Erezia capata noi cote in Creta. Rugaciuni impreuna cu ereticii.

De la minutul 1:50 putem vedea impreuna rugaciuni cu ereticii catolici si monofiziti. Apostatii din Creta ne ajuta sa limpezim lucrurile: chiar avem de-a face cu un sinod talharesc la care s-au adunat toti eresiarhii. De rasul curcilor: Sfintii Parinti condamnau ereticii la sinoade, apostatii contemporani se roaga cu ei si mai au si pretentia de a fi ultima instanta si membrii unui sinod „sfant”. Anathema! (si nu din „rautate” neumanista, cum cred unii ci pentru ca si „înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema! – Galateni 1, 8-9)

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Sinodul Panortodox si problemele legate de acesta. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

25 de răspunsuri la Erezia capata noi cote in Creta. Rugaciuni impreuna cu ereticii.

 1. Pot să dau like dacă subiectul îmi face greaţă, dar îmi place articolul?

 2. Cristian zice:

  Din cate am citit pe lonews.ro, anti-ecumenismul a fost ieri condamnat explicit in Creta.

 3. Suslik zice:

  Totusi, nu inteleg de ce unora trebuie sa le fie frica de ce „decide” mosul egocentric din Fanar. Patriarhia Georgiei s-a retras din „casa de toleranta pentru arhiconi”, i.e. cemebeu, si poate si trebuie sa ramina afara. (Ca noi toti de altfel; toti ar trebuie sa iesim din mizeria aia).. Ce putere are mumia sincretista sa impuna cui nu vrea?

 4. Suslik zice:

  Adica, ma refer la idiotenia cu „cemebeul” obligatoriu. Nu are, canonic, cum sa le-o impuna altor patriarhi. Daca gruzinii nu vor, tot ce ii ramine inchipuitului papa ortodox este sa scrisneasca si sa se roage mai departe arhiconului ecumenist zis „unitate”, venerat ca zeu in cemebeu, sau altor facaturi sincretiste. Vorbind serios acum, ce temei are pentru increderea lui ca va fi ascultat? Cind deja peste doua treimi din ortodocsii planetei au absentat? Nu imi pare genul care delireaza intr-o lume a lui, pe un pat de azil (unde ar fi norocul ala, in cazul lui si al tuturor sincretistilor inraiti?). Se bizuie pe ceva. Ce anume?

  • Andrei zice:

   Asta ma intreb si eu. Tinand cont de actiunile lui, pot fi trase doua concluzii: ori e schizofrenic si undeva in lumea lui unde are impresia ca noi nu vedem ce se intampla in C.M.B. si in cadrul „dialogurilor teologice”, ori are niste interese ascunse.

   • Suslik zice:

    Cred ca mai degraba a doua. Mosul din Fanar e papusa EurAmericii, asa ca nu ne putem astepta la nimic bun.

  • Ce unitate o fi aia care nu este în Hristos? Bine aţi caracterizat-o ca idol.

   Bartolomeu, în felul său, delirează, chiar dacă nu din demenţă senilă. Trufia şi părerea de sine îl împiedică pe om să vadă adevărul, îl fac să se simtă buricul lumii, chemat să aibă un rol istoric. Dacă mai are şi funcţie înaltă şi un roi de yesmeni şi adulatori în jurul lui, atunci chiar că nu mai are vreo şansă să aibă contact cu realitatea…

   Dacă este manipulat (iar eu tind să că este manipulat), atunci este fără să-şi dea seama. Dacă ar fi fost conştient, am fi putut spune mai degrabă că e şantajat de exemplu. Însă el pare sincer. S-a autoconvins sau l-au convins alţii că face voia lui Dumnezeu, că „sinodul” din Creta e un moment istoric, că Hristos a fost în mijlocul participanţilor la această mascaradă. De râs, sau de plâns? Nu mă pot decide.

   • Suslik zice:

    Un tradator/apostat mai are sanse de revenire, prin pocainta. Ma tem ca Bartolomeu este infiltrat. Adica stie foarte bine ce face si de ce. Si in numele cui.

   • Andrei zice:

    Nici eu nu cred ca la Bartolomeu e o simpla grandomanie. E clar ca e ceva mai mult. Dupa cum ai vazut si in postarea pe care am preluat-o de pe blogul lui Marian, Bartolomeu intreprinde tot felul de actiuni de distrugere a Ortodoxiei (incercarea de subjugare a Sfantului Munte spune multe) de mult timp. Apoi i s-a tot spus in ultimii ani ca ecumenismul lui devine problematic. Si Sfantul Munte i-a spus, si multi ierarhi din Grecia, si Patriarhul Bulgariei (la o intalnire oficiala). Sa nu uitam si de scrisoarea grecilor din America adresata lui Bartolomeu: https://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2014/06/24/scrisoare-deschisa-catre-patriarhul-ecumenic-din-partea-comunitatilor-grec-ortodoxe-din-america-despre-intalnirea-cu-papa-francisc-la-ierusalim/

    Nu ai cum dupa atatea mustrari si texte (IPS Serafim de Pireu i-a scris practic o carte: https://graiulortodox.wordpress.com/2013/10/21/158-orthodoxos-typos-cere-mitropolitului-pireului-sa-ramana-statornic/) tu sa ramai la fel decat daca esti una din doua: fie bolnav psihic pana la paroxism, fie daca reprezinti alte interese. Si ma foarte indoiesc ca Bartolomeu nu a mers pe linia masonica a predecesorilor sai, Athenagoras sau Meletios Metaxakis.

   • Andrei zice:

    Si apropo de articolul de pe Graiul Ortodox pe care l-am dat mai sus, sa ne amintim ce zice:

    „ORTODOXIA ESTE TRĂDATĂ DIN INTERIOR

    de Gheórghios Zervós, Directorul ziarului Orthódoxos Týpos

    Nu întâmplător a fost ales Patriarh Ecumenic kir Bartolomeu.

    Din toate cele scrise în scrisoarea Mitropolitului Pireului reiese limpede că alegerea actualului Patriarh pe Scaunul Constantinopolului nu este deloc întâmplătoare. Nu a fost ales Patriah cel mai capabil, cel mai nevoitor, cel mai duhovnicesc Mitropolit al Patriarhiei Ecumenice. Terenul era deja pregătit și, probabil, și el însuși a fost influențat și educat de puteri externe. A fost ales nu cu scopul de a sluji Ortodoxiei, ci pentru a servi cauza pseudounirii așa-ziselor „Biserici” cu Ortodoxia. Papistașii au afirmat că dialogul teologic cu ortodocșii este inexistent și se menține încă numai datorită Patriarhului Ecumenic. Alegerea sa nu a ajutat cu nimic Constantinopolului. Se dovedește aceasta și prin faptul că nici una dintre marile probleme ale Patriarhiei nu a fost rezolvată (de pildă, Ecumenismul Patriarhiei Ecumenice, Facultatea Teologică din Halki, etc). Singurul lucru care s-a rezolvat a fost asigurarea posibilității alegerii Patriarhului chiar și dintre cetățenii greci. Pentru Turcia, condiția necesară este să obțină cetățenie turcă. Alegerea d-lui Bartolomeu ca Patriarh a funcționat numai în favoarea Noii Epoci care promovează religia universală. Patriarhul Ecumenic s-a identificat cu noile curentele apărute în America și care lucrează pentru dispariția Ortodoxiei și a elenismului. Creează în continuu situații de criză în relațiile cu celelalte Biserici Ortodoxe, slave sau de limba greacă. De la alegerea sa, poziția Ortodoxiei a slăbit pe plan internațional, cu toate că Patriarhul a organizat conferințe inter-religioase și a vizitat multe țări. Înlătură Sfinte Canoane, „botează” drept „biserici” canonice pe cele eretice și predică o eclesiologie străină de Ortodoxie, după cum dovedește Mitropolitul Pireului, kir Serafim, în scrisoarea sa. Terorizează pe oricine nu este de acord cu planurile sale și îl cheamă imediat la ordinea impusă de Sfintele Canoane.”

   • Da, mai e şi posibilitatea asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s