
  – A doua din nr 6,a fost caderea protoparintilor Adam si Eva, pangaridu-se astfel, prin viclenia satanei cele 6 zile ale Creatiei, prin care Dumnezeu apus pe om imparatul faturii. In loc sa laude faptura si zidirea virgina incarcata cu putere duhovnicesca, omului s-a inchinat sfaturilor satanei.
  -Al treilea nr 6, este creatia vazuta ca regnuri:Mineral,Vegetal,Animal si Omul-microcosmosul, care insumeaza toate regnurile la un loc,si apoi cele 2 lucrari duhovnicesti ale umanitatii:
  Preotia siArhieria, taine prin care se curata in mod duhovnicesc omul de toate caderile carora este supus fiind purtator de trup si vituitor in lume(cele 7 Taine).

  Mie personal mi-a placut cel mai mult explicatia de mijloc cu caderea lui Adam si Eva ,creati in ziua a sasea cazuti fara pocainta.Si am preferat sa triplez aceasta explicatie la antihrist.Ca ingerii si regnul mineral,vegetal,animal nu au nevoie de mantuire.
  Poate acum pare mai clar !!!

 15. doktoru zice:

  Vream sa mai arat ,dintr-un text, cum o saptamana,adica 7 zile,pot fi considerate a fi o analogie la 70 de ani. Sf.Chiril al Ierusalimului are o astfel de talcuire.

  Despre căderea adunării (Sinagogii) iudeilor
  în neascultare
  Marea uscăciune a Sinagogii Iudeilor, neascultarea şi refuzul de-a se lăsa condusă, a arătat-o Dumnezeu şi odinioară prin glasul lui Iezechiel, zicînd : «Toată casa lui Israil este îndărătnică şi învîrtoşată la inimă» (Iez. 3, 7). De aceea şi Mîntuitorul însuşi, a mustrat-o pentru că refuza să fie mîntuită şi pentru purtarea stîngace ce-i era proprie, zicînd : «Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci şi ucizi cu pietre pe cei trimişi la tine .De cîte ori am voit să adun pe fiii tăi, în felul în care-şi adună pasărea puii ei sub aripile ei. Şi n-ai voit. Iată, casa voastră se va părăsi» (Matei 23, 37—38). De aceea s-au şi pierdut şi proorocul Ieremia spune despre ei : «Casa lui Israil a căzut, nu este cine să o ridice pe ea».

  Dar priveşte acest lucru rostit în chip de ghicitură şi prin scrisul lui Moise. Căci scrie în Levitic : «Şi a grăit Domnul către Moise şi Aaron, zicînd : Cînd veţi intra în pămîntul Canaaneilor pe care îl voi da vouă spre moştenire şi voi da vreo atingere a leprei în casele pămîntului dobîndit de voi şi va veni stăpînul casei şi va vesti preotului zicînd: S-a arătat mie un semn în casă. Preotul va porunci să se golească casa înainte de-a intra el ca să vadă semnul, ca să nu se iacă necurate toate cîte sînt în casă. Şi după aceea va intra preotul să vadă casa şi va privi preotul semnul. Şi de va afla vreun semn în pereţii casei, pete verzui sau roşiatice şi ele vor fi pătrunse în pereţi, preotul ieşind din casă la uşa casei, va goli preotul casa şapte zile. Şi va veni preotul iarăşi în ziua a şaptea şi va privi casa. Şi de va vedea că s-a lătit semnul în pereţii casei, va porunci să se scoată pietrele în care este semnul şi le vor arunca pe ele afară din cetate, în loc necurat. Şi vor răzui casa înlâuntru de jur împrejur şi vor vărsa praful răzuit afară de cetate în loc necurat. Şi vor lua alte pietre răzuite şi le vor pune în locul pietrelor scoase şi vor lua altă humă şi vor lipi casa. Iar de se va ivi iarăşi vreun semn şi va apărea în casă, după ce au scos pietrele şi după ce au răzuit casa şi după ce au lipit casa, va intra preotul şi va vedea de s-a lăţit iarăşi semnul în casă, va fi dovadă despre o lepră stăruitoare în casă şi că acea casă e necurată. Deci vor dărîma casa şi vor scoate lemnele ei şi pietrele ei şi toată huma casei şi le vor duce, în afara cetăţii, în Ioc necurat» (Lev. 14, 33—45).

  Ni se arată în acestea lămurit toată taina despre Sinagoga (adunarea) Iudeilor şi cele întîmplate cu ea de la început pînă la sfîrşit şi cele ce-i vor veni de la Hristos. Să parcurgem cu subţirime cît se poate toate şi înlăturînd grosimea lor, să ne silim să dezgolim frumuseţea înţelesului îngropat în ele.

  Lepra e deci acea boală a trupului omenesc, care nu poate fi îndepărtată prin meşteşugul doctorilor, ci se supune împreună cu altele numai dreptei mari şi atotputernice şi e biruită numai de puterea atotfăcătoare a lui Dumnezeu. Dar trupul celor care pătimesc de ea arată alt chip decit cel pe care l-a avut la început.Iar aceasta închipuieşte prefacerea voii noastre şi o aplecare a ei de la cele mai bune spre cele mai rele.Căci mulţi mutîndu-se adeseori de la voia cea bună la cea mai rea şi ieşind din ceea ce se cuvine firii şi împătimindu-şi sufletul cu răutatea de multe feluri, îşi dau faţa pe care o voiesc.De aceea dumnezeiasca Scriptură înfăţişează de multe ori pe cel lepros ca chip al acestei stări schimbate, produse în noi şi al strămutărilor suferite de deprinderea şi de voia omului. Ea arată modul de-a fi al fiecăruia ca într-un tablou, sau aduce la vedere faţa fiecăruia. Iar cînd voieşte să arate vreo astfel de stare, fie a unui neam, fie a unei cetăţi sau ţări, atunci folosind chipul casei, cuprinzînd pe cei ce locuiesc în ea şi prin aceasta o mulţime. Deci cînd auzi de o casă atinsă de lepră, să înţelegi toată adunarea (Sinagoga) Iudeilor, coruptă de patimile ei şi fără grijă la îndemnurile date ei de Dumnezeu, ci aplecîndu-se spre lucrarea celor ce le sînt membrilor ei spre plăcere, decît spre cele ce se vor dovedi bune.

  Iar cerînd să se anunţe preotului, se cere să se vadă ca o plagă a leprei în casă. Dar nu se vede ca dătătorul legii să fi spus cine să meargă la preot ca să anunţe lepra casei sale şi ca să ceară de la doctor un leac pentru ceea ce s-a întîmplat. Deci odată ce-am spus că Sinagoga Iudeilor s-a îmbolnăvit de lepră, să aflăm cine e cel ce vesteşte boala ei ? Şi să vedem, pe cît se poate, cine e preotul ? Faţa celui ce anunţă boala o poartă ceata sfinţilor prooroci, care au vestit Arhiereului tuturor şi Păzitorului sufletelor noastre, adică lui Hristos, încă înainte de întrupare, patimile nebuniei Iudeilor şi necuvenita şi corupta lor vieţuire, nu din ură şi scîrbă faţă de ei, ci biruiţi de ruşine faţă de Binefăcătorul, mărturisind, nu fără lacrimi, păcatele acelora, dar şi rugîndu-L să aibă milă de ei.

  Iar preotul porunceşte să se golească casa. Căci privirea lui Dumnezeu la păcatele noastre e înfricoşătoare. Fiindcă trebuie să pedepsească pe cei ce s-au făcut vinovaţi pentru relele făcute. Pentru că iubitor de oameni fiind, porunceşte să iubească curăţia şi să se elibereze de boala care-i roade, şi aşa să scape de osînda cercetării Lui.

  Apoi zice : «Şi va intra preotul să vadă casa şi va vedea pata şi iată pata în ziduri» (Lev. 14, 37). Şi iarăşi: «Ieşind preotul din casă la uşa casei, va goli casa şapte zile» . După despărţirea de bunătate şi după porunca de-a se curăţi şapte zile, arătîndu-se iarăşi răutatea în chipul leprei, e chemat iarăşi spre binecuvîntată mustrare preotul care reprezintă persoana lui Dumnezeu. Acesta văzînd iarăşi pata, adică semnele şi chipurile bolii, goleşte casa pentru şapte zile. Căci supărîndu-se Dumnezeu pe drept cuvînt pentru nesocotirea legii de către fiii lui Israil, deşi e iubitor de oameni, i-a trimis pe toţi în robie, predîndu-i în mîna Babilonenilor pentru şaptezeci de ani, făcînd dintr-o zi şapte.

  Căci zice că şapte zile trebuie golită casa, socotind o zi ca zece ani, după spusa proorocului Iezechiel: «Ţi-am pus ţie ziua ca un an» (Iez. 4, 6).

  Cuvîntul e pecetluit şi de îngerul care se roagă, după Zaharia, pentru Sinagogă, zicînd : «Doamne, Atotţiitorule, pînâ cînd nu Te vei milostivi de Ierusalim şi de cetatea lui Iuda, pe care le-ai trecut cu vederea ? Acesta este anul al şaptezecelea» (Zah. 1, 12).

  Apoi zice iarăşi că «preotul va reveni în ziua a şaptea» (Lev. 14,38). Această revenire a preotului, nu o vei înţelege decît ca întoarcerea iubirii de oameni a lui Dumnezeu la popor.

  Cînd deci va reveni preotul în ziua a şaptea ca să vadă casa şi va vedea că pata s-a întins în pereţii casei, va porunci preotul să se scoată pietrele în care este pata şi le va arunca pe ele în afara cetatii. Şi după altele :«Şi vor lua alte pietre cioplite şi le vor pune in locul pietrelor acelea» (Lev. 14, 42). Căci după iertarea vinei pentru păcatele trecute, cercetînd iarăşi Sinagoga Iudeilor, Dumnezeu care vede toate şi aflînd că nu mai e toată leproasă, dar încă neeliberată cu totul de răutate, nu şi-a mai arătat mînia împotriva tuturor, ci numai împotriva acelora care au fost cauza pătimirii ei şi s-au făcut pricină bolii, pe care îi numeşte pietre, indicînd unele părţi ale casei întregi, sau ale neamului. Iar aceştia au fost unii din regii din anumite timpuri care au atras poporul spre credinţe greşite şi unii prooroci mincinoşi care au grăit cele ale cugetării lor, precum s-a scris, şi au slăbit dreapta credinţă a ascultătorilor. Pe aceştia porunceşte să-i scoată din casă, cerînd prin aceasta depărtarea lor sau aruncarea din văzul oamenilor.

  Iar aducerea altor pietre curate şi răzuite în locul celor scoase, înseamnă că prin voia lui Dumnezeu s-au arătat unii care au întărit din nou casa lui Israil şi au susţinut-o în loc statornic, fie regi, fie prooroci, fie sfinţi.Dar vor lua şi altă humă şi vor unge casa (Lev. 14,42). Foloseşte cuvîntul «ungere» în loc de «lipire». Aceata înseamnă de asemenea îndemnul ce se va aduce lui Israil prin prooroci, care vor unge cu cuvinte bune şi frumoase pe cei ce au păcătuit, îndemnîndu-i să pornească îndată la cele plăcute lui Dumnezeu şi să şteargă întinăciunea patimilor şi să rîvnească şi să se grăbească în cele ce Dătătorul legii ştie că e de folos celor ce slujesc Lui. Aceasta e ceea ce s-a spus către ei prin unul din sfinţi: «Căutaţi binele şi nu răul, ca să aveţi viaţă şi aşa va fi Domnul Dumnezeu, Atotţiitorul, cu voi» (Amos 5,14).

  După ce s-a folosit tot modul de vindecare pentru cei din Israil şi nu le-a folosit la nimic, precum nici scoaterea pietrelor infectate, deci în sfîrşit, s-a dovedit nefolositoare şi ungerea prin prooroci, adică îndemnul lor, va intra iarăşi preotul care cercetează casa (leprosului) leprozată. Aceasta înseamnă că a intrat în lumea aceasta cu trupul Unul Născut,cînd s-a făcut om. Cîtă şi ce fel de mutare de la vechea răutate la vieţuirea cea bună n-ar fi trebuit să arate vechea Sinagogă, vizitînd-o El însuşi ? Dar după ce a văzut-o stăruind în patimile de la început şi bolind statornic de necurăţie, porunceşte să fie surpată şi să fie trimisă în loc necurat. Aşa s-a desfăcut toată ţara Iudeilor şi neamul lor a fost împrăştiat în tot locul necurat, după cum s-a spus prin prooroci: «Şi-i voi vîntura pe ei cu tot vîntul» (Ier. 49, 31). «Şi-i voi vîntura pe ei în toate neamurile» (Amos 9, 9). Înţelege-o aceasta cum trebuie, auzind şi cuvîntul Mîntuitorului despre templul lor: «Vedeţi toate acestea? Amin zic vouă; nu va rămîne piatră pe piatră, care nu se va surpa» (Matei 24, 2).

  Şi adaugă la acestea : «Tot cel ce va intra în casă, în toate zilele în care va fi golită, necurat va fi pînă seara. Şi cel ce va dormi în casă, să spele hainele lui şi necurat va fi pînă seara. Şi cel ce va mlnca în casă, va fi la fel» (Lev. 14, 46). Prin acestea se arată clar că tot cel ce se lipeşte de Iudei în oarecare fel cugetînd aceleaşi, va fi părtaş numidecît de necurăţia acelora.

  S-a surpat pentru furia împotriva Lui Sinagoga ca necurată şi a ieşit din iubirea lui Dumnezeu.
  Legea ne arată iarăşi că nu se poate spăla Sinagoga Iudeilor altfel de întinarea neascultării şi nu poate scăpa altfel de pata feluritelor păcate,decît numai prin «binecuvîntarea» lui Hristos şi prin mărturisirea şi credinţa în El, adică prin desăvîrşirea şi sfinţirea prin Sfîntul Botez.

 16. doktoru zice:

  Sa mai zic si de ultima parte a prorociei lui Agatanghel de la 1279 parca.Aici am gasit cateva elemente interesante ,care pe mine personal mu-a pus pe ganduri.Mi-au placut si am zis sa mai impartasesc din opiniile mele si pe la lume.

  Capul al 10-lea

  La Crivat pe movila inalta s-au aratat trei focuri.Si iata am vazut ca intre dansele batea tare razboi spre afanisirea(distrugerea)unui turburatoriu .Si iata auziam aceste urmatoare cuvinte in limba latineasca .Multe vreadnice de minune trebuie a videa ,dar ceale de mainainte a pofti a intinde nu se poate,de vei pofti a avea folos sau a dobandi.

  Pentru ca celui de sus te roaga pentru curatirea inimii ,ca sa fii de lauda si far de prihana ,inca pana in ziua catre faptul zilei roagate intelepciunii cei de sus,ca sa te slabeasca catre savarsire,in ziua duminecii se cade a prazdnui pentru daru,pentru ca sa nu te pedepsesti cu mare osanda de blestem.

  Aicea au contenit glasul,si iata sau vazut un inorog,carele canta la chitara.Si iata am vazut femeie de neam mare,intinsa,goala si suspinand care zicea asa.Esi de la mine satana si vei fi auzit in ziua necazului tau.Si iata un tanar se apropia la inorog vrand sa-l rapeasca pre dansul cu chitara,iar femeia cea goala au zis lui,acum inca nu iaste sfarsitul.

  Iata izgonit din cantarea cocosului,te vaz cu corabia plutind,si plutind te vei intoarce ticalos inapoi,cu mare grabire te vei duce ,si ticalos vei fi,de ucidere,de morti,de intamplari rele vei fi pricinuitoriu,si in zadar tragi nadejde. Praznuirea sambetii iaste impotriva Dumnezeiestii pronie.Tu de praznuirea sambetelor esti desfranat nici vei putea sa iai,Cea ce ai tu a lua ,pana nu te vei face razvratitoriu praznuitorilor de sambete.De vei implini 35 de ani ai varstii,te vei intoarce te vei intoarce catre mine mai in scurt nenorocit tanarule.Asa,asa,Imparatia aflatoriului stapanitoriu conteneste despre raii urmasi mostenitori.

  Imparatul Germaniei la mostenire sa aseaza,dar se intoarce la ale sale limanuri,si imparatia iberniceasca se izbaveste.Si iata glas necunoscut mi sau auzit zicand:Fiul omului,ia aceasta carticica ,si o mananca si vei fi fericit si intelept. Si apoi te du,si o varsa pre dansa aproape de carciume,preste acei ce joaca fara de grija si far de nicio frica,si vei vedea minuni.Si iata am ascultat ,si iata am vazut,ca un om orb trecut din varsta canta,si zicea aceste cuvinte ca alunii ,zia lui Areos,si a lui Ermu iaste al treilea.A lui dia(Dia),carele iaste aproape de Afrodita intoarce se cerea spre Cron ca sa nu se vaza soarele asupra Romii.

  Cine din voi o credinciosii miei ,ia aminte dimineata:Cine merge la lauda cei albe si frumoase porumbita.Asa,asa,orbul va lua lumina,si cel ce vede luminat va fi orb.Ia seama fiul omului,ia seama,pentru ca cantare voi pune in sfarsit spre poftele tale.

  Si iata adunare imbracata cu jalnice vesminte a vicleanului ocarmuitoriu a asfintitului sa cerceta,si iata sabie ascutita ingrozea pre cei ce primiea pre sfintitul marele nume a lui Iis(Iisus Hristos).Cu fatarnicie de bune cuvinte ,avand necredinta ascunsa supt masca de fapta buna cei foarte stricati orasani de pendapoli ,lingusitori si insalatori indaraptnici.

  Si iata imi zicea mie fiul omului ,vezi acesti jacuitori lupi,acesti nesatiosi caini se vor pedepsi inaintea gelatului a sambetii,si inaintea celui incununat in iad prest fire Cerber .Si apoi sa stii fiul omului,cum ca aceasta fara de sfintenie si sataniceasca adunare a iadului,pana a nu se sfarsi deplin ,al 4 lea veac spre implinirea celui de treizeci : de la inceputul lor ca niste jertfe scarbite,si ca niste dobitoace injunghiate fara milostivire se vor omori.Si impreuna cu dansii alt neam nou oarecarele asemenea paganesc va piarde pre pamant pomenirea,a cea fara de sfintenie diavoleasca scoala,pare oamenilor a fi cu fapte bune,iata de sa cea ce savarsit sa va afanisi.Atuncea adunare stralucita a sfintei pronii va stralucii in lume.Si mai intru sfarsit a afanisirii a blestematilor nedrepti,si rapitorilor lupi.

  Inaltati saraci numele Domnului,si Dumnezeului vostru,cantata Imparatului celui mare a veacurilor slave.Veniti,veniti o neamul pravoslavnic bucurativa in Psaltire si in chitara,cu tobe si cu glas de trambite,cu chimvale bine rasunatoare,ascutiti chimvalele voastre,intindeti organele voastre , suflati in trambitele voastre si in cimpoalele voastre,intoarceti spre glasuri alautele voastre. Proftacsiti(a trimite,a expedia) dansuri si jocuri placate,jucati cu bucurie inaintea scau(nu)lui a marelui Împarat Israil,carele hulele sambetitorilor cu multe sute de ani mainainte au fost spurcat.Cantati si voi aflatorii scarnavelor eresuri Domnului ,ca iaste bun,ca in veac iaste mila lui.Amin.

  Fiul omului,iata sfarsitul vedeniei tale,care iaste ingereasca descoperire pazita numai credinciosilor,acelora care fara prihana au cinstit lacasul lui Dumnezeu.Mergi sluga lui Dumnezeu Agathanghele, si scrie in table toate cu credinta,si le vadeste toate celor urmasi dupa tine.Amin.

  Si iata multime mare de oaste din Duhuri ceresti,ducea cu strasnice legaturi pre balaurul cel mare ,si lau aruncat pre dansul in tartarul cuptorului cel de foc,cantand pre pamant si in vazduh si pre ape,Sfinte Dumnezeule,lui numai i sa cuvine intreit Sfant Dumnezeu,,slava,putere si imparatie in vecii vecilor.Amin.

  Sfarsitul hrismosului lui ieronim Agatanghel si celui in trei fete laudat Dumnezeu slava si putere.

  Mie mi-a atras atentia in primul rand inorogul si curva goala,destrabalata de neam mare care m-a dus cu gandul la Babilonul Apocalipsei.Cat despre inorog sa va zic de unde am mai gasit asa ceva:la Psalmi dar nu cu traducere noua ci ceva mai veche :

  Psalm 21,22-23
  22. Izbăveşte de sabie sufletul Meu, şi din mâna câinelui pe cel unul născut al Meu.
  23. Mântuieşte-Mă din gura leului, şi din coarnele inorogilor smerirea Mea.

  Talcuire
  Domnul numeşte aici pe ostaşii romani sabie, fiindcă erau înarmaţi şi purtau săbii, şi pe aceeaşi ostaşi îi numeşte câini, pentru că erau necuraţi, fiind păgâni,precum am zis mai sus, iar lei îi numeşte pe iudei, pentru sălbăticirea şi nemilostivirea lor, căci însetau de moartea Lui, şi pentru pândirea şi vânarea pe care o făceau împotriva Domnului, ca leii ce pândesc şi prind dobitoacele şi le mănâncă, căci astfel i-a numit şi mai sus, la stihul 13. Iar pe aceşti iudei îi numeşte şi inorogi*, inorogul fiind un dobitoc sălbatic care are în frunte un singur corn. Numindu-i câine şi leu, a folosit singularul, căci neamul iudeilor este unul, iar al romanilor tot unul, căci fiecare dintre ei este numit fie roman, fie iudeu, la singular.

  *Zice însă Marele Vasile: „Iar prin coarne de inorogi înţelegem mândrie (căci inorogul are un corn foarte ascuţit, obrăznicindu-se asupra tuturor dobitoacelor, tot la fel şi fariseii s-au obrăznicit asupra smereniei lui Hristos). Deci, prihănind Domnul pe poporul cel gâlcevitor care s-a sculat asupra Lui în vremea patimilor, îi numeşte pe ei inorogi”.
  In traduceri mai noi inorogii au fost tradusi a fi tauri.Nu e rea nici aceasta traducere dar daca gasesti in alta parte inorog nu stii cum a fost talcuit de Sf.Parinti.
  Crivatul este miazanoapte locul de unde vin intotdeauna aia rai in Biblie.Acele 3 focuri sigur sunt cele 3 imparatii umilite de la Daniel de catre antihrist.Inorogul care canta la chitara este imparatia evreilor care iarasi isi inalta cornul si isi reia cantarile ,adica faptele rele si sangeroase,ca lumea sa-si readuca aminte de ea.Se vede din cele spuse ca acestia staruie in cinstirea sambetei care este impotriva lui Dumnezeu si zice ca este izgonit de cantarea cocosului,cocos care a cantat dupa ce Apostolul Petru se lepadase de trei ori de Iisus.Corabia evreilor este sinagoga adica adunarea evreilor si se arata ca aceasta se va face raspunzatoare de multa moarte in lume. Ciudat este ca se arata mai incolo o durata de 35 de ani care ar fi jumatatea a 70 de ani,ceea ce din punctul meu de vedere este conform cu ce am zis despre ultima saptamana de la Daniel care ar fi de 70 de ani.
  Apoi mai incolo arata ca lumea va petrece fara grija si va cadea iar in vechile paganisme si ca pesemne foarte putini vor mai crede in Iisus Hristos Dumnezeu.Si ca apusul decadent si descrestinizat in totalitatea lui va incerca sa ii forteze si pe aceia care mai cred in Dumnezeu sa renunte la credinta,dar totusi de remarcat ca acestia vor fi fatarnici ,adica vor incerca sa pastreze o minima aparenta a faptelor bune(deh,drepturile omului obliga,totusi ,la o minima decenta in vorbe si fapte)adica nu vor sili cu forta ca lumea sa se lepede ci prin tot felul de actiuni vor face ca cei mai slab pregatiti sa cedeze de bunavoie si nu fortat.
  Apoi zice de lupi dar ii numeste si caini ceea ce mi-a readus in amintiri faptul ca dupa moartea lui Iisus paganii,neamurile care erau numiti caini si nu fii au devenit fii iar evreii care au fost fii au pierdut filiatia Tatalui si au devenit ei la randul lor caini,neamuri.Iar paganii au devenit noul Israel iar evreii au decazut din absolut toate drepturile si acum au ajuns robi.Ca vechiul Esau/Edom care si-a vandut dreptul de prim nascut de bunavoie si nesilit de nimeni.Asta apropos de Edom ,cand cititi in VT de ei sa stiti ca se refera la evrei.
  Ceea ce este mai ciudat este ca aceasta adunare sataniceasca-sinagoga evreilor-se vor pedepsi dupa aproape 430 de ani de cand se reinfiinteaza.Asta ar suna destul de apropiat cu cele 42 de luni de la Apocalipsa,numai ca luand in considerare luna ca fiind zece ani de aceea am dat mai sus ex.cu saptamana ca fiind 70 de ani.
  Si mai zice de un neam nou care va fi prapadit odata cu acestia ,un neam nou care tin aparenta de fapte buna si credinta,adica un crestinism fals de ochii lumii.Eu nu am putut sa ma gandesc decat la America .Ei sunt crestini de fatada si apara interesele evreilor in lumea toata.

  Dar asta ar fi doar parerea mea.Astept pareri contradictorii.Poate fiecare va invata cate ceva de la celalalt.

  PS-O sa am o saptamana de foc asa ca nu stiu cand mai pot aparea saptamana urmatoare.Dar mai vorbim.
  PPS-Am uitat sa zic de Esau/Edom ca sa se vada mai clar(de la Sf.Chiril al Alexandriei)

  Deci fiind întîiul născut, Israil se afla întru slava cea de la Dumnezeu, dar nu a păstrat pînă la sfîrşit cinstea dăruită ca un privilegiu lui. A cedat poporului nou şi ivit mai pe urmă, adică celui din neamuri, drepturile întîiei naşteri, aplecîndu-se spre cele ale trupului şi lumii.

  Esau a devenit chipul lui Israel, clnd acesta n-a primit pe Hristos. Iar Iacob chipul neamurilor care au primit pe Hristos.

  Iar despre Israil deja căzut în înstrăinare şi neprimind să umble drept, ci avînd piciorul înţelegerii şchiop, zice : «Fiii străini M-au minţit, fiii străini au imbâtrînit şi au şchiopătat de la cărările lor» (Ps. 17. 49). Căci învăţătura legii şi prezicerea sfinţilor prooroci sînt cărări drepte şi nerătăcitoare ce duc la Hristos. Dar după ce prin lege şi prooroci au ajuns la sfîrşitul (la ţinta) lor, s-au făcut şchiopi din neînţelegere, ocărîndu-L pe El dintr-o minte nesănătoasă şi îndrăznind să supună morţii pe căpetenia vieţii . Iar că poporul cel nou prin credinţă a răpit binecuvîntarea datorată Iui Israil, arătînd o voinţă neşovăitoare în ascul¬tarea poruncilor dumnezeieşti.

  • kalinix zice:

   @doktoru: asta este si motivul pentru care cei mai importanti si mai aprigi sustinatori ai homosexualitatii, ai feminismului, ai ‘revolutiei’ sexuale si in general a tot ceea ce inseamna in ziua de azi ‘modernism’ anti-crestin, sunt evrei. Si asta fara a vrea sa fiu ‘antisemit’ (o alta ‘fraza, de dansii inventata’). Multa vreme mi-am tot pus intrebarea cum de e posibil asa ceva. Pana cand mi-am dat seama ce fel de oameni sunt: nici nu au trecut bine Marea Rosie cu piciorul, si si-au facut vitel caruia sa i se inchine; sau nici nu au terminat bine Templul, si Solomon s-a intors spre idoli. Si exemple ar mai fi, insa cea mai graitoare mi se pare pilda viei:
   „Un om a sădit vie şi a dat-o lucrătorilor şi a plecat departe pentru multă vreme. Şi la timpul potrivit, a trimis la lucrători o slugă ca să-i dea din rodul viei. Lucrătorii însă, bătând-o, au trimis-o fără nimic. Şi a trimis apoi altă slugă, dar ei, bătând-o şi pe aceea şi batjocorind-o, au trimis-o fără nimic. Şi a trimis apoi pe a treia; iar ei, rănind-o şi pe aceea, au alungat-o. Şi stăpânul viei a zis: Ce voi face? Voi trimite pe fiul meu cel iubit; poate se vor ruşina de el.
   Iar lucrătorii, văzându-l, s-au vorbit între ei, zicând: Acesta este moştenitorul; să-l omorâm ca moştenirea SA FIE A NOASTRA.”

   P.S. pentru cei care inca se mai gandesc de ce se tot vorbeste de al optulea veac – noi de fapt suntem in anul 7524 de la facerea lumii. Adica in a opta mie de ani.

  • doktoru zice:

   Cred ca pe nea Solomon trebuie sa-l scoti din aceasta asociere injositoare cu evreii (mai ales ca astia moderni nu stiu cat de adevarati sunt) din cauza ca scrierile sale din VT ne-au ramas si Biserica le apreciaza,asa ca Dumnezeu i-a iertat de mult acea mica alunecare neglijenta.

   Cat despre evrei e un pic mai complicat.Ca si crestini noi,ar trebui,stim ca nu poti fi decat cu Dumnezeu sau contra Lui.Aici e ca la alba-neagra:ori alb ,ori negru.Nu exista ceva intermediar. Iar evreii prin omorarea lui Hristos si-au pierdut privilegiul de a fi poporul lui Dumnezeu,primul fiu nascut,si au devenit prin vointa si alegere proprie: fiii diavolului.Iar crestinii care mai inainte erau pagani si erau toti sub influenta ,imparatia satanei, ascultand de propovaduirea Sf.Apostoli s-au transformat ei in fiii lui Dumnezeu si l-au lasat pe diavol si nu-i mai fac poftele.Adica crestinii reprezinta pe fiul cel ascultator de Dumnezeu.Iar evreii fiind ai diavolului ce ai vrea sa faca altceva decat lucrari potrivnice lui Dumnezeu.Multi nu s-au prins dar lupta nu mai este de 2000 de ani ,aproape, contra lui Dumnezeu.Dumnezeu acum a fost acceptat de toti aproape.Ci lupta acum se da contra lui Hristos.

   Plus in plus ca evreii sunt ingaduiti la sfarsit de lume, inca o data, poate se vor intoarce la credinta in Dumnezeu prin Iisus Hristos.Eu cred ca la asta s-a referit Iisus atunci cand a zis ca sa fim atenti la smochinul care infrunzeste .Sf.Parinti ne-au aratat ca adunarea evreilor,sinagoga,este astfel alegorizata.Pe la Isaia este aratat si timpul care il au la dispozitie si mi se pare ca se spune si ca Dumnezeu a vrut sa vindece Babilonul de sfarsit de lume si aceasta are legatura si cu celebrul 666 si de ce nu se da numele fiarei la Apocalipsa:pt o ultima sansa de revenire,dar evreii o rateaza si pe aceasta asa cum ne-a spus Sf.Andrei cel Nebun pt Hristos si asa cum vedem si cu ochii nostrii in zilele noastre curente.
   Cred ca daca 2 Tesaloniceni 2,3 chestia cu fiul-pierzarii/faradelegii ar fi inteles ca o alegorie(ceea ce de fapt si este,deoarece apostolul vorbeste intunecos/ascuns acolo ) ,atunci Apocalipsa si-ar mai dezvalui din tainele sale pt intelesul crestinilor macar.

   Iar pt cel de al optulea veac,da suntem acolo ,si inca chiar la mijloc.Si conform unor profetii,ce-i drept nu atat de multe dar unele vin din vechime si sunt de incredere,si conform invataturii Bisericii aici cam ar fi capatul.Mie mi-a placut cel mai mult chestia cu cei 7500 de ani care se inteleg de la Isus Navi.Acolo l-a caderea Ierihonului ,care reprezinta aceasta lume fizica decadenta,este aratat ca cele sapte zile reprezinta cei 7000 de ani ,care ar fi corespunzatori celor sapte zile ale creatiei.Chestia este ca mai lipsesc totusi 500 de ani,iar acestia sunt luati de tot de la Isus Navi de la batalia cand acesta a poruncit soarelui si lunii sa se opreasca din mersul lor si ziua s-a lungit cu inca 12 ore,adica a avut 36 de ore .Ceea ce arata ca veacul al saptelea se lungeste cu inca o jumatate, adica 500 de ani.Eu in alta parte in bible nu am gasit alta referire,explicatie la cei 7500 de ani.iar toti Sf.Parinti au zis ca la 7500 se termina lumea.Doar la Solomon parca mai este chestia cu :pune parte la sapte si la opt,dar nu este chiar atat de clar.

   Sf.Cosma al Etoliei spune ca :
   Dumnezeiasca Scriptura,Sfanta Evanghelie,ne descopera ca in veacul al optulea va avea loc sfarsitul lumii si va pierde toata lumea aceasta.

   Eu vreau sa mai redau inca o data un pasaj de la Sf.Ipolit al Romei de acum 1800 de ani:
   « Mântuitorul a adunat oile risipite. Tot aşa şi antihristul adună poporul risipit al iudeilor. »

 17. kalinix zice:

  „Multi nu s-au prins dar lupta nu mai este de 2000 de ani ,aproape, contra lui Dumnezeu.Dumnezeu acum a fost acceptat de toti aproape.Ci lupta acum se da contra lui Hristos.”
  Mi se pare normal sa fie impotriva lui Hristos, mai gandeste-te o data la pilda viei de mai sus. Dar nu vad cum ar putea cineva sa-l accepte pe Dumnezeu si sa lupte impotriva lui Hristos. A, ca au acceptat un ‘dumnezeu’ dupa chipul si asemanarea lor, da, de acord. Insa acela nu este Adevaratul Dumnezeu.

 18. doktoru zice:

  Ai dreptate prietene kalinix dar poate nu am scris clar pana la capat la ce m-am referit in parerea mea : de 2000 de ani dracii ii impiedica si ii agita pe unii oameni ca sa nu recunoasca dumnezeirea lui Iisus Hristos -Dumnezeu ,ca sa nu se mantuiasca.
  Nu este oare scris :
  Deci au zis către El: Ce să facem, ca să săvârşim lucrările lui Dumnezeu?Iisus a răspuns şi le-a zis: Aceasta este lucrarea lui Dumnezeu, ca să credeţi în Acela pe Care El L-a trimis.
  Si :
  Amin, amin zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţă veşnică şi la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viaţă.

  Crezi ca dracii nu au auzit astea ? Si de atunci fac ce fac ca sa nu mai creada lumea in dumnezeirea lui Iisus Hristos-Dumnezeu.Nu vezi ca Iisus este acceptat ca un intelept moralist,un mare om drept,un mare filozof,guru sau alte prostii dar mai nimeni nu mai crede in el ca un Dumnezeu? De aceea azi nu se mai lupta contra lui Dumnezeu si au acceptat ideea si denumirea, deoarece lumea nu se mai inchina la tot felul de statui tip-dumnezei dar au inceput sa zica ca ar fi acelasi Dumnezeu pt toti ,gen Buddha,Allah,Vishna,etc si toata lumea poate sa ajunga pe diferite cai la cunoasterea lui Dumnezeu.De aceea am zis ca lupta nu mai este contra lui Dumnezeu ci dracii lupta prin oameni contra oamenilor impotriva lui Hristos ca fiind Dumnezeu. De fapt in aceasta consta si tot Armaghedon-ul,numai ca ala este un pic mai particularizat.

  De fapt nu mai trebuia sa fie nici o lupta daca lumea ar fi primit Evanghelia lui Iisus Hristos si incepand in primul rand cu evreii;pt ca evreii trebuiau sa fie primul popor care ar fi disparut din istorie printr-o transformare pasnica in crestini,iar apoi ar fi urmat restul popoarelor .Ei ar fi fost primii care s-ar fi chemat cu acest nume,dar datorita nesimtirii si magariei lor au ratat aceasta oportunitate si atunci altii s-au chemat cu acest nume,adica fostele neamuri care nu aveau cunostiinta de Dumnezeu ci de dumnezei,la care se si inchinau.Pe vremea aia ,pana la Hristos, oamenii trebuiau sa se inchine doar lui Dumnezeu,dar in afara de evrei toate restul popoarelor cazusera in idolatrie si singur evreii primisera cunostiinta despre Dumnezeu,dar ce-i drept nu mult au pastrat-o. Dupa ce a aparut Hristos inchinarea la Dumnezeu a fost mult personalizata si Dumnezeul crestinilor a devenit mult mai apropiat si mai intim dezvaluindu-ne chiar si numele Lui : Iisus Hristos(ceea ce evreii nu au vazut si auzit decat in mod voalat in VT),si ne-a daruit prin har puterea de a devenii fiii lui Dumnezeu transformandu-ne din fiii omului supusi pacatului.Deci crestinii,cum s-ar zice ,au un Dumnezeu personalizat in insusi Iisus Hristos si de atunci putem sa ne rugam zicand:Tatal nostru carele este in ceruri si restul.

  Si da,lumea a acceptat denumirea unui fel de dumnezeu,dar in conditiile lor nu ale lui Dumnezeu(exact ca evreii care neacceptand dreptatea lui Dumnezeu au incercat sa-si faca propria dreptate si de aceea au si cazut),ceea ce-i face tot pagani.La fel de pagani ca aceia care cu peste 2000 de ani in urma se inchinau unor dumnezei imaginati si indumnezeiti de ei insisi.
  Dar asta este doar parerea mea si poate gresesc si eu pe undeva.Daca este asa ,cineva sa-mi de de stire,ca sa stiu si eu !!!

  • zcalin zice:

   Da ai dreptate. Propriul lor dumnezeu e slava desarta si trufia… apropo ai vazut in celalat balcon marturia de credinta al unuia zis David ben Achim? Ce parere are el despre „mashiach” lor si ce va face acesta cand va veni? (va aduce sfarsitul tuturor formelor de idolatrie, va face ca lumea sa devina vegetariana, va strange laolalta toate cele 12 triburi ale lui Israel inapoi in tara – dupa cum zice si Sf.Ipolit al Romei: „Mântuitorul a adunat oile risipite. Tot aşa şi antihristul adună poporul risipit al iudeilor.”, -reconstruieste templul, etc) – daca nu se supara moderatorul nostru link-ul e acesta: https://saccsiv.wordpress.com/2015/02/03/familia-rothschild-detine-charlie-hebdo-din-decembrie/#comment-253517

   • kalinix zice:

    stiai ca astia cu reconstruirea templului au si un site pe internet? Nu dau link-ul aici sa nu le apara referer-ul in loguri, insa dau linkul de la google:
    https://www.google.com/search?q=the+temple+institute&ie=utf-8&oe=utf-8 (ca sa fiu paranoic pana la capat, faceti copy/paste :D)
    Au pregatit totul: vase, vesminte, planuri, ba chiar au lansat si un proiect de crowdfunding, pe kickstarter mi se pare, pentru nu stiu ce studiu care sa vada daca se poate sau nu reconstrui. Ba mai mult, au gasit la un moment dat (prin 2002 parca) si o vitica rosie, numai buna de facut cenusa (traditia talmudica spune ca ultima, cea de-a 10-ea vitea rosie va fi sacrificata chiar de catre Antihrist, pardon, mesia lor). Dar vremurile au fost tulburi, si cateva luni mai tarziu, biata vitea nu a mai fost kosher. Probabil si-or fi dat seama ca e vitel, nu e vitica 😀

 19. doktoru zice:

  M-am uitat si eu prin zona ,in legatura cu declaratia evreului ala,si m-am amuzat de incercarile trepadusilor locali ,destul de nereusite de altfel unele sau de fapt chiar toate.Saracul evreu,mie mi-a placut de el ca a zis si el de ce evreii nu cred in Iisus Hristosul nostru.Treaba lui,parerea lor,dar macar a facut-o in mod cinstit elegant ,oarecum la obiect,si astia ai nostri in loc sa invete care sunt punctele de care te poti agata in discutiile cu evreii au sarit toti cu citate din NT,exact ce respinge orice evreu din capul locului.Desi,ca o paranteza,am observat in ultima vreme ca exista evrei care si-au bagat nasul si in NT si-l interpreteaza prosteste si aiurea in favoarea lor.Prostalaii,ei nu au inteles absolut nici macar un singur cuvant din VT si cred ca vor intelege ceva din NT.
  Parerea mea este ca pe evrei trebuie sa ii iei logic cu VT si de acolo sa ai cu ce sa le dai in cap,sa-i bati cu propriile arme si sa le arati ca toate prorociile de acolo le sunt total defavorabile si ca Hristosul/Mesia, lor le-a fost anuntat dar promis neamurilor,adica noua crestinilor.De la Iacov se intelege,ce-i drept usor ascuns, ca Hristos are doua veniri:una cand evreii au ramas total fara conducator si preot propriu,autohton definitiv si forever (adica de la nea Irod cel Mare)venire de care ar fi trebuit sa profite si ei ; si cea de a doua venire reprezinta asteptarea neamurilor si nu a evreilor.Evreii se lasa dusi de val si uita total voit cei 2000 de ani de blestem si se incred in fericirea celor aproape 70 de ani de la momentul 47/48.Eu nu as face asta.Chiar as fi ingrijorat ca s-a intamplat aceasta fara nici macar o referinta biblica(in afara de cele fortate care le fac sa sune in favoarea lor).Evreii au zis si ca cele 70 de saptamani de la Daniel nu ar fi gata inca ci de abia acum s-ar implini.Fraierii,au uitat ca Daniel a zis ca va fi o distrugere nasoala a Ierusalimului si a evreilor.Dar pesemne ca ovreiasii or fi si ei un pic masochisti si le cam place !!!S-au invatat nu-i asa….?!!!
  Nu mai zic si de Gog-Rusia,Magog-Iranul si inca ceva cu America si o tara din Africa bat evreii campii atat de rau,de te ia cu dureri de cap!!!
  Plus ca am mai scris ca ei se grabesc ca anul asta pana in toamna trebuie ,sau ar vrea ei,sa bage Rusia in razboi ca Gog ;ca, conform profetiilor talmudice pt ciclurile lor de cate 7 ani asa ar trebui sa fie ca sa se pupe cu spusele profetilor lor mincinosi,adica rabini.
  O sa pun separat un mic articol de pe la evrei ca sa se poata vada si intelege mai bine ce este prin capul ala patrat,prost si gol al evreilor !!!
  Inca o chestie:cam nasol sa fi evreu zilele astea,ma rog zilele astea fiind cam de vreo 2000 de ani incoace,din cauza ca evreii au cel putin doua blesteme pe capul lor.Unul nu il iau in seama ( ala cu sangele lui asupra noastra …desi a fost cel mai vizibil si explicativ)dar la cel de al doilea daca evreii ar fi citit macar o singura data Legea lui Moise ar fi vazut ca acolo legea ii blestema pe cei care nu staruiesc in indeplinirea TOTALA a legii;ori evreii nu indeplinesc nici doi la suta din lege deci sunt mai mult decat blestemati de propria lege pe care zic ei ca o asculta.Nu stiu cum dreaq sunt evreii astia moderni dar pana si minunile lui Moise incearca sa le explice prin tot felul de fenomene naturale normale. Ai dreaq evrei !!!

 20. doktoru zice:

  Ar putea 2017 reprezintă jubileului de 70 de ani de la Exod & jubileului a 120 de Creație?

  Scopul lui Dumnezeu pentru Jubilee

  Leviticul 25:10 spune: „Și să sfințiți astfel anul al cincizecilea, să vestiți slobozenia în toată țară pentru toți locuitorii ei: acesta trebuie să fie un jubileu pentru voi; ca să se întoarcă fiecare la moșia lui, și fiecare om să se întoarcă la familia lui. ”

  Fiecare al 50-lea an trebuia să fie un an de veselie, în toată țara. Anul Jubileu a avut consecințe economice, sociale și familiale uriașe. În timpul Jubileului, sclavii erau eliberați, terenurile erau înapoiate proprietarilor inițiali și familiile urmau să fie reunite. Anul de veselie reântregea familiile și elibera țara de sub robia datoriilor iar toate creditele ipotecare erau anulate.(pe astea le-au uitat evreii de mult sa le mai faca!!!)

  Jubileul venea la fiecare 50 de ani și punea capăt opresiunii. Toate robiile erau rupte iar oamenii erau liberi pentru a începe un nou început. Acesta era , de asemenea, și un an de odihnă pentru pământul agricol . Dumnezeu promisese să binecuvânteze din plin culturile și livezile, ca oamenii să se odihnească de munca lor. Era un an în care oamenii puteau să se concentreze pe învățăturile lui Dumnezeu și nu pe agricultura, bani și probleme sociale; acesta reprezenta timpul lui Dumnezeu de restaurare.

  „În anul acesta de veselie-jubileu fiecare să se întoarcă la moșia lui … Să nu înşele nimeni pe aproapele său ( unul pe altul) ; să te temi de Dumnezeul tău: Eu sunt Domnul Dumnezeul tău . „Leviticul 25: 13, 17.

  Anul de veselie-jubileu trebuia să aducă libertatea maselor și să rupă legăturile de opresiune. Jubileul a fost un precursor al viitoarei domnii a lui Mesia. Jubileeul a fost o repetitie pentru scena venirii Regelui Mesia, deoarece domnia lui va oferii un Jubileu fără de sfârșit. Toate asupririle se vor termina sub conducerea lui,iar dreptatea va domni. Toate robiile financiare se vor sfârșii, și va fi pace și abundență materială. Va fi o libertate reală în timpul Împărăției lui Mesia.

  Isaia 2: 2-4 spune: ” Fi-va în vremurile cele de pe urmă, că muntele templului Domnului va fi întărit peste vârfurile munţilor şi se va ridica pe deasupra dealurilor. Şi toate popoarele vor curge într-acolo. Multe popoare vor veni şi vor zice: „Veniţi să ne suim în muntele Domnului, în casa Dumnezeului lui Iacov, ca El să ne înveţe căile Sale şi să mergem pe cărările Sale”. Căci din Sion va ieşi legea şi Cuvântul lui Dumnezeu din Ierusalim. El va judeca neamurile şi la popoare fără de număr va da legile Sale. Preface-vor săbiile în fiare de pluguri şi lăncile lor în cosoare. Nici un neam nu va mai ridica sabia împotriva altuia şi nu vor mai învăţa războiul. „.(evreii aproape ca ar avea dreptate daca acestea nu s-ar fi intamplat cu aproape 2000 de ani in urma ,pe vremea lui Iisus Hristos…au cam ratat momentul cu cei aproape 2000 de ani !!!)

  Inițierea(sau numararea) celor 120 de jubilee de la Creație și cel de al 70-lea jubileu de la Exod este critică pentru legătura posibila cu venirea lui Mesia.Anul Nou Biblic începe în prima zi a lunii a șaptea, și această sărbătoare în Scripturi este numită Sărbătoarea Trâmbițelor, care are loc în fiecare an în jurul lui septembrie / octombrie.Toamna anului 2017 ar putea indica cel de-al 70-lea jubileul de la Exod; dacă este așa, anul jubiliar va începe de Yom Kippur în septembrie 2017. Jubileul final – atunci când întradevăr va veni – atunci toate fărădelegile și păcatele vor fi iertate și șterse din cartea lui Dumnezeu, și poporul lui Dumnezeu va fi curat permanent înaintea Domnului. Această Zi a Ispășirii este ziua în care oamenii vor fi eliberați pentru totdeauna de pedeapsa păcatului! ” Deci pocăiţi-vă şi vă întoarceţi, ca să se şteargă păcatele voastre, Ca să vină de la faţa Domnului vremuri de uşurare şi ca să vă trimită pe Cel mai dinainte vestit vouă, pe Iisus Hristos, Pe Care trebuie să-L primească Cerul până la vremile stabilirii din nou a tuturor celor despre care a vorbit Dumnezeu prin gura sfinţilor Săi prooroci din veac. „Fapte 3: 19-21. În întunericul nopții, ploile răcoritoare vor picura pe un pământ uscat și pustiu la venirea lui Mesia, când Yeshua va ridica pe cei doi profeți, împreună cu sfinții mâhnirilor (înălțându-i la cer) și va începe Necazul cel Mare final de 40 zile pe pământ.

  În vremurile trecute, poporul lui Israel s-a confruntat cu realitatea păcatului în Ziua Ispășirii. Ei vedeau animale nevinovate omorâte în locul lor. Cu sângele vărsat al acestor animale trebuia să fie stropit în Sfânta Sfintelor o dată pe an în prezența lui Dumnezeu pentru ca păcatele lor să fie iertate; iar la sfârșitul Zilei Ispășirii oamenii erau iertați de pedepsele păcatelor.

  Leviticul 16: 29-30 confirmă: ” Aceasta să fie pentru voi lege veşnică: în luna a şaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiţi şi nici o muncă să nu faceţi, nici băştinaşul, nici străinul care s-a aşezat la voi, Căci în ziua aceasta vi se face curăţire, ca să fiţi curaţi de toate păcatele voastre, înaintea Domnului, şi curaţi veţi fi. ”

  Ziua Ispășirii este direct legată de anul jubileu-de veselie- și arată imaginea completă a legii lui Mesia. Robii vor fi liberi de orice robie, iar povara datoriei se va îndeparta împreună cu robia păcatului a oamenilor . Ce imagine frumoasă oferă jubileul libertații de sub domnia eternă a lui Mesia!

  ” Şi să trâmbiţezi cu trâmbiţa în luna a şaptea, în ziua a zecea a lunii; în ziua curăţirii să trâmbiţezi cu trâmbiţa în toată ţara voastră. ” Leviticul 25: 9.Cea din urmă trâmbiță va suna de Yom Kippur, Ziua Ispășirii – în Ziua Domnului.

  Profeția Jubileelor ​​a Rabinului Judah Ben-Gay Șmuiel

  În luna iunie a anului 2009 un e-mail a fost trimis abonaților Israel Today, cu privire la o profeție rabinică puțin cunoscută(de unde or mai fi scos-o si pe asta,dreaq stie!!!) . Conform acestui articol, rabinul Judah BenGay Șmuiel a fost un învațat talmudist-oralist de top din Germania. Chiar înainte de a muri, în anul 1217, el a profețit că turcii otomani vor stăpâni peste orașul sfânt , Ierusalimul, timp de opt jubilee ; cu alte cuvinte, timp de 400 de ani . Turcii otomani au preluat controlul asupra Ierusalimului 300 ani după moartea rabinului, în 1517, și apoi, în conformitate cu profeția, turcii otomani au pierdut Ierusalimul 400 ani mai târziu, în 1917. Apoi, în timpul Primului Război Mondial, generalul britanic Edmund Allenby a intrat și a ocupat Ierusalimul de Hanukkah fără a trage un foc în anul 1917. Acest eveniment împreuna cu sarbatoarea de Hanukkah și ușurința cu care a fost preluat Ierusalimul, face într-adevăr ca acest moment istoric sa fie extrem de semnificativ.

  Cheia a fost intrarea în Ierusalim a generalului Allenby în timpul Hanukkah. Cu primul razboi mondial in curs de desfasurare ,cu o națiune ridicându-se împotriva altei națiuni și o împărăție împotriva altei împărății ,momentului respectiv i s-a adăugat mai multa importanță. Până în anul 1917 toate neamurile care au fost implicate în război s-au ​​implicat și mai mult. Dar ziua de începere a primului război mondial a fost data de 9 Av 1914 [aproximativ 3 ani si jumatate mai devreme], când Rusia și Germania au intrat în război, stabilind astfel pluralitatea națiunilor implicate în război. Facând un studiu privind zilele găsite în profeția lui Daniel, aceste două zile au apărut pe ecranul radarului la aceeași distanță, și aceste zile au fost în a doua zi de Hanukkah (Kislev 26) și 9 Av. Aceste zile au fost în anii 1914 și 1917, și s-a constatat că 100 de ani mai târziu, ne conduce la perioada 2014-2017. Această ipoteză că 100 de ani este limita unei generații, se regăsește și în Biblie (așa cum este definită de Dumnezeu către Avraam, că 4 generații se află într-un total de 400 de ani – este oare o coincidență faptul că prorocia Rabinului Judah BenGay-Șmuiel de 400 de ani se termină în anul 1917?).

  Rabinul apoi a continuat să spună că, după cele opt jubilee, în al nouălea jubileu Ierusalimul va fi pămîntul nimănui, perioadă care a fost între anii 1917-1967, până la Războiul de Șase Zile. Profeția Rabinului a declarat apoi că în al zecelea Jubileu Ierusalimul va fi controlat de către Israel și apoi va începe mesianicul sfârșit al vremurilor. Și acestea ar începe în timpul anului 2017.

  Trăim noi timpurile acelea ?

  Vom vedea cum … statul Israel a apărut și cum toate ciclurile de timp care alcatuiesc 120 de ani formează împreună o „coincidență matematică” nemaiauzit în toată istoria. Se folosește termenul de „coincidență” în glumă, pentru că șansele ca toate acestea să fie o coincidență sunt de câteva miliarde la unul, ceea ce este imposibil.

  Observați, prin luarea în considerare a timpului, care ar putea fi de 4-50 de cicluri de an jubileu în ultimii 120 de ani de la formarea statului modern Israel(???wtf). Ultimul ar putea fi cel mai important, pentru că începe în 1967 și se încheie în 2017. Dar și celelalte sunt de asemenea importante, primul fiind din 1897-până în1947 la fel și mandatul ONU a fost tot un ciclu Jubileu, de la Allenby când a luat Ierusalimul în 1917 până la războiului din 1967 !! De la mandatul din 1947 până la sfârșitul Psalmul 90 a lui ,80 ani au fost, de asemenea, un jubileu !! (wtf???) Sansele sunt astronomice că este doar o coincidență !!

  Încă o dată găsim o serie imposibilă de cicluri de”coincidențe”, care toate cad în date cheie din istoria Israelului modern. Cei mai mulți oameni de știință susțin că o generație reprezintă cel mai probabil o perioadă de70 de ani. Dacă vom merge din mandatul ONU și vom adăuga 70 de ani, ajungem în 2017 !! Dacă mergem de la Congresul Evreiesc și adaugăm,iar, 70 de ani, am ajuns la Războiul de Șase Zile. De asemenea de la 1917 până la sfârșitul Psalmul 90, adaugăm 70de ani,și avem o „generație”.

  Există o mana divina care operează aici, lucru care nu poate fi negat, pentru că sansele sunt literalmente de miliarde la unul ca acestea să fie doar o coincidență, mai ales dacă socotim că toate acestea se petrec la sfârșitul celor 6000 de ani de probațiune a omenirii pe Pământ. Cu alte cuvinte, de ce, după aproape 6000 de ani de zile, Primul Congres Evreiesc are loc pentru a stabili reînființarea statului Israel, exact în anul necesar pentru ca cei 6000 de ani de cicluri jubiliare să se împlinească?

  120 de ani si 120 de Jubilee

  Ultimii 120 de ani profetici ai istoriei umane sunt un fel de micro-reprezentare a celor120 de Jubilee de la crearea pământului- câte un an pentru fiecare an jubiliar. În consecință, al 120-lea Jubileu va sosi la 120 de ani de la Primul Congres Sionist din 1897 convocat de către Theodor Herzl la data de 1 Elul (29 august 1897), unde speranța pentru o patrie a poporului evreu a fost deliberată în mod oficial de către delegați. Această perioadă de 120 ani amintește de avertismentul lui Noe, dat lumii rebele chiar înainte de potop, când Dumnezeu a dat un termen limită de avertisment pâna la judecată globală și anihilarea oamenilor și a fiarelor: ” Dar Domnul Dumnezeu a zis: „Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceştia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să mai fie o sută douăzeci de ani!” (Geneza 6: 3). Iisus Hristos,Cuvântul lui Dumnezeu, de asemenea, ne avertizează: „Și precum a fost în zilele lui Noe, așa va fi și la venirea Fiului Omului,” (Matei 24:37).

  Întâmplare? Nu vedeți un model în curs de dezvoltare indicând spre anul 2017 ca un an-cheie pentru Israel și lumea întreagă? De ce Dumnezeu a ascuns aceste adevăruri că cei 120 de ani se aplică nu numai celor 6000 de ani, dar de asemenea se aplică și în Israel și la cel de al treilea templu Commonwealth din 1897 până în 2017 !! Încă o dată, care sunt sansele ca toate aceste lucruri să se întâmple? Miliarde la unul !!

  Încă o dată aflăm că ciclul de maturare de 30 de ani cade în toate datele cheie pentru Israel, toate culminând în anul 2017 !! Acum, când aducem toate ciclurile împreună, care sunt de 10 ani, de 20 de ani, de 30 de ani,de 40 de ani,de 50 de ani și de 70 de ani, aceasta este ceea ce se întâmplă.

  După cum se poate observa, din punctul istoric al intrarii Israelului înapoi pe scena mondială (de la Primul Congres Sionist din 1897 și mai departe), evenimentele corespund unor perioade cu semnificație biblică (10, 20, 30, 40, 50, 70, 100 și 120 cicluri de ani), indicând anul 2017.

  120 de Cicluri Jubilee din punct de vedere evreiesc

  Rabinii ne-au învățat că vor fi un total de 120 de cicluri Jubilee (6000 ani) de la data de când Dumnezeu a creat pământul până la începutul Împărăției Mesianice. Aici sunt sursele noastre evreiești:

  Talmud, Tractate Sanhedrin [97a]: „Rav Kattina a spus:” Lumea va exista timp de 6000 de ani și unul (o mie) de distrugere „… Avem o învățătură care este în concordanță cu Rav Kattina, ca al șaptelea este an sabatic – unul din șapte ani. De asemenea, lumea se va odihni 1000 în 7000 … „o mie de ani în ochii tăi sunt ca ziua de ieri, care a trecut …” [Psalmul 90: 4]. ”

  Talmud, Tractate Avodah Zarah [9a]: „Lumea va exista timp de șase mii de ani: două milenii de gol (” tohu ‘); Două milenii de Torah; și apoi două milenii ale erei lui Mesia. ”

  Nachmanides, Comentariu la Tora (Geneza 2: 3), citând surse cabalistice: „Fiecare din cele șase zile ale creației corespunde unei perioade de 1000 de ani de istorie din viitor.”

  De la Creație la Exod-Ieșire: 50 de Jubilee (2500 ani)

  De la Exod-Ieșire (1483 î.Hr.) până în 2017: 70 de Jubilee (3500 ani)

  Prin urmare, 50 de Jubilee ​​(de la Creație la Exod) + 70 de Jubilee ​​(de la Exod până în 2017) = 120 de Jubilee

  120 de Jubilee X 50 de ani = 6000 de ani

  Datele Jubileelor evreiești din profeția lui Rabbi Judah BenGay Șmuiel:

  1517- turcii otomani cuceresc Ierusalimul

  1917 – Declarația Balfour iar Israelul este declarat patrie evreiască

  1967 – Ierusalimul recucerit de către Israel

  2017- Startul Împărăției Mesianice sau evenimentele finale????????

  Ce sa zicem?!!!Hai sa asteptam 2017 cum zic ovreii si vedem ce se intampla.Ovreii au zis ei in 1947,dar au facut-o in 1948.Cine stie cunoaste.Nu este de la iesirea cuvantului,ci de cand ai dat drumul la treaba.La treaba aia urata si nasoala !!!

 21. doktoru zice:

  Si inca un mic text ,tot de la evrei,pt divertisment si amuzament dar si pt unele informatii utile pt cine vrea sa cunoasca mai multe.

  Mesia lui Israel va fi în curând dezvăluit

  Liderul cabalistic al Rabinilor invită evreii din toata lumea să se întoarcă în Israel

  Lumea evreiască a fost uimita pe 15 septembrie 2005, când National News Israel a postat următorul articol intitulat , ” Cabalist îndeamnă evreii sa revina în Israel inainte de dezastrele viitoare . ” Este declarat că cel mai cunoscut batran cabalist din Israel ,in varsta de108 ani, rabinul Yitzchak Kaduri a trimis un apel evreilor din întreaga lume să se întoarcă în Israel din cauza dezastrelor naturale care amenința să lovească această lume .
  Rabinul Yitzchak Kaduri – „Această declarație mi se pare potrivita pentru ca toți evreii din lume să o audă . Este de datoria lor să se întoarcă în Israel din cauza teribilelor dezastre naturale care amenință lumea .
  În viitor , Cel Sfânt , Binecuvântat fie El , va aduce mari dezastre în țările lumii pentru a usura hotărârile asupra Israelului . Am scris aceasta declarație ca un avertisment , pentru ca evreii din toate țările din lume sa conștientizeze pericolul iminent și sa vina în Israel pentru construirea Templului și revelația lui Mashiach ( Mesia ) . El a cerut primului-ministru Ariel Sharon sa apeleze la toti evreii americani ca parte a evreilor din diaspora de a emigra sau a face aliyah înapoi la Israel .
  Mulți evrei au început să se îndoiască de veridicitatea declaratiilor rabinului . Cu o saptamana mai devreme rabinul Kaduri a declarat într-un interviu urmeatoarele.
  ” Ce poate salva lumea de la calamități este pocăința adevărată a evrei lor, care trebuie să mareasca faptele de bunătate unul față de de altul … Strigătul multor săraci din Israel și expulzarea evreilor din casele lor zguduie lumea . .. nu degeaba acest loc ( New Orleans ) a fost lovit , unde mulți dintre compatrioții noștri au venit să caute poftele lumești . ”
  În cursul lunii Elul , în zilele care au fost înainte de sezonul festival de toamna al Rosh Hashanah , Yom Kippur și Sucot a fost în lumea evreiasca o lună de pocăință . Această pocăință este numit Tshuva . Chemarea la Ziua Domnului a fost precedată de sunetul de Shofar (trambita)aratata în Cartea Apocalipsei ca a 7-a și finala Shofar al Domnului , va fi urmat de zece zile de venerație , urmate mai târziu de Ziua cea mare a Domnului și Judecata finală a omenirii în această eră .
  Sunetul de shofar privind Anul evreiesc prealabil 5764 în septembrie 2004 , și actul de judecată de către Domnul oștirilor a fost urmată de Marele tsunami , la 26 decembrie 2005. Această catastrofă de proporții epice și biblice a fost studiat de către înțelepții iudaismului pe parcursul anului trecut , în lumina viitoarelor profeții din vechime . La mare unison , ele spun că venirea lui Mesia lui Israel este aproape , foarte curând .

  Rabinul Kaduri , ca senior respectat de înțelepții lui Israel, spune ca aceste opinii care au fost anterior secrete și interzise să fie spuse . El a spus în particular elevilor săi , ca guvernul Sharon va fi ultimul guvern sionist al ” erei vechi . ” Catastrofe globale vor anunta procesul de răscumpărare care va culmina cu sosirea Maschiach lui Yisra’el . Foarte curând , un alt val de dezastre naturale va lovi planeta vestind punctul culminant al acestui proces de răscumpărare . După cum a raportat Israel National News :

  „El este înregistrat spunând că Sharon va fi ultimul prim-ministru în Israel , și că noul guvern va avea deja un lider al erei mesianice . ”

  În cazul în care anunțul din timpul sesiunii sale seminare din 14 septembrie 2005 cu elevii săi nu a fost suficient de surprinzător , Baruch Gordon de la Israel News National pe 19 octombrie 2005 a scris următorul articol numit , ” Lider cabalist îndeamnă evreii sa revina urgent în Israel – mai multe dezastre vin ” .

  Pe parcursul celor zece zile de venerație de Yom Kippur , Ziua Judecății din octombrie 2005 , nepotul lrabinului Yitzhak Kaduri , rabinul Yosef Kaduri , a avut loc o audiență privată cu bunicul său rabin . La aceasta intalnire a fost martor și un jurnalist de la Arutz – 7. În timpul acestei sesiuni , Rabbi Yosef Kaduri a pus următoarea întrebare bunicului său , ” Nu mulți evrei revin din străinătate . De ce ar trebui să vina ? ” Rabinul Kaduri a răspuns :

  Rabinul Yitzhak Kaduri – ” Din cauza pericolului iminent . ” …. ” Fiți extrem de protectori cu vietile voastre . ” ( Deuteronom 04:15 )….luati ONCUR !!!….poate ca ajuta….

  În cadrul acestei întâlniri cel Bătrân și Kaduri cel tanar au discutat conceptele ezoterice menționate de mare cabalist ca fiind” lupta dintre oceane . ” Mari oceane numite Haokeanus hagodol vor lovi lumea.

  Aceasta ” lupta ” a început în 2004, cu cele patru uragane care au arat statul Florida : Charley ( 145 mph ) , Francis ( peste 105 mph ) , Ivan (max.165 mph ) și Jeanne ( 120 mph ) .

  O parte din acest lovituri au fost un avertisment pentru evreii din America . Ei trebuiau să ia act la dezastrele uraganalor din 2005, ca uraganul Katrina (175 mph si cel mai costisitor ciclonul din toate timpurile , peste 75 miliarde dolari), care a lovit New Orleans pe 31 august 2005. Apoi a venit catastrofa uraganului Rita ( la 175 mph și cel mai puternic uragan din toate timpurile , cu rafale de vârf la 235 mph ) in estul Texas pe 24 septembrie 2005 . Acesta a fost urmat de uraganul Wilma ( 175 mph constant și uraganul cel mai intens din Atlantic , Golf sau Pacific la 882 mbar ), care a lovit Miami , Florida pe 24 octombrie 2005. Cele care vor urma vor fi din ce in ce mai catastrofale .

  În conformitate cu mai mare rabin , catastrofele nu sunt terminate . ” Un alt val de dezastre naturale va lovi lumea . ” Mare rabin Yitzhak a spus nepotul său , Rabbi Yosef că pe Yom Kippur mai multe vor fi dezvăluite .

  A fost pe Yom Kippur cand savantul cabalist a surprins pe studenții săi cu noi ” secrete referitoare la venirea luiMashiach . ”

  Estimat a avea între 104 si116 de ani , acest înțelept rabinic sefard stătea cu capul plecat de mai mult de patruzeci și cinci de minute într-o concentrație mistică profundă între Mincha ( după-amiaza ) și Ma’ariv ( seara ) rugăciuni . Studenții și însoțitorii au început să se teama pentru rabinul care avea ochii acoperiti , ca și cum el ar fi recitat rugăciunea Sh’ma , dar nu puteau auzi nimic si vedeau numai buzele în mișcare . Temându-se de un atac de apoplexie sau de un atac neurologic ei au încercat să comunice cu el, dar viziunea concentrarii rabinului nu a putut fi oprita .

  Când a ridicat capul și s-a uitat în jurul camerei la elevii săi el a dat un zâmbet larg . Acest zambet de încântare a fost un semnal că a primit o revelație . În ebraică el a vorbit , ” Hit’abra bezrat Hashem nishmat Mashiach b’adam m’yisrael ” .

  Rabinul Yitzhak Kaduri – ” Cu ajutorul lui Dumnezeu , sufletul lui Mashiach s-a atașat la o persoană în Israel ”

  Perspectiva profetică din învățăturile Kaduri vine de la calculele lui Vilna Gaon și opiniile sale cu privire la răscumpărarea finală,care apare în scrierilelui Gaon . Aceste scrieri sunt considerate de către rabinii evrei criptice și foarte greu de descifrat .

  În conformitate cu scrierile lui Vilna Gaon , un „semn al Gog și Magog război ” a început atunci când războiul american împotriva terorismului în Afganistan a izbucnit la sarbatoarea evreiasca de Hoshana Rabba ( 7-a zi a sărbătorii Sukkot ) , imediat după încheierea celui de al 7-lea an sabatic agricol sau shemittah.

  America Războiul împotriva terorismului –
  Ultimii șapte ani , atunci când Mesia este dezvăluit

  În timpul Festivalului Corturilor , evreii sărbătoresc acea zi din viitor când Mesia va veni la ” cort ” sau să locuiască cu ei .
  A 7-a zi finală a acestui festival de-a lungul secolelor a fost socotita ca ziua anticipată pentru începutul războiului Gog – Magog . Acest lucru a fost profețit prin profetul Ezechiel care a trăit în Babilon .
  La data de 24 septembrie 2001 , treisprezece zile după distrugerea a World Trade Center și atacul asupra Pentagonului din Washington DC , postul TV One Israel TV a difuzat un program cu ceea ce înțelepții mistici ai Torei au declarat despre atacul de la 9/11 în America. Arutz Sheva gazdă a show-ului Yehoshua Meiri a explicat audienței TV ce înțelege Rabinul Kaduri despre calculelor profetice ale lui Vilna Gaon și modul în care acestea sunt legate de lumea noastră geo- politica actuala . El a declarat următoarele cu privire la difuzare :
  ” In timpul Hashanah Rabba , războiul Gog și Magog va începe și va dura aproximativ șapte ani. ”
  Treisprezece zile mai târziu , la 7 octombrie , la festivitățile Hoshana Rabba , a 7-a zi de Sucot , a început . Precis la minut in timp ce soarele apunea în orizontul de vest , în ajunul zilei de festival , forțele americane și britanice au început o campanie de bombardamente aeriene împotriva talibanilor și a forțelor Al – Qaeda în Afganistan și războiul împotriva terorii a început .

  Finalul ” Shemittah ” z ” sau șapte ani sabatici înainte de Apocalipsa(Revelatia) lui Mesia

  Anii sabatici evreiesti 5743-5761 (1994-2001) s-au încheiat la 18 septembrie 2001
  Anii sabatici evreiesti 5761-5768 (2001-2008) au început pe 18 septembrie 2001
  Războiul prezidențial al lui Bush împotriva terorismului a început pe 7 octombrie 2001 și
  ultimii șapte ani sabatici înainte de a începe revelația lui Mesia

  Conform calculelor lui Vilna Gaon , așa cum au fost interpretate de Cabalistul Rabbi Yitzhak Kaduri , în timpul celor 7 ani de numarati de la Hoshana Rabba din 7 octombrie 2001 , o revelație majoră asociată cu Maschiach va fi data .
  Potrivit lui Kaduri , toamna anului 2005 a fost al 5-lea an al acestui proces de răscumpărare ( Geula ) care a început . În acest timp Maschiach lui Yisra’el ( Mesia lui Israel ) va fi dezvăluit .

  Confirmarea rabinului Lazer Brody a Declarației lui Rabbi Kaduri

  Rabinul Ortodox Lazer Brody este unul din portavocile centrale de știri mesianice pe site-ul său LazerBeams . Fost soldat al comandourilor al Forțelor Speciale , el este astăzi numit cu afecțiune ” Rabbi Rambo . ” Un veteran cu două războaie la activ , zeci de misiuni de comando anti – teroriste , a primit hirotonirea sa rabinica în 1992, după nouă ani de studii intensive în Tora , Talmud , etica și studii juridice .
  Rabinul Lazer Brody , ” Rabbi Rambo ” , a investigat declaratia rabinului Kaduri din septembrie 2005 și a depus acest raport la 19 septembrie 2005 intitulata , „Declarația Rav Kaduri Confirmata „.
  În ceea ce privește articolul de pe site-ul Arutz 7 cu declarația ca evreii să se întoarcă în Țara lui Israel si cu aceasta declaratie Rambo a fost de acord.-daca si asta-i rabin…plm!!!

  Hahamul Yosef Haim ( Ben Iș Chai 1832-1904 ) , mentorul rabinului Yitzhak Kaduri

  Hahamul Yosef Haim s-a născut în orașul Bagdad , Irak in 1832 . Tatăl său a fost un rabin și a murit când el avea douăzeci și patru de ani . El a primit titlul de haham , sau ” Om înțelept „, dat rabinilor sefarzi cu înțelepciune . Deci hahamul Yosef Chaim a devenit rabin înțelept in Bagdad în 1856 .
  Hahamul Yosef Chaim a scris mai multe cărți despre legea iudaică ( halachah ) și subiecte ezoterice pe Talmudul numit agadah . Cu toate acestea, el este cel mai renumit pentru cartea sa , Ben Ish Chai , care a fost scrisa pe ciclul săptămânal Tora cu o discuție a textelor biblice și implicarea legii iudaice . Astăzi Rav Chaim Yosef este cunoscut de mulți nu dupa numele său , ci dupa numele cărții sale , Ben Ish Chai .
  Tânărul Yitzhak Kaduri , la vârsta de 13 ani a devenit un discipol sub renumitul Chaim Yosef Chaim ( Ben este Chai ), în Bagdad . În acest timp de studiu din Bagdad Yeshivah al lui Ben is Chai , rabinul ” înțelept ” în timpul uneia dintre binecuvântările sale a spus tânărul său elev Kaduri că ” el va trăi să vadă revelația lui Mesia . ”

  Lubavitcher Rabi , Menachem Mendel Schneerson – ” Regele Mesia ” și rabinul

  Regretatul Lubavitcher Rabi , Menachem Mendel Schneerson a fost liderul celei mai mari organizații evreiesti hasidice din lume , organizatia Chabad Lubavitcher din Brooklyn cu sediul din New York numit ” 770 . ” El a fost un prieten apropiat al lui Rabbi Yitzchak Kaduri. În 1990 Rabi Schneerson i-a spus rabinul Kaduri că el va trăi să vadă venirea lui Mesia . Această afirmație a fost confirmarea anunțul profetic facut cu aproximativ optzeci și cinci de ani mai devreme lui Kaduri de catre Ben Iș Chai ( Chacham Yosef Chaim ) că el va trăi să il vadă pe Mesia .
  La inceputul acestui an evreu , rabinul Kaduri a prezis mari tragedii in lume . Doar două săptămâni înainte de tsunami-ul devastator din Asia de sud-est , rabinul Kaduri a fost citat în ziarul Yediot Acharonot spunând :
  ” Suntem acum în al patrulea an a ceea ce ar putea fi perioada de răscumpărare de șapte ani , în conformitate cu calculul facut deVilna Gaon. În următorii trei ani, incertitudinea cu privire la viitor va atârna deasupra capetelor noastre , dacă nu muncim și nu ne străduim ca Mashiach sa fie dezvăluit .Mashiach este deja în Israel .
  Șeful Rabin al evreilor Lubavitcher a fost un descendent al lui Rabbi Shneur Zalman din 1745 . În conformitate cu profețiile din Chabad , după al șaptelea Rabi Chabad , Mesia se va întoarce și se va dezvălui pe Sine .
  1.Rabin Shneur Zalman de Liadi (1745-1812) , a fost fiul lui Rabbi Boruch de Tulcin , nepotul lui Baal Shem Tov .
  2.Rabin Dovber (1773-1827) , fiul lui Shneur Zalman .
  3.Rabin Menachem Mendel ” Tzemach Tzedek ” (1789-1866) , nepotul lui Shneur Zalman și ginerele al lui Dovber , cunoscut după această lucrare Tzemach Tzedek .
  4.Rabinul Shmuel (1834-1882) , fiul lui Rabin Menachem Mendel .
  5.Rabin Sholom Dovber (1860-1920) , fiul lui Rabbi Shmuel .
  6.Rabinul Joseph Isaac Schneersohn „Rabi anterior sau Rabi Rayat ” z ” (1880-1950) , doar fiul lui Sholom Dovber .
  7.Rabin Menachem Mendel Schneerson „Rabinul ” (1902-1994) , a fost un văr al ramurei Schneersohn și al șaselea în linie paternă de la Rabin Menachem Mendel , și ginerele lui Joseph Isaac .
  Activitatile lui Chabad au inclus: plasarea de publicitate în mass-media , inclusiv anunțuri pe toata pagina în ziarul New York Times, îndemnând toate omenirea să contribuie cu partea lor pentru a grăbi sosirea iminentă a lui Mesia prin inmultirea faptelor bune . Pasiunea lui „Rabi ” a fost de a grăbi venirea lui Mesia si pentru a aduce epoca mesianică . După cum a declarat în 1991 , cu trei ani înainte de moartea sa :
  Rabin Menachem Mendel Schneerson – ” Am făcut tot ce se putea face pentru a aduce pe Moshiach ( Mesia evreiesc ) , acum ti-am predat tie ( urmașilor săi ) instrumentele pentru a aduce pe Moshiach . ”
  Atunci când un accident vascular cerebral l-a lovit pe el in timp ce vizita mormântul socrului sau , a refuzat să părăsească sediul central ” Seven- Seventy 770 ” și o camera de spital cu normă întreagă a fost proiectata acolo pentru el . De la moartea lui „Rabi ” , nu a existat nici un succesor desemnat . Conform tradiției Chabad că Mesia va veni după a șaptelea Rabi ,Chabad Hasidim cred astăzi că nu există nici un succesor pentru Rabbi Schneerson . Există mulți evrei Chabad care cred că Rabbi Schneerson va reveni din nou ca Mesia al evreilor . Alte evreii susțin că el nu a murit și refuză să pună titlurile clasice de onoare evreiesti pentru cei morți , după nume, adica ZT „L ( Zecher Tzaddik Livrocho , ceea ce înseamnă , „fie ca memoria celor drepți să fie o binecuvântare ” În schimb, ei citează din Talmud :
  Talmud Ta’anit 5b – ” Ya’akov Avinu lo Meis ( ” strămoșul nostru Iacov nu a murit ” )
  În timpul acestor ultimelor câteva luni, multi dintre Chabad au început să accepte pe „Rabi ” ca fiind „Regele Mesia ” Există un motiv pentru acest precedent pentru ca Rabbi Schneerson a fost membru a trei familii din întreaga lume :Charlap / Levihe , familia Davan și familia Schneerson, care se pot urmări genealogic înapoi pana la Regele David , fără nici o pauză în linia de sex masculin . Oricare dintre acesti descendenți de sex masculin s-ar putea califica pentru a deveni familia regală a lui Israel și să fie recunoscut ca ” Prințul lui Israel . ”

  Rabinul Raphael Chatzera , fiul lui Baba Meir și nepotul la „Baba Sali”, HaRav Yisrael Auchatzeirah , ZT” L a fost citat recent ,pe 16 noimbrie 2005,de rabinul Lazer Brody spunand ca „scena mondială este complet setata pentru Moschiach, și ca puternice dezastre naturale de anul trecut sunt pur și simplu Tobele de dinaintea sosirii lui. ”

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  Vom începe acum să reflectam la comentariile înțelepților evrei si la ceea ce au prezis ca vor fi principalele evenimente din Israel, și ce va fi în ultimii șapte ani înainte de venirea lui Mesia . În conformitate cu profeția lui Rabi Yochanan ben Zacai de Yavneh așa cum s-a menționat în partea talmudică numit ” Sanhedrin 97b ” , am luat act de faptul că , dacă aceasta este ultima Săptămâna de ani sabatica înainte de venirea lui Mesia , atunci când trebuie să ne uităm la detalii , an de an , și a vedea dacă probele se potrivesc cu înțelegerea profetică , mai ales prin cei șapte ani dintre Rosh Hashanah 2008 și Rosh Hashanah 2015 . Apoi următoarele evenimente se pare ca vor avea loc în anii care vor urma acestor avertismente shofar(trambita) la fiecare Rosh Hashanah din fiecare an . Aici este un rezumat al acestei profeții talmudice scrisa în urmă cu aproximativ 1943 de ani de faimosul Rabbi Yochanan ben Zacai de Yavneh . Să ne uităm acum la această colecție de pasaje din Talmud Sanhedrin 97a în , așa cum au fost scrise :
  Sanhedrin 97a – ” Rebi Yochanan a declarat : În generația in care Ben Dovid va veni , hahamul talmudist ,” elevul înțelepciunii „, cunoscut si sub numele de salvia Torei sau savant , se va micsora , iar ochii celorlalti vor suspina de durere ; multe pedepse și multe decrete rele vor fi reînnoite ; una nu va înceta înainte de a începe alta . Rabinii au învățat : Perioada Shmittah în care Ben Dovid va veni următoarele versete vor fi îndeplinite :

  În primul an , „Și am determinat ploaia să cada peste o cetate , și peste alt oras am determinat-o să nu plouă . ” ( Amos 4:7) .
  În al doilea an , foamete ușoară va fi trimisa .
  În al treilea an , o foamete mare in care bărbați, femei și copii , pios și nepiosi vor muri , și Tora va fi uitata de cei care au învățat-o .
  În al patrulea an , unii vor fi saturati , iar alții nu vor fi .
  În al cincilea an , va fi o mare satietate , cu mancare , bautura și bucurie și Tora va reveni la cei care au învățat-o .
  În al șaselea an , voci ( care prevestesc sosirea iminenta a lui Mashiach ) vor fi auzite și ;
  În al șaptelea an , va fi război [ Gog si Magog ] .-partea proasta la evrei este ca ei nu s-au prins ca chiar ei sunt Gog (si Magog) !!!
  În anul de după al șaptelea an , Ben Dovid va veni .

  Rab Yosef a spus , ” Multe cicluri Shmittah au trecut și el ( Mesia ) nu a venit ! ” Abaye a răspuns: ” Au existat voci în al șaselea an , urmate de război în al șaptelea an ? În al doilea rând , au fost in aceasta ordine ? ” ( Sanhedrin 97a )
  Rebi Iuda a spus : „generația în care Ben Dovid ( Mesia , fiul lui David ), va veni … Înțelepciunea cărturarilor va fi corupta ; oamenii tematori de păcat vor fi urâți ; liderii generației vor avea firea câinilor ; și adevărul va lipsi … Cel care se întoarce de la rău va fi considerat de către oameni ca fiind nebun . ”
  Rebi Nehorai a învățat : „in generația în care Ben Dovid va veni, cei tineri vor face de râs pe batrani , și batranul se va ridica pentru tanar ; fiica se va impotrivi mamei ei , o nora împotriva soacrei , liderii generației vor avea fire de câini , și un fiu nu va simți nici o rușine atunci când va fi criticat de către tatăl său . ”
  Reb Nechemiah a învățat : „generația în care Ben Dovid va veni , insolența va crește , respectul va lipsi … și toate guvernele se vor întoarce la credințe false ; critica nu va fi de nici un folos . ”
  Ben Dovid nu va veni până cand anuntatorii lui se vor inmulti … Și speranta în răscumpărare va fi reanunțata . ”
  Așa cum se afirmă în discuțiile și in dezacordul dintre rabinii , ca ” dovada este în budincă” ? și dovezile pentru venirea lui Mesia trebuie să fie ” tari și clare . ” Ca dezacordul de mai sus al lui Rab Yosef care a fost contracarat de către rabinul Abaye cu aceste cuvinte :
  Rab Yosef a spus , ” Multe cicluri Shmittah au venit și el ( Mesia ) nu a ajuns ! ” Abaye a răspuns: ” Au existat voci în al șaselea an , urmate de război în al șaptelea an ? În al doilea rând , au urmat in aceasta ordine ? ” ( Sanhedrin 97a )

  În conformitate cu profeția lui Rabi Yochanan ben Zacai de Yavneh așa cum s-a menționat mai sus în partea talmudica” Sanhedrin 97b ” , s-a constatat că în cazul în care aceasta este ultima Săptămâna de ani sabatica între Rosh Hashanah 2008 și Rosh Hashanah 2015 , apoi următoarele evenimente așa cum apar în text vor avea loc în anii care vor urma acestor avertismente Shofar de Rosh Hashanah . Aici este un rezumat al acestei profeții talmudice din Sanhedrin 97b , scris în urmă cu aproximativ 1943 de ani ,folosind date moderne din calendar :

  1.În anul marcat de Shofar la Rosh Hashanah 2008 ( anul evreiesc 5769 ) : ” Am determinat-o să plouă pe un oraș , dar , în alt oraș , nu am facut-o să plouă . ”
  2.În anul începând cu Rosh Hashanah 2009 ( anul evreiesc 5770 ) : ” va exista o ” ușoară foamete „, în care, conform Rashi , ” nici un loc nu va fi complet mulțumitor ” .
  3.În anul începând cu Rosh Hashanah 2010 ( anul evreiesc 5771 ) : ” foametea va fi mare , și bărbați, femei , copii , oameni evlavioși și oameni cu fapte bune vor muri ; Tora va fi uitata de cei care au învățat-o . ”
  4.În anul începând cu Rosh Hashanah 2011 ( anul evreiesc 5772 ) : ” unii vor fi saturati în timp ce altii nu . ”
  5.În anul începând cu Rosh Hashanah 2012 ( anul evreiesc 5773 ) : ” Va fi o mulțime de oamenii care vor mânca , bea , și vor fi veseli , iar Tora va reveni la cei care au învățat-o . ”
  6.În anul începând cu Rosh Hashanah 2013 ( anul evreiesc 5774 ) : ” Vor fi voci care conform lui Rashi fie descriu sunetul shofars ( trambitele de război ) ori vor da indicii și vesti cu privire la venirea lui Mesia . ”
  7.În anul începând cu Rosh Hashanah 2014 ( anul evreiesc 5775 ) : ” Va fi război ( Gog si Mogog sau Armaghedon ) . ” ,
  8.În anul începând cu Rosh Hashanah 2015 ( anul evreiesc 5776 ) , Daca HaShem vrea , răscumpărarea va veni la plinătatea timpului , cu revelatia lui Mesia . Atunci ;
  9.În anul începând cu Rosh Hashanah 2016 ( anul evreiesc 5777 ) , ” În cazul în care Maschiah ben Dovid ( Mesia , fiul lui David ) este revelat , Împărăția Cerurilor mesianica va fi inaugurata pe Planeta Pământ. „-evreii nu pot sa depaseasca perioada 2017,in general,din cauza ca Isaia a spus ca dupa 70 de ani ii va cerceta Dumnezeu,dar nu spre bine evident…their bad !!!

  Aceste corelații cu date moderne și probabilitatea in care Maschiah ben Dovid ( Mesia , fiul lui David ) va fi dezvăluit o data cu Rosh Hashanah 2016 , ne pune pe noi in incertitudine fata de implicații . Primul lucru pe care trebuie să ne întrebăm : ” Este sistemul de datare al Săptămânilor sabatice de ani corect și avem Ciclul Anual Jubiliar corect ?
  Crezând că Rabi Yochanan și Sinedriul rabinic care a fost instaurat la Yavnah în Galileea au reprezentat indicii ale viitorului ale Dumnezeului lui Israel , așa cum ar trebui să si credem , atunci profeția lui este pe drumul cel bun pentru răscumpărarea , care va veni de bi’etah sau ” în timpul cu judecăți aspre și catastrofe mari ” .
  Cu toate acestea în 2013, în anul evreiesc 5773 , am putea începe sa asistam cum poporul evreu din Țara lui Israel se va confruntă cu un fenomen ciudat , care va mobiliza adevărații pionieri și patrioții ai lui Israel ,sa ii aduca in era iluminarii spirituale pentru ca sufletele lor spirituale Neshama sa înceapa să intre în contact cu corpurile lor fizice care au fost create ca o imagine a lui Dumnezeu (mai evreilor,asa v-a invatat Moise sa credeti?…in Dumnezeu sau in prostii gen new-age cu corpuri astrale semi-ilumunate dar numai pe la spate,spiritual,bineinteles !!!).

  Apoi, ne amintim de recentele traduceri vechi ale profeției lui Rabbi Iuda ben Samuel , care a murit în anul de veselie(jubileu) 1217 , și a lăsat această profeție a ” Ultimelor Zece Jubilee înainte de a începe epoca mesianică „, iar aceasta profetie a fost scrisa cu șase jubilee înainte de începutul profeției . Ceea ce este scos în evidență este profund atunci când cu Jubileul final va începe epoca mesianică a lui Maschiah . Ca atare ne gândim serios la această documentație scris de Destination Yisrael în 02 decembrie 2012 :
  Destination Yisrael – ” Acesta a fost în anul 1217 d.H. cand unul dintre cei mai legendari și prolifici rabini hasidici a lui Iuda din Germania a făcut o predicție uluitoare despre viitorul Ierusalimului și venirea lui Mesia . Cunoscut sub numele de Iuda ben Samuel ( Iuda a – Hasid sau Iuda cel Pios , a trăit în secolul al 12-lea și al 13-lea in Regensburg , Germania) .
  Născut în Speyer în 1140 , Rabbi ben Samuel a murit în 22 februarie 1217 în Regensburg . El a fost unul din părinții Chassidei (iudaismul hasidic) , o mișcare de misticism evreiesc din Germania diferita de misticismul cabalistic al lui Rabbi Luria , unde Chassid-eii au evidentiat etica morale puternica și rugăciunea .
  Când Rabbi Judah HeHasid s-a stabilit în Regensburg , la vârsta de 55 de ani, el a scris aici cărțile sale seminale ; Sefer Hasidim ( Cartea celui Pios ) , Sefer Gematriyot ( o carte de astrologie ) și Sefer Hakavod ( Cartea Gloriei ) . Această carte din urmă este acum pierduta și doar câteva citate au rămas de la cativa autori ulterioari .
  Acești ani au fost in vremea cruciadelor Romane creștine din Țara Sfântă, între anii 1096-1270 . O corespondență înfloritoare a fost efectuata între Ierusalim și Țara Sfântă și rabinii europeni din Worms și Regensburg din Germania .

  Acesta a fost în anul in care Rabbi Judah Ben Samuel a început să publice calculele sale biblice denumite Gematria , plus observațiile sale astronomice care ne-a dat acest rezumat pe care il putem citi astăzi .
  Rabbi Judah ben Samuel – ” Când otomanii ( turcii ) – care erau fost deja o putere recunoscuta in Bosfor în timpul lui Iuda Ben Samuel – vor cuceri Ierusalimul ei vor domni peste Ierusalim timp de opt jubilee . După aceea, Ierusalimul va deveni no man s-land pentru un jubileu , și apoi în al nouălea jubileu va intra din nou înapoi în posesia poporului evreu ,ceea ce ar însemna începutul timpului final mesianic . ”
  Încă o dată ne ținem respirația și ne gândim la implicațiile profunde . Am revazut Săptămâna de ani sabatica trecuta între anii dintre Rosh Hashanah 2001-2008 , care s-a încheiat in anul calendaristic evreiesc 2009 , și am realizeat că Mesia nu a venit și era mesianică a ajuns în anul 2009 (adica evreii mai asteapta inca o saptamana sabatica de 7 ani sa treaca ca poate in acest timp va binevoi si mesia al lor ,totusi,sa apara).
  Cu toate acestea atunci vom vedea o nouă gândire profundă !!!. În cazul în care Mesia va veni în anul 2017 , si acesta va fi , de asemenea, un an jubiliar iar îndeplinirea tuturor profeților vor fi îmbinate într-un singur vortex profetic , care se va încheia la timpul stabilit de Hashem . Bătălia finală Gog si Mogog va fi terminata în anul al 7-lea ; Mesia va fi descoperit și isi va ocupa tronul în Împărăția Mesianică de pe Planeta Pământ după anul al 8-lea în ultima Săptămâna de ani sabatica.
  Dintr-o dată ne dăm seama că suntem în al 5-lea an al acestei profetice Săptămâni sabatice de ani, în anul evreiesc 5773 ,adica în anul 2013 . Să aruncăm o privire la profeția lui Rabbi Yochanan ben Zacai care a trăit la Yavneh lângă Marea din Galileea cu profeția pentru cel de al 5 –lea an.
  ” În anul începând cu Rosh Hashanah 2012 ( anul evreiesc 5773 ) : ” Va fi o plenititudine și oamenii vor mânca , bea , și vor fi veseli , iar Tora va reveni la cei care au învățat-o ” .

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  După cum s-a menționat în postul anterior pe această temă , in tradiția islamică dacă izvorul Gihon începe să curga iar in Muntele Templului, aceasta semnifică începutul răscumpărarii evreiesti; dacă Yisrael trebuie să se ridice atunci Yishmael trebuie să cadă . Prin propria noastră tradiție , umiditatea de la Zidul de Vest al Templului indică răscumpărarea iminentă a poporului și țara lui Israel , reconstruirea Templului și venirea lui Moshiach ben David , rapid și în timpul nostru , amin .
  Prin nici o coincidență am auzit în această dimineață de un arab în vârstă de 32 de ani din zona Abu Dis de la est de Ierusalim care a fost găsit ucis în mod misterios în apropiere de satul Silwan , nu mai mult de o plimbare de douăsprezece minute de Muntele Templului . Sursa mea mi-a spus că victima era un instalator care lucra pentru Wakf ; aparent mortul a spus oamenilor din satul său despre problemele sanitare în Al Aksa . În Al Kuds din Falastin ,aceasta e suficient pentru ca cineva sa fie executat . Muftiul și seful Qadis știu că în renasterea izvorului Gihon trebuie ținut secret , pentru că înseamnă că răscumpărarea evreilor și propria lor cădere este iminentă ”
  Rabinul Brody mai devreme la 27 iunie 2005 a postat un articol intitulat , ” Panica muftiului : Gihon a reapărut sub Muntele Templului ” și apa se prelinge pe Muntele Templului , in care a declarat :
  Lazer Grinzi – „Izvorul Ghihon menționat în Geneza 2:13 curge sub Ierusalim , direct pe sub Muntele Templului Sfânt, sub ceea ce astăzi este cunoscut ca Domul Stâncii moscheea Al Aksa . Acesta este cunoscut sub numele de Siloam Spring ( a se vedea Imparati I , 01:33 ) , și curge în direcția orasului Silwan ( arabă pentru Siloam ) , orașul arab la sud de Muntele Templului .
  Regele Ezechia a sigilat apele Gihon atunci când a fost amenințat de către Sanherib și asirieni ( a se vedea Cronici II , 32:30 și Talmud Brachos 10b ) . Potrivit tradiției islamice , atunci când apele Gihonului încep sa iasa la suprafață sub Domul Stâncii , atunci Mesia evreilor este rapid pe drum și căderea lor este iminentă . Curând , foarte curând , nu va mai fi nici o moscheie pe Muntele Templului .

  Profeția tsunamiului de pe coasta din Gaza

  Un blog ortodox de mistica evreiască recent a postat pe 05 august 2005 făcand următoarea afirmație preluata de pe site-ul ebraic, Moriyah.org, declarand:
  Anii de venerație și Moshiach și Geula – rabinul mort HaRav Baruch Shapira, ztvk „l, a declarat cu zece ani în urmă:” Eu sunt un profet mare(ha,ha) si sef al celor 36 de tzaddikim ascunse, și profeția mea este că în viitor vor desfiinta toate locuintele din Fâșia Gaza, și imediat după aceea va fi un cutremur foarte puternic în zona Gaza și un val imens va veni și va spăla întreaga zonă împreună cu toate palestinienii. ”

  În conformitate cu evreii cabalisti , există 36 de oameni ascunsi și drepți numiti ” Tzaddikim ” care sunt atât de puri incat numai ei știu sfântul și de nedescris ” Nume” al Celui Atotputernic din Israel ” .Ei sunt numiți Lamed Vav Tzaddikim , cunoscuti si sub numele de Tzaddikim Histarim sau Dreptii Ascunsi.Potrivit cărții talmudice, Sinedriul și Sukkah , se afirmă ca :
  Sanhedrin 97b și 45b Sukkah – Ca un concept mistic , numărul 36 este chiar mai interesant . Se spune că în orice moment există 36 de persoane speciale in lume , și că în cazul în care chiar și unul dintre ei este lipsă , lumea s-ar sfârși . Cele două litere ebraice cu care sunt numiti acesti 36 sunt:Lamed , care este 30 , iar Vav , care este 6 . Prin urmare acesti 36 sunt denumiti în continuareLamed – Vav Tzadikim În conformitate cu iudaismul hasidic acești 36 de oameni neprihăniți au rolul de a justifica scopul omenirii în ochii Dumnezeului cel Atotputernic al lui Israel . Identitatea lor este secreta și necunoscuta chiar unul fata de altul .

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  Conform calendarului evreiesc , au fost doar 200 ani de la viziunea pe care Daniel a văzut-o la râul U’lai despre lupta dintre Alexandru cel Mare și conducătorul persan , Darius II Nothus. În această luptă , marele Imperiu Persan s-a prăbușit în 317 î.Hr. , conform calendarului evreiesc .
  Persanii s-au remarcat pentru toleranța lor la nivel global pentru toate rasele , spre deosebire de politicile de genocid ale asirienilor și dominația apăsătoare a babilonienilor . De asemenea la început grecii s-au cunoscut pentru toleranța lor . Doar aproape de sfârșitul statului grec poporul evreu suferă o persecuție religioasă sub domnia lui Antiochus Epifanes IV . Persecuția a durat numai în ultimii patru ani ai domniei lui Antioh atunci când acesta a refuzat să mai tolereze o rasă de oameni care nu s-au lasat asimilati cultural de elenismul greac . În această persecuție Antioh a profanat templul lui Zerubabbel din Ierusalim și a pangarit altarul Domnului prin sacrificarea unui porc pe altarul sfânt . Acest templu a fost , de asemenea, recunoscut mai târziu a fi un templu intermediar care a fost ulterior dărâmat și reconstruit tocmai la timp pentru a fi onorat si binecuvântat de prezența sfântă a Fiului Dumnezeului Celui Prea Înalt . În templul lui Irod picioarele lui Iisus au mers prin curțile templului unde El a învățat mulțimile despre Împărăția Tatălui Său din ceruri (deci pana si evreii recunosc ca templul cel de al treilea ,a lui Irod,a fost daramat de romani…si ei acum ar vrea sa il faca si pe al patrulea!!!…ha,ha vise taica,vise.Si chiar de l-ati face va mai de Dumnezeu foc sfant din cer ?Credeti voi asta?Ca fara foc sfant din cer o sa cada peste voi foc din cer ca la Sodoma si restul…si asta va fi sfarsitul vostru care l-ati cerut cu mainile voastre,dar nu in rugaciune).
  Rabinii din Israel sunt de acord în unanimitate că tipologia țapului din Daniel reprezintă atacul fulger al forțelor macedonene ale lui Alexandru cel Mare . Conform rabinului Shlomo ben Yitzchak , ( ani evrei 4800-4865 sau 1040-1105 CE ) , cunoscut sub numele de Rashi și unul dintre comentatorii cei mai străluciți ai Bibliei și Talmudului :Alexandru părea să fie ” sărind pe deasupra pământului . ” El a venit cu o astfel de viteză uluitoare că nici o armată sau forță militară nu ar fi putut sa ii stea în cale sau sa-l întârzie din marșul său spre est .
  Ascensiunea meteorica a lui Alexandru la putere a fost cu adevărat fenomenala . El a urcat pe tronul ​​macedonean la tânăra vârsta de 20 de ani și , atunci când a murit 12 ani mai târziu în Persia , el cucerise întreaga Asie Mică , Orientul Mijlociu , Egipt , Persia și chiar și a pătruns în întinderile exterioare ale Indiei .

  ” Cornul cel mic „, care a apărut din cele patru divizii ale Imperiului lui Alexandru a fost clasic acceptat de către oamenii de știință rabinici și creștini ca Antioh Epifanul IV însă acest aviz nu a fost întotdeauna universal . Talmudistul francez davidian , Rashi , rabinul Sholomo ben Yitzchak ( anul evreiesc 4800-4865 sau 1040-1105 CE ), precum și Shmuel Masnuth ( ani evreiești de 4950 la 5000 sau 1190-1240 CE ) au susținut că ” cornul cel mic ” a fost Imperiul Roman .
  În textele talmudice ale lui Avodah Zarah 10a , se sugerează că Roma ca Edom ar putea fi un succesor la împărăția seleucida pentru că atunci când Pompei a invadat Orientul Mijlociu in 64 i.d.H. , regatul seleucid a fost distrus și a fost stabilita autoritatea romană în capitala siriana Damasc ca provincie romană Coele – Siria . Aluzia la cornul ” mic „, a sugerat că acest corn nu a fost mai mic în calitate sau în dimensiune, dar a fost recunoscut asa pentru tineretea lui . Guvernarea romana a fost mai tanara,recenta, decât guvernarea greceasca elenistica .
  Chiar și așa , evreii avut oarecum o relație autonoma cu Roma, cu doar un guvernator roman care supraveghea afacerile lor de la Damasc până la moartea regelui Agripa I în 44 i.d.H. . ( Anul evreiesc 3804 ). La acea vreme provincia Iudeea ( Eretz Yisra’el ) a fost plasata direct sub autoritatea guvernatorului roman al Siriei care era moștenitorul direct al fostului regat al Seleucizilor din Damasc .
  În același timp ” Ibn Ezra ” poet evreu , filosof , gramatician și astronom , rabinul Avraham ben Meir , a înțeles ” cornul cel mic ” ca fiind împărăția seleucida și nu doar Antioh Epifanes IV . Si în conformitate cu rabinul Hersh Goldwurm , de asemenea, ar putea fi spus că ” dintr- unul din cele patru regate regatul seleucid a apărut . ”
  A fost în anul 168 î.Hr ( anul evreiesc din 3592 ), cand Antioh Epifanes IV a mers spre sud și a atacat Egiptul și dacă nu ar fi fost intervenția Romanilor , el ar fi anexat Egiptul în împărăția seleucida . De asemenea, în același timp Antioh IV a mers si spre est și a recuperat provinciile estice din Persia care se revoltasera și se separasera din timpul lui Antioh III .
  Apoi conducătorul sirian Antioh Epifanul al IV-lea s-a dus în Țara plăcuta sau râvnita din Israel ( Eretz Yisra’el ) . Iudeea a fost luat de la Ptolemeu al Egiptului de către tatăl său Antioh III .
  Tatăl lui Antioh IV , Antiochus III a dat pe fiica sa , Cleopatra , ca sa devena soția lui Ptolemeu I , ca parte a unui tratat de pace cu Egiptul . Cu aceasta el a dat , de asemenea, ca o zestre venitul pe care el l-a primit de la Țara lui Israel . Când Antioh IV a fost sa pretinda orașul Ierusalim și a profanat templul lui Dumnezeu , el nu a mai continuat sa transfere veniturile din Iudeea la conducătorii Egiptului . Acolo în Ierusalim , când Antioh IV a sosit , el a căutat nu numai să se reafirme ca liderul lor politic , dar de asemenea, dar si ca liderul lor spiritual prin crearea unui idol în templul lui Zerubabbel și sacrificand un porc pe altarul Domnului .
  Cuvintele prin care Antioh IV ” s-a mărit mare , chiar pana la oștirea cerului ” , au fost rostite lui Daniel de ingerul Gabriel pretinde Ibn Ezra . După cum afirmă Goldwurm , cerul este un simbol pentru Dumnezeu Însuși , dar include de asemenea si ” pe toți cei care se ocupă cu comuniunea cu cerul. Astfel poporul evreu , care îndeplineste scopul lui Dumnezeu în această lume,ei sunt oștirea cerurilor . ”
  Conform Malbim ( Mayenei HaYeshua 09:05 ) , când domnitorul sirian a venit în țara lui Israel pentru a suprima adorarea lui Dumnezeu de către evrei și de a înlocui cu elenismul închinarea Dumnezeului lui Israel , încercarea lui a fost de a ” crește până la oștirea cerurilor „ori să se înalțe mai sus de oamenii Dumnezeului lui Israel .
  Mulți dintre evreii din țara lui Israel au fost influențati în mod semnificativ de seducție gândirii elenistice . Ca atare , ei au fost ” aruncati ” pe pământ atunci cand nu au mai fost in stare de a se încălzi sub influența cerului . „Stelele ” au fost cunoscute sub numele de cei pioși care au păstrat credința lor în ciuda acestui timp de necaz . Ei au fost cei pe care cornul cel mic i-a ” călcat în picioare ” sau i-a martirizat pentru loialitatea lor față de Dumnezeu .

  Timp de trei ani, între 168-165 i.H. ( 3593 – 3596 anii evreilor ) , Antioh IV a” aruncat ” sau a ” eliminat ” jertfa de zi cu zi din templu . Sacrificiul a fost ” luat ” sau a încetat să fie practicat până când familia de preoți Hasmoneana s-a revoltat si a alungat afară sirienii și a reluat jertfa de zi cu zi în templu . ( Josephus , Antichitati , VII , 7 , 6 ) În acest timp întregul scop al existenței templului ca depozit pentru slava lui Dumnezeu a fost aruncat jos . Prezența Celui Sfânt nu mai putea fi simțită în închinarea de la templul Domnului . Pietrele din altar s-au întinat ( Milchamos Hashem , loc . L ) și templul în sine si-a pierdut sfințenia lui .
  Aceasta dezolare a fost numita mai târziu urâciunea pustiirii . A fost recunoscut mai târziu ca a durat doar o ” perioada stabilita ” din cauza păcatului poporului evreu ,care se acomodase la elenismul greac . În esență” oștirea cerului ” sau poporul evreu au fost date forțelor lui Satana.
  Acest lucru a fost reconsfințit în sensul literal de domnitorul sirian , Antioh Epifanul IV prin care au fost oprite jertfele Domnului . Templu și oamenii au fost separati de Prezența Divină pentru o perioadă de trei ani , de la 25 Kislev 168 î.Hr.pana la data de 25 Kislev 165 î.Hr.. Când s-au întors pentru a rededica din nou templu si-au dat seama că au fost exact trei ani între ” urâciune ” și ” Rededicare ” . Aceasta a fost cu adevărat un ” timp stabilit ” sau un ” timp alocat ” de Dumnezeu . Atunci când scopul lui Dumnezeu a fost împlinit pustiirea s-a terminata și răscumpărarea a continuat.

 22. doktoru zice:

  Si asta este textul despre profetia lor de baza in care si-au pus toate sperantele toti evreii.

  Profetia jubileelor rabinului Iuda ben Samuel indica anul antihristului(falsul Mesia)-mai repede ne arata faptul cand cam toate se vor termina

  In anul 1217 d.H. unul dintre rabini hasidici din Germania cei mai legendari și prolifici a lui Iuda a făcut o predicție uluitoare despre viitorul Ierusalimului și venirea lui Mesia. Cunoscut sub numele de Iuda ben Samuel (Iuda a-Hasid sau Iuda cel Pios), a trăit în secolul al 12-lea și al 13-lea din Regensburg, Germania.

  Născut în Speyer în 1140, Rabbi ben Samuel a murit în 22 februarie 1217 în Regensbug. El a fost unul dintre părinții Chassidei ( iudaism hasidic), o mișcare de misticism evreiesc din Germania diferita de misticismul cabalistic al Rabbinului Lurias , unde Chassid-ul a subliniat etica morala puternica și rugăciunea.

  Când Rabbinul Judah HeHasid s-a stabilit în Regensburg, la vârsta de 55 de ani, el a scris cărțile sale cele mai importante, Sefer Hasidim (Cartea celui Pios), Sefer Gematriyot (Carte a astrologiei) și Sefer Hakavod (Cartea Gloriei). Aceasta din urmă carte este acum pierduta și câteva citate au rămas cu autori ulteriori.

  Acești ani au fost in vremea cruciadelor Romane creștine în Țara Sfântă, între anii 1096-1270. În acest timp, de asemenea, o corespondență înfloritoare a fost efectuata înainte și înapoi de la Ierusalim și Țara Sfântă și in Europa de catre rabini din Worms și Regensburg din Germania. In aceste scrisori ei au scris ca știau despre Saladin cel Mare și dinastia sunnita a lui Saladin Ayyubid în Egipt.

  In acest an Rabbinul Judah Ben Samuel a început să publice calculele sale biblice denumite Gematria, plus observațiile sale astronomice ,care ne-au dat acest rezumat pe care-l putem citi astăzi.

  Rabbi Judah ben Samuel – „Când otomanii (turcii) – care erau deja o putere recunoscuta in Bosfor, înca din timpul lui Iuda Ben Samuel – vor cuceri Ierusalimul ,ei vor domni peste Ierusalim timp de opt jubilee. După aceea, Ierusalimul va deveni teren ,,no man ’s land,, pentru un jubileu, și apoi în al nouălea jubileul va veni din nou înapoi în posesia poporului evreu – Ceea ce ar însemna începutul timpului final mesianic ”

  În conformitate cu Leviticul 25, o perioadă Jubileu este de 50 de ani, în care la fiecare al 50 -lea an, fiecare persoană va redobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor sale tribale. Rabinul Iuda cel Pios a privit în viitor, si si-a notat calculele sale teoretice, care în prezent sunt arătate a fi uimitor de precise. Abia peste 300 de ani după moartea sa prima sa predicție a devenit realitate.

  În timpul cruciadelor crestine romane, Mamlucii si-au început domnia lor în Ierusalim în anul 1250d.H., când ultimul sultan Ayyubid al Egiptului, Turanshah a fost asasinat de către sclavul său Mameluk Generalul Aibek. Aibek apoi a fondat dinastia Mameluk Bahri. Ei si-au mentinut puterea asupra Ierusalimului până când au fost cuceriti de către turcii otomani în anul 1517, 300 ani de la moartea lui Rabbi Iuda ben Samuel.

  Conform rabinului Iuda a-Hasid, turcii otomani se vor lupta mai târziu pentru controlul asupra Orientului Mijlociu și isi vor asuma puterea și controlul asupra Ierusalimului. Ei ar controla Palestina și Ierusalim timp de opt Jubilee, potrivit calculelor sale predictive.

  Ei bine, opt Jubilee (50 ani x 8 jubilee) sunt 400 de ani. Noi știm din nou din istorie ca turcii otomani au câștigat controlul asupra Ierusalimului în anul 1517 și au avut putere asupra Ierusalimului 400 de ani, pana când au fost cuceriti în 1917, de către forțele militare britanice aflate sub comanda Generalului Edmund Allenby de ziua Hanukkah, 17 decembrie 1917. Turcii otomani au început să se clatine în 1918, după înfrângerea armatei de la Ierusalim. Orașul Damasc a căzut la 1 octombrie, orasul Homs la 16 octombrie, și orasul Aleppo la 25 octombrie și Turcia a capitulat la 30 octombrie 1918. După această dată, Liga Națiunilor a supus Turcia, Siria si Egiptul Mandatului Britanic, care a inclus Țara lui Israel, apoi numita Palestina, și Ierusalimul britanicilor.

  Apoi, profeția continuă atunci când afirmă; ” După aceea Ierusalimul va deveni no-man s land pentru un jubileu” .Nu este uimitor faptul că de la anul 1917, când mandatul britanic a controlat orașul Ierusalim, Ierusalimul a devenit în conformitate cu dreptul internațional un ” no-man s land pentru un jubileu „. Acest timp a fost de cincizeci de ani după acel an, din 1917, cand armata israeliană a capturat orașul Ierusalim în Războiul de Șase Zile la data de 17 iunie 1967. Exact un Jubileu, 50 ani mai târziu, Ierusalimul a revenit pentru prima dată in istorie la controlul evreiesc-israelian din ziua de când Ierusalimul a fost distrus în anul 70 d.H. .

  Numit „Lumina lui Israel”, Rabbinul Ben Samuel a fost cu adevărat o „lumină a lumii”. El nu a discriminat pe cineva care a vrut să învețe de la el. Chiar și episcopii romano-catolici au cautat înțelepciunea lui.

  Elevii săi au fost unii dintre savanți Tora ai veacurilor. Cei care și-au petrecut viața studiind și coreland studiile Rabbinului Iuda a-Hasid, au fost: rabinul Isaac Ben Solomon Luria, un mistic care se ocupă cu lumea mesianică (Ierusalim, 1531-1572, Safed), Joseph Solomon Delmegido (1591 Candia – 1655 Praga), un matematician și astronom („Mazref le-Chochma”), Azulai I (1724-1806), un renumit bibliograf, Samuel David Luzzatto (1800-1865), un savant biblic, istoricul Heinrich Graetz (1817-1891) , și cărturarul Tora Jacob Epstein (1925-1993).

  Conform elevilor lui ,Rabbi Isaac ben Moise (Viena), Rabbi Baruch ben Samuel (Mainz) și Rabbi Simcha (Speyer), Rabbi Iuda cel Pios a fost un model de altruism și de intrajutorare a altora. Dorința lui arzatoare a fost așteptarea venirii lui Mesia.

  Când a fost întrebat de unde a primit înțelepciunea , răspunsul lui a fost:

  Rabbinul Judah ben Samuel – „Profetul Ilie, care va preceda pe Mesia, mi-a apărut și mi-a dezvăluit multe lucruri mie și a subliniat că o condiție prealabilă pentru răspunsuri la rugăciune este ca acestea sa fie alimentate de entuziasm și bucurie pentru măreția și sfințenia lui Dumnezeu. ”

  Așa cum am citit studiile acestui mare om al lui Dumnezeu, și am revazut constatarile lui în toată simplitatea și exactitatea lor, ramanem uimiti si astăzi. În concluzie, chiar înainte de 1217 d.H., acest salvie rabinică și gigant al Israelului a făcut predicția uimitoare că „turcii otomani vor domni peste orașul sfânt din Ierusalim opt Jubilee.”

  Necunoscut pentru Rabbinul Iuda ben Samuel, prima referință la „otomani” a fost, în 1215 i.H., la doar doi ani înainte de a muri. Otomanii au fost un trib vorbitor de limba turca, care a fost condus pentru prima dată de Ertugrul în țara Anatolia. Domnia sa a continuat să urce în putere in timp ce Imperiul Turk Seljuk a decăzut. Fiul lui Ertugrul lui, Osman, a devenit nume de-referinta pentru turci el fiind „tatăl turcilor otomani” din cauza ca numele lui a fost corupt în Europa devenind „otoman”.

  Otomanii s-au extins pana la Niceea (astăzi Iznik) și apoi au mers peste Dardanele în 1362. Aproape nouăzeci de ani mai târziu, domnitorul otoman Mehmed al II-lea a cucerit capitala Imperialui Bizantin, Constantinopolul (Istanbul), în anul 1453. În cele din urmă otomanii a domnit peste cea mai mare parte a Balcanilor, Semiluna Fertila și Egiptul au fost incluse in țara părăsita a Palestinei.

  Acest imperiu a durat până după al doilea război mondial, dar Țara Sfântă și Ierusalimul au fost luate în posesia în anul 1917 de către generalul britanic Edmund Allenby la Hanukkah, 17 decembrie 1917. De un interes personal, una dintre rudele mele mi-a scris o amintire personala din Bătălia de la Ierusalim a forțele britanice, aflate sub comanda generalului Edmund Allenby. Așa a scris:

  „Povestea din Ierusalim și a generalului Allenby, îmi amintesc , bunicul meu mi-a spus,ca a fost in momentul în care Allenby oprit armata britanică la douăzeci de mile departare de orasul cel mare și a trimis o telegramă direct la Regele George V in care a zis:” Eu nu voi declanșa armele britanice pe orasul lui Dumnezeu „, semnat Allenby. Aparent, Regele i-a raspuns înapoi cu un singur cuvânt „Rugați-vă!” Și a doua zi, turcii au rămas fără nici un foc de armă și Allenby si-a condus armata britanică în Ierusalim.
  Am supraviețuit ocupației germane din Insulele Canalului, pentru că am știut cine am fost – valorile au fost transmise, am fost britanici! Am știut sa deosebim răul de bine! Și nu contează cât de rău lucrurile ar putea deveni și au si devenit, noi am fi câștigat războiul. Astăzi, putem vedea în mod clar că societatea a uitat să predea aceste valori de bază. ”

  Iuda ben Samuel a prezis anii 1217 și 1517 si au fost recunoscuti ca fiind anii Jubileu biblici,de 50 de ani. Trei sute de ani formand șase Jubilee după 1217, adica in 1517,turcii otomani au preluat controlul asupra Ierusalimului, până când Forțelor Aliate au măturat ultimului domnitor al Otomanilor de la putere cu ajutorul trupelor militare britanice aflate sub comanda generalului George Allenby în 1917 .

  Chiar și după Declarația de Independență a Israelului din 15 mai 1948 și dupa războiul de independenta al Israelului împotriva a cinci națiuni islamice, orașul Ierusalim a rămas încă un „oraș divizat”. Guvernul iordanian a controlat partea de est a Ierusalimului, inclusiv Muntele Templului și Orașul Vechi al Ierusalimului. O fâșie de pământ a despărțit controlul statului Israel din vestul Ierusalimului de partea iordaniana care controla Ierusalimul de Est . Această fâșie de pământ a fost numita ” The No-Man’s Land „, atât de israelieni cat și de iordanieni.

  Apoi, în anul 1967, Israelul a fost din nou atacat. După Războiul de Șase Zile, la 17 iunie 1967, întreaga regiune din Cisiordania a fost cucerit de armata israeliană și întreg orașul Ierusalim a revenit din nou în posesia a poporului evreu. Șapte sute cincizeci de ani de la profeția făcută de către rabinul Iuda cel Pios, din 1217 pana in 1967, toate condițiile profeției au fost îndeplinite din scrisoarea oracolului profetic. Apoi, rabinul Iuda heHasid a scris:

  Rabbi Judah heHasid – „În al nouălea jubileul Ierusalim va veni din nou înapoi în posesia poporului evreu – ceea ce va însemna începutul timpului final mesianic.”

  Acest lucru lasă inca un jubileu, al zecelea Jubileu de cand turcii otomani au preluat controlul asupra Ierusalimului și a Țarii Făgăduinței, din anul 1517. În conformitate cu acest înțelept evreu, la sfârșitul acestui al zecelea jubileu „va însemna începutul timpului final mesianic.”

  Așa cum am vazut anii saptamanii sabatice, acest prezent ciclu sabatic început la Rosh Hashanah 2008 adica anul 5778 evreiesc. Al 8-lea an ar fi fost ziua lui Mesia care încheie Rosh Hashanah in 2009, dar Mesia nu a venit.

  Daca acest ciclu sabatic mesianic 2009-2017 este finalizat și războiul Gog si Mogog începe în anul dintre Rosh Hashanah 2015 si Rosh Hashanah 2016, atunci Era mesianica va începe înainte de Rosh Hashanah 2017. Suntem în prezent în al 4-lea an al ciclului mesianice sabatic, care a început la Rosh Hashanah 2009, în anul evreiesc 5773 (2013).

  Mai este încă timp pentru Prințul Mesia, iar anti-Mesia va crea un legământ cu „cei sfinții” ai rabbinismului din Ierusalim pentru un hudna(probabil termen evreiesc)de șapte ani, pentru ca textul biblic din Daniel afirmă în mod clar că va fi abrogată (cred ca hudna ala)de către anti-Mesia în termen de 3 ani și jumătate.

  Ne putem aștepta la un acord de pace in Orientul Mijlociu de Paști 2013? Dacă este așa, 3 ani și jumătate mai târziu, vom vedea oare descoperirea lui Maschiach ben DOVID înainte de Rosh Hashanah 2016 (anul evreiesc 5777 între Rosh Hashanahs 5776-7)?

  Dacă este așa, Anul Epic al lui Mesia va fi aici la Rosh Hashanah 2016 sau anul evreiesc 5000, plus 777 ani,adica 5777. Era Iluminismului Torei va fi începuta. Forțele răului vor fi distruse și Imparatia lui Dumnezeu pe Planeta Pământ va începe cu Maschiach ben Dovid conducand cu „toiagul de fier”.

  Dacă nu, va trebui noi să înduram inca sapte ani de saptamana sabatica de ani sau un alt ciclu Jubileu(adica evreii se plang ca mai trebuie sa astepte inca 50 de ani ) ? Este timpul ca oile pierdute ale casei lui Israel cu frații lor, evreii din casa lui Iuda ,sa înceapa a se ruga, după cum a fost arătat în numele profetului Zaharia, Zaharia ben Berechia ben Iddo (la timpul stabilit, Dumnezeu binecuvântează și Dumnezeu își amintește). Să chemam numele sfant al lui Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sa fie milos evreilor casei lui Iuda si celor zece triburi pierdute ale casei lui Israel.

 23. Pingback: Un afis de propaganda bolsevic | Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s