Patriarhia Romana are un nou purtator de cuvant

Spuneam intr-un articol anterior ca preotul Stoica ar trebui schimbat din aceasta pozitie, tinand cont ca a spus mai mereu numai prostii.

Noul purtator de cuvant este Vasile Banescu (care nu este cleric). Personal, mi se pare o alegere buna. L-am urmarit la cateva emisiuni pe Trinitas si pare foarte bine pregatit, atat la nivel de cultura generala cat si la nivel de cultura teologica.

Sigur, eu tot nu inteleg care e treaba cu purtatori de cuvant, consilieri de imagine (daca te comporti ca o corporatie, lumea te va percepe ca pe o corporatie), dar consider totusi de bun augur aceasta numire.

Ce trebuie sa faca BOR este sa se apropie mai mult de oameni, sa asculte si vocile critice atunci cand acestea au dreptate (cum e in cazul ecumenismului) si sa nu faca aceasta schimbare doar pentru a face pe plac secularistilor care oricum au agenda bine conturata si vor profita de orice ocazie ca sa atace Biserica, chiar si atunci cand situatia nu are nicio legatura cu ea (cum s-a intamplat recent si stim bine cu totii). Ne dorim sa auzim mai des „cuvant cu putere multa”, care sa ii invete pe oameni dreapta credinta si poate asa se opreste si degringolada din spatiul eclezial cotidian, unde toti pietistii si habotnicii, de frica sa nu taca si sa nu mai fie marturisitori canonizati, au ajuns sa spuna multe tampenii pe principiul „Sfintii Parinti au spus sa nu taci” de parca Sfintii Parinti au spus ca poti sa „marturisesti” orice. Pentru cine nu a inteles, hint: catehizare.

Poate ca sunt visator, dar…. speranta moare ultima, vorba aia.

Mai multe informatii aici: http://www.activenews.ro/stiri-social/Noul-purtator-de-cuvant-al-Patriarhiei-Romane-Vasile-Banescu-Se-poate-conta-pe-o-innoire-a-comunicarii-pe-promptitudine-si-pe-implicarea-mai-mare-a-Bisericii-in-acest-domeniu-126927

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s