Protocol de cooperare între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii

În Salonul Teoctist Patriarhul din Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi Domnul Ministru Nicolae Bănicioiu au semnat, astăzi, joi, 03 septembrie 2015, un Protocol de cooperare între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii, privind ProgramulSănătate pentru sate.

Protocolul a fost încheiat cu scopul organizării unor acţiuni medicale umanitare, care au drept beneficiari persoanele defavorizate din mediul rural, adică: persoane cu vârstă înaintată, persoane cu statut socio-economic scăzut, persoane cu dizabilităţi, nedeplasabile, cu boli cronice, cu nivel educaţional redus, cazuri sociale.

În acest scop, cele două instituţii cooperează pentru facilitarea accesului la asistenţă medicală a beneficiarilor menţionaţi mai sus, din mediul rural şi din localităţile izolate. Aceste activităţi se vor desfăşura pe bază de voluntariat şi vor urmări creşterea gradului de conştientizare şi implicare în acţiuni de prevenire şi combatere a practicilor care dăunează sănătăţii.

Grupul de voluntari va fi constituit din medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar care frecventează slujbele de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. ProgramulSănătate pentru sateva funcţiona, într-o primă etapă, de câteva luni, ca proiect pilot în zonele care aparţin administrativ de Arhiepiscopia Bucureştilor, respectiv: judeţul Prahova, judeţul Ilfov şi Municipiul Bucureşti, urmând a fi extins ulterior, în funcţie de rezultatele obţinute, la nivel naţional.

Toate resursele umane, financiare şi logistice necesare executării prezentului proiect sunt puse la dispoziţie de grupul medicilor voluntari şi nu afectează bugetul Ministerului Sănătăţii.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

– See more at: http://basilica.ro/protocol-de-cooperare-intre-patriarhia-romana-si-ministerul-sanatatii-109293.html#sthash.foAJOwqn.dpuf

Nota mea: Iata ca in timp ce unii doar latra, altii si fac. Binenteles, BOR nu trebuie sa uite si menirea principala a Bisericii, si anumea vestirea Imparatiei lui Dumnezeu, pentru ca Biserica impleteste predicarea cuvantului lui Dumnezeu cu filantropia. Daca ramane doar filantropia, Biserica nu face decat sa devina un ONG.
Dar, pana una-alta, macar fata de aia care sub masca „vrem spitale” cauta sa atace Biserica (stati linistiti, nu le pasa atat de mult de oamenii bolnavi, pentru ca altfel i-ati fi vazut toata ziua facand actiuni umanitare), BOR face ceva.
Acest articol a fost publicat în Ateism, Ortodoxie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Protocol de cooperare între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii

 1. ioanc zice:

  Da e bine, e frumos, ca BOR face ceva. Insa menirea ei e vestirea Imparatiei lui Dumnezeu. (cum apare si in nota) Si prin lucrarea aceasta, a credintei sa se faca si cele dupa ale firii, nu invers. Pentru mine unul, nu cred era necesar acest zgomot. Sa nu uitam cele zise de Sfantul Ignatie Briancianinov:
  „Un singur lucru bun ne e necesar pentru mântuire: cre­dinţa; dar credinţa ca lucrare. Prin credinţă, numai prin credinţă, putem intra în comuniune cu Dumnezeu, prin mijlocul tainelor pe care ni le-a dăruit El.
  […]
  Creştini! Cu­noaşteţi pe Hristos! Înţelegeţi că voi nu-L cunoaşteţi, că vă lepădaţi de El socotind mântuirea posibilă fără El, pentru niscaiva fapte bune!
  […]
  Adânciţi-vă în cercetarea Noului Testament şi în general a întregii Sfintei Scripturi: veţi găsi că se cere împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, că numai această împlinire este numită faptă bună, că numai prin împlinirea poruncilor lui Dumnezeu credinţa în Dumnezeu se face vie, ca una ce e lucrătoare: fără aceasta e moartă, lipsită fiind de orice mişcare. Şi, dimpotrivă, veţi găsi că pornirile bune ale inimii sunt interzise, lepădate (fiindcă binele nu este bine dacă nu are ca scop voia dumnezeiască, spune Sf. Petru Damaschinul).

  Acuma sper sa nu se inteleaga altceva.
  Doamne ajuta!

  • ioanc zice:

   Apropo … sa stiti ca papistasii (catolicii+uniatii) si sectarii, aici prin Ardeal asa isi atrag prozeliti, prin actiuni caritabile, filantropice. De fapt actiunea lor e una de proslavire a omului, a idolului-om si nu cea de a ni-l aduce pe Hristos in inima noastra.. Oricum vorba parintelui Arsenie Boca, din Bierica doar putregaiul cade.

   • Stiu. Si la ecumenism sunt multi atrasi asa. Asta e flagelul umanismului infiltrat in gandirea unora…Asa s-a ajuns sa fie confundata Biserica cu o societate de caritate. Nu degeaba fix ateii asteapta astfel de actiuni filantropice de la Biserica, dat fiind ca sunt materialisti in gandire. „nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu orice cuvânt al lui Dumnezeu. „

   • Ana Elisabeta zice:

    Amândoi aveţi dreptate! Şi bineînţeles, nu doar în Ardeal se acţionează aşa.

    Şi aş mai adăuga la listă, deşi nu reprezintă propriu-zis „caritate”, modalitatea în care masonii îşi atrag noii membri, promiţîndu-le avansare uşoară în carieră şi afaceri, afaceri profitabile şi aşa mai departe. Dar e vorba tot de atracţia avantajelor materiale.

    BOR, din fericire, încă n-a luat-o în această direcţie a atragerii membrilor prin avantaje materiale. E bine că se fac lucruri în folosul celor care suferă, dar să nu se scape din vedere nici care este scopul principal al Bisericii pe pământ, după principiul „pe acestea trebuia să le ţineţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi”. Toate faptele bune din lume, fără Hristos, nu pot mântui nici măcar un singur om.

   • andrei-d zice:

    Arsenie Boca era putregiul, si a cazut, si juma din tara cade cu el.

 2. Andreea zice:

  Eu m-am saturat de voluntariat in Biserica. Am lucrat mult pe gratis, si pentru biserici si pentru diverse asociatii filantropice, pana m-am imbolnavit. Astfel Dumnezeu mi-a aratat ca gresesc. Munca trebuie rasplatita. Acei medici „voluntari” ori sunt niste fraieri, ori au fost fraieriti. Ei din ce traiesc? De ce nu le da Patriarhia un salariu, cat de mic? Romanii nu sunt sclavii B.O.R.!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s