Cum Sfantul Atanasie cel Mare nu s-a lasat pacalit de o paruta Ortodoxie

Un pasaj din viata sfantului, demn de luat in seama pentru cei care cred ca oricine zice ca „ecumenismul este erezia tuturor ereziilor” este musai si ortodox:

În acea vreme, Arie tulbura Biserica lui Dumnezeu cu eresul său, care hulea pe Fiul lui Dumnezeu, zicînd că: „A fost o vreme, cînd Fiul n-a fost şi cum că dintru fiinţă s-a făcut”. Pentru care pricină s-a adunat soborul cel dintîi, în cetatea Niceei (325), din porunca marelui Constantin; la care a venit şi Sfîntul Atanasie, fiind diacon atunci al Bisericii Alexandrenilor, împreună cu Alexandru, episcopul lui. Şi ca un fierbinte apărător al sfintei şi dreptei credinţe, Atanasie s-a nevoit mult împotriva lui Arie, împreună cu soborul sfinţilor părinţi, care a blestemat pe Arie şi l-a osîndit.

Însă meşteşugăreţul acela de eretic, deşi a fost biruit şi a fost abia viu, dar nici aşa din răutate n-a încetat; căci prin ucenici şi prin cei de un gînd cu el îşi vărsa veninul eresurilor sale pretutindeni; căci avînd mulţi mijlocitori pentru sine la împărat şi, mai ales pe Eusebiu, episcopul Nicomidiei, cu alţi episcopi de acelaşi eres, prin aceştia îşi mijlocea milă la marele Constantin, ca adică să fie iertat de surghiun şi să se întoarcă în Alexandria. Pentru că Eusebiu încredinţa pe împărat, cu înşelăciune, cum că Arie nu are nici o învăţătură potrivnică, nici nu propovăduieşte ceva neunit cu Biserica, ci spunea că din zavistie răbda nevoi de la episcopi şi cum că cearta este numai pentru cuvintele cele scolastice, iar nu pentru credinţă. Împăratul fiind bun cu inima şi fără răutate, neştiind meşteşugirile şi vicleşugurile lor cele eretice, a crezut minciuna şi a poruncit să nu mai fie întrebare prin cuvinte, ca să nu fie bisericilor dezbinare; deci cu milă a poruncit să se întoarcă Arie la locul său în Alexandria. Acest rău eretic a ajuns să tulbure de obşte Biserica din Alexandria.

Greu lucru era acela şi dureros drept-credincioşilor, iar mai ales Sfîntului Atanasie, ca unui înarmat ostaş al lui Hristos şi apărător tare al învăţăturilor celor drepte ale bunei credinţe, căci acesta, şi cu limba cea de Dumnezeu înţelepţită şi cu mîna cea bine scriitoare, gonea lupul acela, prin scrisorile sale şi prin propovăduire, văzînd răutatea lui; apoi îndemna pe Preasfinţitul său arhiepiscop Alexandru ca să scrie la împăratul, arătînd că slăbiciunea împăratului este pricinuitoare basmelor eretice, fiindcă crede pe Arie, cel ce s-a lepădat de dreapta credinţă şi chiar de Dumnezeu; deci, uitînd împăratul că Arie este lepădat de toţi sfinţii părinţi, îl primeşte şi îl lasă ca să tulbure învăţăturile părinţilor cele neclătinate.

Atunci împăratul, fiind îndemnat de Eusebiu ereticul, a scris către dînşii cuvinte mai aspre, îngrozindu-i prin scoaterea din cinstea lor, de nu vor tăcea. Însă aceasta a făcut-o dreptcredinciosul şi bunul împărat nu slujind mîniei, nici pe arieni iubind, ci avînd rîvnă, deşi nu după judecată, că adică bisericile să fie fără dezbinare, cu dreaptă inimă iubind pacea acolo unde nicidecum nu se putea să fie pace; căci cum putea fi erezia cu dreapta credinţă la un loc?

După aceasta, preasfinţitul Alexandru a răposat, iar după dînsul Sfîntul Atanasie a luat scaunul, alegîndu-se de toţi cei drept- credincioşi cu un glas, ca un vrednic vas păstrător de mir. Atunci semănătorii de neghină cei ascunşi, adică arienii, au tăcut pînă la o vreme, nefăcînd război pe faţă cu Atanasie. Apoi, îndemnîndu-i diavolul, şi-au descoperit vicleşugul şi otrava răutăţii, care se încuibase înăuntrul lor, de vreme ce Preasfinţitul Atanasie nu primea la împărtăşire bisericească pe Arie cel fără de lege, deşi avea scrisori împărăteşti ca să fie primit.

Sursa: http://paginiortodoxe.tripod.com/vsian/01-18-sf_atanasie_marturisitorul.html

O situatie identica avem in viata Sfantului Maxim Marturisitorul:

Sfantul Maxim Marturisitorul. Un stalp al Ortodoxiei si aparator al dogmelor.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Erezii, Ruperea comuniunii cu ereticii, Vietile Sfintilor. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

41 de răspunsuri la Cum Sfantul Atanasie cel Mare nu s-a lasat pacalit de o paruta Ortodoxie

 1. andrei-d zice:

  Ierom. Arsenie Boca „condamna” ecumenismul,dar sustinea erezia papistasa, desenand „sfinti” catolici, „condamna” yoga, dar el insusi era VRAJITOR, se ocupa cu teleportarea, aparitii in diferiti sfinti, credea ce e mai grav in VEDENII, socotindu-le de „sus”, asta nu arata nici smerenie, nici ascultare, ca si dupa ce a mazgalit la Draganescu Sfanta Biserica a fost atentionat de un ierarh de la Patriarhie, dar a raspuns ca: „sa stergi tu ce nu-ti convine, eu am pictat dupa indemnul (de unde credeti?) de sus!” Ce a vazut el in vedenie, ghiveciul de asa-zisi sfinti amestecati cu Sfintii Parinti el defapt a vazut dracusori!
  Si daca dupa roade se cunoaste pomul, uitati-va numai la ucenicii lui, ca nu au nici un dumnezeu, decat pe Boca, sunt straini de invatatura sanatoasa si cred ca ce a zis/facut Boca e profetie, dar defapt a fost un vrajitor iscusit, dar pacalit de draci! Roadele sunt DEZBINARE, CONFUZIA, INDOIALA! Asta e roada Duhului Sfant? Asta fac dracii si prin partidele politice!
  Arsenie Boca e exact ca un preot ce vorbeste la predica impotriva vrajitoriei, dar pe la spate deschide cartea. Fugiti de vrajmasii adevarului, roada Duhului este UNIRE, ADEVAR si DREAPTA CREDINTA!

  • „ca si dupa ce a mazgalit la Draganescu Sfanta Biserica a fost atentionat de un ierarh de la Patriarhie, dar a raspuns ca: “sa stergi tu ce nu-ti convine, eu am pictat dupa indemnul (de unde credeti?) de sus!”

   Ai o sursa concreta pentru asta, Andrei? Ar fi foarte util.

   • andrei-d zice:

    Da, cartea „Parintele Arsenie Boca, marturia mea”, de Petru Vamvulescu, la pagina 36, iar pagina 56 spune: „Ca un inainte-vazator parintele si-a ingaduit sa-l picteze in lucrarile sale pe sf Francisc de Assisi, despre care stia ca desi a fost catolic a avut viata sfanta si un mare rol in intarirea credintei la vreme de ispita….”
    Insa barfitorii afoni n-au intarziat sa-l acuze desi parintele a pictat dupa indemnul de sus neauzit de cei mai multi dintre noi.”
    Barfitori afoni (in conceptia lui Petru Vamvulescu e si Sf. Ignatie Briancianinov, si Serafim Rose, Nicolae Velimirovici care CONDAMNAU papistasii, si Velicicovschi si Justin Popovici, etc etc)

   • andrei-d zice:

    asculta de la minutul 35:20

   • andrei-d zice:

    Ar trebui un articol, Andrei, ceva gen: A fost dezgropat Arsenie Boca? Daca da de cate ori? Si de ce se minte cu asa-zsiul testament lasat de parintele? Au evlavie la parale si nu la Adevar! Ce spui? Ai dovezsi ca a fost dezgropat, cum se mananca pamant de la mormant…si alte nebuneli.

   • Se va face desigur, dar la momentul potrivit. Mie mai important mi se pare acum sa aratam conceptiile straine Ortodoxie ale bocolatrilor. Ereziile picturii profetice si ale vederii cu duhul care contrazice Biserica. Restul vor veni de la sine…

   • andrei-d zice:

    Un staret odata la Romania TV, de la Sf. Dimitrie din Timisoara mai spunea ca: „Arsenie Boca a zis ca canonizarea lui va avea loc cand va porunci el de sus….”
    Ce Sfant Parinte a mai zis asta? Sau cand s-a urcat pe masa, ca-i placea circu si a zis:””Cand Dumnezeu va judeca lumea eu am sa fiu la dreapta Lui si atunci ori va sunt de folos ori va sunt acuzator.Atunci Dumnezeu imi va zice :”Arsenie,de ce nu le-ai spus?”
    Eu am sa zic:”Doamne,eu le-am spus,dar nu m-au ascultat!”
    Asa v-am devenit acuzator,iar de folos daca faceti ce va spun.Amin.””
    Era sigur de mantuirea lui, ori Avva Sisoe, pe patul de moarte spunea ca nici nu stie daca a pus inceput bun pocaintei, Sf. Siluan spunea ca nici nu a dobandit smerenia…
    Sf. Antonie cel Mare spunea ca toti se vor mantui, numai el nu!

   • andrei-d zice:

    „3 Caci va veni o vreme cand nu vor mai suferi invatatura sanatoasa, ci – dornici sa-si desfateze auzul – isi vor gramadi invatatori dupa poftele lor,
    Îşi vor întoarce urechea de la adevăr
    şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.” (2Timotei 4, 3-4)

   • O, dar cat de bine se potriveste pentru cei care nesocotesc pictura bisericeasca patristica pentru „profetiile” pr. Arsenie!

   • andrei-d zice:

    Daca le spui „uite ce spune Sf. Cutare…”
    Ei spun „vechi dogmele, vechi canoanele, esti primitiv”, sau mai auzi la unii blasfemii „parerea sfantului, eu stiu altceva”, un fel de „parerea Duhului Sfant”…
    Apostazia e generala!

   • Vezi ca bocolatrii sunt mult mai periculosi de atat. Astea sunt cuvintele ecumenistilor si macar o zic pe sleau ca ei desconsidera canoanele. Bocolatrii (ma refer la cei de tip Iacoboaie) pe de alta parte se prezinta ca ortodocsi, aparatori ai Ortodoxiei chiar si „slujitori ai adevarului”, dar strecoara chestii de genul celor spuse mai sus, sau bombe de genul „icoana nu este dogma”. Daca mai baga si doua-trei cuvinte anti-masonerie, gata, lumea ii considera oameni cu misiune sfanta fara sa se mai uite la credinta lor.

   • andrei-d zice:

    Mi-e mila de oamenii mai slabi de caracter, nu de Radu, Radu e demonizat, chiar daca nu face ca cei din Gadara, sa se arunce in apa si-n foc, cate patimi are atatia draci are , asa spune un Sfant Parinte! Dracu mandriei e cel mai periculos, ala il are, dupa Arsenie, si Radu il urmeaza, mai acus il auzi ca se va mantui ca tine singurul dreapta credinta! :))
    Acum mai nou s-a contrazis, ba a spus ca Arsenie Boca a pictat ceva gresit.
    Arsenie Boca si yoghinii, ecumenistii sau teleportarea sunt frati, sinonime!
    Pentru mine nici de va fi canonizat nu ma inchin, a fost VRAJITOR, nici la rugaciune nu-l pomenesc!
    „Vai de omul a carui slava ii e mai mare decat faptele!”

   • andrei-d zice:

    Daca-i citi „Acatistul” va cruciti, odata ce-i citesti acatistul unui vrajitor intri negresit in legatura cu diavolii. Vai de noi, FATIMA, MEDJUGORE, PRISLOP….

   • Am urmarit si eu discutiile de pe saccsiv. Mi s-a parut interesanta abordarea lui Iacoboaie: initial si Ulfila era tot „un convertit spre sfarsitul vietii” pentru ca „asa i s-a aratat pr. Arsenie”. Cineva i-a aratat cu un articol de pe „new advent” care e un site catolic ca Ulfila a ramas arian. Iacoboaie se rasteste la respectivul ca de ce pune „surse catolice care nu sunt credibile”. Acelasi Iacoboaie apoi vrea sa dovedeasca faptul ca Ulfila a fost ortodox cu…Guerin, deci un catolic. Ipocrizia dublului standard in actiune.

    Dupa ce comentatorul semnat „pr. Nicolae” ii dovedeste (cu greu si cu mult chin, dar Iacoboaie nu a mai avut ce face in fata unor dovezi evidente) ca nu e vorba de Ulfila ci de Unila, care el este cel trimis de Sf. Ioan Gura de Aur si ca Ulfila a ramas arian, Iacoboaie arunca bomba: „parintele Arsenie de fapt a vrut sa-l picteze pe Unila, nu pe Ulfila”. Pana la discutia cu pricina, Iacoboaie nici nu stia cine e Unila si ii numea pe toti hulitori ca zic ca pr. Boca a pictat un arian. Si cu tupeul lui cel cunoscut, pe urma continua sa-i faca pe altii nebuni ca nu inteleg ca pr. Boca l-a pictat de fapt pe Unila cu toate ca si el sustinuse initial ca Ulfila, doar ca un Ulfila „convertit”.

    Ca sa nu mai zicem ca in reprezentarea pr. Boca scrie clar „Ulfila”. Dar stai, probabil nu a mai vazut bine cu duhul atunci.

    Deci, M-AM CRUCIT DE RAS!

   • Si ce mi se pare mai interesant: eu am fost printre primii sau chiar primul care i-a observat deraierile acestui Iacoboaie. Cand am scris articolele impotriva lui, mi-au sarit toti in cap, iar unul care se semneaza „stop rfid” chiar mi-a zis ca nu sunt vrednic sa-i dezleg sireturile bocancilor lui Iacoboaie. Sunt curios ce zice acum individul cu pricina dupa ce Iacoboaie a bagat in ultimele zile erezie dupa erezie, dintre care cea mai mare e aia cu „icoana nu e dogma”. In alt comenariu, lui Iacoboaie i se pare normal ce a zis pr. Arsenie ca „barbatul e prin fire poligam”. Of, Iacoboaie are deja sireturile dezlegate si se mai si impedica in ele constant…

   • andrei-d zice:

    Deci te-ai convins cat e de intunecat! De se contrazice singur. Oricum si pe saccsiv e un tolerat. Pentru mine e un clown. Nimic mai mult! Dracii isi bat joc de el, pentru ca si in momentul in care Sf. Siluan incerca sa se inchine icoanei, dracul ii aparea mereu inainte, si a auzit glas de sus: „Diavolul le sta mereu impotriva celor mandri!”
    Dar Raducu nu vrea sa ia aminte, el si inca cativa bocaiti nu vor sa citeasca scrierile Sfintilor Parinti si Sfinti categorici, citesc mocirla bocaita, filocugetatoare! Spurcaciune, uraciunea pustiirii!
    Una noua, nu stiu daca o stii ce spune „guru Arsenie”, care din pacate si orbii de la „Cuvantul-Ortodox” desi au publicat EREZIA, nu au remarcat, ei marii teOLOGI, Arsenie spune asa:
    „Se vorbeste de unirea Bisericilor, deci de ajungere la sobornicitate[!!!]. La sobornicitatea Bisericii ajung cei ce renunta la confesionalitate… Tendinta Papei de a atrage in acelasi staul pe toti crestinii nu se va realiza niciodata. Papa nu va ajunge niciodata la o turma si un Pastor in staulul Romei, deoarece Biserica are un singur Pastor: Iisus Hristos.”
    Dar cum vine asta??? Adica Biserica nu e intreaga, nu e soborniceasca, ci trebuie sa devina? Asta e teorie ecumenista, particele de adevar, minim dogmatic!
    Asta e HULA. Tatal ecumenistilor!

   • andrei-d zice:

    atat stop rfid cat si mircea.v sunt de treaba, adica asa par si aveau multe comentarii de bun simt si argumentate, pana la Boca. Cand am observat ca umbla cu tot felul de inovatii numai sa justifice ereziile parintelui, ii durea undeva, mereu ma faceau la inceput ca ma iau la tranta cu toti, era un moment in care eram singurul care aratam ereziile parintelui, si ma calomniau baietii, ei marii comentatori, dar pana la urma am vazut cat de penibili au ajuns cu argumentatiile lor vrednice de ras, si se pare ca acum tac si doar spun in ei insisi: „se ia de cel mai mare sfant, lasa ca vede el”, dar Sf. Maxim Marturisitorul repeta de vreo 3 ori in „Ambigua” ca suntem ai Bisericii in masura in care suntem ai Sfintilor Parinti, dar ei nu asculta de Sfintii Parinti, desi singurul care a ramas nu numai penmibil si patetic, dar si ratacit si contrazis e Raducu, care se pare ca e cel mai orgolios!
    🙂

   • Ana Elisabeta zice:

    Am ascultat şi eu pasajul, văd că se reiterează această idee a descoperirii de sus. Ar fi fost mai scuzabil dacă inovaţiile i-ar fi aparţinut. Aşa, imediat ne punem întrebarea cine i-a făcut „descoperiri de sus” eretice…

   • Poate nu ati auzit ultimele versiuni, dar daca pr. Arsenie i-a pictat pe Francisc si Ulfila inseamna ca „i s-a descoperit de sus” ca sunt mantuiti :). Binenteles ca nu conteaza practica Bisericii de veacuri, ideea e ca ce i se descopera pr. Arsenie e valabil.

   • Ana Elisabeta zice:

    Şi zice aşa pr. Boca, că „barbatul e prin fire poligam”? Păi, l-ar putea lua de sfânt patron şi americanii care militează pentru căsătorii „poliamoroase” (că sună mai bine decât „poligame”). O glumă amară…

    De ce n-o fi făcut Dumnezeu mai multe Eve, atunci?

    Dar poate sunt eu rea şi e o formulare nefericită. Se referă poate la bărbat după căderea protopărinţilor?

   • andrei-d zice:

    A, si de tinut minte, Andrei, si anume ca Petru Vamvulescu nu e un simplu ucenic, ci e ucenicul cel mai apropiat, inca din copilarie spunea ca Arsenie Boca spunea: „Veniti la mine si eu va voi duce la Hristos!”
    Deci ucenic apropiat, ce stie cred cele mai multe, si in incercarea lui de a-l preamari defapt il acuza, caci ucenicii insisi sunt rataciti, dar cum spunea Mantuitorul „Dupa roade ii veti cunoaste!”
    Roadele? Papa are duh sfant, dupa ucenicul Nifon, dupa Petru Vamvulescu franciscanul era sfant, iar Sf. Ignatie era „barfitor afon”, s.a.m.d.

   • “barfitor afon”??? A spus asa ceva? Si nu uita si de alt ucenic emblematic: pr. Teofil Paraian, care a fost ecumenist si filo-catolic mai ales.

   • andrei-d zice:

    Da, asa a spus!
    Teofil Dumnezeu sa-l ierte! El spunea ca chiar daca Sfintii interzic rugaciunea in comun el tot se roaga! E luptator impotriva sfintelor canoane. Ca el daca vrea sa ajunga in rai, acolo a ajuns! Saracu.

   • andrei-d zice:

    Da, ana nu se recunoaste, dar are abateri mari si el! Diferenta dintre el si Sf. Porfirie e enorma, desi era orb doar trupeste Porfirie!

   • Ana Elisabeta zice:

    Pr. Teofil nu se recunoastea ca ucenic al lui, spunea că doar i-a dat sfaturi de câteva ori în viaţă, dar nu i-a fost duhovnic şi n-a stat propriu-zis pe lângă el. Totuşi, se pare că a fost foarte marcat, foarte influenţat de întâlnirile cu pr. Arsenie Boca.

   • Ana Elisabeta zice:

    Apropo de pr. Teofil, am găsit la un moment dat „îngropat” pe site-ul războinicilor un link cu ultimul interviu al lui. M-am îngrozit… inclusiv pentru el. Cum să fii sigur că te mântuieşti? Plus ideile ecumeniste de rugăciune cu oricine-ar fi? Plus… Nici nu mai ştiu. Mai bine o lăsăm aşa, cel puţin deocamdată.

   • Eu pe vremuri, acum vreo 5-7 ani, cand eram si eu fan al marilor duhovnici (in sens idolatru evident, ca si acum admir unii mari duhovnici), am cumparat o gramada carti cu pr. Teofil. Aproape in fiecare il pomeneste pe pr. Arsenie. Intr-adevar, daca nu i-a fost ucenic, sigur l-a admirat foarte mult.

   • Ana Elisabeta zice:

    „…o gramada carti cu pr. Teofil. Aproape in fiecare il pomeneste pe pr. Arsenie.” Da, presupun că de asta şi este considerat ucenicul lui. Eu n-am citit cărţi, am ascultat interviuri (şi conferinţe, cred). Oricum, pe vremea aia încă nu apăruse perla cu rugăciunea cu ereticii, şi parcă şi aia cu mântuirea suna mai light, mai mult ca o nădejde foarte puternică decât ca o siguranţă deplină. Iar ce povestea despre pr. Boca părea ok, fără nimic paranormal şi fără nimic neortodox. De o singură chestie ciudată îmi amintesc, că a spus că pr. Boca a visat că purta o haină albă cu o pată, şi un înger îi spunea că mai are un păcat de şters, iar după aceea a visat haina albă complet. Asta mi-a ridicat atunci nişte semne de întrebare pe care mi le-am reamintit de-abia când am primit de la pr. Matei Vulcănescu articolul cu punerea în discuţie a pr. A.B. şi posibilitatea ca acesta să fi fost înşelat.

  • duhovnic zice:

   Te rog frumos sa nu te mai iei de ieromonahul Boca! E promotorul umanismului (ca si papa) si asa avem si noi un papa roman. Abtine-te!!! Noi vrem umanism. Noi vrem ca miezul umanismului sa fie in Romania (in Ardeal). Tu te iei si de javrei, si de Boca, si de zidarii masoni. Ce te deranjeaza la toti? Marele Arhietect e Lucifer (Satana, balaurul cel mare, lupul cel intelegator), Sfanta Treime e firma de constructii (care a creat lumea) pusa la treaba de Marele Arhitect (care se autoprezinta ca energie impersonala absoluta), iar masonii sunt angajatii Ei zidari, muncitorii. Nu-ti place new age-ul? Obisnuieste-te cu el! Deocamdata, voi lasati-va distrusi emotinal, venerati animale de companie (caini, pisici, serpi si broaste testoase) pe care sa le considerati fiinte personale sau persoane aproape umane (am uitat delfinii), si vedeti-va de treaba voastra. Cursul merge inainte atata timp cat sunteti ca si pecetluiti: prin dependenta de tv, prin stiinta si tehnologie, prin magia ca pamantul este ultimul gunoi din Univers care da tarcoale soarelui ca un ametit, mancati otrava din alimente, medicamente si aer, lasati-va radiati, reprogramati si teleghidati si TREBUIE sa ajungeti ce ne-am propus de multa vreme: zombi. Desi…, 98% sunteti deja… Ce sincer sunt cu voi…

   • andrei-d zice:

    Sarut mana, Parinte!
    Va (re)aduc la cunostinta „abrégé demnul” wikipedia al inselatilor moderni !
    Secta: Arsenism
    Idol: Arsenie Boca
    Pastor: Radu Iacoboaie
    Influente: Paganism, papism, grecocatolicism
    Descriere: „Noua interpretare a ortodoxiei, sau „revolutionarea Bisericii”, noua revelatie, care presupune supunerea Bisericii fata de ierom. Arsenie Boca.”
    Adepti/inchinatori: (in jur de 90. 000 la fiecare trei zile la Prislop, si numarul e in crestere)
    Atuuri: Minuni si vindecari miraculoase.
    Retete: Acatist + pamant de la mormant = dorinta indeplinita
    Locatie: Tara Fagarasului, cu sediul la Prislop.
    Aprecieri: Ignatiu de Loyola, Francisc de Assisi, Ulfila.
    Categorie: Ecumenism, New Age, spiritism, ghicitori, teleportare, hipnoza.

   • Ana Elisabeta zice:

    Aţi omis că formularea corectă e „sfântul părinte” Boca – aşa, ca la papi…

  • duhovnic zice:

   Eu cu parintele Anitulesei, tot te vom lua de perciuni cand te vom prinde…

  • cemaiconteaza zice:

   Nu sunt de acord cu boca ereticul, dar acuma sa vorbim si despre o noua marturisire de credinta contra ecumenismului.

   http://graiulortodox.wordpress.com/2015/06/05/orthodoxos-typos-sinaxa-clericilor-si-monahilor-ortodocsi-a-adoptat-noua-marturisire-de-credinta-intocmita-de-schitul-romanesc-prodromou-din-sfantul-munte/

   Vedetii vre o semnatura a vre unui episcop grec pe aceasta marturisire de creinta? Ce sa mai zic de episcopii romani ecumenisti „din tata-n fiu”! RUSINE! APOSTAZIE! Zici ca Biserica e formata numai din mireni si vre o cativa preoti! Unde sunt urmasii apostolilor adica episcopii care au jurat la hirotonie sa invete si sa apere credinta? Il urmeaza pe „apostolul” Iuda Iscarioteanul? Daca nu e apostazie atuincea sa demonstreze adica sa le vedem semnaturile aicea!

   Dar uitati aicea episcop adevarat! Artemie de Kosovo, proaspat „caterisit” de patriarhia apostata sarba! De ce nu zice nimeni nimic?
   http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&ie=UTF-8&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.spc.rs%2Fsr%2Fsaopshtenje_za_javnost_29_maj_2015_godine

   Si uitati cu ce se ocupa „caterisitorii” lui Artemie!

 2. doktoru zice:

  Deci rabi Jacov a ramas ultimul pe baricade aparand integritatea si sobornicitatea parintelui Arsenie Boca !!!wtf….rfid-ul s-a retras ca era depasit de situatiune si mirciulica bmw a facut in sfarsit ciocul mic cu pasajele lui lungi si absolut irelevante, de fapt mai mult acuzatoare, hi, hi nu as fi crezut ca acest personaj va ajunge de poveste asa repede, la rabi ma refer !!! ….
  S-ar putea sa te contrazic aici Andrei din cauza ca tin minte ca personajul mi-a sarit in ochi pe apologeticum atunci cand inca era un ilustru necunoscut si a scos prima perla a lui ….un margaritar !!!…a zis ca el nu crede ca exista expresia in ortodoxie: Hristos-Dumnezeu ; si era tot el cu gura mare ,si asta dupa ce a fost atentionat destul de subtil de adminul de acolo ca expresia era foarte adevarata, chiar daca el nu auzise niciodata de ea( iti dai seama cat Harry Potter a citit asta si el a crezut tot timpul ca citeste din Sf.Parinti )….eu de atunci il stiu, cred ca de acum este cam un an aproape, si l-am retinut minte pt mai tarziu…asa cum am facut si cu tizul tau…ce sa-i faci ,unii chiar bat la ochi. Dar Jacov chiar este iremediabil ,adica altii au mai invatat intre timp cate ceva – la tiz ma refer- ,dar el nu domle, el le stie pe toate oriunde si oricand. Daca ii raspunzi sigur ti-o intoarce imediat , nu ca ar spune ceva interesant dar doar ca sa aiba satisfactia butonului reply…
  Tot el a zis-o si pe aia cu Sf.Briancianinov si afoneria???…cred ca mai mult s-a referit la pan-slavismul sfantului si la putinismul lui !!!….e de-al rusilor domle, si stiti cate ne-au facut rusii iar sfantul bineinteles ca este un agent provocator infiltrat in ortodoxie si etete domle , tot el se gaseste sa ne de-a sfaturi noua ca cica suntem in inselare….haules ?!!!
  Am scris mai jos ca sus e o harababura total organizata…nu inteleg cum pot sa apara comentarii intercalate intre diferentele de timp si nu in ordine cronologica nici sa ma tai !!! Si ca sa nu risc sa apara in locurile in care ma astept cel mai putin, am zis sa scriu ultimul….ca sa se clarifice situatiunea…..ori sa fie si mai incurcata ha,ha !!!….bine totusi ca talazul trans-oceanic si-a mutat damful caviaric in alte locuri si spala alte limanuri nisipoase…for now.

 3. Pingback: Despre ascultare in invatatura ortodoxa (1) | Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s