Cotidianul Adevărul continuă campania împotriva orei de Religie bazată pe ficțiune şi dezinformare

Pe site-ul Adevărul.ro a fost publicat articolul intitulat Copiii neînscrişi la Religie, obligaţi să participe la acest curs. Cazul unei fetiţe de 6 ani îngrozite de pilda sângeroasă de la ora de Religie, apărut sub semnătura doamnelor Ioana Nicolescu şi Roxana Garaiman, care impune următoarele precizări:

Articolul prezintă un presupus caz relatat doamnei profesoare Mihaela Miroiu de la Şcoala Naţională de Studii şi Politici Administrative (SNSPA) de către o elevă de 6 ani la clasa pregătitoare de la o şcoală din Bucureşti. Potrivit celor scrise de doamna profesoară Mihaela Miroiu pe contul personal de pe una din reţelele de socializare, eleva de 6 ani, care nu participă la ora de Religie, ar fi fost traumatizată de o presupusă relatare cu violenţă a unui moment din viaţa Sfintei Muceniţe Filofteia. În final, doamna profesoara Mihaela Miroiu trage o concluzie “moralizatoare” şi jignitoare la adresa temelor abordate la orele de Religie, evident cu scop de discreditare a predării Religiei în învăţământul public.

Pentru informarea corectă a opiniei publice, precizăm că relatarea doamnei Mihaela Miroiu este o pură ficţiune, întrucât în programa analitică la disciplina Religie pentru clasa pregătitoare nu există nici o lecţie (temă) despre Sfânta Muceniţă Filofteia. Pentru edificare, recomandăm jurnaliştilor de la Adevărul să parcurgă cu atenţie fişele de lucru pentru ora de Religie la clasa pregătitoare şi clasa I, aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi postate pe site-ul Patriarhiei Române. Vor constata că povestea profesoarei Mihaela Miroiu, adversar sistematic al orei de religie, a fost inventată doar cu scop de denigrare. De altfel, în nici una din programele analitice pentru clasele primare (1-4) şi auxiliarele didactice nu este prevăzută o temă consacrată Sfintei Muceniţe Filofteia şi nu există abordări traumatizante pentru copii, aşa cum ar reieşi din articolul de pe site-ul Adevărul.ro.

În concluzie, se constată din nou strategia editorială ostilă Religiei şi Bisericii a cotidianului Adevărul.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

– See more at: http://basilica.ro/cotidianul-adevarul-continua-campania-impotriva-orei-de-religie-bazata-pe-ficiune-si-dezinformare-109742.html#sthash.7CS9Q8xf.dpuf

Acest articol a fost publicat în Ateism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Cotidianul Adevărul continuă campania împotriva orei de Religie bazată pe ficțiune şi dezinformare

 1. Ana Elisabeta zice:

  !!! :O

  (Adică am rămas cu gura căscată.)

  • Partea proasta este ca spalatii pe creier chiar cred propaganda asta mizerabila de la ziarul Scanteia.

   • Ana Elisabeta zice:

    Dacă e spălare pe creier, e auto-indusă sau cel puţin liber acceptată, pentru că îi face pe cei cu creierul mai curat şi mai uscat să se simtă mai deştepţi, mai culţi, mai educaţi, mai civilizaţi, mai europenizaţi decât plebea care încă mai are preocupări religioase.

    E interesant că asta (auto-spălarea pe creier) se întâmpla încă din Rusia secolului al XIX-lea, după cum se vede din scrisorile către mireni ale unui Sf. Ignatie, Sf. Teofan Zăvorîtul sau ale Sfinţilor de la Optina.

 2. ioanc zice:

  cam in acelasi duh, de a ataca Sfanta Biserica, de data asta despre „talibanizare”. Mi-a placut cum a zis-o ÎPS Calinic Botoșăneanul, „teolog este cel care se roagă, nu cel care studiază teologie”. Cum zicea doktoru parca, sunt din ce in ce mai putini dintre aceia care cand se roaga, vorbesc cu Dumnezeu.

 3. ioanc zice:

  o mostra despre cum fiara lucreaza si isi pecetluieste ideologic supusii. Sau cum e sa fii politic corect* (sau corect politic). Daca nu ai fost „Charlie” inseamna ca esti ortodox din ala (fund)(a)mentalist.(in virtutea libertatii de exprimare, fiecare sa inteleaga ce vrea). Andrei vezi ca esti vizat cu acel articol „Scuze, dar eu nu sunt Charlie!”
  Mai multe pe blogul lui Dan Tanasa. (http://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-cristian-parvulescu-suparat-ca-sri-nu-vorbeste-si-despre-fundamentalismul-ortodoxist/)

  (* Conceptul de „corect politic” și-a avut originea în leninismul de stânga, pentru a desemna pe cineva care aplica cu multă fermitate linia partidului. Cu timpul conceptul a evoluat spre un sens ironic, pentru a desemna pe cei care, exagerând în fermitatea aplicării liniei partidului, deveneau insuportabili. – de pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Corectitudine_politic%C4%83)

  • Ana Elisabeta zice:

   Foarte bun articolul…

   • Ioan, stii cum e cu opanmainzii astia? Cum bate vantul, asa sunt si ei. Cand a fost cu Charlie, toti erau Charlie si aproape de islamofobie. Acum, de cand cu refugiatii, daca postezi ceva anti-islam, aceeasi opanmainzi te acuza ca pe tine de islamofobie si „intoleranta”, in conditiile in care tu atragi atentia ca printre refugiati, poti fi destui care sa repete faza cu Charlie. Si repet: sunt aceeasi care acum cateva luni erau „Charlie”! Asta arata destul de clar, fara a fi nevoie de alte dovezi, ca sunt niste indoctrinati care nu mai au capacitatea de gandi altfel de cum dicteaza mass-media oficiala de mult timp. Asa ca, daca din punctul lor de vedere suntem fundamentalisti, e de bine! 😀

   • Ana Elisabeta zice:

    Păi, dacă sunt prea open la cap, bate vântul prin el… :))

  • ioanc zice:

   Dai incolo. Sa fim noi cu si in Hristos. Caci restul, vorba ta, raman cu opanmainzul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s