A aparut volumul I din „Dogmatica Bisericii Ortodoxe” a Sfantului Iustin Popovici

Dogmatica Bisericii Ortodoxe vol. I Sf. Iustin Popovici

Vesti bune de la editura Doxologia: a aparut volumul I din „Dogmatica Bisericii Ortodoxe” a Sfantului Iustin Popovici, carte pe care o asteptam din vara anului 2014 (atunci cand s-a facut anuntul initial ca va fi publicata).

Din prezentarea cartii de pe site-ul editurii:

„Dogmatica Bisericii Ortodoxe” de Sfântul Iustin Popovici (1894-1979) – tradusă pentru prima dată în limba română după originalul în limba sârbă – reprezintă cea mai importantă operă de teologie dogmatică a ultimelor veacuri.
Alături de Sfântul Nicolae Velimirovici, Sfântul Iustin Popovici a fost cel ce a declanşat renașterea spirituală a poporului sârb și apărătorul zelos al dreptei credințe în  timpurile de cumpănă la începutul secolului XX. Opera sa cuprinde peste 40 de volume, dintre care 30 publicate în sârbă, multe din ele fiind traduse în greacă, franceză, engleză etc.
Pentru Sfântul Iustin Popovici, dogmele, adevărurile veșnice despre Dumnezeu, lume și om, sunt realități în care nimic nu este trecător, muritor și fictiv. Prin dogme, credinciosul se hrănește și treptat se eliberează de tot ceea ce este păcătos, trecător, relativ și muritor. Prin asceză și cu ajutorul harului Duhului Sfânt, omul își preschimbă chipul după cel al lui Hristos. Devine astfel făptură nouă, dumnezeiesc-omenească, veșnică, netrecătoare și fericită.
În concepţia Sfântului Iustin, dogma principală este Însuși Mântuitorul Hristos. El – Calea, Adevărul și Viața – este dogma absolută, niciodată micșorată sau schimbată, din care izvorăsc, „precum razele din soare” toate celelalte dogme, adevărurile care din El purced și la El conduc. Prin dogme, omul iubitor de Adevăr trăiește în Biserică și prin Biserică, în Trupul lui Hristos.

Cartea are 520 de pagini. Pretul este unul cam piperat (80 de lei). Probabil ca voi astepta totusi o oferta (cum sunt cele de weekend), deoarece este cam mult (parerea mea).

Insa este o carte care trebuie sa fie in biblioteca oricarui om care vrea sa-si cunoasca credinta, mai ales ca este lucrarea unuia dintre cei mai mari marturisitori ai Bisericii Ortodoxe si probabil cel mai mare si mai relevant din secolul trecut.

Puteti arunca o privire in interiorul cartii si o puteti achizitiona de aici: https://edituradoxologia.ro/dogmatica-bisericii-ortodoxe-vol-i

Acest articol a fost publicat în Recomandare de carte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la A aparut volumul I din „Dogmatica Bisericii Ortodoxe” a Sfantului Iustin Popovici

  1. Iată și o veste bună! Poate un târg de carte?

  2. Deci a apărut și volumul 2! Slavă Domnului!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s