Mitropolitul Serafim de Pireu despre Sinodul Panortodox din Creta (Universul Credintei, TVR)

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Sinodul Panortodox si problemele legate de acesta. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Mitropolitul Serafim de Pireu despre Sinodul Panortodox din Creta (Universul Credintei, TVR)

 1. Aşteptăm cu maxim interes publicarea pe internet a interviului integral!

 2. Interviul pe larg este publicat in Lumea credinței, numărul pe iunie.

 3. Dar totuși așteptăm și publicarea filmului pe internet 🙂

 4. ioanc zice:

  Anunt important: pierdut lista cu amendamentele BOR la textele problema (cele eretice) ce se vor discuta, vota (oare?) in Creta. Gasitorului i se ofera recompensa un bilet (numai dus) de avion spre Creta (nu de alta, dar se pare ca in ultimul timp sunt tot mai multe locuri vacante. Doamne, ajuta!)

  Pentru mine, evenimentele ce s-au succedat in ultimele saptamani cu privire la asa zisul sinod, mi-au demonstrat inca odata, ca Adevarul a triumfat din nou. Cine a avut ochi de vazut, a vazut; cine a avut urechi de auzit, a auzit, iar cine a avut grai – a marturisit. Pentru mine acest sinod a inceput deja si e in deplina desfasurare prin marturisirile de credinta, prin lupta izvorata din “nelinistea cea buna” ale celor purtatori de Hristos. Asist cu uimire la un fapt absolut minunat si anume ca Dumnezeu lucreaza si modeleaza Biserica Ortodoxa si astazi, in modul cel mai vizibil. Suntem martori al lucrarii Sfantului Duh. Suntem vii, implicati mai mult sau mai putin constienti, fiindca traim si suntem aceasta Biserica, cu Hristos deasupra noastra. Iar in aceasta Biserica nu exista nici un prim pol de putere, fie in persoana Patriarhiei Ecumenice, fie in persoana Patriarhiei Moscovei (cum se speculeaza), fiindca astfel am fi in afara lui Hristos.

  P.S.1 Am gasit un articol interesant (din pacate in engleza) din care aflam, zic eu multe lucruri interesante, cum ar fi: cine ar sta de fapt in spatele sustinerii, finantarii patriarhului Bartolomeu, nimeni altii decat Departamentul de stat al SUA si Vatican. Buna treaba. Iar daca faza cu sinodul cade aflam ca Bartolomeu mai are un plan B, tot cu scopul de a-i ingenunchea pe ortodocsi si de a crea zazanie prin recunoasterea “bisericii” schismatice autocefale ucrainiene si a invada astfel teritoriul canonic al BORu. Mai e unul comic, parintele John Chryssavgis , reprezentantul Patriarhiei Ecumenice in SUA, care ne explica ca: “in cazul in care una sau mai multe biserici nu participa, sau se retrag in timpul Marelui Sinod (sic), sau nu sunt prezente si nu voteaza, deciziile luate vor fi in continuare obligatorii pentru toate Bisericile Ortodoxe. Marele Sinod (?) este mai presus de orisicare intrunire sau sinod al bisericilor individuale … si ramane asa chiar si fara participarea uneia sau a mai multor Biserici”. Ha, ha, ha. Ce gluma buna! (https://dogmaticaempirica.wordpress.com/2016/06/10/is-the-phanar-about-to-fall-into-schism-orthodox-england/)

  P.S.2 Parodiind un cunoscut film romanesc, tineti minte: „Am fost paisprezece” (sa vedem cam cati vor mai ajunge in Creta)

  Doamne, ajuta!

  • Cristian zice:

   ” in spatele sustinerii, finantarii patriarhului Bartolomeu, nimeni altii decat Departamentul de stat al SUA” – acelasi lucru este afirmat si despre patriarhul(ii) Romaniei!!

 5. Pingback: Parintele Matei Vulcanescu la emisiunea Universul Credintei (TVR 1) – interviu | Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s