Rostirea Anatemelor la Biserica Panagia Odighitria Pireu 2016

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Ortodoxie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Rostirea Anatemelor la Biserica Panagia Odighitria Pireu 2016

 1. Reblogged this on Dragostea se bucură de adevăr and commented:
  Duminica Ortodoxiei în Mitropolia Pireului:

 2. ioanc zice:

  Tuturor ereticilor: Anatema!

  Ar fi fost bine, sa fi auzit de acest text din Sinodicon, cati mai multi crestini, Duminica in Biserica. Mare pacat. Au lovit in Hristos. Iata de ce am ajuns azi sa vorbim aiurea, pe la tot felul de adunari, ca „unitatea Bisericii s-a pierdut”.

 3. ioanc zice:

  Am gasit un text interesant, din Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din Constantinopol cu privire la Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe din Creta (http://corortodox.blogspot.ro/2016/03/pastorala-sfantului-sinod-al-bisericii_21.html)
  Se spune acolo, la un moment dat, citez: „Biserica Ortodoxă, în acest caz, nu recunoaște decât o singură și unică autoritate: Sinodul episcopilor sai canonici.” Nu contest, ca ar fi doar o parte din adevar, insa stim ca au mai fost si sinoade talharesti. Sa inteleg ca ni se inoculeaza, de pe acum, subtil, ideea ca acest sinod ar fi fara de greseala? Dupa cum stim, istoria ne-a aratat „ca in Biserica Ortodoxa criteriul ultim al credintei este constiinta dogmatica a membrilor Bisericii si nu structura sinodala e pastratoarea adevaratei credinte ortodoxe. (Mitropolitul Serafim al Pireului).

 4. kalinikos zice:

  Ne asteapta surprize mari in Iunie. Cand am citit documentul comun semnat de Patriarhul Kirill si de ‘Episcopul Romei’ Francisc, am crezut ca e ceva trecator. Dar iata ca Kirll recidiveaza, si il numeste din nou pe Francisc ‘Episcopul Romei’, in contextul repudierii uniatiei.

  http://elena-dulgheru.blogspot.ro/2016/03/patriarhul-kirill-despre-intalnirea-cu.html

  Sa fi fost folosita uniatia pe post de moneda de schimb pentru a cumpara bunavointa rusilor, si a netezi astfel drumul ‘comuniunii’ intre ‘bisericile surori’? Posibil, tinand cont de contrele intre Moscova si Constantinopol pe tema ‘diasporei’, a intaietatii in diptice etc.

  Ca sa nu mai spun ca in logica PF Kirill, Arie, Nestorie, Eutihie, Sever si toata pleiada de eretici ar fi trebuit mai intai periati, parfumati, tamaiati si spalati si nici atunci nu ar fi trebuit numiti eretici. A fost o greseala, mai, fiindca astfel s-a inchis usa dialogului si noi ne-am inchis in sfera noastra…

  Si nu mai stiu cine ii lauda pe rusi ca sunt anti-ecumenisti; halal anti-ecumenism…

  De-asta spun: ne asteapta surprize mari in iunie…

  • Ruşii, în general, nu sunt anti-ecumenişti, şi cu atât mai puţin patriarhul lor. Sunt şi la ei anumite voci anti-ecumeniste şi cam atât.

   • Andrei zice:

    Patriarhul Kiril e de fapt unul din cei mai ecumenisti patriarhi. Dupa Bartolomeu cred ca el e urmatorul in top. Si asta inca de cand era mitroplit:

    Si cel mai vocal episcop din toata Patriarhia Moscovei (care nu e deloc mica) e P.S. Longhin Jar. Trist…

   • Andrei zice:

    Si nu mai stiu cine ii lauda pe rusi ca sunt anti-ecumenisti; halal anti-ecumenism…

    Ii lauda pentru ca nu stiu adevarata istorie si daca la rusi au aparut cativa preoti care au zis cu cipurile si antihristu’, gata, ai nostri au canonizat totul. Vezi cum acum vreun an era promovat cu multa persuasiune filmul sectei schismatico-apoliptice a lui Diomid, „Sarea pamantului”.

   • kalinikos zice:

    „Patriarhul Kiril e de fapt unul din cei mai ecumenisti patriarhi. Dupa Bartolomeu cred ca el e urmatorul in top. Si asta inca de cand era mitroplit”

    Ba eu unul cred ca l-a intrecut pe Bartolomeu. Iti spun, nu am gasit nici o declaratie comuna a lui Francisc si Bartolomeu in care Francisc sa se semneze Episcopul Romei. Nu stiu inainte.

   • Şi, de fapt, aşa cum spunea Oana Iftime, de ce anti-ecumenişti? Opusul ecumenismului nu este anti-ecumenismul, ci Ortodoxia. Se spunea oare despre Sfinţii Părinţi că erau anti-arieni, anti-iconoclaşti, anti-etc. sau că erau ortodocşi?

   • kalinikos zice:

    Corect. Point taken.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s